Cinematografia europeana

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Am mai vazut un film frantuzesc - www.imdb.com/title/tt0814656/" target="_blank">Les amities malefiques, 2006, regia Emmanuel Bourdieu, tradus ca 'Prietenii otravite'. Ah, si mi-e un dor de filmul nordic cu poezia lui glaciala, de nu pot sa va spun!

Filmul nu e rau. Scenariul e bine scris, tensiunea dramatica e bine dozata, momentele subiectului se identifica usor, e jucat binisor, ma rog, e ok.

Am plecat insa cu senzatia ca ar fi putut iesi ceva mult mai interesant din povestea asta cu studenti fascinati de un mitoman ratat care se complace in directorul lor de constiinta si care nu-i lasa sa scrie pentru ca 'nimeni n-ar trebui sa scrie'. Dupa atata fascinatie si dupa atata control al mintii, cand afli ca singurul motor al tipului rau - Andre - e frica de competitie si ratare, ei bine, esti cam dezamagit. Si ti se arata si explica bine de tot ca sa priceapa si ultimul tampit din sala (care e oricum cam goala).

L-a mai vazut cineva?

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Recomand si eu un film care mi-a pus putin la incercare asteptarile si obiceiurile de spectator. L'iceberg (2005). Mai multe amanunte despre film aici: http://www.imdb.com/title/tt0484113/

E un hibrid intre teatru, film (aproape) mut, parodie (delicioasa) la cinematografia holywoodiana (Titanicul, in speta).

Mi s-a parut un film delicios pe care l-am savurat si digerat incet. Si am si ris in hohote la anumite momente.

Mergi la inceput

Oana, l-am vazut. Si mi s-a parut absolut genial. Il recomand si eu din toata inima.

P.S. Oana, te mai asteptam!

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu am vazut aseara un film interesant cu Alexandra Maria Lara si Razvan Vasilescu:"Offset" tradus in romana prin "Decizie dificila" produs de ARTE.O romanca nu stie ce vrea:sa se marite cu un tehnician neamt venit pentru o perioada in RO sau sa ramana cu amantul ei casatorit ,bogat si mai batran.Pana la urma,se pqare ca alege a treia cale.Interesanta imaginea Ro prin ochii unor sraini.
Am mai vazut si un film sarbesc in genul lui Kusturica "Camionul rosu gri"-YU in pragul destramarii si doi indivizi atipici ,o sarboaica si un bosniac ,care strabat o tara in fierbere-in ajunul inceperii razboiului din 91.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Eu ma uit momentan la Paris, je t'aime (2006). E foarte fain realizat, desi ideea colajului e mai veche in cinematorgafie. Ati vazut filmul?

Ce-mi place este faptul ca "povestile" sunt foarte diferite si prezinta tipuri de iubire diferit(inclusiv iubirea materna).Si imi mai place faptul ca sunt prezentate bucati scurte din povestile respective, inceputuri, finaluri sau pur si simplu scene memorabile... pe care fiecare om le poate decupa din propriile povesti de iubire.

MElise

Mergi la inceput

Loryi, am vazut 'Offset'. Destul de interesant - din perspectiva pe care o discuti si tu. Iar lui Razvan vasilescu ii reuseste foarte bine rolul de incrancenato-obsedato-tenebros.

MElise, am vazut si 'Paris, je t'aime'. E o preluare a conceptului din 'Paris vu par...', Franta, 1965 - o suita de 6 scurt-metraje cu povesti reprezentative pentru un cartier sau altul al Parisului.
Regizorii care au lucrat la filmul din 1965 sunt Chabrol, Douchet, Godard, Pollet, Rohmer si Rouch (spre deosebire de filmul din 2006 unde au lucrat si non-francezi mainstream precum Ethan si Joel Cohen Gus van Sant sau Wes Craven).

Din filmul vechi, mie personal mi-au placut cel mai mult segmentele 'Rue Saint-Denis' si 'Gare du Nord' regizate de Jean-Daniel Pollet si, respectiv, Jean Rouch. Din filmul din 2006, mi-au placut cel mai mult segmentele 'Porte de Choisy', 'Loin de 16e', 'Place de Victoires' si 'Quartier Latin'.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Am vazut aseara ultimul film al lui Almodovar - www.imdb.com/title/tt0913425/" target="_blank">Los abrazos rotos / Imtratisari frante, tot cu actrita-fetis a lui Don Pedro - Penelope Cruz (adevarul e ca nimeni n-a reusit s-o puna in valoare pe Cruz ca Almodovar).

E un fel de film noir, cu o gramada de personaje principale si poveste stufoasa despre dragoste, tradare si facutul de filme. Mie Almodovar imi place, insa filmul asta mi s-a parut o idee mai telenovelistic decat 'Volver' (nu mai vorbesc despre 'La mala educacion' sau the classics). Ma prinsesem din primele 20 de minute ca Diego trebuie sa fie fiul lui Mateo, nu era nevoie de si de 'dezvaluire' (dau informatia asta pentru ca nu are nicio relevanta pentru plot).
In rest, veti vedea aceleasi culori aprinse, 'gitane', de care Almodovar e fixat bine, aceleasi gesturi stereotipe ale personajelor homosexuale (putine si minore in filmul asta), aceleasi obsesii pentru 'intoarceri' si repararea/retrairea trecutului.

E un film bun si chiar de-ar fi fost prost, ar fi trebuit vazut pentru ca e un Almodovar genuin.

Va place don Pedro? Ce Almodovar ati vazut?

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Am mai vazut unul, o coproductie franco-belgiana - 'Home', 2009. Trailer-ul - www.youtube.com/watch?v=-YLNi2B6IAI" target="_blank">aici. M-am dus la filmul asta din doua motive: 1. e cu Isabelle Huppert (need I say more?) si 2. e un film despre o autostrada (:D) si cum interactioneaza autostrada asta cu viata unei familii.

Familia respectiva incearca din greu si cu disperare sa nu cedeze in fata autostrazii care le trece prin gradina din fata. Evident, filmul e o metafora a societatii moderne, cu zgomotul si lipsa de intimitate etc etc etc. E deosebit de interesant insa are niste intorsaturi in scenariu care m-au cam deranjat.

Daca l-ati vazut sau il veti vedea, va astept aici sa schimbam impresii. (Pentru bucuresteni, ruleaza la Patria)

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Tocmai am vazut un film care mi-a placut la nebunie. Totdeauna mi s-a parut mai greu sa gasesc comedii faine decit drame bine facute. Ei bine, cea pe care tocmai am vazut-o, Unconscious (2004) a lui Joaquin Oristrell, m-a distrat de numa'.

E o comedie asa mai intelectualista a carei actiune se invirte cu multa maiestrie in jurul psihanalizei lui Freud si a celebritatii lui printre cercurile intelectuale din Europa de dinainte de primul razboi. Impactul intre Freud si elitele (si povestile lor cit se poate de freudiene) intelectuale din Spania catolica sint delicioase.

Apropos de Modovar, Mihaelka, imi vine in minte Talk to Her, care mi-a placut mult. E un film despre speranta, speranta asa in forma pura, adica speranta in lipsa si in ciuda oricaror motive de speranta.

Mergi la inceput

Oana, am pus 'Unconscious' pe lista mea

In we planuiesc sa vad filmul lui Mungiu, www.amintiridinepocadeaur.ro/" target="_blank">Amintiri din epoca de aur. Cine-l vede cu mine? (adica separat dar impreuna)

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput