Din nou ungurii...
Raspunsuri - Pagina 2
Andrada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui vikinga
Eu nu as fi atit de entuziasmata de prestatia politiei unguresti. Astfel de clanuri, infractori ce percep taxe de protectie exista si datorita colaborarii ori neputiintei ori profesionalismului indoielnic al politiei unguresti. Nu mare mi-ar fi mirarea sa citim in citeva zile pomelnicul infractiunilor comise de ei pina atunci, al pedepselor injumatatite ori neefctuate, de o justitie corupta ori ineficienta care-i lasa liberi..etc Agresorii au fost dati in urmarire interpol, doi dintre ei au fost prinsi in austria, ok trebuie cinstita politia maghiara ca i-a dat in interpol... Ungurii au iesit pe strazi si din cauza compasiunii sincere, toata admiratie pt ei, dar si ca un semnal de nemultumire, de protest pt ca nu se simt in siguranta in tara lor din cauza acelor bande de infractori ori rromi inafara legii. Sunt de acord ca sunt inainte Romaniei in multe privinte, o tara mai mica are alte sanse, a aderat inaintea Romaniei la UE, calitatea vietii, a muncii e mai ridicata, insa e clar ca undeva adinc sunt si la ei probleme grave. Citeam niste traduceri din ziarele unguresti, m-a uimit vehementa impotriva tiganilor! Nu stiam ca e o problema pe acolo, stie careva care e procentul po****tiei rrome in Ungaria? Sunt saraci, neintegrati in sist de invatamint, se autosepara de unguri? La fel e acelasi fenomen cu manele, seriale tiganesti, revelionuri tiganesti si tot asa ca si in Romania? Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo |
Daaaa e naspa si la ei, slava Domnului. Are cineva procente cu malpractisul din Ungaria? Hai sa ne zbatem nitel, putina solidaritate n-ar strica,
A
vikinga spune:
Andrada perfect de acord cu tine ca toate-s mai in roz acolo decit in Romania, am fost si eu pe acolo si se vede diferenta cu ochiul liber.Ziceam ca totusi politia aia era laudabila daca respectivii infractori nu erau liberi ci unde le era locul. Ei faceau parte din una dintre multele organizatii de percepere de taxe de protectie. Inca de le inceperea altercatiei intr-un loc onorabil, restaurnat, din orice tara civilizata si cu un grad de siguranta ridicat, politia e sunata si apare in 3 min.Ungaria nu e de tras la dreapta Romaniei asa din solidaritate numa' ca sa ne simtim si noi bine, ca nu e cazul, dar ia uite au si ei mafia lor tiganeasca care aduce acum ungurii in situatia sa exploadeze. Asta zic ziarele lor: politia nu-si face datoria, infractori multi, strazi nesigure, mafii tiganesti puternice. Suna destul de cunoscut. De aia ma intrebam oare si Ungaria merge pe urma Romaniei ce se auto-tiganizeaza pe zi ce trece? Ar fi pacat...Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Ungurii sunt in fata noastra cu mii de kilometri. Si ne-au dat o lectie de civilizatie si compasiune. |
E vorba de educatie. Si nu de ieri, de azi! Situatia asta isi are radacini luuungi, in multe aspecte. M-as opri insa la respect. Rspectul de sine, in primul rand. Ungurii se respecta, sa stiti (am fost de multe ori in Ungaria si cunosc foarte multi unguri si stilul lor de viata, de a gandi).
Iar prima dovada ca te respecti pe tine e sa stii sa iti exprimi respectul fata de cei de langa tine! (ceea ce la noi... s-avem pardon!)
ionica spune:
Una este sa treci prin Ungaria cu masina sau sa mergi la shopping in perioada de solduri si alta este sa traiesti 3 ani printre ei.
As spune ca multe din voi aveti o parere eronata despre Ungaria si Unguri.
Viviana, a vorbit despre solidaritatea lor,noi ne-am intins cu discutii despre granite,toalete jegoase si alte comparatii .
Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
hannen spune:
Fara sa citesc subiectul,puteam sa bag mina in foc ca tot acolo o sa ajungem "aaa,da` sa vezi aia si ailalta,eee alea e nimicuri ...si Slava Domnului ,e naspa si la ei"+"romanii e cei mai tari"
N-am recunoaste in ruptul capului ca avem "lipsuri" mari,mari de tot.
Nu e vorba de lipsuri materiale stiti voi,ne lipseste un CEVA ce face cit toata averea din lume.
Civilizatie,educatie,omenie,compasiunea,modestia...
Si din toate astea cel mai mult ne lipseste puterea de a accepta ca nu suntem tocmai O.K ,ca avem multe de reparat si ca atunci cind auzim ceva de bine de alte natii ar trebui sa "luam aminte" nu sa sarim repede sa le scoatem "lipsurile" lor la inaintare!!
Groaznic defect,oare de unde l-am "mostenit"?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
Androix spune:
of, doamne, pe mine m-a impresionat multimea de oameni care l-au insotit pe Marian Cozma pe drumul de intoarcere acasa. Incredibil la cati romani le place circul devreme ce alte sentimente nu i-ar fi putut anima din cauza anilor, kilometrilor, tiganilor si mai stiu eu ce altceva ii mai impiedica... ntz ntz ntz...
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
ionica spune:
Hannen,
Vorbeste despre tine,eu nu sunt lipsita de civilizatie,educatie,omenie,compasiune poate de modestie ,un pic.
Dar te rog frumos,nu arunca vorbe in vant.
Te-ai gandit vreodata cati oameni sunt aici pe forum si salveaza vieti? de ce crezi tu ca o fac?
Exista o patura sociala cu lipsuri si nevoi in romania dar si in ungaria.
citat din mesajul lui hannen Fara sa citesc subiectul,puteam sa bag mina in foc ca tot acolo o sa ajungem "aaa,da` sa vezi aia si ailalta,eee alea e nimicuri ...si Slava Domnului ,e naspa si la ei"+"romanii e cei mai tari" N-am recunoaste in ruptul capului ca avem "lipsuri" mari,mari de tot. Nu e vorba de lipsuri materiale stiti voi,ne lipseste un CEVA ce face cit toata averea din lume. Civilizatie,educatie,omenie,compasiunea,modestia... Si din toate astea cel mai mult ne lipseste puterea de a accepta ca nu suntem tocmai O.K ,ca avem multe de reparat si ca atunci cind auzim ceva de bine de alte natii ar trebui sa "luam aminte" nu sa sarim repede sa le scoatem "lipsurile" lor la inaintare!! Groaznic defect,oare de unde l-am "mostenit"? Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
hannen spune:
Ionica,uite asta e alt defect al romanului.Imediat ne simtit lezati ,fie ca avem motiv ,fie ca nu.
Am scris cumva de tine ??eu am scris de aia 300 si`un pic ai Andradei
Ca sunt pe DC oameni de omenie,asta n-a contestat nimeni...dar era o vorba "cu o floare,nu se face primavara".
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
szivarvany spune:
Eu vin din tabara de mijloc, adica aici am fost privita de n ori de "sus" pentru ca vorbesc maghiara, dincolo am fost privita la fel pentru ca vorbeam romaneste
Insa m-ar fi mirat ca acest subiect sa ramana unul frumos.
Adica au iesit in strada oamenii. Ca au iesit pentru a aprinde o lumanare, din suflet, pentru un sportiv (culmea, era roman, deci ar fi fost normal in ochii nostri sa nu o faca, nu ?! ca doar nu incapem unii cu altii de atatia ani) ca au iesit pentru ca sunt satui de magariile de la ei din tara, dar au iesit.
Eu asta am apreciat.
Ca un roman de-al nostru a fost apreciat pentru ceea ce era si facea.
Ca politia de acolo isi face treaba cum scrie la carte sau au alte cai, nu e important. Important e ca cineva face ceva.
Mi-a ramas in minte mama tanarului timisorean calcat pe trotuar de "unul" cu Ferrari care este inca in libertate ...
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
karula spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Eu vin din tabara de mijloc, adica aici am fost privita de n ori de "sus" pentru ca vorbesc maghiara, dincolo am fost privita la fel pentru ca vorbeam romaneste Insa m-ar fi mirat ca acest subiect sa ramana unul frumos. Adica au iesit in strada oamenii. Ca au iesit pentru a aprinde o lumanare, din suflet, pentru un sportiv (culmea, era roman, deci ar fi fost normal in ochii nostri sa nu o faca, nu ?! ca doar nu incapem unii cu altii de atatia ani) ca au iesit pentru ca sunt satui de magariile de la ei din tara, dar au iesit. Eu asta am apreciat. Ca un roman de-al nostru a fost apreciat pentru ceea ce era si facea. Ca politia de acolo isi face treaba cum scrie la carte sau au alte cai, nu e important. Important e ca cineva face ceva. Mi-a ramas in minte mama tanarului timisorean calcat pe trotuar de "unul" cu Ferrari care este inca in libertate ... Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) |
Mai mult decat atat: ceilalti doi raniti in altercatie sunt un SARB si un CROAT!!! Care sunt COechipieri. Care au sarit unul in ajutorul celuilalt. Sincer, pe langa drama situatiei, parca alaturarea asta de natii e ca o lectie...