AZOOSPERMIE-cap 28

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Citat:
citat din mesajul lui jessamine

buna ziua,
Am aproximativ aceiasi problema ca si voi : la prima spermograma(acum aprox 2 ani)sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie la ultima (acum un an)a fost diagnosticat cu oligoastenoteratospermie (100.000,mobilitate 0, fara forme tipice).Si-a facut analizele hormonale care au iesit ok , a facut teste genetice care la fel au iesit ok .Am fost la dr Anca Moisa si in prezent urmeaza un tratament cu Spermotrend. As dori sa stiu daca a mai facut cineva acest tratament si daca s-au obtinut rezultate ?

Jessamine, mesajele tale apar cu intarziere, sunt moderate si nu le vedem in timp real.Dupa ce o sa mai scrii cateva (vreo 10 asa, o sa le vedem in real time)

Am adus mesajul tau aici, noi suntem cam in aceeasi situatie ca si voi (300-400.000, genetice OK, hormonale OK) Nu am incercat tratamentul cu Spermotrend, nu stiu ce sa iti raspund. Voi de cand l-ati inceput? Presupun ca trebuie sa il tineti cam 3 luni pana sa repetati analiza, cam atat dureaza spermatogeneza

Pentru cauza infertilitatii!
Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si twitter-ul Infertilitate aici (fiecare este finalist in cate doua sectiuni, in total se pot da patru voturi pentru campanie cu acelasi user). Pentru a vota tb sa va creati un cont aici. FIECARE vot conteaza. Mediatizarea ne poate aduce sprijinul politicienilor pentru cauza!
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

April

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jessamine

buna ziua,
Am aproximativ aceiasi problema ca si voi : la prima spermograma(acum aprox 2 ani)sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie la ultima (acum un an)a fost diagnosticat cu oligoastenoteratospermie (100.000,mobilitate 0, fara forme tipice).Si-a facut analizele hormonale care au iesit ok , a facut teste genetice care la fel au iesit ok .Am fost la dr Anca Moisa si in prezent urmeaza un tratament cu Spermotrend. As dori sa stiu daca a mai facut cineva acest tratament si daca s-au obtinut rezultate ?

Jessamine, mesajele tale apar cu intarziere, sunt moderate si nu le vedem in timp real.Dupa ce o sa mai scrii cateva (vreo 10 asa, o sa le vedem in real time)

Am adus mesajul tau aici, noi suntem cam in aceeasi situatie ca si voi (300-400.000, genetice OK, hormonale OK) Nu am incercat tratamentul cu Spermotrend, nu stiu ce sa iti raspund. Voi de cand l-ati inceput? Presupun ca trebuie sa il tineti cam 3 luni pana sa repetati analiza, cam atat dureaza spermatogeneza

Voteaza blogul SOS infertilitatea aici si twitter-ul Infertilitate aici (fiecare este finalist in cate doua sectiuni, in total se pot da patru voturi pentru campanie cu acelasi user). Pentru a vota tb sa va creati un cont aici. FIECARE vot conteaza. Mediatizarea ne poate aduce sprijinul politicienilor pentru cauza!
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

jessamine sotul meu a luat Spermotrend. Ce pot sa-ti spun este ca i-a fost recomandat de dr Dracea. Nu mareste nr de spz ci calitatea lor. La noi se pare ca a avut efect.
Despre mine ...sunt in Z3 de CM si daca ovulatia va fi ok luna asta ma indrept cu pasi repezi spre o inseminare cu Dracea. Sa-mi tineti pumnii. Va pe toate.
succes fetelor in tratament:Pisix, Bytzi si Copilutzu, sa veniti cu bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misa_21 spune:

Buna!
Sunt intr-o situatie disperata!.Dupa ce virsta mea e peste limita superioara,fsh-ul a luat-o lavale dupa ce anul trecut era7.9,acum e 15,am aflat ca sotul meu a ajuns de la normospermie(45 mil/ml) la oligospermie severa.
Pe SPERMOGRAMA SCRIE ASA:
-dupa numararea a10 cimpuri consecutive s-au gasit:
- 9 spermatozoizi rapid progr.
-12 lent
-15 imobili.
Trebuie sa va spun ca el a facut in oct. un transplant de rinichi si ia imunosupresoare,cyclosporina la inceput si prograf acum.Stim ca aici este cauza(dr. da la transplant nu ne-au spus inainte) insa ce vreau sa va intreb:daca in conditiile spermogramei de mai sus se poate face fiv.Ma gindesc sa mai risc eu o stimulare(pt ca in dec 2007 am avut un hcg de 27 si 29 la 48 de ore cu un singur embrion) sau daca nu, sa caut totusi o donatoare.
Problema e ca amindoi fiind "betegi",daca la el mai este vreo sansa sa gaseasca ceva eu m-as risca.
Intentionez sa imi sun dr. la Sibiu cu care am facut primul fiv,dar nu vreau sa ma fac de tot de rusine asa ca am apelat prima data la cunostintele voastre.
Va multumesc din suflet!

A si inca ceva.Din cauza afectiunii la rinichi er exclus sa ia naturiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessamine spune:

Va multumesc pt raspunsuri.

ella28- bafta multa
Tratamentul l-a luat 3 luni si saptamana urmatoare mergem pt spermograma cu centrifugare atunci o sa aflam daca mai avem sanse.
Am mari emotii imi este frica de rezultat mai ales ca dupa fiecare set de analize sotul meu se inchide in el si se invinovateste pt situatie .

Va doresc primavara frumoasa plina de realizari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

buna fetelor!
iata pe scurt povestea mea am inceput cea de-a 6 IA cu 2 gonal pe zi
am facut prima monitorizare la mine in oras ,mi s-a spus ca nu am nici un folicul ,era ceva pe ov drept dar care era si in z1 de CM un chist endometriozic
am sunat dr de la Sibiu si mi-a zis sa ajung la ei sau sa mai fac o monitorizare la alt dr ...si simbata am facut alta monitorizare la alta dr ca nu am putut ajunge in Sibiu..si deci alta parere un folicul pe ov drept de 21mm in z9,ce sa mai zic "doctori din provincie"
ieri am facut un ovitrelle si astazi am fost la Sibiu sa fac inseminarea,mirare nici un folicul pe ov drept si nici nu se sparsese ca ar fi trebuit sa ramina corpul galben dar aveam un folicul pe ov sting de 16 mm in z11 si endometru de 9 mm,deci daca ajungeam la Sibiu mi-ar fi dat sa continui cu gonal (eu l-am oprit simbata seara)si ar fi ajuns de 19-20 mm pina astazi in z11,asa ca nu am mai putut face inseminarea...

a fost mirarea mare a dr, ca nu am raspuns bine nici la doza de 150ui gonal/zi ,rezultatul tot un singur folicul
am inteles privirea dr si cum se uita cu mirare de ce FSH e asa mare (de 10 )la virsta de 32 ani ,am vazut ca a vrut sa-mi spuna ceva dar nu a indraznit sa ma supere ,cred ca rezerva ovariana la mine e pe sfirsite ,parca nu ar fi deajuns problemele de pina acum...

bytzi....in curind mamica, cu ajutorul lui dumnezeu

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

misa_21, in mod sigur se poate face FIV cu ICSI. Icearca sa gandesti pozitiv, nu te mai gandi ca sunteti amandoi "betegi".

bytzi, scumpa mea, imi pare rau ca nu a dat rezultate stimularea de luna asta. Insa te rog frumos sa iti scoti din minte faza cu "rezerva mea ovariana e pe sfarsite". FSH 10 nu e mic, dar sunt persoane care au raspuns prost la stimulare si cu FSH 7. Tu in primul rand trebuie sa fii optimista si sa nu te mai gandesti la rele.
Uite, daca ai picat in "butoi" la faza cu FSH-ul si ti se pare ca "nespusele" doctorului ti-ar fi picat tie nu stiu cum , eu zic asa: du-te si fa-ti inhibina B, e o analiza care arata cu exactitate cum stai cu rezerva ovariana. (valorile FSH-ului mai pot diferi de la o luna la alta, pe cand inhibina B e sigura) In Bucuresti analiza se poate face la centrul Medical Matei Basarab - http://www.labstar.ro/index.php/Servicii-alte-analize.html (or mai fi si altele, dar de astia stiu eu.)
Te pup si nu te lasa prada gandurilor negre!

April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arucs spune:

Buna,cu toate ca nu am mai scris aici de anul trecut am citit tot timpul.Si la noi sotul este cu azoo.nexplicabila.Urmeaza sa mergem la DR.Voinea sa vedem exact care este situatia,deoarece in urma biopsiei s-au gasit gigei.Vroiam sa va intreb daca stiti ceva de Jesika.Stiu ca sotul ei a fost operat de dr.Voinea si urma ca in ianuarie sa repete spermograma.Stiti cumva daca a reusit?M-ar bucura sa stiu ca sunt reusite.Noi am avut ceva probleme si nu am mai facut nimic,dar acum vrem sa reluam cautarile si mai ales solutiile.
Va multumesc.Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

april,merci pt sfaturi si incurajari
am vorbit cu dr de inhibina b ,a zis ca daca vreau eu sa o fac ,dar nu ca ar arata mai mult rezerva ovariana decit FSH ,a mai zis ca la FIV poate ar recomandao...
mi-a dat sa mai incercam o inseminare cu clostylbergit,deoarece si cu closty aveam un folicul si nu are rast sa mai incercam cu FSH daca nu voi reusi nimic nici atunci va trebuie sa trecem la FIV si atunci a zis ca doza de inceput ar fi cu gonal 375ui/zi...

bytzi....in curind mamica, cu ajutorul lui dumnezeu

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misa_21 spune:

APRIL,MULTUMESC PT RASPUNS,banuiam ca se poate dar se merita la anii mei(44) si la spermograma lui?Acest aspect vroiam sa il lamuresc cu voi si apoi sa sun dr. care m-a monitorizat la Sb.

Bytzi imi pare rau,dar si eu la fsh 6.8 am avut doar 3 foliculi si un sg ovocit la fiv.Si stiu un caz concret care la fsh mare raspundea mai bine si la fsh mic ..pauza.Ce sa zic nu sunt nici fff priceputa in domeniu eu iti spun doar realitati pe care le-am intilnit.

Fetelor,ma mai ajuta si pemine cineva cu o parere in problema mea??

Mergi la inceput