Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(131)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

am trecut-o si pe Jasmi la mamici... nu stim cum o cheama pe pitica, nu?

Iulia.
Jasmi sa-ti traiasca,sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii.Va pupam

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysyana spune:

irina daca afli ceva de Cami te rog sa ne tii la curent.
sper din toata inima sa fie bine si ea si bb.
cat despre tine te rog sa ai grija. mai odihneste-te si tu cand oti macar 1 ora - 2. bb mic are nevoie de tine sanatoasa mai mami.
roaga daca ai pe cine sa te mai ajute macar la cumparaturi sau chestii marunte ... sa stii ca orice ajutor conteaza

crysyana 39+ Andrei Valentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya-dy spune:

O cheama Iulia pe micutza dragutza a lui Jasmi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysyana spune:

am uitat sa multumesc tuturor fetelor care au bagat agitate pentru mine. va pupic sunteti dulci, dar "shoshetel" al meu (caci asa il alint , pentru ca da mereu din picioruse si ma rupe) vad ca nu are nici un gand deocamdata..
asta daca nu s-o razgandi si vrea sa imi faca vreo bucurie ...parca vad ca pe 14 vine ca sa fie mandru de numele pus

crysyana 39+ Andrei Valentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Fetele Cami inca nu nascuse azi pe la 9 dimineata. Asteapta din moment sa se intample minunea.

Rugati-va pentru ea.

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Scuze, m-am emotionat si am scris aiurea. Vroiam sa spun ca draga de Cami asteapta din moment in moment sa se intample minunea.

Eu astept sa imi predea stafeta si sa am si eu un puiut in burtica anul acesta.

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

succes Cami, sa nu mai dureze mult si sa fiti bine amandoua!
http://family.webshots.com/photo/2093003830088100014eFtRzd eu am pus ceva poze noi.... ca de, am liber de la mandra de dimineata si nu putem iesi ca bate tare vantul....
ma duc sa o trec pe Iulia la tabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Citat:
citat din mesajul lui viorella

buna fetelor,
am citit un pic din urma si am vazut ca vorbeati de greutatea lui bebe.azi am fost si eu cu ea la control si avea 3490g(la nastere a avut 3000g si cand am iesit din spital a avut 2800g).deci a luat 690g.doctorul a zis ca e bine.am alaptat-o doar la san si sper sa ia mai mult luna asta.cred ca nu a luat foarte mult pt ca a avut si inca mai are icter(doarme destul de mult).mi-a zis ca o sa-i treaca,nu trebuie sa-i dau ceai sau altceva.
PT FETELE CARE AU NASCUT PRIN CEZARIANA AM SI EU O INTREBARE:EU AM PATRU SAPTAMANI DE LA OPERATIE SI A INCEPUT SA SE INROSEASCA TAIETURA,DESTUL DE PUTIN, SI PE LANGA ASTA AM VAZUT NISTE MICI PETE,CA NISTE PUCTE MAI MARI PE CHILOT,CA UN FEL DE SANGE MURDAR,CRED CA E PUROI.VI SE PARE CUNOSCUTA DESCRIEREA?
AM VB CU DOCTORA SI MA DUC JOI SA MA VADA.MI-A ZIS CA NU CREDE SA FIE CEVA GRAV. SI ASTEPT RASPUNS.

MAMICA FERICITA DE CRINA MARIA

posibil sa fie ceva grasimica de eliminat, cum a fost la mine. Scurgerile sunt galbene-rozalii? La mine s-au eliminat cam in 3 sapt, pana la urma s-a oprit de la sine. Sa nu incerci sa opresti scurgerea cu ceva, las-o sa se termine. Este cam neplacuta, dar asta e! Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Pupici proapsetelor mamici! Sa fiti sanatoase, sa va refaceti rapid.
Bun venit copilasilor! Sa va dea Dumnezeu o viata frumoasa si linistita.

Anunt ca mi-a trecut febra. A fst groaznic. Aveti grija cu lasatul sanilor plini ca nu e de gluma. Ma intreb cum de rezista copilasii la febre ridicate (David de ex la 40 alearga si se joaca de parca nu ar avea nimic), ca eu eram terminata de la 38.6.

DEspre alaptat - Cris si Micola (si nu numai). Ce zic eu:

- copilul trebuie pus cat de des la san ca sa vina lapticul. Cu cat suge mai mult cu atat vine mai mult. Dupa ce suge, ca sa stimulati secretia, scoateti lapticul cu pompa. In o ora el se reface. Chiar daca la pompa nu mai iese - bebele reuseste sa il scoata.

- cnd bebe sta la san: uitati-va daca chiar suge (daca auziti cum inghite), sau daca doar molfaie sanul. Eu una o mai gadil, ii suflu peste fata, o mangai prin cap, o strig, legan, cant - sa o trezesc.
Daca nu merge nici o metoda si vad ca mai mult lasa sanul - o pun in pat si se trezeste in 2 secunde. (tata e convins ca sigur am pus ghimpi in pat).

-eu iau:
* Galactogil,
* ceai de fenicul, "cumin" (nu stiu cum ii zice pe romaneste - aici detalii de planta poate va zice ceva: http://fr.wikipedia.org/wiki/Cumin), si "anis" (http://fr.wikipedia.org/wiki/Anis_vert)
(puteti eventual sa dati numele latine la farmacie ca sa va poata prepara infuzia.
* Domperidol - sunt pastilute pe care le iau timp de o luna dupa schema:
o saptamana : 3 pastile/zi
o saptamana: 2 pastile/zi
2 saptamani: 1/pastila/zi

Nu trebuie sarita nici o pastiluta ca altfel ati luat degeaba restul pastilelor.

Si lichide cat de multe. Nu-mi lipseste ciorba, lapte beau cu castronelul de supa, ceai, suc (imi face tata zilnic suc proaspat), si apa. Am inteles insa ca e bine sa bem in functie de sete. Nu e bine sa avem doar 2 drumuri ptr pipi la toaleta, dar nici sa mergem in fiecare ora.
(atentie la lichide - nu le indulciti - ca zaharul ala pe voi ramane)

Apoi - am inteles ca la un bebe alaptat nu e nici o problema daca ar suge la fiecare ora. Nu se intampla nimic rau in burtica lui. Daca e vorba de lapte praf - atunci e cu totul alta poveste!

La un bebe alaptat nu se recomanda suzeta in primele 2 luni. Suzeta il face sa uite de foame - deci va scade voua productia. Apoi la suzeta "musca" cnd suge, si riscati sa va muste si pe voi cnd suge.
Noi pana acum nu simtim nevoia. Am vazut ca isi baga degetul aratator in gurita cnd ii e foame, insa o pun rapid la san.

La un bebe alaptat (si eu as zice - la orice bebe - indiferent ce lapte ia), nu e bine sa dam apa/ceai.Daca ii e sete/foame - ii dam laptic.
Daca are colici sunt pastilute homeopate pe care le dizolvam intr-o cantitate minima de apa (o lingura e suficienta) insa asta e singura cantitate care as da-o copilasului.
Am citit multe articole care incurajeaza alaptarea, care nu recomanda datul de ceai/apa. Copilul efectiv nu are nevoie. Ii stricati foamea zic eu (si zic si altii).

- cochiliile de alaptare stimuleaza secretia lactata. eu le pun cu o ora inainte de masa (precizez ca pitica mea mananca cam la 3-4 ore). pentru cele care nu aveti sfarcuri formate f bine, cochiliile va ajuta si la formarea lor.

Fug - e ora de masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Dark eu i-am luat un leagan Fisher-Price Ocean Wonders Aquarium, uite aici poza:
http://leagane.ro/leagan-fisherprice-ocean-wonders-aquarium-p-43.html
L-am primit iesi si aseara l-am probat: bebelusa fericita! Numai ca daca ii aprind si luminitele, ii rotesc si jucariile si ii pun si muzica, este deja mult prea multa stimulare pt ea si n-are rabdare la toata agitatia. Dar numai pe leagan am si adormit-o in el. Sper sa tina minunea si sa-i placa.

Off ce frumos trebuie sa fie pe la voi pe acolo, cu casuta aia intre dealuri, cu zapada si animalute...VREAU SI EUUUU!! Parca ti-am mai pove ca sufar de boala statului la curte, in natura!! Este distanta mare de la casuta pana in buricul orasului? Ca ma gandesc ca cu atatea animalute prin preajma nu stati undeva unde-i aglomerare mare de case, nu?

Mergi la inceput