Sezatoarea canadiana (130)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

cand mi-am refacut eu pasaportul romanesc acum cativa ani mi-au zis ca dureaza 3-4 luni si a durat 5 nu stiu cum mai e cum (parca si-au mutat si sediul intre timp...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

inacanada, da l-am depus finally luni, l-a trimis sotu cu porumbelu calator. Acu sunt tare curioasa sa vad daca e adevarat ca in orasele mici merge mai repede decat in metropole
cat despre vacante, vise taica, vise

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

maru, tocmai de aia te-am intrebat, ca asa am auzit si eu ca s-ar procesa mai repede dosarul daca locuiesti intr-un oras mai mic. Tu unde ai centrul de procesare? Ca noi il avem la Oshawa si chiar citeam de cineva care a depus actele anul trecut in iunie si anul asta , acum, in februarie si-a facut deja pasaportul canadian... Tipul a apartinut de centrul de la Oshawa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Neatza,

si eu cu pasaportul care expira in octombrie, al sotului deja e expirat. N-am gasit inca o solutie cum sa le facem mai repede, din cate am citit si eu tot 5 luni dureaza.

Maru, ai mei inca n-au depus de viza, tot prin martie vreau sa le trimit si eu actele. Tinem legatura, poate ii cuplam, vorba ta.

Adaf, bafta sa rezolvati cu casa.

Laura, nu te mai stresa mai atat cu sponsorizarea, depune primul dosar ca vezi cat dureaza. La primul dosar nu te intreaba nimeni nimic despre mama ta, poate sa faca ce vrea, e vorba numai de tine si de familia ta, va analizeaza pe voi daca va calificati sa puteti sponsoriza si atat.

Fetele cu intalnirea, eu nu pot sa vin pe 21-22, e ziua sotului si ne sarbatorim.

Si eu vreau la Ottawa sau Alquonqouin.

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ritah spune:

Ina e altfel decat ti-ai inchipuit, au un website si o lista de contractori cu care lucreaza ei.Asa ca atunci cand a fost sa trebuiasca sa reparam ceva, am apelat la firmele respective, cu plata bineinteles. Cei cu furnace-ul si cei cu instalatiile electrice sunt super, rooferii si plumberii nu prea i-as recomanda. In principiu daca firma e mare, degeaba sunt proprietarii meseriasi, ca strica muncitorii.
Sa stii ca sunt si builderi care isi fac treaba ca lumea. Dar in general te costa mai ieftin sa iei o casa veche si sa o renovezi, DACA ai oamenii potriviti. Altfel se poate transforma usor intr-un cosmar. Din pacate legile sunt facute sa-i ajute pe builderi, nu cetateanul de rand. Si casele vechi au de obicei loturi mai mari care iti permit sa te extinzi.

Ma bucur mult ca Thea a inceput sa manance,sa nu subestimezi niciodata puterea exemplului.

Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Morning si o cafea,
Nu pot sa nu scriu legat de pasapoarte,caci in 2005 am fost si eu in situatia resp, vroiam sa mergem in vacanta si abia dadusem testul de cetatenie si nu stiam cand ma cheama sa imi dea cardul si pasaportul romanesc expira in 2 luni- eu m-am dus atunci cu tupeu la consulat si le-am zis ca eu am nevoie de pasap in maxim 3 luni(pe atunci scria ca atata dureaza- mi-au zis si de ce atata- cacia 1 data ep luan au curieri special, caci astia din ro dupa ce te pureca bine, le trimit in anglia si apoi in canada- curierul ala face special un tur,caci nu au curaj sa le mai trimita prin dhl,etc ca ccia au avut cazuri de pierdere sau falsitate,etc- o abureala in concl)-deci chiar dc expira peste 1-2-3 luni,mergetzi si aplicati si sa aveti gura mai mare- eu le-am zis ca asa birocratei si cacaiala in demersul unor acte nu am mai pomenit si ca suntem de rasu-plinsu si ca eu am bilete in febr si sa faca bine sa imi dea pasaportul pina al sfl lui ianuarie(era incep lui noimebrie si mi-au zis ca acel curier e undeva in jur de 20 ale lunii si ca nu imi garanteaza dc imi soseste pasap la sf lui ian. ca in dec sunt sarbatori si stii tu cum e la romanica- si atunci iara m-au calcat pe nervi)-cert e c ape 20 si ceva m-au sunat sa merg sa ridic pasaportul ca cica treb sa imi verifice semnatura si sa dau la ei cu batzul ca l-am primit- o idiotenie, ca consualtul e in downtown,tare greu parchezi,etc- soatza cand a auzit de toata tevatura, a zis ca in veci nu va face asta si prin urmare noi circulam doar cu pasap canadiene-copiii mei de aia nu au nici certificate ca in RO cand am fost,duap ce am tradus si legalizat tot de aici, cretinii mi-au zis ca dureaza 2luni, ca ministru' lui pest etreb sa semneze si nu puteam sa ii fac procura lui tata sa il ridice si etc- eu am stat doar 40 de zile si m-am umplut de nervi-ASA CA DC SE POATE FACE CEVA DE AICI,LEGAT DE CERTIFICATE DE NASTERE-ziceti-mi si mie, va rog-a si M_A SOCAT, ca cica de ce nu mai am buletin romanesc- pai pt ca voi cretini de la pasap, din ro, cand am plecat catre CA-mi-ati luat buletinu si ati scris in pasap-cetatean roman cu domiciliu in strainatate-ca de reguli mai tampite nu am intalnit- asa ca mie imi e cam rusine cateodata din ce tzara provenim- a se intelege ca nu am nimic cu RADACINILE SI TRADITIILE_ de aia ma si strofoc sa ii trimit pe kinderi la bunici si sa vada si ei din frumuseti..
Revin ca m-am descarcat..

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Magdone, eu cam ma gandesc serios sa iau biletele, ca daca acu 2 saptamani gaseam cu 640 de euro cu Britishul, acu sunt raritate. ma duc diseara la o agentie aici, mai dau niste telefoane pana atunci sa vad ce gasesc, si o sa ma vait aici.
Nu vreau sa astept cu beletele pana iau ei vaza, ca parca vad ca o sa ma coste cat o vacanta in Jamaica, ori eu nici in vis nu imi permit asta!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Maru- pai Jamaica e tare fain si ieftina mama, cu 1000 ai rezolvat-pe cand pt romanica cu 1000 bilete, vad ca sunt pe apucate.. sau pe vinate la greu- te tin si eu la curent dc aud de la agenta azi.

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Mai, mai are cineva pasaportul valabil?Al meu expira in aprilie dar deja am depus cererea pt. unul nou in ianuarie. Cica dureaza max. 3 luni insa mie si asa mi se pare mult ca doar nu trece cineva oceanu' inot cu el in dinti; sotu' a fost istet si l-a reinnoit anul trecut in Romania (l-a avut in nici 3 ore ). Laurajr, stii mai multe amanunte despre inchirierea apartamentelor in Caraibe? Am cercetat si eu cateva site-uri si am gasit preturi bune la cazare, multi iti ofereau a3a saptamana gratis insa pretul biletelor de avion mi s-au parut f mari, plus ca n-aveai masa inclusa. adaf, bafta cu casa!Daiopri, cum esti azi? Si eu am nascut a2a oara la aproape 41 de saptamani si a fost ok atat pt. copil cat si pt. mine. (am umblat aproape 3 saptamani cu dilatatie 2 cm dar energie ca in ultima parte a sarcinii n-am avut in viata mea si o aveam si pe Sarah mica mica; in seara aia vroiam sa fac niste sarmale dar am simtit eu ca nu le termin asa ca le-am pus la congelatorPe la 4 dimineata mi-am zis ca-i rost despital; m-am frezat, machiat, am facut cateva poze artistice si am plecat sa nasc; la 11 si 1 minut tineam ursuletu'-n brate). Nastere usoara iti doresc!

Mergi la inceput

inacanada, pai de trimis le-am trimis unde zice pe site
Your Name
Your Address
Your Postal Code

Case Processing Centre - Sydney - Grant Adults
P.O. Box 7000
SYDNEY, NS B1P 6V6

unde le proceseaza? naiba stie, sau bine zis, habar n-am cum sa verific

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput