Masina de facut lapte de soia
Buna
Stiti cumva unde as putea gasi masina de facut lapte de soia?
Noi consumam f mult lapte de soia, de fapt doar acest fel de lapte il putem bea. Ar fi multe mai sanatos daca l-as face eu acasa, insa e destul de migalos.
multam
Raspunsuri
kiralina spune:
Buna fetelor,
Vreau sa va spun ca am rezolvat cu masina de lapte de soia. Am comandat din Austria.
Sunt f multumita de ea. Face lapte in 15 min si face chiar si tofu sau lapte din orez, nuci sau migdale.
Mada spune:
buna, te rog da detalii depsre masina, cum functioneaza, de care soia folosesti pt preparate?
Mersi
Ilinca si Rares
kiralina spune:
Folosesc soia nemodificata genetic (din aceea cu punctulet pe ea). Se gaseste la Naturalia - 250g costa cam 3 lei.
Pentru un litru de lapte folosesc in jur de 60-70g grame soia.
Inainte de a face lapte boabele trebuie inmuiate intre 5-8 ore.
Eu pun boabele in masina, pun si apa si programez masina peste 7 ore. In timpul asta boabele se si umfla, iar dimineata eu am lapte proaspat.
Masina are o rasnita si un fel de filtru. Rasneste boabele si apoi incalzeste apa la 99 grade. Mai rasneste de cateva ori si iar incalzeste. si gata
Are si program pt lapte din cereale sau nuci, si care nu necesita incalzire, adica procesarea e la rece.
Pentru tofu folosesc laptele facut de masina.
vali02 spune:
Kiralina, da-mi te rog mai multe detalii despre marca si de unde ai comandat masina - daca nu se poate aici macar pe PM, desi cred ca intereseaza pe mai multi - si eu am o dieta in care e recomandat cat mai mult lapte de soia si tofu.
ckristina spune:
kiralina, astept si eu detalii despre robot
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kiralina Inainte de a face lapte boabele trebuie inmuiate intre 5-8 ore. Cate ore tii la inmuiat boabele de orez (alb sau brun?)? Masina are o rasnita... Este de fapt o lama ca la blender/rasnita de cafea sau una mare ca la procesorul/robotul de bucatarie? Daca ai timp de detalii... multumesc! |
Take joy! (poze)
kiralina spune:
Cate ore tii la inmuiat boabele de orez (alb sau brun?)?
Inca nu am facut lapte din orez, dar nu vad de ce nu ar merge orezul brun. O sa incerc zilele urmatoare si iti spun. Orezul se tine si el la inmuiat cateva ore (5-7), asa spune in cartulie.
Este de fapt o lama ca la blender/rasnita de cafea sau una mare ca la procesorul/robotul de bucatarie?
Daca ai timp de detalii... multumesc!
Este o lama ca la rasnita de cafea, dar un pic mai mare, insa nu e chiar cat cea de la robot.
Azi nu am timp deloc, dar maine poate reusesc sa fac ceva poze sa iti arat.
Kiralina, da-mi te rog mai multe detalii despre marca si de unde ai comandat masina - daca nu se poate aici macar pe PM, desi cred ca intereseaza pe mai multi
Incerc aici sa dau detalii, sper sa fie acceptate.
Am comandat de pe un site din Austria, ei sunt chiar producatorii masinii. Am platit in jur de 10 euro pt transport si a venit cam in 7 zile.Fa un search pe google dupa power soja, ar trebui sa iti apara siteul lor (cu .com). Siteul e in germana, din pacate nu au traducere in engleza.
kiralina spune:
Acum m-am uitat mai atent cum se face laptele de orez. Ai nevoie de orez cu bob rotund si se tine la inmuiat 4-8ore.
Cu 80-100g orez faci 1litru lapte.
spierobi spune:
Am gasit masina de facut lapte de soia mai ieftina decat 'power soia'. Costa 375 de RON, pe http://www.kingstore.ro.