Pepenasi de iulie - august 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 11
bujo spune:
Msryb eu sunt impotriva mesei de formula atata timp cat ai lapte suficient. Eu inca alaptez, Filip a papat formula 3 zile in maternitate si o masa cand l-am adus acasa. Atat. Si pot sa spun ca a crescut binisor. Si-a dublat greutatea abia acum la 6 luni jumate, dar el s-a nascut si mare. Si sotul meu mi-a zis de vreo 2 ori ca poate ar fi bine sa-i dam supliment, cand plangea. Dar am refuzat categoric, eram convinsa ca nu e de la lapte. Cand mi-a scazut cantitatea am apelat la rezervele de la frigider. Asta te sfatuiesc si pe tine sa faci daca ai lapte in plus. Baga la congelator ca e mana cereasca. Cand o sa scada considerabil productia o sa-ti prinda bine. Si poti incerca odata sa-i dai sa vezi daca intr-adevar are nevoie de supliment. Daca nu, atunci nu te mai stresa.
rlandeaza tin sa te contrazic. Ziceai ca nu exista copii care intra la scoala cu tzatza in gura. Ia priveste mataluta www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&feature=related" target="_blank">aici
bujo mami de Filip
maitreyi spune:
maimuta mea tocmai a luat-o in viteza spre hol si cand am intrebat-o unde se duce s-a uitat la mine cu o fata de genul "cine? eu? eu nu faceam decat o intoarcere 180 grade " tocmai suntem la etapa NU! NU E VOIE!
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
dia_filipas spune:
Atb acum am vazut! Doamne fereste! Am ajuns si noi ca-n filmele americane!
Mina mersi deci pot sa incep, ca la mine au trecut 7 luni aproape!
Serbanica si la noi ninge!! marunt si deees, deja ii depus un strat consistent. Ar fi chiar mirific daca nu ar trebui sa vina primavara!!
Dia - I'd like mornings better, if they started later!
si bebe
Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
diarux spune:
ATB, TRULI-LULI,DIA multumim pentru urari
DIDI pai na, simplu e mai bine, nu? vad ca mai nou papa si piureul de legume.sper sa nu vb intr-un ceas...aiurea.
CAPRI mda...neamurili astea...atata vreme cat nu au apucat sa ii bage in gura nik (io in paranoia mea asta ma asteptam de la ei cat erau de inversunati...) m-am abtinut desi scoteam fum pe toate orificiile (vizibile). o matusa s-a simtit.
DIA si mie mi-a aparut dracovenia aia atunci o fi fost de pe forum.
ILEANNO vorba lu barbacmiu...mila nu e un sentiment nobil(asa ma consola el cand eram gravidoasa si ma alintam si io cu una alta). cu scoala...poate o sa ziceti ca nu-s intreaga la minte sau ca sunt patetica...da mie imi place la scoala.sa mor daca nu. desi am niste ghiavoli acolo de iti vine sa ii picuri cu ceara..da in "meseria" asta...daca nu iti place...si mai nimeresti si la o scoala ca a mea....e ca si tuica cu diazepam. sunt si momente mai grele, bineinteles, dar inca imi mai place ce fac.om vedea ce a mai fi.
cat despre vecini...da frate..prosti!!!nesimtiti!!!si se pare ca numai pe mine ma deranjeaza, ceilalti tac si suporta. cred ca sunt eu cu capu pana la urma.pot sa zic???chen ai ? chen ai???
deci.
1. avem uscator pe fiecare etaj.au pus astia sarme. 4 sarme la 5 familii. bun asa.am comentat la inceput, apoi pt ca am vb singura...i-am lasat in pace. cat e vara merge, da iarna...e bataie pe ele. si acu, saptamana asta, ca e mai proaspat, eu am spalat 2 randuri de haine si pe o sarma inca mai sunt hainele de luni ale unui vecin. deci stam si asteptam pana are ala chef sa le ia de acolo uscate scorojite. iar tre sa comentez io? nimeni nu se simte?
2. tot in uscator, ignoranta de mine, am crezut ca sa pun RUFE la uscat. a aparut o usa de lemn, o comoda plina de molii, biciclete de copii muuulte, o masinuta de copii mare, o sanie, o baliutza....deci depozit. am pus bilet pe usa ca rog vecinii sa elibereze ca sa fac oleak de ordine gen maturat etc...Tot acolo sunt
3.la parter e sefa de scara. autoproclamata. ma rog...si are o fata. cu care am facut si eu prega cand era in clasa a 8a si nu eram vecine. (ca sa nu mai zicem ca daca fata e acum in clasa a 10, nu cred eu ca ma-sa are PANA IN 35 DE ANI cat ar trebui sa aiba locatarii ANL-urilor.ma rog.)si asta , fiica-sa (n-au tata...ma rog..de o moralitate indoielnica....din punct de vedere comportamental) asa....da drumul la muzica de iti tziuie urechile juma de noapte. deci ea are ferestrele in fatza blocului, eu in spate eu stau la 2 si tot se aude muzica pana sus. am fost la ea la usa si am sunat de 3 ori, nici nu a auzit soneria ca sa raspunda, asa d etare urla muzica aia. deci tot eu sunt cu scandalu
4. nu mai zic de secsu lu aia de deasupra si muzica lu aia de dedesubt.
cu diversificarea.. sincer, mi se pare mai usor sa mai nasc o data decat sa ma descaltz cu treaba asta...da na...ne-om descurca.
stati sa trimit ca il pierd
edit:il postasem la capitolu trecut ca pana l-am scris io....
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
dia_filipas spune:
Maitreyi mica plimbareata! de-acu sa te tii..dupa ea, of course!
Bujo filmuletul asta e un subiect de discutii la unul din forumuri (nu mai stiu care), oricum...creepy...
Dia - I'd like mornings better, if they started later!
si bebe
Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
maitreyi spune:
vai bujo stiu filmuletul ala...chiar as fi curioasa ce ar zice niste psihologi...
rux mai ia si tu niste nesimtiron si calmeaza-te asta e traiul la comun
-------
-------
maryb spune:
bujo, merci de sfat. continui doar cu lapte de la mine. tocmai am mai pus un recipient cu laptic la congelator. stiu cat este de bine sa-l ai deoparte, eu am terminat ce pusesem in cele 3 zile in care am fost bolnavioara si am intrerupt alaptatul. acum am pus din nou si voi mai pune acum cat am. nu se stie niciodata...si asa eu am avut cam in fiecare luna probleme cu laptele...eu zic merci ca am ajuns si la 4 luni cu laptele. i-am dat si eu de vreo 4 ori completare cate 30 ml cand aveam probleme cu laptele dar il manca numai daca nu era satul, altfel impingea biberonul afara si se stramba...deci tot ala de la mami este mai bun.
cu filmuletul ala am ramas sochi...incredibil.
o mamica extrem de fericita de Mario Gabriel (13.10.2008)
poze cu mami si bebe
scumpisorul Mario
maitreyi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dia_filipas Maitreyi mica plimbareata! de-acu sa te tii..dupa ea, of course! Bujo filmuletul asta e un subiect de discutii la unul din forumuri (nu mai stiu care), oricum...creepy... Dia - I'd like mornings better, if they started later! si bebe Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me! |
cica la america exista niste cetateni pe care ii poti angaja sa vina acasa si sa iti arate posibilele primejdii pt bebe - prize, cabluri, trepte, etc. bine, la america cred ca merge orice meserie back!
ma duc sa spal maimuta ca a sters tot parchetul. aaa...si aveti grija la perdele cand o iau de-a busilea. eu am vazut-o ca e atrasa aici unde stam acum si numa bine mi-am comandat pt acasa la noi perdele pana la pervaz ca sa nu poata ajunge ca sunt taaaaare interesante si asa fain se poate trage de ele ce jucarii frate? da-i copilului o perdea, un cablu, un polonic si n-ai treaba cu el juma de ora macar
-------
-------
ankalaura spune:
Deci in ordinea numerelor de pe tricou:
MAITREYI - eu incerc maine spanac, m-am decis. Elizei i-am dat de la 6 luni, putin inainte de carnita chiar. ATENTIE - spanacul pentru bebei nu se reincalzeste! Eu fac din congelate, nu din verzi.
ANNA - da, la diversificare
NARCI - ca sa ramana pentru posteritate:
Tomato & cauliflower gratin
150g (5oz) cauliflower, cut into florets
30g(loz) butter
250g (8oz) tomatoes, skinned, deseeded and roughly chopped
30g (loz) grated Cheddar cheese (EU AM PUS CASCAVAL, DEH, "CA LA TARA" )
Preparation: 5 minutes; cooking: 20 minutes Makes 4 portions
Provides beta-carotene, folate, protein and vitamins A, B12 and C Suitable for freezing
• Put the cauliflower florets in a
steamer and cook until soft, about
12 minutes.
• Meanwhile, warm the butter in a pan,
add the tomatoes and saute until mushy.
Remove from the heat and add the cheese,
stirring until melted. Mix the cauliflower
with the tomato and cheese sauce, then
blend to the desired consistency.
E super super tare reteta.
MARYB - eu as incepe sa ii dau putintel cereale, cu laptic muls. La Erika a mers la mare arta!
Daca tu nu simti ca e ok sa ii dai suc de morcov sau mar, nu ii da. Daca ii dai, nu va pati nimic, dar e important sa fii tu confortabil cu asta
TRULI - cre' ca nu l-ai tinut suficient la rece, pe domnul tort. Ideal e sa il faci azi si sa il tai maine. Am tot zis ca recitesc ce ii trimisesem lui Mada, ca si eu gasisem niste balarii in exprimarea-mi.
Da' asa e ca era bun si de mancat cu lingura? Si eu am patit-o acum cativa ani, ba chiar la aniversarea de un an de la nunta, si aveam si vreo 12 invitati... Totusi... s-au batut pe tortul pus cu polonicul si ar mai fi vrut
DIA - cu balaceala... Clar e mai ieftin sa venim cu trenul la Mures pentru o sedinta de aqua gym, fata de cat costa la noi
Cu trezitul noaptea... deci eu sunt norocoasa...
BRB
Biribu spune:
Anka si eu crek e normal ca mai papa noaptea. shpilul e ca sunt unii (cu mamici norocoase) care nu mai papa. alea ca noi.... bine al meu noaptea suge la greu, ca ziua e pe formula si de-aia cred ca profita noaptea
cu kilele: grasele ca mine care nu vor sa faca foamea, hai sa va zic cum slabesc eu. ca am dat jos ceva, vreo 7, mai am inca pe atita. da tot e un progres. deci eu am tinut atkins. foame nu iti e sigur. daca vreti sa va zic exact sunati.
turtu subscriu la ce au zis fetele - da-i titi daca asta vrea si doarme. vezi tu eu acuma la al doilea realizez ce fraiera am fost la primul bb in multe chestii, ca ziceam tot asa sa nu se invete nus cum, asa si pe dincolo... culmea e ca nu se invata ca ei cresc, trec la alta etapa si noi raminem cu chinul gratuit. apropo de gradi, sfat de la mine patita: daca ai putea sa o duci o zi vreo ora sa stai tu sa te joci cu ea acolo, apoi tot asa, ziua 3 eventual iesi un pic din camera...etc, intelegi ideea. e mai putin traumatizant asa.
oana stai calma pui ca eu cred ca-si revine lapticul. nu te depresa ca nu-i nevoie. la mine asa a fost, nu ca o fi vreo regula.
Narci care mesaje maica?? hai ca ti iert. si poate pun si poze.
Flo stai tu linistita si nu te mai acuza atita. al meu a cazut din pat de vreo 3 ori deja, cu mine alaturi. asta e.
Dia vroiam sa te intreb: cam cit de calda e apa la balaceala? si da eu folosesc ob-uri, acelasi numar .
Iriss si tie La Multi Ani si sa-ti traiasca fata - cu scuzele de rigoare pt intirziere Daaaa, si noi tre sa tragem apa dar nu inainte de a arunca aproape un sul intreg de hirtie in wc. poate de-aia nici nu-mi vine s-o pun pe buda prea des eu tot sper ca o sa vina ziua cind o sa-mi spuna ea ca vrea.
revin
Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)