La Multi Ani Darwin
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Mi-a placut unul din comentariile cititorilor unuia dintre articolele dedicate lui Darwin aparute zilele acestea in editiile online ale ziarelor:
Creationistii spun ca evolutionistii sunt creati de Dumnezeu.
Evolutionistii spun despre creationisti ca se trag din maimute.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Creationistii spun ca evolutionistii sunt creati de Dumnezeu. Evolutionistii spun despre creationisti ca se trag din maimute. |
sinteza perfecta.
m-am umplut de duiosie pentru creationisti si de mila pentru evolutionisti.
capcaunul spune:
Conchita, dar tie de ce iti displace ipoteza maimutei ca stramos comun al nostru? Maimuta nu este si ea o creatie divina? N-are de ce sa ne fie rusine de ea tot atat cat n-are de ce sa ne fie rusine de Adam. Ba poate ca lucrurile stau chiar pe dos, Adam fiind pe deasupra si mare pacatos, pe cand maimuta e inocenta.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul Conchita, dar tie de ce iti displace ipoteza maimutei ca stramos comun al nostru? Maimuta nu este si ea o creatie divina? N-are de ce sa ne fie rusine de ea tot atat cat n-are de ce sa ne fie rusine de Adam. Ba poate ca lucrurile stau chiar pe dos, Adam fiind pe deasupra si mare pacatos, pe cand maimuta e inocenta. |
pentru ca, vezi tu, chiar daca maimuta e mai frumoasa, poate, decat lutul din care am fost creati, e doar o ipoteza ca oricare alta. oricat de atragatoare si incitanta e o ipoteza, nu o imbratisez doar pentru ca e la moda, pentru ca o imbratiseaza oameni pe care ii respect (vezi votanti la subiectul asta, vezi carl sagan, vezi darwin), sau pentru ca pare cea mai plauzibila din cele existente la un moment dat.
si mai cred ca eu il iubesc pe darwin mai mult decat toti ateii la un loc, pentru care e doar o arma de lupta, o mascota. si de-aia refuz sa-i reduc munca de-o viata si geniul la o simpla anecdota cu banane sau la un instrument de propaganda.
capcaunul spune:
Apropos de lut. Lutul e un silicat de aluminiu. N-avem cum sa fim zamisliti din lut, la fel cum dupa moarte n-avem cum sa ne facem oale si ulcele. Siliciul si aluminiul sunt prezente in cantitati infime in organismul uman!
Dar asta e, mai gresesc si cei care-au conceput Geneza acum cateva mii de ani. A trebuit sa vina secolul XIX ca sa se demonstreze chimic ca suntem zamisliti mai degraba din calcar si dupa moarte ne facem statui de marmura sau praf de creta (in functie de pacate).
Calciul, creta si varianta lor metamorfica, marmura, sunt carbonati de calciu, adica exact ce avem nevoie pentru 85% din masa corpului omenesc: carbon, oxigen si calciu.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul A trebuit sa vina secolul XIX ca sa se demonstreze chimic ca suntem zamisliti mai degraba din calcar |
oh, my, unde mi-am pus sarurile. nu din par de maimuta?
capcaunul spune:
Recunoaste si tu ca este mai frumoasa perspectiva de a fi o cariatida dupa moarte decat o olita de noapte din lut ars.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul Recunoaste si tu ca este mai frumoasa perspectiva de a fi o cariatida dupa moarte decat o olita de noapte din lut ars. |
depinde ce e mai important pentru fiecare, estetica sau viata de apoi? ca io vreau sa fiu un inger care se intoarce pe pamant sa-i apere pe cei necajiti, pliiiz, pliz, pliz?
BeLucci spune:
citat din mesajul lui capcaunul Apropos de lut. Lutul e un silicat de aluminiu. N-avem cum sa fim zamisliti din lut, la fel cum dupa moarte n-avem cum sa ne facem oale si ulcele. Siliciul si aluminiul sunt prezente in cantitati infime in organismul uman! Dar asta e, mai gresesc si cei care-au conceput Geneza acum cateva mii de ani. A trebuit sa vina secolul XIX ca sa se demonstreze chimic ca suntem zamisliti mai degraba din calcar si dupa moarte ne facem statui de marmura sau praf de creta (in functie de pacate). Calciul, creta si varianta lor metamorfica, marmura, sunt carbonati de calciu, adica exact ce avem nevoie pentru 85% din masa corpului omenesc: carbon, oxigen si calciu. |
Ce importanta are ce vor fi oasele noastre dupa ce murim? Nu credca ii mai pasa cuiva ....
Si eu vreau inger
iileana spune:
Si noi, romanii, il sarbatorim. Cum putem.
I-am reintrodus teoria www.evz.ro/articole/detalii-articol/839448/Dumnezeu-si-Darwin-se-intalnesc-in-clasa-a-VIII-a/" target="_blank">in manuale. Oarecum.
Iar pe forum, la subiectul aniversar, facem mizerie pe jos.
C-asa-i la noi.
off-topic: sint curioasa ce inseamna evaluare cu o steluta la un subiect ca asta. E considerat "mediocru" faptul ca s-a nascut Darwin acu' 200 de ani?