Din nou ungurii...

Din nou ungurii... | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

Stiu ca mai exista un subiect care deplangea moartea handabalistului Cozma. Dar nu despre asta vreau sa discutam si nici despre suferinta unei mame si nici despre oportunitatea aparitiei la TV a mamei sale.

Ci despre gesturi.

M-a impresionat foarte tare gestul ungurilor din Veszprem care au iesit cu mic cu mare, pe frig si ninsoare, plini de o adanca compasiune si au pus lumanari si flori la locul decesului.

M-au impresionat cei din Szeged cu care sunt rivali in campionat care au facut acelasi gest plin de compasiune.

M-a impresionat politia ungara care a actionat ca o Politie si dupa 2 zile a prins criminalii si i-a arestat si sunt sigura ca nu le va drumul.

In fata stadionului Dinamo era o mana de lumanari si un banner.
La o emisiune moderatorul sesizeaza aceste diferente.
Prigoana se bate cu pumnii in piept si spune: " Sa vedeti voi ce o sa fie cand o sa fie adus corpul neinsufletit in tara!"

Iara eu spun: Nimic nu se compara cu OMAGIUL SPONTAN.
Ungurii sunt in fata noastra cu mii de kilometri. Si ne-au dat o lectie de civilizatie si compasiune.

Oare cand o prinde si Politia romana pe autorii crimei din Brasov?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

viviana ai foarte mare dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Am trecut de mai multe ori prin Ungaria, spre deosebire de Romania, e o tara cu adevarat civilizata. Suntem cu mult in urma lor, asta e clar...

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Am trecut de mai multe ori prin Ungaria, spre deosebire de Romania, e o tara cu adevarat civilizata. Suntem cu mult in urma lor, asta e clar...

Lora, mami de Iustina

Ai dreptate... din pacate...

Maya 34+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Viviana, ai perfecta dreptate. Am urmarit si eu ca orice roman desfasurarea dramei si am fost miscata de solidaritatea ungurilor. M-a miscat durerea lor, mi-am dat seama (pentru a nu stiu cata oara) ca sunt un popor foarte civizilizat, omenos si cald. Romanii nu ar fi facut asa ceva pentru un sportiv ungur sau pentru orice alt sportiv de oricare alta nationalitate. Pur si simplu din comoditate. Pentru ca nu au invatat ce insemna solidaritatea umana, de care ne lovim noi aici pe DC in fiecare zi. Un gest, o lacrima, prezenta alaturi de cel indurerat inseamna ca faci parte din durerea lui, ca i-o impartasesti si ca o stimezi.

Da, Ungurii sunt MULT inaintea romanilor. SI trebuie sa o luam ca pe o realitate.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Asa e, Viviana.
Si pe mine m-a miscat ceea ce tu numesti 'omagiu spontan'. Se vede treaba ca ungurii nu au numai autostrazi mai bune, orase mai curate etc. ci si o structura sufleteasca mai 'curata'.
Sper ca nu ma pune nimeni sa spun 'unii unguri'; am generalizat intentionat.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Marian Cozma a fost declarat, post-mortem, cetatean de onoare al orasului Veszprem in cadrul unei ceremonii restranse ce are loc azi dimineata, la Sala Sporturilor din localitatea unde a jucat.

Decoratia a fost primita de tatal sau: "Sunt mandru ca mi-am trimis copilul sa joace la Veszprem". Si a mai spus: "Sa nu dai foc la o padure pentru un ciot uscat. Sa facem front comun pentru a starpi raul"

Nu stiu, dar, chiar simt ca nu mai este loc de alte comentarii.

Parca, toata frumusetea umana s-a strans acolo, la Vezprem si la Szeged.
Parca, toate raspunsurile au fost date intr-o simpla fraza rostita de un tata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui vivianaM-a impresionat politia ungara care a actionat ca o Politie si dupa 2 zile a prins criminalii si i-a arestat si sunt sigura ca nu le va drumul.Oare cand o prinde si Politia romana pe autorii crimei din Brasov?
Eu nu as fi atit de entuziasmata de prestatia politiei unguresti. Astfel de clanuri, infractori ce percep taxe de protectie exista si datorita colaborarii ori neputiintei ori profesionalismului indoielnic al politiei unguresti. Nu mare mi-ar fi mirarea sa citim in citeva zile pomelnicul infractiunilor comise de ei pina atunci, al pedepselor injumatatite ori neefctuate, de o justitie corupta ori ineficienta care-i lasa liberi..etcAgresorii au fost dati in urmarire interpol, doi dintre ei au fost prinsi in austria, ok trebuie cinstita politia maghiara ca i-a dat in interpol...Ungurii au iesit pe strazi si din cauza compasiunii sincere, toata admiratie pt ei, dar si ca un semnal de nemultumire, de protest pt ca nu se simt in siguranta in tara lor din cauza acelor bande de infractori ori rromi inafara legii.Sunt de acord ca sunt inainte Romaniei in multe privinte, o tara mai mica are alte sanse, a aderat inaintea Romaniei la UE, calitatea vietii, a muncii e mai ridicata, insa e clar ca undeva adinc sunt si la ei probleme grave.Citeam niste traduceri din ziarele unguresti, m-a uimit vehementa impotriva tiganilor! Nu stiam ca e o problema pe acolo, stie careva care e procentul po****tiei rrome in Ungaria? Sunt saraci, neintegrati in sist de invatamint, se autosepara de unguri? La fel e acelasi fenomen cu manele, seriale tiganesti, revelionuri tiganesti si tot asa ca si in Romania?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Lora, mami de Iustina

eu m-as abtine cu clasificarile astea; nu vad mare diferenta intre Romania si Ungaria, ba am gasit in aeroportul din Budapesta niste toalete jegoase, functionari ce vorbesc numai ungureste intr-un aeroport international, strazi cu gropi si la ei, vinzatoare nesimtite, etc;

tre sa specific ca vin din familie amestecata si am crescut intre ei, iar in Ungaria am fost cam de vreo 10 ori pe putin.

on-topic in cazul de fata toata aprecierea pentru reactiile lor!
si ca sa-i raspund Vikingai, sa nu uitam ca au avut mereu o "fereastra" spre vest prin granita cu Austria, un comunism mai blind in ultima perioada de dinainte de 90 de ani si mai ales: sunt slavi si nu latini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ana, ungurii nu sunt slavi ci sunt de origine mongola.
SI, oricum - originea nu mai este o explicatie pentru faptul ca sunt inaintea romanilor, ca civilizatie. Am vazut si latini foarte civilizati: francezi, spanioli

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Mai precis pe teritoriul Ungariei de astazi prima data au venit hunii dupa care ungurii(ei se denumesc maghiari, restul le-au spus unguri)...mongolii, ungurii si chiar hunii sunt popoare migratoare diferite(una este Hoarda de Aur si Gingis Han si altul ete Atila)
Maghiara este o limba fino-ugrica ca si finlandeza si estona.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput