Rugaciune ortodoxa pt.a dobandi prunci (28)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Demonii se folosesc de vise pentru a tulbura si vatama sufletele omenesti; chiar si monahii neincercati, luand aminte la vise, isi aduc vatamare si din aceasta pricina trebuie neaparat sa aratam aici ce insemnatate au visele in ceea ce priveste omul a carui fire nu este inca innoita prin Duhul Sfant.

In vremea somnului omenesc, starea celui ce doarme este astfel randuita de Dumnezeu, ca orice om se afla intr-o deplina odihna. Aceasta odihna este atat de deplina, incat omul, pe durata ei, pierde constiinta existentei proprii si intra intr-o stare de uitare de sine. Pe timpul somnului, orice activitate care se face cu efort, in mod deliberat, sub imperiul ratiunii si al vointei, conteneste: ramane doar acea activitate care este indispensabila existentei si nu poate fi despartita de aceasta. In corp, sangele isi continua miscarea, stomacul mistuie hrana, plamanii respira, pielea asuda; in suflete continua sa se nasca ganduri, inchipuiri si simtiri, insa nu dependent de ratiune si liberul-arbitru, ci prin lucrarea inconstienta a firii. Din asemenea inchipuiri, insotite de o gandire si simtiri caracteristice, se alcatuieste visul. El este adesea straniu, dat fiind ca nu apartine sistemului de inchipuiri si cugetari voluntare si deliberate, ci apare spontan si de sine statator, potrivit legii si necesitatii firii. Uneori visul poarta amprenta incoerenta a cugetarilor si inchipuirilor voluntare, iar uneori constituie o urmare a dispozitiei sufletesti. In acest fel, visul in sine insusi, nu poate si nu trebuie sa aiba nici o insemnatate. Asadar, este ridicola si cu totul ilogica dorinta unora de a vedea in himerele viselor pe care le au, prevestiri asupra viitorului propriu sau asupra viitorului altora sau vreun oarecare alt talc. Cum poate exista un lucru care nu are nici o pricina ca sa existe ?

Demonii, care au cale libera spre sufletele noastre in vremea cat suntem treji, au cale libera spre ele si atunci cand dormim. Si in vremea somnului, ei ne ispitesc cu pacatul, amestecand cu inchipuirea noastra si inchipuirea faurita de ei. De asemenea, vazandu-ne ca luam aminte la vise, se silesc sa ne faca visele cat mai interesante, iar in noi sa starneasca o mai mare atentie fata de aceste naluciri, sa ne faca, incetul cu incetul, sa ne incredem in ele. Aceasta incredere este intotdeauna impreunata cu parerea de sine, iar parerea de sine, falsifica modul in care ne vedem cu mintea pe noi insine, iar drept urmare, intreaga noastra activitate se lipseste de dreapta socoteala - exact ce le trebuie demonilor. Celor ce au sporit in parerea de sine, demonii incep sa li se arate in chip de ingeri de lumina, in chip de mucenici si preacuviosi, chiar si in chipul Maicii lui Dumnezeu si al lui Hristos Insusi, fericesc petrecerea lor, le fagaduiesc cununile ceresti, ridicandu-i prin aceasta la inaltimea parerii de sine si a trufiei. Aceasta inaltime este, totodata, si prapastia pierzarii. Trebuie sa stim si iarasi sa stim ca in starea noastra, neinnoita inca prin har, nu suntem in stare sa vedem alte vise in afara de cele alcatuite de aiurarea sufletului si de barfirea demonilor. Asa cum, in stare de veghe, din firea cazuta, rasar in noi, sau sunt aduse de demoni in chip statornic si neincetat, cugete si inchipuiri, si in vremea somnului vedem vise doar prin lucrarea firii cazute si prin lucrarea demonilor. Asa cum mangaierea noastra in vreme de trezie sta in strapungerea inimii, care se naste din constiinta pacatelor noastre, din aducerea-aminte de moarte si de judecata lui Dumnezeu (numai ca aceste ganduri apar in noi din harul lui Dumnezeu, care traieste in noi, sadit prin Sfantul Botez, si sunt aduse de ingerii lui Dumnezeu, potrivit starii noastre de oameni aflati sub pocainta) tot asa si in somn, foarte rar, la mare nevoie, ingerii lui Dumnezeu ne infatiseaza fie sfarsitul nostru, fie muncile din iad, fie infricosata judecata care incepe odata cu apropierea mortii si continua dupa moarte. Aceste vise ne aduc frica de Dumnezeu, strapungerea inimii, plansul pentru noi insine. Asemenea vise se dau, insa, foarte rar unui nevoitor, sau chiar si unui pacatos vadit si inrait, prin osebita si nestiuta iconomie a lui Dumnezeu; sunt date rar nu din zgarcenia Dumnezeiescului har, fata de noi - nu ! Ci din acea pricina, ca tot ce se intampla cu noi in afara randuielii obisnuite ne duce la parere de sine si clatina in noi smerenia, care este neaparat trebuincioasa pentru mantuirea noastra.

Cititi tot articolul aici : http://logos.md/2008/08/18/despre-vise-sf-ignatie-briancianinov/

1+1=3 sau 4, de ce nu?
Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

la fetele dragi.
georgia de cand port brauletul de la tine am observat ca luna asta am ovulat si eu normal, ca femeile normale. si am avut cel mai concludent semn de ovulatie. poate o sa ne poarte noroc si dupa ce se va vindeca sotul.
anaomaria ce vesti ne mai dai despre bb?
jesika cam ce ai scris tu acolo, 90% mi-a spus si mie parintele Paisie de la Sihla.

poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

Dragutelor, iertare pt. intarziere... mai jos aveti link pt. sinaxarul de azi...

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie13.htm

Bun venit fetelor noi! E asa de buna si de puternica rugaciunea facuta in comun....

Fetelor.... eu sunt f. trista... o colega de serv. cu care ma inteleg f. bine si care m-a ajutat mult a fost operata cu ceva timp in urma de cancer pulmonar.... era bine, dar acum celule au reaparut... de luni incepe chimioterapia....este asa de speriata si este f. necajita pentru ca in vara baiatul ei are nunta si se teme sa nu ii fie mai rau....in plus simte ca le stirbeste bucuria prin faptul ca e bolnava si se gandeste ca le rapeste din timpul pregatirilor de nunta pentru ca atat baiatul cat si nora ei sunt alaturi de ea.... sunt niste copii exceptionali....indraznesc sa va rog sa o pomeniti si pe ea in rugaciunile voastre... se numeste Victoria...va multumewc mult si va rog sa ma iertati pentru indrazneala....

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

pt colegata ta caciantoni

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Delphinas

pt colegata ta caciantoni

poze, Just Me
ambitioasa

Multumesc mult Delphinas....... Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa iti rasplateasca aceasta milostenie....

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marijan90 spune:

Caciantoni, sa-i dea DD sanatate colegei tale Victoria si putere sa treaca peste acest necaz.
Ajut-o Doamne pe roaba ta Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Cristina, si eu ma pt colega ta Victoria, Doamne ajuta

Va postez mai jos un link catre o poveste foarte emotionanta si plina de credinta.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133364

Va doresc un weekend placut si linistit.

Cu Dumnezeu in gand

http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png

Mergi la inceput

Va postez mai jos o povestioara care mie mi-a placut mult... sper sa va fie de folos....

Ladita cu povesti: Felician si îngerasii
Iuliana NITA

Traia odata într-un mic satuc un baietel, pe nume Felician. Dupa cum îi spunea si numele, era un copil tare fericit. Desi nu avea multe jucarii si nici banuti sa-si cumpere jocuri sau jucarii preferate, Felician spunea ca ceea ce îl face pe el fericit sunt lucrurile pe care le facea pentru ceilalti.

- Stii, mama, îi spunea Felician mamei sale, eu ma simt cu adevarat fericit atunci cand îi ajut pe ceilalti.

- Eu cred, zicea una dintre vecine, vorbind cu mama altui copil, ca acest copil are o problema. Cum se poate sa fie el fericit, daca tot timpul el este cel ce daruieste? Eu, de pilda, mai spunea vecina, nu pot fi cu adevarat bucuroasa decat atunci cand mi se ofera ceva.

Dar Felician, desi auzea toate aceste comentarii, nu le da atentie. El continua sa-i ajute pe copiii care poate nu aveau atata cat el, sa daruiasca din putinul pe care îl avea si celor necajiti. Daca primea ceva, împrtea si cu ceilalti copii, nu oprea nimic pentru el.

S-a întamplat ca, într-o zi, sa soseasca în acel satuc un renumit om de stiinta.

- Stiti cine va sosi astazi la noi în sat?, povestea primarul celorlalti sateni. Va veni domnul Stietot.

- Da, am auzit si noi, raspunse un alt satean. Stiu ca poate sa vada ce este în sufletul omului, poate sa citeasca în stele. Este un om tare iscusit.

- Da, întari spusele alt satean. Este un om tare inteligent, acest domn Stietot.

Si cand sosi domnul Stietot, satenii au mers la el si l-au rugat sa le spuna ce se întampla cu un copil de la el din sat, un baiat pe numele Felician. Domnul Stietot, afland spusele satenilor, s-a hotarat sa investigheze acest caz. Domnul Stietot, cu ajutorul unui aparat minuscul, putea vedea în interiorul corpului lui Felician.

- Uimitor!, le-a spus domnul Stietot satenilor. N-am mai întalnit un asemenea caz.

Satenii erau si ei foarte curiosi.

- Dar ce vedeti acolo? întrebau ei.

- Vad, spunea domnul Stietot, ca de fiecare data cand Felician face un lucru bun o mie de stelute sub forma unor îngerasi apar în jurul inimii lui. De aceea, copilul emana atata fericire. De aici si dorinta lui de a-i face fericiti pe ceilalti.

Atunci satenii si-au dat seama ca fericirea nu înseamna numai sa primesti, ci mai ales sa daruiesti. (dupa o idee de P. P. Sacristan)

sursa: Ziarul Lumina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Cristina...multe pentru colega ta, bunul Dumnezeu sa-i fie alaturi
Mara... multumim mult pentru povestioara, intradevar emotionant, mi-au dat lacrimile, e lucru mare sa ai credinta asa de puternica.

multe pentru fetele mele dragi

madutz

days...days....
asa de optimista sunt:
www.pregnancy-layouts.com/style-Binky-Catalina%20Maria.jpg" target="_blank">www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-Catalina Maria.jpg" target="_blank">

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Feteloooor,suntei minunate,ca de obicei!!!

Bun venit si noilor fete la rugaciune,cu credinta si rabdare totul este posibil,de ar fi sa mutam muntii din loc,Dumnezeu nu ne va lasa,numai sa punem in mainile Lui orice problema am avea,mai ales aceasta,a nasterii de prunci...daca ati stii cata dreptate are Georgia...!!!Ne asteapta dragutul in fiecare clipa sa ne intoarcem la El.Cleo a avut un doctor cu credinta in Dumnezeu,ea fiind din Timisoara,insa cred ca ne trimite Dumenzeu la fiecare ceea ce avem nevoie,la vremea potrivita.

Cipicah,multumim muuult,nici macar nu stiam ca Sf.Valeriu Gafencu a fost canonizat!!!Mare suflet,sa-l odihneasca Dumnezeu!!!

tuturor,asteptam pe Sandaa,Sufletel,Marryan si toate celelalte fete de care ne e dor!!!

Mergi la inceput