La Multi Ani Darwin

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

pe mine m-a scarbit elanul [cu care] sint atacati la modul desantat si quasi-intelectual ....

De aceea ai ales o replica adinca de approx 10 cm.

oh, Andrada, te rog! daca ati fi atat de sensibili la civilitate, ati reactiona si la budigaii in doua piese tricotati de xenocid si la agresivitatea iilenei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Citat:
citat din mesajul lui tata lu Toma
lumineaza-ne macar cu prima parte a urarii.
Ce vrei sa spui cu : "evoluatii" goriloizi care ... ?!

Pai am vrut 1) sa confirm teoria evolutiei si 2) sa-mi exprim parerea despre acest topic. Asa sunt eu, mai vulgara de felul meu, imi place sa-i sochez pe ai sensibilosi... mai am de evoluat, se vede...

Asta imi aminteste de cum confirma Vadim Tudor teoria evolutiei - chestie pentru care primeste locul I la categoria 'Din putinul gandirii': 'de ce traiesc printre noi oameni care nu s-au tras de tot din maimuta?'

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
bietul darwin. e doar tarat in noroi intr-o lupta pe care nu a sustinut-o niciodata, el fiind agnostic, nicidecum ateu. dimpotriva, s-a declarat socat de fanatismul ateilor si mereu a sustinut ca da, poti sa fii credincios si evolutionist in acelasi timp -
It seems to me absurd to doubt that a man may be an ardent Theist & an evolutionist.

uite ce-i zice ateistului dogmatic Aveling:
Why should you be so aggressive? Is anything gained by trying to force these new ideas upon the mass of mankind

Asta mi-a placut. Chiar foarte mult.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Acum si la obiect:
Anul 2009 este si www.astronomy2009.org/" target="_blank">Anul International al Astronomiei deoarece aniversam 400 de ani de cand un alt "patimit" a intrat in conflict frontal cu autoritatile morale ale timpului respectiv: Galileo Galilei si momentul in care si'a indreptat luneta spre cer. Acum eu am retineri puternice in a deschide un subiect pe aceasta tema cu atat mai putin sa invit pe cineva alaturi de mine in www.darkskiesawareness.org/" target="_blank">Zona Intunecata. Daca in biologie ridicatul poalelor in cap poate dezvalui o pleiada de organe omoloage ce stau marturie procesului evolutiei, in astronomie nu ar face altceva decat sa'ti acopere cerul.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Xeno, deci pentru bucata asta de mesaj da-mi voie sa-ti multumesc.
Exact asta am vrut sa scriu atunci cand am vazut topicul... ca 2009 e si anul international al astronomiei. Si exact din acelasi motiv m-am ferit sa o fac. Un subiect separat? Ar fi prea trist...
Daca pe Darwin il injuram de mama, n-as vrea sa aud ce s-ar spune despre Stephen Hawking, sau Carl Sagan.

Pentru cine are totusi timp sa-si arunce privirea catre cer, iata www.astro-urseanu.ro/" target="_blank">aici un mic indrumar.
Si, chiar daca e in buricul Bucurestiului (unde poluarea luminoasa e maxima), chiar daca foloseste intrumente de un secol vechime (oare mai traieste Berta?), cand va plimbati seara la sosea, mai treceti cateodata si pe la Observator.

PS La multi ani, domnule Darwin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roisin

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Daca in biologie ridicatul poalelor in cap poate dezvalui o pleiada de organe omoloage ce stau marturie procesului evolutiei, in astronomie nu ar face altceva decat sa'ti acopere cerul.

Xeno, deci pentru bucata asta de mesaj da-mi voie sa-ti multumesc.
Exact asta am vrut sa scriu atunci cand am vazut topicul... ca 2009 e si anul international al astronomiei. Si exact din acelasi motiv m-am ferit sa o fac. Un subiect separat? Ar fi prea trist...
Daca pe Darwin il injuram de mama, n-as vrea sa aud ce s-ar spune despre Stephen Hawking, sau Carl Sagan.

tocmai ti-a prezis in stele idolul femeilor pe dc ce s-ar intampla: ati observa cu induiosare o pleiada de poale si organe pe cer. dar la astea nu ne oripilam, mvai.

Citat:
Pentru cine are totusi timp sa-si arunce privirea catre cer, iata www.astro-urseanu.ro/" target="_blank">aici un mic indrumar.
Si, chiar daca e in buricul Bucurestiului (unde poluarea luminoasa e maxima), chiar daca foloseste intrumente de un secol vechime (oare mai traieste Berta?), cand va plimbati seara la sosea, mai treceti cateodata si pe la Observator.

la Observatorul bucurestean, unde angajatii se tem de fantomele trecutului. sau nu stiai povestea?

Mergi la inceput

Citat:
la Observatorul bucurestean, unde angajatii se tem de fantomele trecutului. sau nu stiai povestea?

Nu, mi-am petrecut multe seri la observator, si am stat de vorba zeci de ore cu 'angajatii', dar de fantome n-am auzit.
E drept ca asta se intampla acum ani buni, poate am prins eu alta generatie de 'angajati', or fi fost unii mai curajosi.

Si, altceva, in afara de stirile din Cancan, ne mai poti spune despre observatorul astronomic?

PS qed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

La procesul din 1925 contra evolutionismului avocatului apararii Clarence Darrow spunea in pledoaria sa:

"Daca azi considerati o crima predarea teoriei evolutioniste in scolile publice, maine veti considera o crima predarea ei in scolile private iar anul viitor veti considera ca e o crima sa se vorbeasca despre aceasta teorie pe strada sau in biserica. Putin mai tarziu veti interzice cartile si ziarele care scriu despre aceasta teorie pana cand vom marsalui cu totii triumfal in sunet de tambur spre glorioasa epoca din secolul al XVI-lea cand bigotii aprindeau ruguri pentru a-i arde pe cei ce indrazneau sa aduca putina inteligenta, lumina si cultura spiritului uman.

Din pacate 80 de ani mai tarziu cuvintele sale sunt inca de actualitate, chiar si pronuntarea cuvantului 'Darwin' e considerata de fanatici drept insulta. (dealtfel nici nu vreau sa imi imaginez cate provizii de lemne si gaz s-ar strange in eventualitatea unui rug pentru autorul subiectului de fata:)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Nu, mi-am petrecut multe seri la observator, si am stat de vorba zeci de ore cu 'angajatii', dar de fantome n-am auzit.
E drept ca asta se intampla acum ani buni, poate am prins eu alta generatie de 'angajati', or fi fost unii mai curajosi.

Si, altceva, in afara de stirile din Cancan, ne mai poti spune despre observatorul astronomic?

PS qed

ai interpretat gresit. asta nu e stire de cancan, ci o dovada ca oamenii de stiinta nu-s prin definitie atei cum vreti sa impuneti. nu am vazut stirea la televizor, am scris-o pentru un ziar. in urma documentarii la fata locului, desigur.

altceva despre observator iti mai pot spune ca era mai bine pe vremea lui Piso, decat in timpul oportunistului Harald Alexandrescu, un astronom amator care a mentinut misiunea Observatorului in acelasi amatorism pentru multa vreme. nu e de mirare ca acum cand il vizitezi tu arata la fel ca la infiintare, fondurile s-au cheltuit telenovelistic.

q.e.d pentru ce?

Mergi la inceput

Conchita, ce legatura este intre fantome si credinta in Dumnezeu? E vital sa stiu, pentru ca eu inca ma consider crestina desi nu cred in fantome. As vrea sa aflu daca nu cumva sunt un impostor.

Si zi asta a fost rezultatul deplasarii tale pana la Observator? Atat ai reusit sa scoti, o stire ca angajatii se tem de fantome? Care angajati, conchita, ca din cate stiu, au mai ramas doar un astronom si doi bodyguarzi?

Despre "vremea lui Harald Alexandrescu" da-mi voie sa nu ma pronunt (macar si pentru ca Harald mi-a fost profesor si ii pastrez o amintire frumoasa).
In astronomie, a fi 'amator' nu este un titlu jenant, si in general amatorii sunt respectati de profesionisti. Spun in general pentru ca ai facut comparatia Piso-Harald si intuiesc de unde vine.

Observatorul astronomic Vasile Urseanu este unul popul-ar, e destinat publicului. Daca nu ma insel, tine de muzeul de istorie (sau cel putin, tinea, acum cativa ani) si daca zugraveala de pereti e tot cea din 1950 e pentru ca muzeul le-a dat fix atatea fonduri sa faca ceva din el. De multe ori oameni din clubul de astronomie (amatori, toti, niste 'ratati') faceau munca patriotica incercand sa curete putin aerul imbacsit si sa-l faca mai primitor pentru vizitatori (si asa putini).
Nu stiu prea bine ce a facut Piso pentru observator, poate ne dai cateva detalii despre 'vremea lui Piso'.

PS qed este pentru felul in care se trateaza subiectul 'astronomie'. In acelasi mod 'dan senzationescu' in care bagatelizam orice ne depaseste varful nasului.
Si ma gandesc cu groaza ca al tau a fost doar primul reply. De la primul reply s-a ajuns la 'fantome'. Ma-ntreb unde ajungem peste 3 pagini. Sau mai bine nu ma intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:

Roisin, Berta e bine sanatoasa. Are Bruno grija de ea, atat cat ii mai permit acum obligatiile sale de proaspat tatic. Echipa de acolo este foarte activa in special in observatii de asteroizi care se apropie periculos de mult de Pamant. O sinteza a activitatii lor o poti gasi aici.

Atunci cand ajunge si un Ziarist la Observator (lucru care dupa stiinta mea nu s'a intamplat de la infiintare pana vara trecuta) afla si lumea lucruri extraordinare despre ei.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput