mamici de zmeurici iulie - august 2009 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
danielle02 spune:
ayda,uite ce am mai gasit despre placenta praevia,s-a mai discutat pe forum de asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23659
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78264
http://www.eva.ro/sanatate/articol177.html
sper sa iti fie cu folos 
se pare ca nu e nimic grav,o sa se ridice pe parcurs ![]()
pozici
vine BEBE 2 
Ebonee (02.10.2007) 
muffinuta spune:
Merci,Doinique..e alegerea mea,nu te forteaza astia..sotul meu nu se baga..nu vreau sa mai postez aici ce si cum,dar sunt singura in dansul asta..asa ca amnio( e riscant si nu cred ca o voi face) sau alt risc..nu prea sunt variante..mai am si altele pe cap,carora tb sa le fac fata...nu,nici vorba sa imi spuna ce am fetita sau baiat si nici nu ma gandesc ala asta..m-a adus cu picioarele pe pamant..extrem de scurt eco si la subiect..am platit cam 70 euro..nu e pe gratis.am stat cred 10-12 minute per total.tocmai citisem cu vreo 2 zile in urma o personalitate locala,sarcina obtinuta greu,39 ani,baietel,teste iesite cu risc mare,s-a incumetat la amnio..a murit copilul dupa 2 saptamani de la amnio.rezultatul de la amnio: copil perfect sanatos..acum peste 3 ani de la drama,dupa nenumarate esecuri are un al doilea fiu-a refuzat categoric amnio de data asta,si-a asumat riscul.Nu vreau sa sperii pe nimeni,doctorii i-au spus ca si la noi e doar 1% riscul de a pierde sarcina dupa o asemenea procedura,ea s-a integrat in aia 1%..te pup Doinique..si multumesc.
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
CriPOD spune:
muffinuta, o imbratisare calda! Si orice ai hotari sa se aiba rezultatul dorit de tine, e f grea decizia! (Procentul ala depinde de clinica, nu-i batut in cuie, unde am facut eu la cvs, era de 1 la 600 pt amnio, adica 0.16%; dar tot exista un risc
))
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
muffinuta spune:
Mqqm..multumesc,simt cuvintele calde ..stiu ca ma intelegi..la naiba nu mai am timp sa o iau de la capat,nu ma lasa nenorocita asta de varsta biologica..dc se intampla ceva nu mai am ani de incercari..CVS stiam ca e si mai invaziva ca procedeu decat amnio,pot sa te intreb cand ai facut?..pe de alta parte stii riscul,basca nu mai vreau sa zic..nu ma mai plang,asta-i viata..reality show!pupici si ,multumesc mult.trebuie sa ma decid nu am prea mult timp..pupici buclucasului..
Muffinuta
CriPOD spune:
Muffinuta, am facut la 12 sapt cvs (prin cervix), riscul era de 1:400 la clinica mea. Eu a trebuit sa stiu sigur-sigur, nu pentru mine, ci pentru ceilalti doi. Fiecare cu balanta lui.
Dar eu am fost atat de sigura ca va fi totul bine cu inteventia, n-am avut nicio indoiala.
Vei stii ce ai de facut, cand vei termina de cantarit si analizat...
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
Moniland spune:
muffi, stai ca n-am inteles prea bine. Totul e ok la eco, copilasul e sanatos, dar esti obligata la amniocenteza? E grea hotararea si e si mai greu ca trebuie sa o iei singura. Stiu cat de mult iti doresti copilul, dar ti-l doresti la fel de mult daca se naste cu probleme si se va chinui toata viata? Daca mergi pe ideea asta atunci adio amniocenteza. Ramai stresata pana in vara. Daca zici ca nu vrei un copilas ce va suferi, atunci e mai bine sa stii asta. Eu asa gandesc daca ar trebui sa aleg sa fac sau nu amnio. Si nu uita ca la noi sunt fete care nu fac niciun test ci se bazeaza pe ce zic dr. la eco. Te pup si mult curaj inca odata. 

16+

muffinuta spune:
Multumesc,Mqqm.
Merci,Moni,poate nu m-am exprimat eu clar,e invalmaseala in sufletul meu:doc mi-a spus ca ,chiar dc miercuri-cand am dublu test,el zice ca e triplu,asta se face aici,dar cine mai stie??oricum dublu,triplu,chiar dc rezultatele ies bune,nu cu risc mare e posibil din cauza varstei mele sa avem rezultate aparent bune dar in realitate copilul sa aibe probleme..sunt marje de eroare.Sunt cazuri cand nu se vede la eco!!!mi-a spus clar,au avut situatii cand femeile de la FIV dupa nastere au venit tipand ca nu au fost avertizate inainte.
la intrebarea ta dc ma vad ingrijind un copil bolnav sau cu probleme singura,ce pot sa iti raspund?am avut grija timp de peste 14ani de mama,zi de zi,am invatat-o sa vorbeasca ,scrie din nou,sa mearga ca pe copilul meu,apoi de tata,nu mai reiau povestea ca e trista rau..iar viata mea a fost cum a fost,dar eu am ales asa.Nu pot sa o iau de la capat.Am obosit.
Pe de alta parte dc va trimit articolul real care mi-a cazut in maini recent,nu aiurea povesti vanatoresti vi se face parul maciuca..nu mai face nimeni amnio..si sunt fete printre noi,multe chiar care au facut-o..uita-te la aspirante peste 35 alt caz.. am citit candva..profa a avut amniocenteza,a pierdut fetita cred ca avea in jur de 5luni,era perfect sanatoasa inainte de procedura..a murit dupa amnio..acum regreta ..si incearca din nou isi doreste un copil..la varsta noastra e greu sa iei o decizie..nu inseamna ca o procedura nefericita pt unele femei e la fel pt toata lumea..la 35 nu as ezita..dar la anii mei,Moni draga cu ovule putine si asta-i miracol curat..
Nu stiu fetelor nu astept sa ma compatimiti sau incurajari va rog mult nu,stiu ca sunteti alaturi una de alta si de mine in acelasi timp..cred ca o vreme plec de pe DC ca nu ma simt in stare sa continui..sper sa ma intelegeti.nu mai vreau drame si nu doresc sa stric dispozitia nimanui..asa ca ma retrag.voi suporta consecintele hotararii mele.
Va doresc tuturor,absolut tuturor numai bine,sa aveti sarcini fara probleme si bebelusi sanatosi toata gasca cea mai chipoasa de zmeurici.
Fetelor care aspira acum la FIV sau in alta parte .. eu le citesc zilnic dar parca nu am taria sa mai scriu..stiu ca si ele ne citesc le doresc sa stranga in brate bebelusii mult doriti si asteptati!
va pup cu drag,a fost extraordinar sa fim impreuna..
Muffinuta
Motana spune:
Fetelor, vitamilenle insele nu ingrasa, pot da pofta mai mare de mancare, in special B-urile. Tot de noi depinde cat ne controlam si ce fel de mancare alegem. Eu iau ceva pe baza de fier, nu foarte puternic, caci nu am nevoie. Acidul folic l-am lasat dupa primul trimestru, insa complexul asta pe care il iau are si ceva ac. folic in compozitie, dar f. putin.
Am citit ca in trimestrul III se recomanda pastile gen Omega 3 si Untura de peste, pentru creier. Calciul se ia pana in 30 si ceva de saptamani (daca e nevoie) nu stiu exact dar nu pana foarte tarziu ca poate da contractii.
elenada, felicitari pentru pereche, ce frumos!
mQQm, ma gandeam si eu sa imi iau o minge de aia imensa, vezi ca sunt pe youtube niste filmulete cu exercitii pt. femei insarcinate, cu mingea of course. Parca si Pilates Pregnancy is tot me mingioaia aia, no?
muffin 
, of, iti respectam decizia daca vrei sa te retragi pentru o vreme, stii ca iti suntem alaturi. Daca vrei pareri stii ca fiecare putem sa opinam, dar numai tu esti cea care decizi.
Asteapta rezultatele de la dublu/triplu test si apoi ai ceva mai palpabil, care te poate ajuta oarecum in decizia de a face sau nu amnio, nu?
Te imbratisej de la distanta! 

17+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
flosideea spune:
[quote]citat din mesajul lui Motana
flosideea, acum ca ai zis despre Brasov am vazut de unde esti. Tu unde vrei sa nasti? Te intreb pentru ca eu planuiesc sa merg la Eva la voi, in Brasov, sa nasc in apa daca se poate cu dr. Baiulescu. Am auzit o gramada de lucruri bune despre el. Sunt si conditii bune si preturile sunt cele mai mici avand in vedere ca e la privat.
Ok astept sa imi spui ce ai auzit tu despre asta, ca esti acolo pe loc. Zi-mi si de bine si de rau orice stii, eu inca adun informatii. ![]()
Dr Baiulescu este intr`adevar un medic f bun.asa stiu si eu.pe langa el mai sunt Anastasiu si Podasca.amandoi sunt si la eva si sunt cei mai buni si ca ecografisti si ca medici.despre nasterea in apa,nu`ti pot da acum niste raspunsuri,pt ca nu m`am interesat,dar promit s`o fac.o nastere normala e 2100 ron.pretul e ok,avand in vedere profesionalismul,conditiile si restul de acolo.am auzit ca nu te lasa sa aduci nimic.totul e asigurat de ei:pampersi,body`uri,camasi de noapte,chestiile pt igiena,tot.singura chestie care e ca daca Doamne fereste apare vreo complicatie,vine salvarea si te duce la maternitate.asta`i un caz la nu stiu cate,dar au fost.in rest numai cuvinte de lauda despre clinica eva.ma voi interesa si de nasterea in apa si o sa vin cu un raspuns cat mai repede.