Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(132)
Raspunsuri - Pagina 15
roxanaz spune:
stati sa ne intelegem. vaccinurile "de la stat" nu-s romanesti. sunt tot de import si tot de pasteur aventis/gsk, depinde de cine a castigat licitatia. pana acum diferenta era ca in schema de la stat era vaccin antipolio oral, care insemna ceva restrictii in plus (nu lapte matern timp de 2 ore, supravegheat sa nu verse, etc). acum e in vaccin polivalent cu tot cu poliomelitic deci e o problema in minus. asa ca eu una nu vad rostul unei cheltuieli in plus, mai ales ca nu-s deloc ieftine vaccinurile.
Andreea, multumesc... ma faceti sa rosesc cu atatea complimente ![]()
micola nu te mai chinui cu fiertul apei, zau....nu e nicio problema cvu cea de la robinet.
Aalina spune:
V-am citit da nu am energia sa raspund pe rand. Am fost la cumparaturi si se pare ca m-am obosit prea mult, si cum nici nu am dormit....
In schimb ninge si la Bistrita...ura...
37+ cu
Fabian si
Dorian
AMR maxim 7 zile sper eu
DarkBendis spune:
Buna fetelor!
Iaca-ta-ne si pe noi ... am venit de la medic, am papat una buna... am baut ceai (mama, nu bebe) cu amicul ce a fost asa de dragut si ne-a dus cu masina la control. Toate-s bune cu bebe mic, totul in parametri normali
si in plus m-am imprietenit cu o mamica din zona, si ea la control... am aflat ca sunt niste grupuri locale "mother and baby" care ar merita frecventate (bineinteles dupa ce bebe primeste vaccinul la 8 saptamani) - avem inclusiv program rezervat la bazinul de inot special pentru noi
Abia astept sa-l invat si eu pe bebe sa inoate ![]()
Ada, una dintre fetele care are parola pentru modificat listuta te va putea adauga si pe tine (nu o avem toate)
Kitzy, multumim pentru vestile despre Jasmi si bebita ei 
Roxana, eu sunt foarte multumita cu unguentul pentru mameloane de la Lansinoh, am si pungile pentru congelat laptele, dar nu le-am folosit inca... alte produse nu am cumparat. Pentru fetele cu probleme/rani la sfarcuri... laptele vostru uns pe mameloane cica ajuta.
Ca tot povesteati de baie... uite cum facem noi. Pe bebe il imbaiem in cadita lui (acum in camera de zi ca ne e mai comod, dar va ajunge in cada mare in baie in viitor). Deci... ducem tot ce ne trebuie acolo (am o cutie din aia de plastic in care intra toate cele + hainite), umple tata lui bebe cadita cu apa calda (de la robinetul din baie) si turnam in ea un pic de gel de baie de la Mothercare. Noi punem suportul asta in cada
http://www.mothercare.com/gp/product/B000IVQQNQ/sr=1-11/qid=1234457037/ref=sr_1_11/203-7906863-6171136?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
bebe sta foarte frumos in el iar eu imi pot folosi ambele maini, nu trebuie sa-l tinem. Deci.. bebe curatat la popou, pus in apa, samponat capsorul (tot cu sampon de la Mothercare), am separat cana cu apa pentru clatit, clatim capsorul, curatat fata, urechi cu apa calda, spalat peste tot - si pe fata si pe dos... si taaare ii place la boier in apa, sta ca un pasa pe suport si se uita cum ne agitam in jurul lui, numa' dansatoarele si tava cu prajituri la indemana mai lipsesc. Apoi... scos bebe, pus in prosop cu gluga, uscat bine-bine, apoi (cu plansete, ca asta nu-i prea place) dat cu ulei de corp peste tot + crema Petrini la popou, pus scutecul si hainitele si gata baiatu' imbaiat
Apoi bebe papa si ... la nani!
Eu nici nu stiu de cate ori mananca bebe mic pe zi... ca de cate ori pofteste sa pape...primeste. Macar de 8-10 ori pe zi, asta e sigur!
Pup toate mamicile, burticile si licuricii... iar pentru cele care se pregatesc sa nasca... 

si o "sterg" sa ma uit la poze cu bebici frumosi 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisa79 spune:
azi facem 2 saptamani
,am fost si la control,ne-am ingrasat inca 300 de gr
iar eu am dat jos 30 de pounds![]()
am facut baita ieri,i-a placut
aseara i-am dat sab simplex si a dormit bine.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
bebelusi spune:
Fetelor, de la ce varsta apar colicii?
Noi cred ca papam intre 7 si 10 mese pe zi depinde de zi. Noaptea dormim de la 12 la 6.
Mami de Vlad Mihai
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
lisa79 spune:
fetelor, e adevarat ca nu poate sa soarma pe partea stanga?? eu o pun pe drapta si pe spate,pe burta NU si pe stanga am retineri.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty bebelusi daca nu are pe limbuta depozite, nu o cureti (cum ti-a zis si roxana). Daca are, o cureti cu glicerina boraxata cu nistatin. Eu am dat-o si cu glicerina boraxata simpla ca nu am gasit cu nistatin. Cat despre pozitia de alaptat, probabil tu esti mai indemanatica ... eu nu sunt si mi-e aproape imposibil sa o asez asa. Dupa cum niciodata nu am reusit sa alaptez culcata. bee va faceti voi mari!selene nr. 3? Wow! Noi avem cale lunga pana acolo ... Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI |
Eu cred ca am incercat alaptatul in toate pozitiile, cel mai relaxant pt mine..si cred si pt bb este alaptatul in pat intansi unul langa celalalt:
eu pe o parte
bb pe o pernutza de buret eventual care are partea de la cap mai inalta
cu mana opusa sanului cu care alaptez manevrez bb si il intorc cu tot cu pernutza catre mine
eu stau intinsa cu capul sprijit pe o perma eventual
... uneori adorm in pozitia asta, noaptea ma trezesc cred dupa o ora, doua cu bb langa mine satul si sforaind si el... Am norok ca am un somn ft atent si nu sunt obosita
am gasit un material interesant despre incidentele alaptatii sunt raspunsuri aici la multe dintre intrebarile si problemele pe care am vazut ca va confruntati
nou-nascuti.ro/articol_print.html?id=774
puneti inainte http://www.
Alinuk,
Teo si minunea mica nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
spic de grau spune:
| citat din mesajul lui lisa79 fetelor, e adevarat ca nu poate sa soarma pe partea stanga?? eu o pun pe drapta si pe spate,pe burta NU si pe stanga am retineri. 29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora! |
Lisa poti sa o pui linistita. Insa cnd e pe laterala, direct pe saltea stai langa sa nu pice pe burtica.
Eu o pun sa doarme pe perna semiluna de alaptare. E ca intr-un cocon.
Roxi - eu de la Lansinoh folosesc doar crema ptr sani. E magica ptr mine. Exemplu: la spital, in ziua 1 aveam deja coaja pe un sfarc de la o rana. Pus crema, bagat sfarcurile intre alaptari in cochiliile de silicon ca sa nu frece sutienul pe rana. Alaptat 1 din 2 dati din sanul ranit. In ziua 3 nu mai aveam nimic!
Ciufik -
multumescPentru listuta: Clara avea dpn pe 25/02/2009
Tinem pumnii fetelor ce tb sa nasca!

Alina1976 spune:
| citat din mesajul lui bebelusi Fetelor, de la ce varsta apar colicii? Cam de pe la 2 saptamani. Noi cred ca papam intre 7 si 10 mese pe zi depinde de zi. Noaptea dormim de la 12 la 6. Ehe...bucura-te acum cat mai poti. De obicei cam de pe la 2-3 sapt. se schimba situatia... Mami de Vlad Mihai "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA