dece romanii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu,nu-si primesc doar ei rasplata,ne-o primim noi,oamenii normali,imaginea noastra are de suferit!
Toleranta trebuie sa fie si ea pana la un moment dat,nu lasam asa in voia sortii si por'ma facem ca toate alea ca uite domne ce fac astia!
EDIT:Ioanacredeam ca sunt eu anormala!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Daca cineva i-a lasat in voia sortii, acela e Statul Roman, nici intr-un caz statele care-i tolereaza. Ei sunt cetateni romani, deci problema Romaniei.

Imaginea conteaza mai putin importanta, nu te afecteaza cu nimic faptul ca ei fac ce fac acolo.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aaaa,nu Maria,ei sunt si cetateni europeni!Cand ne-au primit la ei,ne-au primit cu bune si rele,acum au vazut si ei cum e cu relele,ca noi stiam prea bine!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Daca cineva i-a lasat in voia sortii, acela e Statul Roman, nici intr-un caz statele care-i tolereaza. Ei sunt cetateni romani, deci problema Romaniei.

Imaginea conteaza mai putin importanta, nu te afecteaza cu nimic faptul ca ei fac ce fac acolo.

Maria

Pai nu e chiar asa. Adica daca un roman merge in Italia, statul roman trebuie sa stea cu ochii pe el si sa-l traga de maneca cand acesta calca in strachini?

Nu. Romanul trecut de 18 ani cica trebuie sa stie ca, daca alegi sa traiesti intr-un stat trebuie sa te supui regulilor acelui stat. ca de nu, te trage la raspundere acel stat.

Si on topic: nu poti sa nu observi o exagerare si o campanie dusa impotriva romanilor, de statul italian, presa italiana.
oricarui incindent i se da o amploare de catastrofa.

Pe de alta parte, sunt foarte multi romani in Italia care, fascinati fiind de deschiderea italienilor, au gasit acolo ´´raiu pe pamant´´ pentru a face diferite crime. Ba un furt, ba o talharie, ba un viol.
Asta e adevarul si nu il stim din presa italiana, il stim chiar din gura romanilor de acolo care se lauda cu ´´smecheria´´ lor.

Imaginea Romaniei are de suferit, atat din cauza presei italiene cat si din cauza compatriotilor imbecili.

In Germania, Anglia, etc nu se face atata valva in presa, desi si acolo sunt destui infractori romani. Doar ca, vedeti voi, astia ii pui cu botul pe labe imediat. Sunt mai aprigi asa......si nu se plang ca italienii de ´´navala´´ romaneasca. Tac si fac.

Ca o concluzie, in cazul Italia-Romania sunt de vina atat italienii cat si romanii criminali. Si de aici, toata nebunia aferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

E vorba de proportionalitati aici. Avand in vedere ca romanii sunt cei mai numerosi dintre toti cetatenii comunitari din Italia, infractionalitatea este proportionala.

inexact.albanezii sunt ca si procentaj mai numerosi ca romanii.Chestia cu ura italienilor catre romani a facut sa fie mediatizarea asta negativa asupra noastra.

tumpi, nu stiu exact pe ce informatii te bazezi. aici: http://animanews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=197%3Aromanidubli&Itemid=11
scrie altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cind oamenii sunt tilhariti, violati, ucisi chiar e de prost gust sa suferi de cum ti-e imaginea proprie, stricata de ziarele italienesti asa cu intentie dom'le fara nico baza, da' de unde! E clar ca infractionalitatea a crescut la ei, normal ca oamenii devin isterici cind le este frica, cind li se violeaza fetele si le sunt omorite persoane dragi, ce e de negat in asta? E totusi un record ca intr-o tara ca italia infractorii localnici sa fie depasiti atit de lejer.Imaginati-va ca orasele romaniei ar fi impinzite de tot felul de criminali stiu eu..indieni ori chinezi, care sa puna in umbra toate bandele de rromi&co, cind chinezii violeaza tinere romance una dupa alta, omoara jefuiesc si p'orma sa fie romanii exemplari sa zica aaah doar unii chinezi, ca de fapt ei sunt un popor de pus la suflet. Ori ziarele romanesti sa scrie de cifrele alb pe negru de citi chinezi au ucis, violat si chinezilor sa le pese de doar oh imaginea noastra de sfintisori e tare afectata vai nu mai putem merge linistitee la shopping in Bucuresti dear. Ca in proverbul ala cu tara arde si baba se piaptana.Imi aduc aminte de prima zi cind romania intra in EU si un tip din constanta intervievat de cum crede el ca i se va schimba viata, zice rizind: pai sper ca toti rromii si toti infractorii sa plece ca asa avem si noi sansa sa ne revenim in liniste. Simplu tipul dar cu o intuitie fantastica, infractorii chiar aduc bani din vest, roamnia e tara de investitie, de fala.Nu vedeti ca at cind vreun conducator de clan ori organizatie din asta de infractori e prins, dupa ce-s insiriute bunurile fabuloase apare intotdeauna completarea: "..opera in spania si italia". Pai oare ce inseamna pt italia "opera" cumva operatii de amigdale? Din spatele calculatorului e caldut sa ne gindim doar la imaginea propriilor plete blonde, chiar si cind e vorba de crime, dar ceva intelegere pt italianul de rind, oare cind? Ca vis a vis de infractori ar trebui sa fim de aceeasi baricada cu ei, italienii. Sa le zicem da mai amaritilor asa e, pt ca-s mai multi la voi sunt mai putin la noi, asa e, is multi infractori romani "descurcareti" pe la voi ne pare rau de voi.Aaaah nu, noi minimalizam, cum noi romanii, niste flori de oameni suntem, uitam ca si rromii aia tot de-ai nostri sunt ori generatiile astea saracite, needucate, copii, oameni ai strazii tot produsul made in romania este, exportat in vest cu generozitate.Am frate cu job f onorabil acolo si si-ar dori ca legile italienesti sa fie mai putin permisibile cu emigrantii. Ca sa ajunga sa fie ca in germania ori stiu eu canada, sist respectiv ii trebuie si o baza legala. Lor le trebuiesc legi noi, e clar ca asa nu pot rezista la infinit.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

De ce? Napoleon spunea: cand omori un om esti un criminal, cand omori o mie de oameni esti un erou. Cam asta e si cu romanii din europa. Da, ei fura un portofel, o bijuterie, si nimic de zis, violeaza si fac si crime. Acum sa nu-mi spuneti ca numai romanii violeaza sau fac crime, ca nu cred. Doar ca romanii o fac fara niciun fel de perdea, ceea ce face ca infractiunile lor sa fie foarte usor de reperat si ei foarte usor de identificat. O fi existand si mafie romaneasca prin europa, dar nu cred ca se ridica nici macar la jumatate din 'valoarea" celei chinezesti, rusesti sau italiene, in sensul negativ vorbesc. Doar ca aceste mari mafii fac infractiunile foarte mascat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Diala, scuze dar e o aberatie ce spui tu acolo.

De ce? Napoleon spunea: cand omori un om esti un criminal, cand omori o mie de oameni esti un erou. Cam asta e si cu romanii din europa. Da, ei fura un portofel, o bijuterie, si nimic de zis, violeaza si fac si crime. Acum sa nu-mi spuneti ca numai romanii violeaza sau fac crime, ca nu cred. Doar ca romanii o fac fara niciun fel de perdea, ceea ce face ca infractiunile lor sa fie foarte usor de reperat si ei foarte usor de identificat. O fi existand si mafie romaneasca prin europa, dar nu cred ca se ridica nici macar la jumatate din 'valoarea" celei chinezesti, rusesti sau italiene, in sensul negativ vorbesc. Doar ca aceste mari mafii fac infractiunile foarte mascat.-----------------------------------------

Pai tie chiar ti se pare o nimica toata hotia, un viol sau o crima acolosa? Ar fi de dorit ca romanii sa faca aceste fapte mai cu atentie, mai cu perdea? Asta sugerezi tu? Este infiorator ce spui. SI nu vorbim de mafia chineza sau rusa sau italiana, vorbim de romani si de faptul ca daca te duci intr-o alta tara, la muncit de exemplu - nu e normal sa furi gazdele, sa le violezi si sa le omori. Tu daca ai avea o baby sitter la tine in casa si ti-ar fura bijuterii, s-ar culca cu sotul tau si ti-ar da in cap - dar nu ar sti nimeni... ai considera OK?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diala spune:

Draga Roxana, daca iau in considerare ca discutia in contradictoriu poate fi constructiva iti pot intelege reactia, altfel nu. Ca idee, analizam niste fapte, care din start sunt catalogate ca INFRACTIUNI, cu sau fara perdea. Ca orice om normal evident ca le condamn, blamez, nu sunt de acord nici macar cu furtul unui mar din piata, oricat de flamand ai fi - mai bine il ceri, cam asta e principiul meu. Ceea ce am vrut eu sa subliniez e ceva de genul: daca furi un portofel sau daca faci evaziune fiscala tot furt e, adica intri in posesia unor bunuri in mod ilegal. Diferenta e cantitatea de bunuri/ bani, evident modul de "operare" si repercursiunile. In cazul portofelului proprietarul urla pe strada " prindeti hotul", vine politia, il prinde, apare si presa si uite ca s-a clarificat cine, ce si cum, pe cand in cazul evaziunii fiscale, nu striga nimeni in public, decat eventual prin tribunale mediatizare mai mica, functie de interese, etc. Daca o firma romaneasca facea ce a facut Sterling se spunea ca suntem oameni de faceri in adevaratul sens al cuvantului, dar daca 5 romani fura un portofel suntem decalarti hoti. La crime nu contest, nu comentez, nu exista scuza, dar repet, tot nu cred ca suntem singurii. In ce priveste violurile, nici acolo nu sunt scuze pentru fapta savarsita. Spunea cineva ca in Franta sunt foarte multi pedofili. Imi amintesc ca si pe la noi au fost cateva cazuri de pedofili francezi si la fel nu imi amintesc sa fi catalogat cineva poprul francez ca fiind un popor de pedofili din aceasta cauza. Ca sa ma rezum, da sunt romani infractori, dar infractori marunti, nu de talie "inalta". Clar ca asta nu e o scuza, insa nu mi se pare corect, dar deloc, aceasta generalizare. Si mi se mai pare si "putin" intentionata si "putin" deturnata toata imaginea asta a romanilor.

P.S. "Tu daca ai avea o baby sitter la tine in casa si ti-ar fura bijuterii, s-ar culca cu sotul tau si ti-ar da in cap - dar nu ar sti nimeni... ai considera OK?"
Inainte de al doilea razboi mondial in Timisoara erau foarte multe unguroaice femei in casa pe la diverse familii. Nu vreau sa iti spun cate casnicii s-au distrus si cate neveste au fost inselate si parasite. Si nici atunci si nici acum nu s-a uitat nimeni chioras la vreun ungur sau la vreo unguroaica, desi furau partenerul gazdelor. Iar in familia mea chiar a exista o crima asa cum o descrii tu, de catre 2 unguri sot-sotie, care au furat tot ce au putut. Crede-ma ca niciodata nu mi-a trecut prin cap sa declar toti ungurii criminali, hoti si talhari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Nu Maria,n-a venit mafia in Romania,s-a dus in America acum 50 de ani!Doar unii italieni au venit in Romania si au violat si ucis,si n-a sarit nimeni in sus ca italienii sunt criminali si violatori!

ba da, am sarit, numai ca sariturile noastre au fost doar asa... o suta de metri garduri, pe cand "ai nostri" ii fac pe altii sa sara coarda, serios! Chiar in seara asta am urmarit o emisiune la Antena3 despre "inspiratii" care i-au numit pe tigani "rromi", ca toata lumea face legatura cu Romania.

Mergi la inceput