Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (71)
Raspunsuri - Pagina 8
ADA1974 spune:
Saby, stai cuminte - ca mai e destul pana in aprilie, vezi ca am notat numarul sa-ti trimit SMS, si oricum eu trebuie sa fiu prima la Caritas (apropo, nu ai fost niciodata in spital?).
Luana . Sper sa nu fie decat o balonare (eu asa am patit la Gabi, pt ca nu "ragaia" dupa supt.
Pisik, eu am facut cezariana cu anestezie totala. A doua zi am putut merge si mi-am vazut bb-ica. Mi-am revenit destul de repede si nu am avut complicatii nici cu operatia, nici cu dureri dupa (de la vreme, etc), nici cu anestezia. Acum depinde muult de fiecare organism.
ada 33+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 6 saptamani
florinela79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pisik06 Fetelor, poate imi dati si mie o parere/sfat cu privire la doctorii mei si la discutia cezariana sau naturala 35+ Ana Bianca |
Buna dimineata!
Pisik , eu deaseara ma chinui sa-ti raspund si sa ma bag si eu in seama peaici...numa ca nu stiu ce are calc...nu vrea sa trimita raspuns (a fost virusat..si cred ca mai este).
Unde nasti tu la Giulesti, adica ai fost monitorizata de un medic deacolo, care face numai cezariana si ai cerut sa nasti natural ?
Florinela 34+
ADA1974 spune:
Pisik, poate ar trebui sa vorbesti cu dr f. serios. Sa nu cumva sa ii fi spus dr-ei asa ca sa se scoata el: ca a vrut sa te trimita la ea (cu cezariana), dar nu ai vrut tu ?!? Roaga-i sa-ti spuna ce parere au ei si de ce? bazin mic, etc.
Cum am mai spus: depinde de organism (eu m-am refacut repede dupa cezariana), sunt fete care se refac f. repede dupa cezariana sau nastere normala, sau care se refac greu dupa cezariana / nastere.
Ar trebui sa poti vorbi deschis cu unul dintre cei 2 doctori!
ada 33+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 6 saptamani
chatonel spune:
hmmm, si io cred ca e o "minarie" intre medici, nu ca ar fi vreo indicatie medicala pentru cezariana... tipic comercial
Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose
Pisik06 spune:
Florinela, Ada, multumesc de pareri
Da, la Giulesti, eu eram la o doctorita care face cezariene si cu care am discutat f clar asta de la inceput si mi-a spus ca daca vreau altfel ma trimite la un alt medic, care dealtfel e f bun si f ok si ca medic si ca om. Cand m-am dus la el m-a luat cu intrebarea cum vreau sa nasc?, ceea ce mi s-a aprut cam straniu, ca doar de aia ma dusesem la el, sa incerc natural. Eu l-am intrebat f clar daca este vreo indicatie de cezariana si mi-a zis ca e alegerea mea, ca apoi sa alfu ca i-ar fi zis doctoritei ca el m-a intrebat daca vreau ceza si eu nu am vrut. Ce intelegeti voi, inteleg si eu
Acuma astept cand ma duc la el miercuri cred sa il mai intreb o data, sper sa pot face si o eco sa vad si cum e bebe...
35+ Ana Bianca
dyana27 spune:
pisik trebuie sa afli neaprat de la dr de ce ar fi recomandat cezariana; nu stiu daca din comoditate, pentru ca tocmai ca nu a discutat cu tine, ci cu cealalta doctorita, deci trebuie aflat daca are un motiv serios; pe faza cu bazin mic nu cred ca se impune cezariana, pentru ca este total diferit de bazin chirurgical (si sunt atat de putini medici care stiu sa masoare intr-adevar un bazin chirurgical...., care chiar nu se desface la nastere) , sa nu fie altceva. ideea e sa stai tu linistita, ce e balamucul asta in capul lor???? pai trebuie ceza sau nu? e foarte simpla intrebarea, da-le cu ea in cap. sun-o si pe doctorita ta-prima, si mai cere-i o parere, fara nici o suparare, ca doar de aia sunt doctorii tai, nu????
diana 31+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
pisigri spune:
pisik,
nu poate nimeni sa iti dea un sfat demn de luat in seama aici pe forum. tot cu medicii trebuie sa discuti. singurul tau motiv de ingrijorare din cite inteleg este circulara de cordon, care insa, daca e simpla si cordonul e destul de lung, impune doar o pauza de la impins, cit sa o desfaca medicul. pe de alta parte, pentru bebelus, cezariana intr-adevar e mai sigura - zic eu. asta nu inseamna ca femeile care nasc natural si-ar pune cu buna stiinta copilul in vreun pericol, Doamne fereste. ce vreau eu sa spun insa este ca DOAR medicul iti poate recomanda un tip sau altul de nastere...noi degeaba ne dam cu parerea.
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
florinela79 spune:
Pisik, sunt multi medici care fac doar cezariana, am mai spus (deobicei medici foarte ocupati, care au si cabinete particulare si o fctie de conducere, care participa la congrese etc)si atunci ca sa nasti cu el, spune ca el face doar cezariana (si de ce sa mintim omul nu pierde vremea stie cand sa programeze pacienta nu e foarte deranjat de telefoane urgente, ia sigur banutul..care e si mai mare ca valoare ). Daca nu s-a pus problema unui argument medical de cezariana(sarcina pelviana, dioptrii mari la ochi, sau alte pb de sanatate ale mamei)asta-i explicatia.
Medicul asta al tau te trimite la altul care face si nasteri naturale sa inteleg....si asta iti zice tot de cezariana?...pai nu i-ai explicat de ce te-ai dus la el si pentru ce ti-a fost recomandat?
Iti dau exemplul meu, care imi este mai frica de durerea unei nasteri naturale decat de cezariana....dar stiu ca recuperarea dupa cezariana este mai greoaie (eu is mai dependenta nu-mi place sa chem ajutoare, mame, soacre si diverse rubedenii sa ma ajute)...pentru asta as naste natural.
Eu am un adenom hipofizar secretant de prolactina, deci medicul meu ar putea opta clar cezariana. Mie mi-a zis asa...eu nu pot sti deacum cum o sa nasti, am mai avut fete cu aceeiasi problema ca a ta, care au nascut natural si totul a decurs foarte bine; la sfarsitul lunii mergi la endocrinolog sa te vada, vedem ce spune si el, daca totul e ok asa cum vad eu acum...in functie de ce se intampla cu colul, cu dilatatia si debutul travaliului vom hotara daca natural sau nu.
Nu stiu daca retin bine, ca tu nasti la giulesti?, acolo medicul Ion Ionut are nasteri naturale si e un medic BUN.
Florinela 34+
florinela79 spune:
Pisik, beeb are circulara in jurul gatului?...sa stii ca si doctora mea l-a luat ca argument de cezariana, in discutia pe care am avut-o.
Si parerea mea ca si copil nascut cu cordon in jurul gatului..care am chinuit-o mult pe mama intr-un travaliu lung...si tot prin cezariana am venit pe lume aproape stangulata, de cat am impins sa ies natural.
Acum parerea medicului este importanta..daca esti mai miniona..sau bazinul mic si bebe nu renunta la circulara de cordon,...atunci fa cezariana.
Am o prietena care la botez, adica dupa 2 luni si putin de la cezariana a dansat de nu ai treaba...depinde de organism.
Florinela 34+
saby spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADA1974 Saby, stai cuminte - ca mai e destul pana in aprilie, vezi ca am notat numarul sa-ti trimit SMS, si oricum eu trebuie sa fiu prima la Caritas (apropo, nu ai fost niciodata in spital?). Luana . Sper sa nu fie decat o balonare (eu asa am patit la Gabi, pt ca nu "ragaia" dupa supt. Pisik, eu am facut cezariana cu anestezie totala. A doua zi am putut merge si mi-am vazut bb-ica. Mi-am revenit destul de repede si nu am avut complicatii nici cu operatia, nici cu dureri dupa (de la vreme, etc), nici cu anestezia. Acum depinde muult de fiecare organism. ada 33+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani. AMR maxim 6 saptamani |
Ada nu , nu am fost pana acum la Caritas si sper sa nici nu ajung decat atunci cand o sa nasc. De ce e de horor? Oricum incerc sa nu ma stresez prea tare cu colul scurtat, desi am observat ca mare efect tot nu au pastilele adica tot vreo 20 de contractii am pe zi.
Pup!
Sabina 31+ mamica de Maia Andreea