*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (20)*
Raspunsuri - Pagina 21
babyzapi spune:
Ayanna i-am luat de mult jucariile din patut, nu mai are nimic de plus acum. Am intrebat dr si de apica si a spus ca nu asta este cauza. Iar apica pt laptic Dorna, fiarta si racita este ok.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela
fericita de
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si
ISABELA
Povestea nasterii
lauramiron spune:
Aveti idee daca-i doare piciorul dupa vaccin?? Ca plange de mi se rupe sufletul, si nu o pot impaca nicicum. Suspectez si burtica, dar parca asa n-a facut niciodata
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
Miky-ea spune:
Laura,maine cred ca ii va trece...si mie mi se rupea sufletul stiind ca o doare..
Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
Mirtha spune:
La noi a durut doar cind a intepat si ulterior numai la tamponare - puneam o compresa cu apa rece. In rest nu parea ca o deranjeaza - cind o luam in brate , cind schimbam pantalonul etc. In ziua respectiva a dormit si a supt in proportie de 90% din zi : supt-somn , supt-somn.A fost extrem de molesita si de obicei ea este vioaie , alerta.
| Citat: |
| citat din mesajul lui lauramiron Aveti idee daca-i doare piciorul dupa vaccin?? Ca plange de mi se rupe sufletul, si nu o pot impaca nicicum. Suspectez si burtica, dar parca asa n-a facut niciodata ![]() _ Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005) Poze cu noi http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Madalina70 spune:
Buna fetelor,
Eu, nu am mai scris nimic pe forum de aproape 1 an, pentru ca nu prea am mai avut timp sa intru pe forum. Sunt si eu una dintre voi, am nascut in 4 noiembrie 2008 un baietel de 3800 kg si totul a fost bine acum 2 saptamani cand am descoperit ca baietelul meu are o forma usoara de reflux. Pediatra ne-a confirmat diagnosticul si ne-a dat cateva sfaturi cum am putea sa-l ingrijim pe bebe ca sa treaca mai usor peste asta.
Motivul principal pentru care mi-am facut acum timp sa va scriu, a fost ca am vazut ca si Mav are cam aceleasi probleme cu bebe Antonio si m-am gandit ca poate o pot ajuta cumva.
Si noi am ajuns sa ne disperam cand vedeam ca Tony mananca tot mai putin si doarme tot mai putin. Apoi, a inceput sa sughita foarte des si sa saliveze foarte mult. M-am gandit si eu ca ar putea fi dintii... plus ca plangea cand ii dadeam sa manancede parca i-as fi dat otrava. Ingitea zgomotos si i se oprea respiratia apoi plangea si nu mai vroia nimic. Am incercat cu tizti si cu sticluta (atat cu lapte de san cat si cu lapte praf). Am dat un search pe google dupa cuvintele "restless while feeding" si am gasit o multime de site-uri in limba engleza (nici macar unul in romanseste) despre "acid reflux infant". Aproape toate simptomele le avea si Tony doar ca el nu voma. Ma rog, nu vreau sa ma intind prea mult ca nu prea am timp. Ceea ce am facut noi la inceput a fost sa-i ridicam salteluta patutului si nu l-am mai pus intins pe spate ci putin ridicat ca sa nu-i mai vina acidul din stomacel si sa-i arda esofagul. Apoi, i-am dat sa manace putin si des (din 2 in 2 ore) si dupa fiecare masa il tineam cat mai ridicat (in brate) 20-30 minute. Dupa o zi copilul nostru a inceput sa manance linistit si nu-i mai ajungea cei 60 ml, a devenit mai vesel si a inceput sa doarma noaptea si ziua cate 2,5 ore (inainte dormea cate 10-15 min si statea doar la tatza- insa nu prea inghitea nimic ca eu aveam mereu sanii plini). O luna de zile nu a pus nimic in greutate, apoi dupa 4 zile de ingrijiri speciale avea cu 400 g mai mult. :-)
Pediatra ne-a sfatuit sa-i ingrosam lapticul cu fulgi de orez ca sa aiba si acidul ala de lucru. :-)
Doctora ne-a spus ca din cauza ca el a fost maricel la nastere si apoi a crescut bine in primele 2 luni (arata ca un copilas de 4-5 luni), stomacelul lui s-a pregatit deja pentru solide. Dar, pentru ca inca nu e voie sa manance solide, ii ingrosam lapticul, il tinem ridicat si functioneaza!! Totul va trece pe la 5-6 luni cand va manca solide si va sta asezat.
Mav, nu stiu daca si baietelul tau are problema asta, cauta si tu pe net si pe yahoo answers( o multime de copilasi au problema asta, unii chiar fff grav). "Acid reflux".
Cautam ceva tratament minune romanesc si m-am mirat fff tare cand am vazut ca nu e nici macar un articol in romaneste despre problema asta... am gasit unele mamici pe forumul "copii cu nevoi speciale" disperate ca doctorii romani nu au gasit un diagnostic si tratament pentru copii lor.
Daca va mai pot ajuta cu ceva, scrie-ti si va raspund cu cea mai mare placere.
Multa sanatate tuturor cozonaceilor si parintiilor lor!

lauramiron spune:
Miky, Mirtha, mersi pentru raspunsuri
Nu stiu ce sa cred, pentru ca la Rebeca n-am avut astfel de probleme, adica nu a durut-o deloc, n-a plans etc
Iar Cati plange de la pranz in continuu, cu pauze de nani, abia am reusit s-o impac ca sa manance. Suspina ca un om mare
Pare s-o deranjeze piciorul cand ii schimb pozitia in brate.
Offf, sper sa-i treaca pana maine
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui lauramiron Miky, Mirtha, mersi pentru raspunsuri Nu stiu ce sa cred, pentru ca la Rebeca n-am avut astfel de probleme, adica nu a durut-o deloc, n-a plans etcIar Cati plange de la pranz in continuu, cu pauze de nani, abia am reusit s-o impac ca sa manance. Suspina ca un om mare Pare s-o deranjeze piciorul cand ii schimb pozitia in brate.Offf, sper sa-i treaca pana maine _ Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005) Poze cu noi http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Ai incercat sa-i pui un supozitor? Poate trece durerea.
ginye

Eduard Stefan (12.10.2008)Stefanut
Povestea nasterii
Otiliav spune:
Ginye, scuze, m-am gandit sa va felicit ieri dar am uitat. Ma bucur ca acum poate papa cu biberonul si asa iti va fi si tie putin mai usor.
Madalina, ce bine ca ai scris si ca sunteti bine. Cand ma uitam pe lista noastra de la odisee imi aduceam aminte ca pe tine te stiu, scriai la aspirante de cativa ani, ce frumos ca a venit minunea mica si la voi.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui Otiliav Ginye, scuze, m-am gandit sa va felicit ieri dar am uitat. Ma bucur ca acum poate papa cu biberonul si asa iti va fi si tie putin mai usor. Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |

Multumim frumos!ginye

Eduard Stefan (12.10.2008)Stefanut
Povestea nasterii
lauramiron spune:
Gynie
, nu i-am pus supozitor, nu i-am dat nimik preventiv, nu sunt de acord si medicul m-a sustinut. Ii voi da doar daca va face febra, insa pana acuma nu a facut ceea ce ma bucura tare mult. S-a mai linistit putin, a venit mama si i-a descantat, ea zice ca a fost si deocheata....habar n-am, nu ma pricep, o fi fost, ce sa zic...
Ma duc sa- fac o baita, poate se mai linisteste. Medicul a spus ca n-are nici o legatura vaccinul cu baia, deci ne-a dat ok-ul.
_
Poze cu noi