Despre Bone
Raspunsuri - Pagina 2
Florentina Roman spune:
Multumesc ptr raspuns, Mihaela, cam asa gandeam si eu.
B.nica, majoritatea "bonelor" nu au competente in educarea copiilor, nu inseamna acelasi lucru cu supravegherea lor, imi pare rau ca spun asta, asa ca trebuie sa suplineasca cumva sumele mari pe care le cer, nu?!
ingridnen spune:
Mihaela, ai avut noroc ca ai gasit bona cu banii astia si sa mai si gateasca.... plus ca bb e micut si obositor... ce m-am chinuit si eu cu Cristi.. prima bona pe care am avut-o se ocupa doar de el (mai intindea rufe pe sarma) si atat... bani la greu.. si eu munceam in week-end de imi sareau capacele, curatenie si gatit pentru mai multe zile.
Acum am o bona care sta 5 - maxim 5 ore si jumatate si primeste 6 mil / luna. Se ocupa de calcat...sa zic ca asta ii ia vreo 2 ore pe saptamana. Cristi are aproape 6 ani si ma gandesc ca inca multi ani vom avea nevoie de cineva, pentru ca nu avem pe absolut nimeni sa ne ajute... offf
Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni
mihaela_ce spune:
Nici noi nu avem ajutor,v-am spus doar ca mamele noastre au declinat oferta de a avea grija de Ana.Din cauza asta am spus ca eram disperata.
Da, recunosc si eu ca am avut noroc,uneori imi este frica sa ma bucur...sa nu cumva sa se schimbe
.
b.nica nu inteleg ce vrei sa spui.Nici eu nu am avut calificare de mama ,am invatat din mers.Ce sa-i cer bonei mai mult decat face.V-am spus ca a facut si niste ani de vioara,probabil la un moment dat vom testa calitatile muzicale ale printesei,pana atunci insa invatam sa vorbim corect ,sa papam frumos.Oricum eu alcatuiesc meniul ,chiar daca nu-l prepar eu.
Cinezee spune:
Mihaela , cred ca eu am inteles la ce facea referire Bnica
se referea ca bona nu trebuie sa faca nici o activitate domestica in casa, in afara de a se ocupa strict de copil ( imbracat , hranit supravegheat, plimbat,culcat )
scuza-ti ca m-am bagat in disctie
mihaela_ce spune:
Am inteles si eu asta...altceva nu am inteles..dar nu conteaza.
Nici nu face altceva decat sa aiba grija de Ana,cat este treaza.Nici nu ar putea sa faca altceva ,nici eu nu pot sa fac altceva decat sa am grija de ea,sa ne jucam,sa cantam,sa dansam,sa tzopaim si sa incalzesc o mancare atunci cand se apropie ora mesei.
Ce am spus eu ca mai face in plus se intampla numai cand doarme puiul rasfatat.Si numai daca are timp.Aici avem putin noroc ca doarme la pranz cam 2-3 ore asa ca ar fi ceva timp.
absoluta spune:
Mda, si eu am crezut ca a dat norocul peste mine cu bona noastra....... ascultati-ma, nu exista bona asta pe care o creionati voi....vreti sa credeti ca face si este cum ziceti voi....
sweetmelon spune:
Si eu sunt dezamagita la capitolul bone. In primul rand la cate am vazut in parc, am tras deja concluzii. Vazusem o sigura bona care imi placea, tanara, parea f preocupata de copil(un baietel cam de 2 ani si ceva) pana la un mom dat cand am intrat in vb cu ea. Si am fost socata cand mi-a spus cat de uracios este copilul si ca nu este genul ei. Cauta sa plece in alta parte. Nu mai spun de bonele mai in varsta cu care eu am o problema in sensul ca nu isi misca fundul de pe banca, se organizeaza in gasti si stau la barfa.
tora97 spune:
bonutza noastra este cea mai cea! maaaree noroc am avut cu ea!
in primul rind este o iubire gen bunica/nepoata intre ea si ana... spun sincer, ca nici mama nu ar fi ingrijit o si iubit o pe ana cum face ea!
am "gasit o" printr o cunostinta.. este cu noi de aproape 2 ani si desi ana a inceput gradi, nu renuntam la ea!
pe linga tot ce este legat de ana, mai si calca rufele...
acum, ca ana e la gradi, o chemam pe la 10 (daca are de calcat) la 12,30 o ia de la gradi, eventual mai sta prin parcutz putintel, dupa ce ajunge acasa, o culca si.. atit
pina acum, venea la 8,30-9 si pleca dupa ce o culca, 14-15.. pentru asta ii plateam 7,5 mil, plus abonament metrou
dar, fiind o femeie voluntara am lasat si noi din pretentii: ana este f bine ingrijita si fericita.. ce importanta are ca o aduce acasa la prinz cu o ora intirziere? (spre exemplu)
TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
sorana spune:
Spunea Formalhauti pe undeva si eu cred ca avea dreptate ca bonele sunt de doua feluri, cele care iubesc copilul si fac dupa capul lor ce considera ele a fi bine pentru copil si cele care respecta intocmai ce le spune mama. Acum depinde de fiecare mama ce prefera.
Eu, ca si tora, am o bona care e ca o bunica pentru fi-mea, se iubesc mult amandoua. Eu prefer varianta asta, chiar daca inseamna unele compromisuri din partea mea
. Copilul e fericit si iubit, ce mai conteaza ca insista sa-i puna caciula la 10 grade ..... si ca ma cearta ca nu imbrac copilul suficient de gros
Dar si eu o mai cert pe ea, de exemplu cand lua copilul de 4 ani si ceva in brate pe scari ca "a obosit saraca" ... si nu e deloc tanara bunicuta noastra de imprumut ....
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
magdyka spune:
b.nica are perfecta drepatate
o bona nu trebuie decat sa stimuleze in diferite moduri copilul si sa-l hraneasca
are doar atributii numai si numai fata de copil
iar banii pe care voi oferiti pentru o bona este cam putin
pentru ca copilul este cel mai drag voua ca parinti ,ia sa nu va mai ganditi ca da-ti si voi "o paine calda"ca nu e asa
responsabilitatea unei bone fata de copilul vostru este foarte mare asa ca apreciati daca dati peste o bona buna in adevaratul sens al cuvantului