Vegetarienii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilina

scriu si eu despre o discutie auzita de mama in autobuz...............deci eu chiar cred ca e indicata o alimentatie bazata numai pe vegetala, .

Poate mama a auzit jumatate dintr-un banc, hai sa nu desfiintam porcii dupa discutiile din traseul 149

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu am practicat cam un an de ovo-lacto-vegetarianism la frumoasa varsta de 18 ani. Am avut o gripa mai urata la un moment dat, am chemat salvarea (eram in Ro) si doctorita mi-a sugerat cateva zile sa nu mananc carne. Mi s-a parut ca m-a ajutat, ca m-am simtit mai bine si mi-am zis, ce-ar fi sa renunt de tot. Oricum nu ma omoram dupa carne, desi de-a lungul anului care a urmat m-am gandit de cateva ori cum ar fi sa mananc un carnacior sau niste peste.
Dupa un an am renuntat, pentru ca mi-am dat seama ca mancam total aiurea, mult mai aiurea decat inainte - o gramada de paine (alba..), cartofi prajiti cu cascaval pane si altele de genul.
Parerea mea actuala - e posibil ca un vegetarian sa manance la fel de sanatos ca un omnivor, unii vegetarieni mananca mai sanatos decat unii omnivori, si, POATE, unii vegetarieni mananca mai sanatos decat toti omnivorii (aici am unele dubii, dar nu exclud posibilitatea). Insa, pentru ca un vegetarian sa ajunga sa manance sanatos si sa aiba aportul adecvat de toate cele necesare unei bune functionari a organismului, trebuie sa stie foarte bine ce face, sa fie foarte documentat, sa aiba timp si rabdare si dispozitia de a depune un efort sustinut pentru a se alimenta corect. Sigur ca un efort trebuie depus si ca sa mananci sanatos ca omnivor; totusi, un efort mai mic.
Eu la ora actuala nu mananc f. multa carne, pentru ca in continuare nu ma omor dupa ea (imi place pestele, si carnaciorii - dar pe acestia nu-i consum prea des - si carnea de vaca doar preparata in anume feluri f. specifice - nici pe asta n-o consum prea des; puiul mi se pare ok, dar as putea trai si fara) si pentru ca, atunci cand o cumpar, caut pe cat posibil sa cumpar numai bio, ceea ce cam ustura la buzunar, asa ca, avand in vedere limitarile financiare, prefer sa cumpar mai putin si mai bun. Dar mananc, si n-am de gand sa renunt de tot.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:

scriu si eu despre o discutie auzita de mama in autobuz...............deci eu chiar cred ca e indicata o alimentatie bazata numai pe vegetala, .

Poate mama a auzit jumatate dintr-un banc, hai sa nu desfiintam porcii dupa discutiile din traseul 149

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

cu siguranta nu a fost asa, pt.ca mi-a povestit toata discutia si in plus mama nu e nici 'stupid' si nici nu sufera de paranoia, chiar daca merge cu autobuzul (si nici nu merge cu 149)
fiecare crede ce vrea
si am mai zis ca mai cunosc astfel de cazuri care au trecut la alimentatia vegetariana (ba mai mult, nimic preparat termic !!!) din motive medicale (au avut cancer!!!)....asa ca nu stiu ce e asa de ne crezut, era un nene care marturisea ca mananca doar vegetale (nimic preparat termic) si arata foarte bine....wow o fii singurul caz din lume si mama l-a cunoscut, iti dai seama ce noroc pe capul ei sa cunoasca o astfel de persoana

PS: aaa si eu desfiintez porcii, chiar nu mananc carne de porc, decat foooaaaarte rar, si nici de carne de pisica si nici de caine...lista poate continua

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu nu pot sa spun ca nu sunt consumatoare de carne dar nici nu o ador.Am avut o perioada a copilariei mele ca sa spun asa in care timp de cativa ani nu am consumat carne.Nu puteam sa o vad.Era si compasiunea pt animale pt ca eu am crescut cu ele,stateam la casa si nu suportam sa vad nici cand se taie un pui,imi venea sa ma ascund.
Fetita mea nici ea nu prea se omoara cu carnea.
Lactate consum,oua pt ca stiu ca animalul nu este afectat cu nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

lai tu ai dreptate. Nu te apuci de vegetarianism asa pur si simplu. Tb multa informare, disciplina si timp. Altfel risti sa faci o aiureala din care sa iesi cu sanatatea varza.
Eu o sa incep sa ma uit ce carti pot gasi pe subiect. Da' unele mai stiintifice nu din alea cu retete sau teorii empirice sau sentimentale. Sa vad daca gasesc ceva pe la noi sau tb sa comand din afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:

Andrada, cred ca era bancul ala in care "mosul" avea1/3 din varsta mosilor cu care era pe banca.
Sau, adaptat, mosul din autobuz manca numai vegetale...arata bine, nu-i dadeai 70...si avea 37 de ani...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Mai vine cineva s-o rontzaie pe lilina??
lilino te-ash roade si io putin. Da' neprocesata

Hai sa aveti o zi buna

Mergi la inceput

ihi, am o parte mai moale, numai buna de rontzait, ii invit pe pofticiosi....wow, dar ce vad, au inceput deja sa ma manance

Mergi la inceput

hai ca discutia a luat-o pe aratura si s-a deviat de la subiect
ileanna, ca sa iti arat ca nu fac parte din Familia Crucifere/Regnul Plantae, Subclasa Magnoliopsida/Ordinul Capparales (moshu de 37 de ani mi-a impartasit acest secret), te invit pe www.svr.rounde sigur gasesti raspunsuri la intrebarile tale, fara sa te deranjeze nimeni cu astfel de discutii
daca te hotarasti sa intri in clubul vegetarienilor TE FELICIT de pe acum pt.ambitie si curaj
mult succes

Mergi la inceput

Aaaa, merci de link. O sa dau cu cititul pe el. Am zarit ceva cu Biblie insa shi asta ma cam incomodeaza (daca mai baga si ceva de argint m-am ars ... ).

Una peste alta sper sa pot extrage ceva info folositoare.

Mergi la inceput