Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(131)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Citat:
citat din mesajul lui kitzy

A VENIT PE LUME BB DE JASMI!!!!!!!!!!!! FELICITARI MAMICO, RECUPERARE RAPIDA!!!!!
Acuma o coase, alte detalii inca n-am.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

URAAA!! Felicitari Jasmi!!!! Sa va traiasca puiul si sa va aduca numai bucurii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya-dy spune:

Draga Jasmine30- mult success in preluarea stafetei!

Hai sa mai trezim niste majorete pt Cami:

Multumesc toturor celor care au desteptat si pt mine agitatele-la mine insa situatia nu s-a schimbat- dimpotriva, acum ma simt mai bine, asa ca am poposit pe la servici iarasi!
Fac toti ochii mari si se mira ce mai caut pe aici- dar asta e, mai asteptam , ca micutza nu e pregatita inca.

Cred ca l-a auzit pe taica-su cand s-a rugat de mine sa vb cu ea, sa mai stea vreo 12 zile acolo, ca sa-si termine el scorul la nu-stiu-ce-joc de Playstation.

Roxana- tare dragutza Eva ta- inclusiv caciulitza !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRINA.C

Lui Cami la 2 i se rupsese apa..si era din nou in sala de travaliu.Noi am adormit la 2 juma si iata -ne, TANTANOS..online din nou.Dc am noutati va anunt.Tinem pumnii CAMI!

POZE ANDREI
mami cea mai fericita

In sfarsit!!
Hai Cami!!majoreta]
Nastere usoara, mamico!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Venerata

Neata tuturor,

AM cazut si eu din pat si raportez: aseara la 10 mi-a cazut dopul gelatinos . Marturisesc ca am intrat putin in panica, l-am sunat pe dr, care mi-a zis sa iau un no-spa si sa stau cuminte . Iar eu numai cuminte n-am stat!!! Nu mai stiam pe ce sa pun mana sa mai pun in bagaj. Era 90% gata dar l-am mai verificat odata si inca odata, i-am facut si lui Vlad bagajelul ca il trimit la bunici, si abia pe la 2.30 am reusit sa adorm. Bebe a fost si el agitat pana atunci, cred ca i-am transmis eu ca eram fiarta!!! Imi faceam fel de fel de ganduri ca nu ajung la timp la spital, etc.

Va mai scriu indata ce am noutati.

Venera - mama de Vlad-Petru (25.06.2002) si 38s+

Hai Venerata!!!! majoreta] majoreta]majoreta] majoreta] Tinem pumnii sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Hai Cami ]

Hai Venerata

de 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Pupici proapsetelor mamici! Sa fiti sanatoase, sa va refaceti rapid.
Bun venit copilasilor! Sa va dea Dumnezeu o viata frumoasa si linistita.

Anunt ca mi-a trecut febra. A fst groaznic. Aveti grija cu lasatul sanilor plini ca nu e de gluma. Ma intreb cum de rezista copilasii la febre ridicate (David de ex la 40 alearga si se joaca de parca nu ar avea nimic), ca eu eram terminata de la 38.6.

DEspre alaptat - Cris si Micola (si nu numai). Ce zic eu:

- copilul trebuie pus cat de des la san ca sa vina lapticul. Cu cat suge mai mult cu atat vine mai mult. Dupa ce suge, ca sa stimulati secretia, scoateti lapticul cu pompa. In o ora el se reface. Chiar daca la pompa nu mai iese - bebele reuseste sa il scoata.

- cnd bebe sta la san: uitati-va daca chiar suge (daca auziti cum inghite), sau daca doar molfaie sanul. Eu una o mai gadil, ii suflu peste fata, o mangai prin cap, o strig, legan, cant - sa o trezesc.
Daca nu merge nici o metoda si vad ca mai mult lasa sanul - o pun in pat si se trezeste in 2 secunde. (tata e convins ca sigur am pus ghimpi in pat).

-eu iau:
* Galactogil,
* ceai de fenicul, "cumin" (nu stiu cum ii zice pe romaneste - aici detalii de planta poate va zice ceva: http://fr.wikipedia.org/wiki/Cumin), si "anis" (http://fr.wikipedia.org/wiki/Anis_vert)
(puteti eventual sa dati numele latine la farmacie ca sa va poata prepara infuzia.
* Domperidol - sunt pastilute pe care le iau timp de o luna dupa schema:
o saptamana : 3 pastile/zi
o saptamana: 2 pastile/zi
2 saptamani: 1/pastila/zi

Nu trebuie sarita nici o pastiluta ca altfel ati luat degeaba restul pastilelor.

Si lichide cat de multe. Nu-mi lipseste ciorba, lapte beau cu castronelul de supa, ceai, suc (imi face tata zilnic suc proaspat), si apa. Am inteles insa ca e bine sa bem in functie de sete. Nu e bine sa avem doar 2 drumuri ptr pipi la toaleta, dar nici sa mergem in fiecare ora.
(atentie la lichide - nu le indulciti - ca zaharul ala pe voi ramane)

Apoi - am inteles ca la un bebe alaptat nu e nici o problema daca ar suge la fiecare ora. Nu se intampla nimic rau in burtica lui. Daca e vorba de lapte praf - atunci e cu totul alta poveste!

La un bebe alaptat nu se recomanda suzeta in primele 2 luni. Suzeta il face sa uite de foame - deci va scade voua productia. Apoi la suzeta "musca" cnd suge, si riscati sa va muste si pe voi cnd suge.
Noi pana acum nu simtim nevoia. Am vazut ca isi baga degetul aratator in gurita cnd ii e foame, insa o pun rapid la san.

La un bebe alaptat (si eu as zice - la orice bebe - indiferent ce lapte ia), nu e bine sa dam apa/ceai.Daca ii e sete/foame - ii dam laptic.
Daca are colici sunt pastilute homeopate pe care le dizolvam intr-o cantitate minima de apa (o lingura e suficienta) insa asta e singura cantitate care as da-o copilasului.
Am citit multe articole care incurajeaza alaptarea, care nu recomanda datul de ceai/apa. Copilul efectiv nu are nevoie. Ii stricati foamea zic eu (si zic si altii).

- cochiliile de alaptare stimuleaza secretia lactata. eu le pun cu o ora inainte de masa (precizez ca pitica mea mananca cam la 3-4 ore). pentru cele care nu aveti sfarcuri formate f bine, cochiliile va ajuta si la formarea lor.

Fug - e ora de masa

spic de mult vreau sa-ti dau un pupic pt informatii! FFF utile! Multumim!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Neata,

JASMI, FELICITARI!!! Sa traiasca printesica Iulia si sa fie sanatoasa

CAMI
VENERATA
CRYSYANA
DYA
DAIOPRI

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Fetelor, stiti cantecele pt bebelusi? Eu in afara de "are mama o fetita" nu stiu si tare as vrea sa-i cant dulcetii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damiana spune:

neatza, fetele!

bravo, yasmi! sa-ti traiasca bebele!

hai cami, venerata!!!

noi tot ou kinder suntem, cu niste dureri de spate si de burta de zici ca acuma vrea sa scoata capul..

asteptam vineri sa vedem analizele, sa fie ok si sa vedem cu tensiunea ce zice tanti dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BillyBilly

Fetelor, stiti cantecele pt bebelusi? Eu in afara de "are mama o fetita" nu stiu si tare as vrea sa-i cant dulcetii...

Catalina

mamica fericita de Ana-Maria ingeras de

http://www.flickr.com/photos/33604838@N02/

Billy, am eu cateva in format mp3. daca vrei ti le dau si le inveti si apoi le canti sau...mai bine i le pui sa le cante altii

Apropo, MISTOOOOOOOOOOOO rau leaganul ala!!! VREAU SI EU!!! Dar e scump rau.. Asta e site-ul unde e cel mai ieftin? Te-ai mai uitat si pe alte site-uri?

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput