Sunt romanii niste mancai?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Carolyne, asa e cu dulciurile, miere si in fasole cu porc afumat, un iaurt cu fructe are vreo 30 gr de zahar (poate atata o fi si in Ro), dar tare fug de ele.
La fel si in cereale e extrem de mult zahar, incerc sa ma uit mai nou pe eticheta la continutul de zahar la orice cumpar.
Mie imi place combinatia dulce-sarat de ex paine neagra cu peanut butter si rondele de banane. La inceput mi se pareau tare ciudate combinatiile astea.

Si am descoperit multe legume, fructe care in Ro nu le gaseam deci variatie exista nu doar fast food, trebuie doar sa abordam un stil sanatos, sa stim ce sa evitam.

Xio- cam asa cu barurile, pe unde am fost aici doar cu intentia sa bem ceva ne-am trezit ca ni se face foame si am mai si halit o tura, ceva aperitive, salsa sau chips ceva tot aveau:)
In Ro, probabil ca ne-am fi dus la alt local dupa ce terminam cu berea, eram o gasca de gurmanzi, nu ne satifaceai doar cu o bere sau un sprit. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne
Din ce am observat eu aici in US astia sunt bolnavi cu dulciurile: zahar si miere pana si in mustar, paine, omleta, corn (de patiserie) dulce umplut cu peste tuna caldut (asta-i o oribilitate rar intalnita),

Mey io sa fiu singura care nu se lipeste neam de prajituri aici?
Dupa umilele mele papile gustative... eu am o problema cu sarea adica fac prajiturile cu unt sarat ... si cu dulce peste...yuck!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

Edit: Miereamara am incurcat borcanele si am citit Mariamunteanu (scuze ). O fi fost din cauza mamaligutei ???

Bine ca nu ai scris mamaligamunteanu

Mi-a placut si mie platoul ala, bestial!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Mindy, ai fost glumeata rau !
Vezi ca se apropie Pastele si acum ne cere Maria un miel

Fii-mea merge la gradinita (4 ani) si a tot mersla la onomasticele colegilor. Eu nu am vazut nici un alt fel de tort servit decat cel gen pandispan (neinsiropat) cu o tona de crema super dulce deasupra si inca o tona de coloranti!
Si mereu fii-mea sarea desertul sau servea o bucatica f. mica. Pur si simplu nu e genul nostru (iar ea nu prea e cu dulciurile, deocamdata )
Nici moarta de foame nu as putea manca "pajitura" aia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Am uitat: cornul dulce cu peste cald a fost servit fetitei mele la gradinita si mi-a spus educatoarea ca nici un copil nu s-a atins de mancare.
Eu as fi salvat "meniul zilei" pentru familia directoarei

Mergi la inceput

Daaa, tortul ala e nenorocire, cu albastru sau ce culori or mai fi, flori de zahar.. pai il fac blatul din ceva cake mix si crema aia aplicata in exces, se gaseste la badog in sectia de dulciuri nici macar in frigider, nu stiu ce or punea in ea de sta pe raft cu anii.
Si copiii isi ling degetele..
Colorantii i-ai vazut? se gasesc la magazinele Michael's la sectia de ornamente, acolo vezi exemple de materii prime cu care se aprovizioneaza astia ce fac cake-urile.. tone de coloranti si creme gata colorate in tuburi mici (ca de tetraciclina) gata de ornat.
Nu cumpar deloc asemenea toruri, la serviciu erau la ordinea zilei la orice aniversare.

Mergi la inceput

Mey veniti la NYC aici
http://www.romanianmall.com/krystaleuropeanbakery/

Ca la mama acasa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Mey veniti la NYC aici
http://www.romanianmall.com/krystaleuropeanbakery/

Ca la mama acasa :)

Tot romanasii nostri va salveaza!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

No in NYC te salveaza multe... patiserie frantuzeasca etc.

http://www.yelp.com/search?find_desc=french+patisserie&find_loc=New+York+NY

ai vreo 64 de entries cu macar 20-30 bune si veritabile.

Eh... tot ce n-a vazut Parisul sigur a vazut New Yorkul. De asta il iubesc eu :))

Mancare lejera nouvelle cuisine cu putine obiecte in platou... si gusturi rafinate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Acolo nu prea gasesti terasa unde sa fie doar de baut , aici da .

Aici ai mare dreptate... rar vezi oameni cu familii intr-un loc unde sa bei fara sa mananci sau fara sa faci ceva...
Beuturica nu-i decat acompaniator si nu scop principal. In general.
Da poti gasi un loc unde sa asculti si sa bei... Toate jazz club-urile NYC stau marturie ca trebe sa bei daca asculti concertul de la bar.
De baut si agatat sau discutat afaceri la berarie, la winebar, la club si nu in casa de oameni... Nu se gaseste... da tu un search pentru New York bars :))

In rest cu mancarea...
unu: ca lumea stie ca-n est o fost mai greu si nu-i lasa inima sa nu puna un tar de carne pe tine
doi: la varsta ta... esti inca considerata copil asa ca mananca sa cresti mare
trei: zau ca exagerezi
patru: de nu vrei zi ca esti alergica

AB , prea putin ma intereseaza ca in jazz club se bea si nu este mancare pt. ca eu si taica-miu nu ieseam noaptea in oras.
Pe mine m-ar fi incalzit de exemplu cand am fost in Canada la cascada Niagara sa beau doar un suc fara sa mananc. Lucru care nu s-a putut , pt. ca atunci cand am spus ca vreau doar suc femeia respectiva a cascat ochii mari si m-a intrebat ce doresc sa mananc , ca altfel nu se poate.
Unde mergeam si eram invitat special se specifica fatu ca venim doar asa , sa povestim , si nu era aranjat totul cu 2 zile inainte.
DRaguta faza cu copilul , da' la 23 de ani nu cred ca ma incadram in categorie , iar in pat sincera sa fiua nu vroiau sa ma bage ca probabil ii decima taica-miu.
Oricum , e amuzant cum atunci cand indraznesc sa spun ceva despre tarile voastre nu puteti intelege ca asta este parerea mea din ce am vazut , din ce mi-au povestit cei care locuiesc acolo si gata.
In schimb cand trebuie sa ne hulim tara e ok , nici un fel de problema.
Parrea mea e cea expusa mai sus .
Daca nu sunteti de acord cu ea este ok , ca nici eu nu sunt de acord cu ale voastre.
Sa ajungem la supozitii despre ce oaspete eram , cine vroia sa ma calareasca samd deja mi se pare dincolo de penibil.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput