Sezatoarea canadiana (130)
Raspunsuri - Pagina 18
nelia spune:
Ana, ai PM.
Mona_B, al meu barbat nu are probleme de genul asta, Sf Valentin nu o accepta, ca cica nu-i a lui si martisoare... a tot dat cica, sa mai dea si fi-su. Restaurant japoneeeez???
Olga, sanatate multa! Sper sa treaca cu bine si ultima perioada si sa fiti amindoua sanatoase. Si eu as fi de parere sa ramii in concediu, dar asta numai tu stii mai bine, ca stii cum stau lucrurile la servici.
Daiopri, sint cu gindul la tine si la pisoi! Poate asteapta chiar ziua de miine, sa iasa chiar de Sf. Valentin!
Try, ceea ce spui tu acolo cu durerea de coloana si de picioare, corelata cu o durere asemanatoare in perioada de ciclu, e si problema mea la coloana. Eu am tot citit pe net pina ajung la doctor si se pare ca e spondiloza dorsala si ar avea legatura si cu durerea de cap. Nu face ca mine decit daca crezi ca e bine, ca nu vreau sa-ti faci mai rau, dar mie imi trece daca ma maseaza Octav mai tare pe zona respectiva, apasind cu podul palmelor... sau cind e rau de tot si de cele mai multe ori este, se urca Agata si ma calca usor cu picioarele sau se aseaza cineva pe locul respectiv pina pocneste ceva acolo si se aseaza vertebrele la loc... apoi trece pentru citeva ore bune sau chiar o zi.
Mikiion, da, aspectul cu lucrul in echipa si mai ales cu gasirea de colegi ca sa o faci nu e chiar unul de neglijat. Pai, sa stii ca de asta nici nu vrea sa mai lucreze cu ceialalti trei din echipa, pentru ca mai mult ei doi au muncit la proiect, ceialalti s-au dat loviti... In general, cind respinge oameni are motive intemeiate, in plus accepta senin sa fie respins din aceleasi motive (seriozitate, punctualitate, respect). Norocul lui a fost ca acum nu au proiect de echipa, ca la ei fiind aceeasi clasa mereu, sint o singura grupa in program, iar respectivii s-au prins cum merge treaba, deja se vad in aceeasi echipa pina cind termina programul. La mine e invers, daca in primele minute de cind s-a dat start la facut echipa vad si mai ales simt ca nu se leaga nimic (am avut un curs sesiunea trecuta a fost super, imediat ne-am pus in echipe, fara sa se creeze nici un moment penibil, dar la cursul de joi seara din sesiunea asta, nu a mai fost asa, dimpotriva), ma duc prima si spun profesorului ca nu pot face in echipa din cauza programului meu imprevizibil (trei copii, viroze, nopti nedormite, diminetele ar trebui sa vin cu unu, dupa-amiezile cu trei, in weekend cum e si normal, cind as fi libera, colegii nu se prea intilnesc etc.) si ca, datorita acestui fapt, ar fi preferabil sa fac singura. Citeodata se mai intimpla sa ma auda cineva cind vorbesc si sa se ofere, alteori vine altcineva la profesor cu aceeasi situatie si atunci ne cupleaza el... si uite asa, se rezolva pina la urma. Imi place echitatea si intotdeauna prefer sa gasesc un coleg sau colegi in aceeasi situatie, ca sa ma simt in largul meu lucrind cu ei, chiar daca lucrarea poate e mai putin bine cotata. Oricum, eu gasesc ca sint tare deschisi totusi spre solutii, sint constienta ca daca mi-e greu citeodata este pentru ca nu sparg eu gheata (in general, nu sint genul sa nu o fac, dar la asa ceva sint mai bleguta pentru ca ma stiu si cu musca pe caciula, nu ma pot bate prea tare cu mina in piept cind e vorba de scoala si disponibilitatea pentru ea, pentru ca nu prea sint, activitatea mea principala fiind cu totul si cu totul alta.).
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
mimitete spune:
Mona_b, f dragut "triunghiul mortii" .
AnaStroe, tinem pumnii, eu m-as duce la dermatolog. Daca tie respectivul nu-ti inspira incredere, move on.
Weekend placut,
carmen77 spune:
Da cine zice ca Varsatorii sunt asa guralivi? Eu mi-s super tacuta in general, si sunt Varsatoare ... daca am de zis ceva, zic, daca nu, cum zicea si Olga, sunt zile in care nu mi se aude gura .
Ana, sanatate multa si sa se rezolve repede cu alunita!
LA MULTI ANI! la toate varsatoarele guralive .
Daiopri, galerie! . O nastere usoara si un varsator sanatos si ... mai putin guraliv .
Olga, multa sanatate si sa o tii pe Sophie la caldurica pana la termen! .
Try, nu am ajuns sa iti zic ca imi pare rau pentru jobul sotului si al tau . Sper sa va gasiti ceva repede de tot. Optimista stiu ca esti, asa ca nu are rost sa spun: fii optimista!
Eu va citesc, dar la mine e mai greu cu scrisul, de obicei mai scriu de la munca, dar lately a fost cam busy .. iar acasa chiar nu am timp ca ma iau baietii de fresh si au fost si bolnavi in ultima vreme.
Un weekend bun sa aveti si sa primiti flori multe!
nelia spune:
Stiam eu ca am uitat ceva: felicitari pentru nepotica Dalia, Olga!
Carmen, pai tocmai, ca se spunea ca nu sint guralivi, ca spun putine, dar bine! Sanatate baietilor tai! Poze din alea superbe mai ai?
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
almo spune:
m-am intors si eu din vacanta.
super ghinion. dupa cum a aratat si prognoza, a plouat 5 zile din 7 spre norocul nostru, daca putem sa-l numim asa, ca arata ploaie 7 din 7. da, am sperat si noi ca o sa fie vreme mai buna dar n-a fost. unde mai pui ca a sasea zi a fost vant iar a saptea super misto, fara vant, fara nori, plecam seara acasa, asa ca nu am putut sa ne bucuram de ea sin plin, unde mai pui ca eram si arsi din ziua de dinainte.
in fine, Bahia Principe, Punta Cana, e un loc frumos, mi-a placut. plaja superba, resort fain, putin prea mare totusi, landscaping superb. macare si service ok, nu de 5 stele insa. in zilele cu soare era entertaiment pe plaja si la piscina. cu toate astea eu nu m-as mai duce acolo a doua oara. in Punta Cana da, o sa mai merg.
mimitete spune:
almo, imi pare tare rau ca ati avut ghinion cu vremea. In ce building ati stat si in care recomazi sa cer cazarea(daca ma baga cineva in seama)? Ce nu ti-a placut (in afara de vreme)?
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui almo m-am intors si eu din vacanta. super ghinion. dupa cum a aratat si prognoza, a plouat 5 zile din 7 spre norocul nostru, daca putem sa-l numim asa, ca arata ploaie 7 din 7. da, am sperat si noi ca o sa fie vreme mai buna dar n-a fost. unde mai pui ca a sasea zi a fost vant iar a saptea super misto, fara vant, fara nori, plecam seara acasa, asa ca nu am putut sa ne bucuram de ea sin plin, unde mai pui ca eram si arsi din ziua de dinainte. in fine, Bahia Principe, Punta Cana, e un loc frumos, mi-a placut. plaja superba, resort fain, putin prea mare totusi, landscaping superb. macare si service ok, nu de 5 stele insa. in zilele cu soare era entertaiment pe plaja si la piscina. cu toate astea eu nu m-as mai duce acolo a doua oara. in Punta Cana da, o sa mai merg. Album http://picasaweb.google.com/nicole.poze |
almo imi pare rau ca nu ati prins vreme buna
bine v-ati reintors
try spune:
Olga, cu riscul de-a te lamenta inutil (prefer asta de o mie de ori decat sa stiu ca a fost o problema si m-am abtinut sa-ti spun tocmai ca sa nu te impacientez), eu te sfatueisc sa mergi la dr si sa ceri ecografie .Inventeaza ce vrei tu acolo sa-i spui, numa' obtine ecografie pt bebe.
Chiar daca in sarcina e banal sa te umfli la maini, picioare, nu e firesc sa se intample dintr-o data. Asta n-a vrut sa priceapa dr meu cand la 27 sapt. m-am umflat la picioare overnight. Literalmente overnight. Unde eu sunt tipul de gravida care n-are astfel de simptome. 2 sapt. mai tarziu, adrian nu mai misca in burta ca sa aflu ca e anemic si e umflat precum eram si eu. In medicina se numeste mirror syndrom: ce se intampla cu copilul, se intampal si cu mama.
Cand a venit controlul de la aproape 27 sapt. (cateva zile dupa ce-am inceput sa ma umflu) dr. mi-a zis ca e normal, mi-a verificat proteinureea si tensiunea, ambele perfecte. Doar umflarea aia care mi-e nu-mi iesea din cap de ce s-a intampalt brusc.
Ce s-a vazut la adrian la eco 2 sapt. mai tarziu dupa ce m-am umflat a fost ca e superanemic si ca reactie avea retentie de apa in piele, abdomen si in jurul inimi. Cand i-am spus giencologului ca de 24h nu mai misca, i-a ascultat inima si totul parea normal. Daca era inconstient ma trimetea acasa sa stau linistita, dar felul in care eu am venit pe nepusa masa la el ca nu mai misca i-a atras atentia si m-a trimsi la eco.
Inca o data, nu vreau sa te alarmez inutil, vreau doar sa te duci sa obtii un eco pt linistea ta (si iti spun sincer, a mea). Poate ca eu sunt foarte afectata de relatarea ta tocmai pt ca mi s-a intamplat mie. Nu e musai sa fie o problema la tine (poate ca e doar o banala umflare din moment ce tu ai spus ca esti tipul de femeie care pune multe kg in timpul sarcinii), dar mai bine verifici decat sa stai asa. Spune-i dr. ca daca nu te trimite la eco, o sa te duci tu sa platesti din buzunar o eco si daca se adevereste ca e o problema cu bebe, nu o sa fie bine pt nimeni (nici pt tine, nici pt el). Spune-i ca stii pe cineva care a patit la fel si fatul de fapt avea probleme mari, spune-i ce vrei tu, numai sa-ti dea trimitere la eco.
Adrian la eco la 20 sapt. arata perfect, iar la 29 sapt. era sa-l pierd.
Sper sa nu ma condamnati fetelor ca insist atat mai ales in starea psihologica in care e Olga acum, insa vreau sa nu pateasca nimeni ce-am patit eu cu adrian, intotdeauna mi-am reprosat ca n-am fost mai pushy cu ginecologul atunci la 27 sapt si ca m-am multumit cu un raspuns banal cand mie instinctele imi spuneau ca e ceva in neregula.
oanagabriela spune:
Ana, nu ti-am raspuns la intrebarile tale despre doctori, pentru ca nu prea stiu ce sa te sfatuiesc . Mi se pare tare greu sa te descurci in meandrele medicinei din Quebec Dar in final, doar pentru a-ti recolta o proba pentru analize, cred ca poti merge oriunde (inclusiv la urgenta, desi nu este de dorit). Si eu am intrat in panica acum citiva ani legat de alunite (ca am o gramada si mereu apar altele noi), am fost la dermatolog la Jewish (dar am asteptat citeva luni bune), m-a intors pe toate partile si mi-a zis ca sint OK. In orice caz recunosc ca de cind sint pe continentul american, stau cu multa grija la soare (putin si mai ferit, asa la umbra sau sub umbrela), ma dau cu creme solare etc. Am avut si eu o perioda de stres ca tine, cind am facut o biopsie pentru o problema in gura...deci te inteleg f.bine. Iti urez sa scapi cit mai repede de grija si sa dormi din nou linistita .
Try, am fost 3 zile in US, pentru servici...
Olga, asa cum au spus fetele, insista si du-te la control...Mai bine te duci degeaba...Sarcina usoara in continuare si un bebelus sanatos si mincacios
carmen77, dar acum sint bine juniorii? Sper ca te vom vedea inainte de a pleca....
mimitete, pentru camera la hotel, eu am adoptat o metoda gasita pe Trip advisor: am cautat o adresa de email a hotelului, m-am interesat cam pe unde ar fii camerele mai bune si fara prea mult zgomot si le-am scris o scrisorica duioasa. Si sa stii ca a functionat in fiecare an, am avut cam ceea ce am cerut. Sigur ca poti rezolva si la receptie cu ceva $$, dar eu nu ma simpt la indemina sa fac asta (nici in Romania nu eram buna la dat spaga, parca eram un scolar prins ca copiaza ).
Pucku, mi-ar fii placut f.mult sa te cunosc, dar eu in weekend-ul cu pricina am o implantare la servici si probabil ca voi lucra...Data viitoare... Noi trebuie musai sa ajungem pe la Quebec city, nasa Antoniei locuieste acolo si tocmai a nascut un bebelus, asa ca cine stie, poate totusi bem o cafea impreuna
Dana, ce mai faci, bei un pahar, de bucurie ca ai scapat de cutit ?
maru spune:
Happy Valentine's Day!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/