Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(131)
Raspunsuri - Pagina 5
Naty spune:
Hello!
Iar nu am apucat sa citesc nimic .
A fost la noi dr. Culcer, Nadia e bine numai ca are probleme cu digestia, multe, multe gaze si nu prea le da afara, de asta scoate lapte intr-una, de asta respira sacadat, de asta plange asa mereu. Pe de o parte cica stomacelul ei inca nu e total pregatit pentru viata extrauterina pe de alta parte problemele mele de stomac i se transmit si ei (eu am sindrom de intestin iritabil). Ii voi da sab simplex inainte de fiecare masa, eventual calma baby. Trebuie sa o alaptez numai in pozitia "peste mine" ca sa stea cat mai dreapta sa scoata gazele, sa o tin cat mai mult in sus si sa o culc pe burtica.
Am intrebat daca sa ii fac vaccinul pentru rotavirus - il facem dar mai tarziu, pe la 5 luni.
Fetele, are careva bouncer? E bun? Ajuta la ceva?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Selene_Bunny spune:
Buna, fetelor!
Am pus niste poze mai noi cu Daria pe contul comun. Cand aveti timp...
bebelusi, Daria face moale si acum. Insa, atunci cand era numai la san, facea de multe ori, cam dupa fiecare masa, culoare galben, dar cam imprastiat, adica parca se desfacea in ate, fire, cu bobite albe prin el. Acum e mustariu si e ca o pasta, cu miros ingrozitor (zicea cristi ca bebelinul ei face "bombe", si Daria, la fel).
Apa, in ce sens?
eli, eu nu o pun pe burta, pentru ca inca nu stie sa-si pozitioneze bine capsorul pe burta si mi-e teama ca se infunda cu nasucul in asternuturile de pat / paturica si se sufoca.
Ce grasunica e Florence, sa-ti traiasca! Imi place si numele!
Anuc, si eu zic sa nu-i dai Fenobarbital. Referitor la greutate, doctorita de familie mi-a spus asa: daca te raportezi la greutatea de la nastere, atunci trebuie sa ia 500 de grame in prima luna. Daca te raportezi la greutatea de dupa scaderea fiziologica, atunci trebuie sa ia 750 de grame in prima luna. Astea sunt standardele lor, insa repet ce mi-au zis si mie fetele, fiecare copil are ritmul lui.
Nu te mai invinovati, cum i-am spus si lui bee, nu e vina noastra. Ce vina sa ai, ca-ti iubesti copilul si vrei sa-i fie bine, sa fie un copil normal dezvoltat? Asta nu e vina. Daca nu se poate numai cu laptele tau, asta este, nu are rost sa te stresezi inutil si sa-ti faci ganduri, pentru ca, pe urma, tot la tine vin, gandurile astea, nu ti le "absoarbe" nimeni, si, decat sa stai stresata o gramada de vreme... Si eu sunt pro-alaptat 100%, dar daca nu merge, asta este. Copilasul ala are nevoie de tine, si nu numai mancarea e esentiala, stii si tu asta. Hai, curaj, si nu-ti mai face ganduri negre. Crezi ca eu am acceptat sfatul tuturor, sa ma reapuc de carne? Nici vorba. Si matusa imi spune, mai hatru, asa, ca am preferat sa trec fata pe formula, in loc sa ma sacrific eu si sa reincep carnea. N-am vrut, ma tem, stiu cum e cand ti-e super rau de la ceva si ma lipsesc. In plus, nu exista nicio garantie cum ca asta ar fi rezolvat problema, laptele ar fi fost mai consistent, mai hranitor sau mai mult. Matusa e fan carne de cand o stiu si nu a avut lapte mai deloc, avea un singur canal la fiecare san si pas.
Noua ne-a trecut icterul dupa 6 saptamani!!!
Haide, jasmi, tinem pumnii!
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Leditia spune:
Am intrebat si eu pe cineva care-i economist(se ocupa si de salarii,impozite,etc)si mi-a zis ca nu se impoziteaza veniturile in per concediului de maternitate!
Jasmiiii,sa pleci tu la spital far' sa-mi spui?Ce sa fac,daca urla copilu ca voia de mancare,n-am mai putut sa-ti tin de urat pe mess ..Hai,curaj,c-o sa fie bine.Nastere usoara,sa vina bebelina repede in bratele tale,sa fie sanatoasa si mancacioasa si sa te refaci repede.Te pupam.
POZE CU NOI
de David Christian
kitzy spune:
Pai stati asa, ca abia am convins-o sa sune dr, mai ales ca e micuta fetita, trebuia monitorizata, ea ar fi nascut acasa daca s-ar fi putut
Maine ma duc la ea s-o vad, am niste emotii pt ea, de parca eu nasc
Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii
de Diana (24.04.2008)
veronica75 spune:
Salutare si pupici la licurici, burtici si mamici
Noi abia acum am ajuns acasa, suntem bine imediat ce o sa pot intru sa citesc si sa dau raportul
Va multumesc tuturot pt mes si sustinere
Felicitari noilor licurici si mamici Bebelusi si Yasi
Alice s-a nascut pe 04.02.2009 - pt listuta
Naty spune:
bebelusi e normal sa faca asa kk, nu te impacienta. Copii hrabiti exclusiv la san nu se strica la stomac.
carmen reactia la vaccin a facut-o cam acum o saptamana. Am intrebat azi dr. si a zis ca e OK, asa se face reactia.
Nadia a mai crescut, avea ieri, la 6 saptamani, 3.490 gr deci un plus de 1 kg fata de greutatea la nastere. Puiul tau cum e?
anuc lasa grijile si nu trece pe lapte praf daca poti sa ii dai san. Copilul trebuie sa ia in prima luna 500 - 550 gr, deci 370 gr. in 10 zile e super OK. Nadia mea a luat 570 gr. in prima luna si doctorita a zis ca e bine.
Nu compara copiii, sti prea bine ca nu trebuie, fiecare are ritmul lui.
Nadia are si acum, la 6 saptamani (cum inteleg ca a avut si Daria lui selene), putin icter si dr. nu mi-a zis nici sa ii dau ceai, nici fenobarbital. Lasa-l in pace, ii va trece.
Te rog mult, nu renunta la alaptat daca poti sa ii dai san.
Vorbeati de lohii ... eu inca mai am, putine si galbui, dar mai sunt. SI la Ioana m-au tinut 6 saptamani. La Ioana mi-a venit ciclul cand avea 9 luni, la 1 luna jumate dupa ce nu am mai alaptat.
Ca metode de contraceptie - eu voi pune categoric sterilet. Pilule nu mai pot sa iau de cand am nascut-o pe Ioana (vomit) si nu pot sa risc o noua sarcina.
La noi e cert - nu mai vrem alt copil si, oricum, eu nu mai pot sa tin inca o sarcina dupa ce am patit acum. Riscul ar fi enorm.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Naty spune:
lisa eu o dau cu lapte de corp Klorane si la poponel cu crema Mustella, sunt super OK.
NOI
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Spre uimirea mea nu au fost nasteri in ultimele zile, fetele care trebuie sa nasca, va tin pumnii si sa va tineti repede bebeii in brate!
Nu reusesc sa tin pasul cu voi dar tot incerc sa intru sa va mai "vad"... din pacate prea putin ca sa pot sa va ajut cu ceva(in ipoteza ca as putea). Vad ca multe mamici se chinuie cu alaptat si muls, si eu la fel, nu am senzatia ca din cauza mulsului am mai putina productie, am insa o fetita lenesa... desi ultimele zile parca vrea iarasi sa bea si de la san. Maine mergem si noi la controlul de patru saptamini, sunt curioasa cat a luat in greutate si cat a crescut.
Eu sunt la a doua cura de antibiotice, infectia cailor urinare, si saptamina viitoare aflu de la spital si ce bacterie e cea care imi provoaca probleme. In rest chiar zboara timpul, cu un bebe mancacios si o fetita care imi sare in brate cand bebe e in patut.... ies afara la cumparaturi, fac mancare, curatenie, deci pot sa spun ca sunt din punctul de vedere al activitatii la nivel normal, cu kilogramele nu insa, deocamdata incerc sa nu ma stresez.... Mi-e si o pofta teribila de mincare, mai are cineva asa ceva? Si nu m-am apucat inca de sport, dar dansez zilnic cu Francesca, si pentru ca transpir ma gandesc ca si asta o fi tot sport. Dar nu pleaca kilogramele!
Incerc sa citesc ce noutati mai sunt si va imbratisez pe toate, pe bebei si pe burtici!