Extreme, extremism, extremisti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Noe ma inseala pe mine instinctul sau pe tine chiar te deranjeaza undeva mai mult decat esti dispusa sa admiti faptul ca sotul tau e raw vegan?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Noe ma inseala pe mine instinctul sau pe tine chiar te deranjeaza undeva mai mult decat esti dispusa sa admiti faptul ca sotul tau e raw vegan?

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David

asta e unul dintre lucrurile care ma deranjeaza cel mai putin
desi, da, poate deveni putin uncomfortable uneori cand trebuie sa gatesti pentru trei (bia cu preferintele ei, el cu ale lui, eu cu ale mele) sau cand copilul iti spune:eu nu mananc aia sau aia sau aia pt ca nici tati nu mananca

nu am apucat sa citesc ultimele pagini, ca am fost pe drumuri, acum suntem la ai mei si o sa revin cu raspunsuri

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu cred ca "extremismul" se refera la incercarea de a-ti impune parerile asupra altora. Nu inseamna neaparat ca tu nu ai pareri bine definite ci mai ales ca iti lipseste toleranta pentru parerile alora.
De exemplu eu mananc carne. Imi place, consider ca e bine pentru mine sa mananc carne, nici prin cap nu-mi trece sa nu mananc carne intr-o zi.
Asta nu inseamna ca nu respect postul altora sau vegetarianismul lor. De exemplu la un parastas in post le-am dat oamenilor mancare de post, din respect pentru credinta lor, chiar daca eu mi-am facut o friptura pentru mine (pe care am mancat-o dupa terminarea parastasului, nu in fata lor ).
Mei greu cu respectarea opiniilor copilului ca parca nici n-as las-o sa manance numai ciocolata si inghetata o zi intreaga
Oricum copii au cumva metoda de ati da peste cap toate conceptiile si la tot ce ziceai inainte "copilul meu "niciodata" sau "intotdeauna" va face sau va face" gasesc ei, copii o modalitate de ati face planul praf.
Parca zicea cineva (scuze nu-mi amintesc cine, nici citatul foarte exact) ceva de genul "inainte aveam 10 principii clare de educatie si nici un copil, acum am 5 copii si nici un principiu de educatie".

Singurele situatii in care spun chestii de gen "niciodata" copilului sunt cele care au un potential pericol. De genul "Niciodata sa nu iei droguri" "Niciodata sa nu traversezi strada fara sa te asiguri", etc.
In rest ma bazez pe bunul simt si incerc sa mentin un echilibru intre ce consider eu ca e bine pentru copil (in toate domeniile - de la mancare la muzica, matematica, citit, etc) si ce vrea ea sa faca.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput