dece romanii?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Adica tu crezi ca in '45 gindea careva prin Europa ca nu sunt toti nemtii responsabili pentru Hitler si ce s-a intimplat in Germania? Bineinteles ca era vina intregului popor in ochii intregii lumi. Si intreg poporul german a trebuit sa plateasca pentru asta.

de ce pe unii sa ii facem responsabili si pe altii ba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu toti, dar o mare parte da. Sa nu uitam ca Hitler a ajuns in mod democratic la putere, prin votul unei mari parti a alegatorilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Nu toti, dar o mare parte da. Sa nu uitam ca Hitler a ajuns in mod democratic la putere, prin votul unei mari parti a alegatorilor.

Cred ca am deviat rau de tot. Dar sunt de acord cu responsabilizarea intregii natiuni desi poate dupa 60 de ani ar fi cazul sa ii mai iertam pe nemti.

Asa zic ca si romanii ar trebui sa se simta responsabili pentru imaginea publica pe care violatorii, cersetorii etc. cu pasapoarte romanesti le-au facut-o in strainatate. La modul oarecum exagerat, revin si spun ca ridicatul din umeri si dezicerea de ei nu face nimic, dar absolut nimic pentru a ne schimba imaginea asta negativa in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:

Aceasta logica se poate aplica si la faptul ca Ceausescu a fost reales de n ori cu majoritate absoluta => romanii sunt vinovati pt. ca l-au avut pe Ceausescu presedinte zeci de ani ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Aceasta logica se poate aplica si la faptul ca Ceausescu a fost reales de n ori cu majoritate absoluta => romanii sunt vinovati pt. ca l-au avut pe Ceausescu presedinte zeci de ani ?

Pai sunt, ca nu si-au miscat fundul mai din vreme sa il dea jos. Asta e, am schimbat frica de turci pe frica de securitate, pe frica de cutitari si violatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Am fost anul trecut, in noiembrie, fix in plina campanie anti-romaneasca, marca "Mailat", intr-o expozitie, la Genova.
Inainte de plecare, toti cunoscutii ne spuneau ca suntem nebuni, ca in Italia te ataca daca esti roman, etc
La locul faptei, in Trieste, Venetia, Milano, Genova, etc, in hoteluri, restaurante, pe strada, etc, NIMENI nu ne-a privit macar urat, ba chiar, in expo., cand, fiind intrebati de unde suntem, am raspuns, mustacind, "Romania", italienii simteau nevoia sa precizeze ca stiu exact diferenta intre rumeno si zigane, etc
S-o fi schimbat ceva de anul trecut pana acuma?
Sunt tot peste un milion de romani in Italia, cam acelasi procentaj, sub 0,3%, de infractori.

Atunci CE face diferenta?...

http://nucredetzi.ablog.ro/2009-02-22/care-romani-deranjeaza-de-fapt.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Mariamuntean pai toate linkurile exemplificate de tine duc la un numar aproximativ de vreo 24-30 de romani. Pai la cate sute de mii de romani sunt plecati in Italia procentul iese foarte mic.

Sa inteleg ca tu adoptand atitudinea asta de intelegere fata de Italieni ai rezolvat problema romanilor care sunt caftiti si atacati pe nedrept in momentul asta in Italia?
Eu sunt de parere ca o faci mai rea, pentru ca in loc sa le deschizi ochii sa vada ca nu suntem toti la fel (cu toate deficientele semnalate de cristoiu), bagi capul intre umeri si zici "Nesimtitii aia de ce n-or fi ramas in tara in mizeria lor".

O fi mic procentul de autori (in art. citata de mine era vb numai despre violuri, mai sunt si altele), dar faptele sunt atat de multe si grave, incat sunt suficiente pt. a trezi revolta. Unele dintre infractiuni au ca victime tot romani, ceea ce este la fel de rau.
Cui sa deschid ochii ?
Eu nu sunt in Italia (cum nici tu dealtfel), deci nu am cum sa schimb perceptia italienilor despre romani (nici tu dealtfel), dar consider ca discutam intre noi, asa ca putem fi sinceri si realisti. Lasa demagogia pt. politicieni. Faptul ca arati cu degetul spre altii, nu este nici scuza si nici rezolvare, este doar un mod de a distrage atentia de la o problema reala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletistele spune:

In seara aceasta, o alta stire: un roman a omorat un italian, l-a taiat bucati si l-a bagat intr-o valiza.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Conform televiziunilor, la "marile" demonstratii anti-romanesti au participat cateva ZECI de italieni; cum am mai scris, fara suparare, toata campania asta media impotriva romanilor este un mare fake; de ce scriu asta?
Pai suntem peste un milion de romani in Italia.
Va dau eu pe mana o localitate normala, cu un milion de locuitori (nu saraci ca romanii, plecati din tara in cautarea unei vieti mai bune) si anuntati-ma daca nu aveti parte si de crime, violuri, hotii, etc (chiar si intr-un oras ca Zurich sau Hamburg, sa spunem, daca vrem sa scriem de rau, zilnic avem zeci de subiecte, despre orice neam am scrie!)!!
Despre faptul ca sunt zeci de mii de firme romanesti care platesc impozite statului italian nu prea pomeneste nici o media din cizma (kiar ca cizma!), nimicutza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Nu ma pricep la politica dar vad situatia foarte simplu (si logic dupa parerea mea). Daca tu, ca roman, ai ales sa emigrezi trebuie sa fi un cetatean model in tara aleasa. Daca nu, eu ca autoritate a tarii respective iti fac bagajele si te trimit acasa! Deci, dupa parerea mea, greseala este cea a statului italian ca ii tolereaza. De ce nu se intimpla asa ceva in Germania, Anglia, Austria,...?

Mergi la inceput