Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (68)
Raspunsuri - Pagina 7
alex2alex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PetraTudor Intrebare referitoare la nasterea naturala: am inteles eu bine ca se face o clisma inainte? Eu nu am probleme cu , dar cred ca ideea clismei nu e rea, ca sa nu imi fac griji in timp ce nasc... Voi ce stiti? 34+ cu |
Din cate stiu, faza cu clisma e obligatorie si la nasterea normala si la cezariana. Cazurile in care nu se face clisma sunt rarisime si numai daca bebe e la 2 min de a-l vedea.
Asa mi s-a explicat...ca e mai bine .... ca dupa cezariana nu se pune pb sa mergi la , iar dupa o nastere normala iar nu-ti arde de impins cu taoate atzele p-acolo.
Mi-am si propus, dupa o vizita in spital, sa ma dotez cu propria trusa de 'tortura' ca am vazut ce "ustensile" smechere are spitalul si mai bine ma lipsesc.
Imi cer scuze ca explic asa de plastic si ca nu pare totul lapte si miere, dar n-am idee cum sa zic mai bine si fara sa va zugravesc imagini de cosmar.
Alex... ... 31+
cris_tinaus spune:
Hellou fetele,
Eu m-am prezentat la epilat sapt trecuta ca nu mai suportam "tufisul", nu a durut mai tare decat de obicei, si cosmeticiana mea imi spunea ca se prezinta fetele pana la sfarsit, acum cred ca depinde si de cat de bine suportam durerea, cat despre contractii nu am patit "de-alea" pana acum, sper sa nici nu fie cazul..o sa ma mai prezint cel putin odata pana la deadline..am inteles ca e muult mai aiurea daca te prind asistentele la ras cand te prezinti la spital.
In rest...pumnul in capul pieptului, cred ca e "fundicul" mai repede
Sterilizator mi-am luat pt microunde, sper sa fie bun, inca nu l-am probat.
Pupiici
Cristina 34+ si Ana
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
pisigri spune:
Am citit pe la alte fete ca, in colaborare cu medicul cu care nasti, (adica sa fie si el in cunostinta de cauza) se poate "folosi" supozitorul cu glicerina (protocol de administrare conform preferintelor medicului). cit despre clisma la cezariana...nu am auzit pina acum, stiam ca la cezariana se pune doar sonda urinara
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
Maya25 spune:
Si eu am nascut cu cezariana si in afara de sonda urinara nu mi s-a facut clisma. Poate fiecare spital cu protocolul lui.
Maya 34+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
cocufan spune:
din cate stiu eu, clisma se face in functie de caz. daca femeia e in travaliu de mai mult de 24 de ore, nu prea are rost sa fie facuta.
daca nu, am inteles ca nu scapi de ea. DAR daca vorbesti cu medicul tau si nu ti se rupe apa, poti folosi supozitoare cu glicerina si doar anunti asta cand ajungi la spital.
toate sunt de la caz la caz
34+
dyana27 spune:
clisma nu se practica in toate spitalele. in municipal de exemplu, la cezariana nici nu se pune problema de clisma, si nu e obligatorie nici la nastrea normala- si credeti-ma "accidentele" sunt foarte frecvente.
eu oricum o sa rezolv situatia acasica, cu un supozitor cu glicerina, si fara papa solid 12 ore inainte de cezariana (zic eu acuma, dar cine stie ce bulimie de stres fac atunci de ajung la spital cu carnatu' intr-o mana si inghetata in cealalta).
mai fetelor, pai pe crizele astea de acuma ei scumpesc carucioarele???? caruciorul pe care l-am cumparat eu s-a scumpit raaaauuuu, e 20 mil acuma- eu l-am luat cu 14, la promotie, dar era 18 in mod normal
diana 31+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic
chatonel spune:
citat din mesajul lui pisigri Am citit pe la alte fete ca, in colaborare cu medicul cu care nasti, (adica sa fie si el in cunostinta de cauza) se poate "folosi" supozitorul cu glicerina (protocol de administrare conform preferintelor medicului). cit despre clisma la cezariana...nu am auzit pina acum, stiam ca la cezariana se pune doar sonda urinara if you can't say something nice, then don't say it at all http://pisigri.blogspot.com/ |
tocmai vin de la prima sedinta de "preparatie la nastere" si acolo s-a vb tot de supo cu glicerina. Aici nu se face clisma si deci fiecare face cum vrea: natur au ba
Mi s-a parut o aiureala treaba asta cu lectiile de nastere, deja nu eram io convinsa de utilitatea lor, dar dupa prima sint si mai dezamagita.
Azi am invatat sa fac masaj la perineu ca si cum alta treaba nu as avea decit sa ma gidil la pasarica. Utilitate dovedita nema.
Miine e lectia de alaptat. Sa vedem ce ne spune si la asta.
Am intrebat-o daca se poate face preparatia asta mai "personalizata", adica cursuri axate pe ce ma intereseaza mai mult, ex alaptat, nastere. Mi-a zis ca nu, ca ea face un package si-atit. Era sa ne luam in colti si mi-a zis ca "nu e obligatoriu sa fac cursurile, daca nu ma intereseaza", la care i-am raspuns simplu: "stiu". Asadar si prin urmare, mai vedem miine si joi, ca am luat astea 3 sedinte deocamdata. In total sint 8 platite de catre securitatea sociala....
Pisiko, parca tu vb de scaun/scoica de masina cu spatele la drum. Vezi ca e interzis de instalat acolo unde este airbag; sau se poate dezactiva "balonu" si instala scaunul de copil.
Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose
alex2alex spune:
mai...poate sunteti voi mai norocoase decat mine...p-aci prin vest astea-s practicile...dar cate bordeee atatea obicee...
Oricum la mine e trecut pe lista de bagajul nr 1 trusa pt aceasta "operatiune". Inca nam procurat nimic...:(
As vrea si eu parola de la mailul comun pls ...sa ma inscriu pe listuta.
Alex... ... 31+
chatonel spune:
citat din mesajul lui alex2alex As vrea si eu parola de la mailul comun pls ...sa ma inscriu pe listuta. Alex... ... 31+ |
trimis mp
Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose
mihaelacg spune:
ca sa-mi motivati si mie absentele.
desi sunt in concediu de odihna de lunea trecuta, tot mai merg la servici 2-3 ore pe zi , sa las treburile in ordine, ma mai iau si cu altele si sincer nu stiu cand trece ziua.
am mai intrat in viteza si am mai citit cate ceva ceva.
in primul rand ma bucur ca Luana, printesa noastra este pe zi ce trece mai bine si ia in greutate si vreau sa mai zic ca o admir foarte mult pe ayla. va fi cu siguranta o mama nemaipomenita.
sigur ca scoatem agitatele si facem galerie pt Mariak si Plici plici
va doresc nastere usoara si bb-i sanatosi si frumosi.
bun venit fetelor noi , sarcini usoare si bb-i sanatosi
iar fetelor care inca mai au pb si stau la orizontala, multa sanatate,nu mai aveti mult si o sa va tineti puiutii mult asteptati in brate.
http://community.webshots.com/album/564158202qLWcSl
poze cu floricelele primite de fii`mea de la taica`su
mitzica 34+