Despre Bone

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Magdyka ... eu zic ca mamele care au o "bona buna" o si apreciaza, cele care nu .... nu. Iar despre bani ... ce sa zic .... eu ii dau 50% din salariul meu, eu muncesc 8-9 ore, ea munceste 5 ore, crezi ca e ok? Ca e mult? Ca e putin?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia48 spune:

Magdyka sa intelegem ca esti bona????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Eu nu am incredere in bone, de aceea am optat pentru gradinita particulara, avand un baietel de 1 an si 7 luni. Inainte de a ma intoarce la serviciu, am intors problema pe toate fetele, nestiind ce sa aleg: bona sau cresa? Fiecare din variante are avantaje si dezavantaje. Pana la urma am decis ca varianta bona prezinta mai multe dezavantaje. De ce spun asta? In parcul in care duc eu copilul exista o "gasca" de bone care la prima vedere par foarte dragute. Intamplator am auzit o discutie intre ele. Fiecare incerca sa vina cu cea mai tare barfa legata de familia la care lucreaza. Asta in timp ce copiii stateau tintuiti in carucioare chiar daca ei puteau sa mearga si sa se joace.
Concluzia a fost ca o bona nu poate fi de incredere. Nu stii cum se comporta atunci cand nu esti de fata, nu stii ce fel de persoana este in realitate chiar aparentele arata o persoana iubitoare si draguta. In plus, nu vreau ca familia sa constituie motiv de barfa.
Am auzit de bone care nu au chef sa alerge prea mult dupa copil si atunci il plaseaza in fata televizorului unde poate sta linistit ore in sir.
Desigur, exista si persoane dedicate, de incredere, dar pana gasesti bona ideala, riscul de a esua este mare.
In ceea ce priveste gradinita/cresa particulara, dezavantajul este dat de riscul pricopsirii cu unele boli specifice copilariei mici. Dar pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, copilul tot va merge la gradinita si tot va trece prin perioade de imbolnavire. Este un lucru inevitabil. Multi se imbolnavesc de cateva ori pe an jucandu-se in parc, chiar daca nu merg la gradinita.
Cu ceva mai multa atentie, cu tratamente de imunizare, copilul va reusi sa-si intareasca sistemul imunitar. Am vorbit cu mamici care au copiii de mai mult timp la gradinita si mi-au spus ca toti, dupa un timp, si-au dezvoltat un sistem imunitar puternic.
Dar la gradinita, invata tot felul de lucruri noi, invata sa socializeze, sa fie mai disciplinati, mai organizati etc. In plus, cele mai multe gradinite au camere video si poti sa-i urmaresti activitatea in timp real de la serviciu.
Si bona costa cat gradinita particulara...
Nu vreau sa fac lobby pentru gradinite, dar asta este concluzia dupa mai multe luni de analiza asupra problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu nu inteleg de ce ati sarit pe mine? Ma mai si suspectati ca imi caut post de bona ,nu ca asta este cea mai buna poanta care mi s-a facut aici pe forum!
Mai curand persoanele care s-au suparat par atinse in interese, mai ales cand se comenteaza sumele cu care se platesc bonele.

Voi nu va intrebati ce educatie primeste copilul vostru in lipsa voastra?La anii in care acumuleaza cel mai mult ca vorbire si bune obiceiuri copiii, nu am vazut nici macar un comentariu despre preocuparea voastra in ceeace priveste bona referitor la experienta si educatia ei.
Sunt si eu in cautare de bona si inclin sa cred ca poate o gradinita particulara este de preferat.Macar acolo este personal calificat si sunt copii cu care se poate socializa, ceeace este benefic si chiar necesar.

Mergi la inceput

Eu am intrebat-o pe Magdyka din UK,daca este bona,pt.ca din comentariul ei asa reiese.Si daca este ,sa ne spuna si noua care e viata unei bone in UK?Si in nici un caz sa nu comparam salariile noastre cu ale lor!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu propun ca unei bone noi sa i se faca o testare f. serioasa care sa urmareasca,(slava Domnului sunt destule posibilitati!),modul cum isi exercita ea activitatea.
Spre ex.:cum se adreseaza copilului,ce-i da si cat sa manance,cum se joaca cu el si ce il invata.
Daca nu sunt surprize este OK si se poate trece la negocierea salariului si la bonusuri.Nu trebuie sa aiba masterat in stiinte, dar trebuie sa vorbeasca frumos si corect romaneste.
Mie imi este cel mai frica de tzatze rele,prost crescute si prefacute.Chiar daca le sunt dragi copiii pot sa-i formeze dupa cum le este felul si asta este f. rau.

Mergi la inceput

Problema este ca bona se comporta diferit odata cu trecerea timpului.La inceput e dragutza,are grija de copil exemplar,etc.Apoi,dupa 1,2 luni,1 an,atitudinea ei se schimba,devine blazata,nu mai comunica cu copilul ,nu ii mai convine nimic,tot vrea mariri de salariu si tot asa.Deci testul de la inceput nu poate fi obiectiv.Ea trebuie urmarita in timp.Eu am schimbat in 5 ani 3 bone.Prima a fost super!!!Nemtoaica din Lugoj care din pacate a plecat in Germania!Dupa ea cred ca standardele mele au ramas cam ridicate si cu greu m-am gasit o alta bona buna.Acum fetita e mare si e mai usor, ca imi spune tot.Cu cit copilul e mai mic cu atat e mai dificil sa gasesti pe cineva de incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SylviaDr spune:

Buna dragele mele,
Va marturisesc ca si eu am fost la grea incercare atunci cand am fost nevoita sa o caut o bona pentru micuta mea Andreea. Nu stiam la cine sa apelez pentru a gasi o doamna draguta si iubitoare de copii, mai ales ca era pentru prima data cand eram in situatia de a cauta o bona. Am avut norocul ca o prietena sa-mi recomande site-ul reclama spam, un site pentru bone si pentru parinti, unde am reusit sa o gasesc pe doamna Gabriela de care sunt foarte multumita!! Serviciul este primul de acest gen in Romania si te ajuta sa gasesti o bona foarte simplu si rapid. Mult noroc la toate!

Silvia si bebe Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi avem bona de cand Cristi avea un an si patru luni.
Din start am exclus gradi sau cresa la varsta aceea.... nici eu si nici sotul nu avem servicii in care am fi putut sta in medical ca sa tinem pasul cu imbonavirile copilului
Sant la a treia bona in 5 ani... nu pot spune ca am avut experiente negative in ceea ce-l priveste pe Cristi, prima s-a ocupat foarte bine de copil, in schimb ma toca pe mine marunt, vesnic imi cerea bani in avans, imprumuturi. A doua bona a fost OK, numai ca locuia foarte departe. Intre timp Cristi incepuse gradi... de doi ani si jumatate avem o alta bona, de care santem foarte multumiti.. si de care vom mai avea nevoie si cand intra copilul la scoala.
Platesc pentru bona si gradinita catolica 11,5 milioane pe luna.
O colega are fata la gradi particulara si plateste 14 (!!).

Este greu sa gasesti o bona de incredere, si eu am avut multe temeri la inceput si imi faceam scenarii de groaza. Dar ne-a ajutat Doamne-Doamne si a fost bine

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna!
Nu am avut tangente cu bonele, iau contact doar cu cele cu care ma vad in parc cand ies cu copiii. Cel mai bine le cunosc pe cele care ingrijesc de copii de varsta fetitei mele mari, sau copii ceva mai mari decat ea (ca asa or mai fi si cu copii mici, pe care normal ca ii plimba cu carutul).
Pe unele le cunosc ceva mai bine (stau mai mult in preajma lor si mai schimbam si cate o vorba din cand in cand, cand imi permite timpul).
Asa, la locul de joaca mi se par ok, supravegheaza copiii, le vorbesc frumos, ai grija de ei, le mai fac observatie daca fac ceva nepotrivit. Acum e drept, mai vorbesc si intre ele, si posibil sa mai spuna din casa celor care au angajat-o. Nu stiu, cu mine nu vorbesc lucruri de genul asta. Dar asa mi se par ok, la locul lor, nu am vazut la nici una ceva in neregula vis a vis de comportamentul legat de copil. Uneori nici nu imi dau seama daca persoanele respective sunt bone sau bunici. Am aflat doar din conversatii, in timp.
Am scris acest post, ca sa va spun cum vad lucrurile din afara de pe margine. Cel putin la locul de joaca, acasa nu stiu cum se comporta, dar banuiesc ca tot ok...
Adica, majoritatea care se ocupa de copil, sunt in general persoane ok, care contra unei sume de bani, isi fac treaba.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput