Rugaciune ortodoxa pt.a dobandi prunci (28)
Raspunsuri - Pagina 12
mvb spune:
Laura acum am citit din urma unde ma intrebai care a fost cauza!? BB Denis a murit din cauza suferintei fetale....e un subiect f vast. Mai rau si mai frustrant pentru noi a fost ca nu am stiut nimic toata sarcina. Abia dupa ce s-a nascut BB, au aparut si intrebarile.....cum de nu a depistat dr mai devreme?....de asta am spus ca daca se intervenea la 32, 34 de sapt, poate BB-le era OK! Nu vom sti niciodata!Suferinta fetala are cauze multiple, iar cele mai multe( unde ma incadrez si eu, pt ca am ajuns aici prin eliminare) sunt necunoscute!Cum s-ar zice "caz neelucidat"
MONICA mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)
Livsy spune:
Buna tuturor!
Imi pare rau sa citesc despre atata suferinta aici. Nu pot decat sa sper ca Dumnezeu ne va ocroti si ne va alina sufletele... si la un moment dat vom intelege de ce anumite lucruri ni s-au intamplat. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe fiecare in parte.
In alta ordine de idei, in urma anuntului meu pentru snurulet m-au contactat patru fete, carora cu multa dragoste le voi da (sau le-am dat deja) snurulet. Cu oarecare tristete (dar si cu bucurie ca am putut sa daruiesc ceva de pret pentru voi) trebuie sa anunt ca aseara, dupa ce am primit solicitarile fetelor, am constatat ca mai am exact atata cat sa raspund acestor cereri. Spuneam de tristete pentru ca daca mai sunt si alte fete care doresc, din pacate momentan nu le mai pot ajuta...
Multumesc, Housepocket, pentru complimente, sunt flatata si mi-as dori sa le merit - daca nu acum, macar intr-un viitor nu foarte indepartat... Probabil fetele nu te cunosc foarte bine, mi-ai spus ca intri destul de rar la discutia noastra, trebuie sa va spun despre Madalina ca este un om foarte deschis si frumos, a fost o adevarata bucurie sa o cunosc, si o onoare! Stiam eu de ce-mi place sa cunosc oameni noi, mai ales de aici de la Rugaciune... Am stat numai cateva minute de vorba si am invatat o multime de lucruri... Am ramas uimita (desi trebuia sa stiu asta la varsta mea... ) de cata bogatie exista in sufletele oamenilor de langa noi.... Cu multa placere si sa fie de folos, sa va aduca pace si implinirea visului de a mai avea un Bebe! Si sa fiti sanatosi si plini de Credinta in continuare!
Iubitele mele, va imbratisez cu mult mult drag si Il rog pe Dumnezeu sa ne ajute in toate, caci El stie de ce ni le da pe toate... pentru un bine al nostru, altul si mai adanc decat cel pe care il intelegem acum. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
TUTUROR!
Va iubesc,
Ana
cipicah spune:
Slavit fie Domnul!
Binecuvantate doamne,iata ca de la Petru Voda ni se arata,ca o binecuvntare a Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril, dar mai ales a Maicii Domnului, un alt loc de plecare a genunchilor cu smerenie :
"Parintele Iustin spune ca Aiudul e cel mai sfant loc al romanilor...".
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/11/la-marginea-existentei-interviu-cu-parintele-arsenie-papacioc/#more-5819
La fel e Tg.Ocna,unde miercuri,18 februarie,il vom praznui pe Sfantul Mucenic Marturisitor Valeriu Gafencu.
Iata acatistul Sfantului Valeriu, finalizat de parintele Iustin Parvu :
Fratele nostru, marturisitorul Valeriu Gafencu, vibreaza in sufletele noastre de aproape 60 de ani, de cand el a fost martirizat pentru Hristos si s-a aratat cu adevarat unul din aparatorii si marturisitorii vietii noastre crestine stramosesti.
M-as bucura ca acest imn acatist, inchinat martirului nostru Valeriu Gafencu, sa fie pe buzele si in inimile tuturor romanilor care vor sa-si dea viata pentru Hristos si aproapele lor.
Domnul sa va primeasca rugaciunea si sa vi-l trimita pe acest marturisitor al Ortodoxiei romanesti ocrotitor neadormit in fata ispitelor acestui veac.
(Parintele Justin Parvu – Revista Atitudini, nr. 3#8725;2008)
ACATISTUL NOULUI MUCENIC
VALERIU GAFENCU,
SFANTUL INCHISORILOR
Condacul 1:
Pe cel ce plinind cuvantul Evangheliei a stralucit, luminand ca o candela din care s-au aprins manunchiuri de lumanari in intunericul temnitelor, veniti, iubitorilor de nevointe, sa il cinstim ca pe un dascal al jertfelniciei, al rabdarii si al iubirii aducatoare de roada, si sa ii cantam: Bucura-te, multpatimitorule Valeriu, intarire a celor prigoniti pentru Hristos!
Icosul 1:
A ajuns pana la noi propovaduirea ta, alesule marturisitor: „Va cheama Domnul slavei la lumina, va cheama mucenicii-n vesnicii; fortificati Biserica crestina cu pietre vii, zidite-n temelii.” Si vrand a urma indemnului tau, ne rugam tie sa fii grabnic aparator al nostru, ca sa iti putem canta intr-un glas:
Bucura-te, cununa a Bisericii si comoara a neamului romanesc;
Bucura-te, ca esti bucurie a credinciosilor si dar dumnezeiesc;
Bucura-te, nou apostol care in temnite ai propovaduit dreapta credinta;
Bucura-te, ca harismele tale le-ai ascuns sub vesmant de umilinta;
Bucura-te, rudenie a mucenicilor din primele veacuri crestine;
Bucura-te, ca pamantul Basarabiei se slaveste prin tine;
Bucura-te, ca din anii copilariei ai stat sub cereasca binecuvantare;
Bucura-te, ca spre slujirea Domnului si a aproapelui ai avut chemare;
Bucura-te, ca tineretea ta a fost pecetluita de feciorie si jertfelnicie;
Bucura-te, ca luptandu-te cu ispitele ai fost iubitor de curatie;
Bucura-te, ca din curajul tatalui tau ai invatat sa stai tare in necazuri;
Bucura-te, ca nu te-ai temut nici de moarte, nici de chinuri;
Bucura-te, multpatimitorule Valeriu, intarire a celor prigoniti pentru Hristos!
Condacul al 2-lea:
Avand mare cinstire fata de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, nu te-ai sfiit a spune altora: „Maica Domnului imi implineste rugaciunile”, pentru a spori in ei nadejdea in ocrotirea sa cereasca. Iar ea, aratandu-ti-se in temnita in chip minunat, a raspuns evlaviei tale, zicandu-ti: „Eu sunt dragostea ta! Sa nu te temi! Sa nu te indoiesti! Biruinta va fi a Fiului meu!” Pentru aceasta noi, vazand cum Dumnezeu a randuit sa fii intarit pentru a-ti duce crucea fara cartire, Ii cantam: Aliluia!
Icosul al 2-lea:
Ai vazut-o pe Preacurata Fecioara, nadejdea celor deznadajduiti si bucuria celor intristati, dand marturie ca Hristos a sfintit inchisoarea in care ai patimit pentru El, impreuna cu alti mucenici, mireni, monahi sau preoti, pentru ca din jertfa voastra sa ia pilda cei de acum si cei ce vor veni dupa noi. Cuvintele ei sfinte alunga de la noi orice indoiala in sfintenia ta, si pentru aceasta te laudam asa:
Bucura-te, ca fiind ocrotit de Maica Domnului temnita in chilie o ai schimbat;
Bucura-te, a jertfelniciei mireasma pe care Dumnezeu in lume o a imprastiat;
Bucura-te, tanar care ai cautat iubirea cea netrecatoare;
Bucura-te, ca virtutile tale straluceau in fata celorlalti ca un soare;
Bucura-te, ca Preacurata Fecioara pe calea curatiei te-a calauzit;
Bucura-te, ca sub sfantul ei acoperamant viata cuvioasa ai trait;
Bucura-te, incredintarea celor ce aleg calea fecioriei;
Bucura-te, mladita a smereniei si floare a bucuriei;
Bucura-te, ca i-ai cinstit pe sfinti si in soborul lor ai intrat;
Bucura-te, chivot peste care Duhul Sfant S-a revarsat;
Bucura-te, ca plangandu-ti pacatele ai cunoscut al umilintei fior;
Bucura-te, ca flacara inimii tale a fost aprinsa de cerescul dor;
Condacul al 3-lea:
Invatator intelept te-ai aratat, zicand ca „orice bucurie adevarata se castiga cu pret de jertfa; orice cetate se cucereste cu barbatie, cu credinta, cu indrazneala, cu incredere in misiunea data de Dumnezeu si mai ales cu rugaciune.” Pentru care noi, hranindu-ne cu invataturile tale, Ii cantam lui Dumnezeu, Celui ce te-a inteleptit: Aliluia!
Icosul al 3-lea:
Fila de Filocalie scrisa cu sange si dascal iscusit al rugaciunii lui Iisus ai fost, mucenice, aratandu-te urmas tainic al marilor Parinti din vechime. Ai aflat pacea inimii si i-ai incurajat si pe altii sa o caute, zicand: „in lupta cu puterile intunericului, cu gandul la Dumnezeu, mi-am gasit pacea in rugaciune”. Iar noi, vrand sa mergem pe drumul pe care ai mers si tu, iti zicem:
Bucura-te, ca prin rugaciunea lui Iisus inima ta a devenit altar;
Bucura-te, ca rugandu-te neincetat sufletul tau s-a umplut de har;
Bucura-te, ca rugandu-te Sfantului Arhanghel Mihail inger in trup ai devenit;
Bucura-te, ca de frumusetile Imparatiei cerurilor sufletul tau a fost ranit;
Bucura-te, binecuvantare pentru cei impreuna-patimitori cu tine;
Bucura-te, pururea indemnatorule spre facerea de bine;
Bucura-te, rugatorule pentru cei ce vroiau sa se mantuiasca;
Bucura-te, ca de ravna nemasurata ii sfatuiai sa se fereasca;
Bucura-te, ca cei ce te cinstesc se minuneaza de vietuirea ta;
Bucura-te, ca impreuna cu cetele ingeresti incep a te lauda;
Bucura-te, rug aprins de Dumnezeul cel viu in pustia temnitei;
Bucura-te, ca prin rugaciunile tale scapam de patima desfraului si a maniei;
Condacul al 4-lea:
Pentru nevointele, patimirile si rugaciunile tale ai primit harisma vederii cu duhul, de care lucru s-au bucurat cei ce sufereau impreuna cu tine. Si unuia dintre acestia i-ai proorocit: „va veni un moment in viata ta cand inima ta va canta singura rugaciunea”, iar la implinirea cuvintelor tale el I-a cantat lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 4-lea:
Zacand pe patul de suferinta, in noaptea Sfintelor Pasti, ai vazut prin darul lui Dumnezeu la departare pe credinciosii care veneau de la schit dupa slujba, coborand cu lumanarile aprinse. Prin care minune cei inchisi cu tine au inteles masura sporirii tale, ca lanturile si zidurile temnitei nu puteau inchide sufletul tau curat. Si pentru aceasta te laudam, zicand:
Bucura-te, ca Duhul Sfant in inima ta s-a salasluit;
Bucura-te, ca Dumnezeu de mari daruri te-a invrednicit;
Bucura-te, ca multe din cele viitoare dinainte le-ai cunoscut;
Bucura-te, ca ziua trecerii tale la Domnul mai inainte o ai stiut;
Bucura-te, ca cel caruia i-ai destainuit aceasta taina de sporirea ta s-a incredintat;
Bucura-te, ca la implinirea proorocirii marturie despre sfintenia ta a dat;
Bucura-te, ca vestea despre harismele tale in temnita s-a raspandit;
Bucura-te, ca fugind de patima mandriei talantii primiti de sus i-ai inmultit;
Bucura-te, ca prin darul primit de la Domnul celor ce se roaga tie le vii in ajutor;
Bucura-te, ca cei ce iti cer cele de folos cunosc ca esti de minuni facator;
Bucura-te, ca lepadandu-te de bucuriile lumesti ai primit harisme ceresti;
Bucura-te, ca acum impreuna cu ingerii pe Dumnezeu Il preamaresti;
Condacul al 5-lea:
Celor care te indemnau, in ultimele zile ale vietii tale sfinte, sa-ti cruti putina vlaga care-ti ramasese si sa vorbesti cat mai putin, le-ai cerut: „Nu-mi luati aceasta bucurie, caci pentru a-L marturisi pe Hristos traiesc; si de traiesc, prin mila Lui traiesc, si fara sa va arat dragostea pe care v-o port nu ar mai avea rost sa traiesc”. Si noi, vazand in tine icoana iubirii celei nefatarnice, Il laudam pe Dumnezeu, Cel ce a pus inima ta aceasta virtute de mare pret, cantandu-I: Aliluia!
Icosul al 5-lea:
Ai fost pilda pentru cei inchisi impreuna cu tine, smerindu-te si punand binele aproapelui inaintea binelui tau. Ai iubit invataturile Sfintei Scripturi si ti-ai modelat viata dupa cuvintele lui Hristos, jertfindu-te pentru aproapele tau si urcand pe scara virtutilor, si pentru aceasta te laudam:
Bucura-te, ca daruind altora, de la Dumnezeu inmultit ai dobandit;
Bucura-te, ca dand haina de pe tine celui lipsit lui Hristos I-ai daruit;
Bucura-te, ca precum cei doi bani ai vaduvei pomana ta s-a socotit;
Bucura-te, ca cei care au aflat de fapta iubirii tale s-au umilit;
Bucura-te, datatorule de buna voie care ai primit rasplata dumnezeiasca;
Bucura-te, aratatorule al drumului spre Imparatia cereasca;
Bucura-te, ca urmand cuvantului Evangheliei te-ai aratat chip al milosteniei;
Bucura-te, ca rusinandu-ne de faptele tale fugim de patima lacomiei;
Bucura-te, ostas al lui Hristos care pentru dragostea Lui te-ai jertfit;
Bucura-te, sfinte mucenice, ca fapta ta in inimile noastre a odraslit;
Bucura-te, ca prin rugaciunile tale inimile noastre impietrite ca ceara se topesc;
Bucura-te, ca spre facerea de bine chiar si cei tari de cerbice se sarguiesc;
Condacul al 6-lea:
Am auzit sfatuirea ta plina de intelepciune: „In toate imprejurarile roaga-te lui Dumnezeu sa se implineasca voia Lui.” Si vrand sa aflam si sa facem voia dumnezeiasca, lepadandu-ne de voia noastra si ferindu-ne de ispitele celui viclean, Ii cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 6-lea:
Nou Iov fiind, sfinte, cu multa rabdare ai purtat crucea bolii, aratandu-ne si noua cum trebuie sa primim incercarile care vin asupra noastra. Din ingaduinta lui Dumnezeu ai rabdat chinuri mucenicesti cand doctorul a taiat trupul tau fara ca leacul amortitor sa-si fi facut lucrarea, de care lucru uimindu-ne, iti cantam:
Bucura-te, ca rabdand dureri infricosatoare ai cugetat la Cel rastignit;
Bucura-te, ca diavolul deznadejdii sa te ingenuncheze nu a reusit;
Bucura-te, leac trimis de Dumnezeu trupului de boala apasat;
Bucura-te, liman al celor ingreuiati de boli de nevindecat;
Bucura-te, ca de la bolnavii care se roaga tie nerabdarea o izgonesti;
Bucura-te, ca pe cei ce ii ingrijesc pe bolnavi ii rasplatesti;
Bucura-te, nou doctor fara de arginti care prin rugaciune dai tamaduire;
Bucura-te, ca esti diavolilor prigonitor si celor indraciti izbavire;
Bucura-te, ca de voia noastra ne-ai sfatuit sa ne lepadam;
Bucura-te, ca voia Domnului ne-ai cerut sa o imbratisam;
Bucura-te, ca ne indemni sa parasim toata grija cea lumeasca;
Bucura-te, ca ne intaresti sa facem voia dumnezeiasca;
Condacul al 7-lea:
„Sfarsitul vietii mele este o ultima marturisire ortodoxa. M-as bucura mult sa reveniti la Biserica cea adevarata”, i-ai zis de pe patul de moarte doctorului inselat de invataturile ereticului Luther si te-ai rugat pentru venirea sa in Biserica cea adevarata. Voind a ne impartasi din ravna ta pentru mantuirea celor ce stau departe de Adevar, Ii cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 7-lea:
„Cine crede fara a fi si un misionar, acela n-a cunoscut frumusetea credintei” - ai spus, mucenice, aprinzand in noi focul marturisirii lui Hristos. Si ai intarit prin faptele tale aceste cuvinte, caci te-ai jertfit din iubire pentru un pastor evreu, rugandu-te ca el sa devina fiu al Sfintei Biserici si daruindu-i lui medicamentele care ti-ar fi putut salva viata trupeasca. Pentru aceasta iubire fara de margini iti cantam:
Bucura-te, ca in tarina Domnului ai fost neobosit lucrator;
Bucura-te, ca in intunericul temnitei ai fost luminator;
Bucura-te, cel ce pastorului evreu i-ai aratat iubire muceniceasca;
Bucura-te, ca jertfa ta in sufletele noastre a inceput sa rodeasca;
Bucura-te, pazitor viteaz al predaniilor bisericesti;
Bucura-te, cel ce invataturilor neortodoxe te impotrivesti;
Bucura-te, ca iubindu-i pe eretici ai defaimat noianul ratacirilor;
Bucura-te, ca fara teama ai vadit felurimea minciunilor lor;
Bucura-te, ca ascultandu-te pe tine unii oameni de pacatele lor s-au pocait;
Bucura-te, ca dupa ce au crezut propovaduirii tale in nadejdea Invierii au adormit;
Bucura-te, ca de osanda si de chinurile vesnice s-au izbavit;
Bucura-te, ca inaintea lui Dumnezeu despre faptele tale cele bune au marturisit;
Condacul al 8-lea:
Valurile vietii ne arunca in valtoarea patimilor, neinfricatule marturisitor, si ne este mai usor sa alegem calea cea larga, spre care ne cheama necuratul diavol. Dar pastram in inimile noastre cuvantul tau: „Trebuie sa infrunti pacatul pana la sange. Asa te nasti din nou. Nu exista cale de compromis”, si ducand lupta cea buna Ii cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 8-lea:
„Cum vei putea rezista la marile incercari la care suntem supusi, daca nu poti rezista ispitei fumatului?”, l-ai intrebat pe tanarul care nu-si dadea seama ca prin patima sa indeparta de la el harul dumnezeiesc; si acesta, smerindu-se in fata mustrarii tale, nu numai ca si-a inteles greseala, ci si-a schimbat intreaga viata. Iar noi, luand aminte la indreptarea lui si rugandu-ne tie sa ne ajuti sa ne izbavim de toate patimile, te laudam asa:
Bucura-te, ca cei ce te cinstesc mintea de gandurile cele rele si-o pazesc;
Bucura-te, ca lepadand intelepciunea acestui veac se sfintesc;
Bucura-te, ca scriind pentru noi indreptarul de spovedanie ai vadit hatisul pacatelor;
Bucura-te, cel ce esti stavila in fata patimilor si a poftelor;
Bucura-te, ca pentru a scapa de povara pacatelor la scaunul spovedaniei ne-ai indrumat;
Bucura-te, ca pe oameni sa faca ascultare de duhovnic i-ai indemnat;
Bucura-te, ca de impartasirea cu nevrednicie cu Sfintele Taine ne feresti;
Bucura-te, ca furtuna patimilor noastre prin rugaciune o potolesti;
Bucura-te, cel ce in vremuri de desfrau ai fost pilda de curatie;
Bucura-te, ca nelegandu-te de bogatiile lumesti ai fost iubitor de saracie;
Bucura-te, cel ce, fara sa fii monah, ai tinut voturile monahicesti;
Bucura-te, ca ajungand la sfintenie spre sfintenie ne calauzesti;
Condacul al 9-lea:
Vrand sa ne trezesti din amorteala care ne-a cuprins, robule al lui Dumnezeu, ai scris ca „pacatul este a doua rastignire adusa Mantuitorului; acum Il scuipa in fata cei ce sunt botezati, acum cununa de spini I-o pun cei ce se numesc crestini, acum Ii dau palme, acum Ii bat piroanele, acum Il impung cu sulita cei pentru care a suferit batjocoriri si batai si pentru care Si-a dat sangele pe Golgota”. Ca sa fim feriti de o astfel de cadere, Ii cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 9-lea:
„Crestinii nu pot primi pacea ispititoare a Satanei, crestinii nu vor primi decat pacea lui Hristos, oricat de multe sacrificii li se vor cere”, rasuna in temnite cuvantul tau, precum al Botezatorului in pustie. O, mucenice, vom sti oare sa primim cuvantul tau, cand Irozii vremurilor noastre ne vor cere sa primim pacea cea mincinoasa prin lepadarea de Hristos? Pentru ca sa ramanem tari la vreme de incercare, ne rugam tie:
Bucura-te, ca pentru pacea cea dupa Dumnezeu te-ai nevoit;
Bucura-te, ca linistea ta si pe paznicii temnitei i-a imblanzit;
Bucura-te, sabie a cuvantului mustratoare a faradelegilor;
Bucura-te, adevar care imprastie norii minciunilor;
Bucura-te, mangaiere in vremurile de tulburare;
Bucura-te, a fatarniciei pierzatoare de suflet certare;
Bucura-te, dreptar de vietuire a mirenilor;
Bucura-te, veghetor tainic al manastirilor;
Bucura-te, al preotilor ajutator in propovaduire;
Bucura-te, a ierarhilor ravnitori sprijinire;
Bucura-te, carare spre Rasaritul rasariturilor;
Bucura-te, faclie a iubitorilor de adevar si ucenic al Adevarului;
Condacul al 10-lea:
„Sunt fericit ca mor pentru Hristos. Totul e o minune. In masura in care mi se va ingadui, de acolo de unde ma voi afla ma voi ruga pentru voi si voi fi alaturi de voi”, ai spus in ultima zi a vietii tale, marturisind grija ta pentru cei apropiati tie. Iar noi, cugetand la slavitul tau sfarsit, Ii cantam Celui ce te-a chemat in Imparatia Sa: Aliluia!
Icosul al 10-lea:
Fiind prigonit pentru Hristos, ai marturisit ca il simti ca prieten al tau pe fiecare suflet care se gandeste la tine cu iubire crestineasca. Oare iubirea si cinstirea noastra nu le vei primi? Indraznind, ne rugam tie, sfinte, cerandu-ti sa primesti si putinele noastre laude:
Bucura-te, ca sufletul tau de frumusetile vesnice se desfateaza;
Bucura-te, prieten al celor care povetele tale le urmeaza;
Bucura-te, cel ce impreuna cu cetele sfintilor te rogi pentru noi;
Bucura-te, ca prin rugaciunile tale ne izbavim din nevoi;
Bucura-te, ca in temnita pe cei sovaitori in credinta i-ai intarit;
Bucura-te, ca pe cei indaratnici prin rabdare i-ai biruit;
Bucura-te, cel ce nu te-ai scarbit cand pe nedrept ai fost defaimat;
Bucura-te, cel ce in fata prigonitorilor indrazneala ai aratat;
Bucura-te, ca inca in trup fiind ai pregustat vesnica fericire;
Bucura-te, ca vazand sporirea ta, ceilalti s-au umplut de uimire;
Bucura-te, samanta a sfinteniei sadita pe al temnitei pamant;
Bucura-te, slujitor credincios al Noului Legamant;
Condacul al 11-lea:
S-a adeverit cuvantul tau, sfinte, ca „moartea pentru Hristos aduce fericirea vietii vesnice”. Caci parasind tu aceasta lume, unul dintre cei cu care impreuna ai patimit te-a vazut in vis urcand la cer pe un tron luminat, si afland apoi de trecerea ta la Domnul, I-a cantat Iubitorului de oameni: Aliluia!
Icosul al 11-lea:
„Aici va fi intr-o zi loc de pelerinaj”, a proorocit Cuviosul Gherasim, cerandu-ti sa te rogi pentru el. Si de la acest slavit marturisitor, care de la staretia Tismanei a ajuns in temnita de la Targu Ocna, fiindu-ti frate de suferinta, invatandu-ne a-ti cere sa te rogi si pentru noi, zicem catre tine:
Bucura-te, cel ce cu dreptate sfant al inchisorilor ai fost numit;
Bucura-te, ca prin sfintenia ta marilor mucenici te-ai asemuit;
Bucura-te, ca multimea pelerinilor care vin la Targu Ocna a sporit;
Bucura-te, ca profetia Cuviosului Gherasim despre temnita aceasta s-a implinit;
Bucura-te, ca impreuna cu noii marturisitori din toata lumea pe Hristos Il slavesti;
Bucura-te, ca de tine se bucura soborul mucenicilor din temnitele romanesti;
Bucura-te, ca pe noii mucenici ne-ai indemnat sa-i cinstim;
Bucura-te, ca urmand povata ta mult folos agonisim;
Bucura-te, prin rugaciune nerabdarea celor inchisi cu tine in rabdare s-a schimbat;
Bucura-te, ca pe acestia precum Sfantul Dimitrie pe Nestor i-ai binecuvantat;
Bucura-te, ca impreuna cu tine rasplata cea cereasca o au primit;
Bucura-te, ca intarindu-se in credinta Adevarul cel vesnic L-au marturisit;
Condacul al 12-lea:
Femeii care si-a riscat viata, venind la tine pe ascuns intr-o noapte, i-ai cerut: „Va rog sa marturisiti oamenilor si familiei mele dragi ca am crezut pana la sfarsit, ca sunt impacat, ca-mi dau viata pentru Hristos si pentru semeni”. Si noi, luand indrazneala de a marturisi oamenilor despre patimirile tale mucenicesti, Ii cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul al 12-lea:
Sfinte Mucenice Valeriu, incredintati fiind de sfintenia ta, ne rugam lui Dumnezeu ca prin rugaciunile tale sa ne dea putere sa punem inceput bun mantuirii noastre. Credem ca tu te rogi pentru tot omul ce alearga la tine cu nadejde, si pentru aceasta iti cantam:
Bucura-te, crin ales intre florile muceniciei;
Bucura-te, ca de la tristete ai ajuns in Imparatia bucuriei;
Bucura-te, pentru vremurile de pe urma far stralucitor;
Bucura-te, mijlocitor pentru noi in fata Dreptului Judecator;
Bucura-te, mangaiere cereasca celor aflati in focul ispitelor;
Bucura-te, ca vadesti si rusinezi degraba lucrarea diavolilor;
Bucura-te, pavaza tare la vreme de prigoana a crestinilor;
Bucura-te, cel ce ne indemni sa mergem pe urmele mucenicilor;
Bucura-te, roada a Evangheliei rasarita in neamul romanesc;
Bucura-te, ca dreptslavitorii de alte neamuri cu evlavie te cinstesc;
Bucura-te, ca lauda ta in toata Biserica se vesteste;
Bucura-te, ca prin tine Hristos Se preamareste;
Condacul al 13-lea:
O, Sfinte Valeriu, cununa a mucenicilor romani din prigoana celui de-al douazecilea veac, fii aparatorul nostru ceresc! Vezi, sfinte, cursele diavolului cele amagitoare, vezi patimile care ne impresoara, vezi neputinta sufletelor noastre. Dar vezi si nadejdea noastra in ajutorul cel de sus, si vino si scoate-ne din focul incercarilor, ca ajungand in Imparatia cea cereasca sa Ii cantam impreuna cu tine Dumnezeului celui viu: Aliluia! (Acest Condac se zice de trei ori. Apoi se zice Icosul intai: A ajuns pana la noi propovaduirea ta… si Condacul intai: Pe cel ce plinind cuvantul Evangheliei…)
Apoi se citeste aceasta
Rugaciune
Sfinte Valeriu, noule marturisitor al credintei in Hristos, la tine alergam ca la un grabnic ajutator al tuturor celor ce se roaga tie. Vezi, sfinte, durerile noastre, vezi neputintele noastre, vezi putinatatea credintei noastre, si nu te scarbi de lenevia si nimicnicia noastra.
Ne rugam tie, sfinte, grabeste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi. Stim ca ai patimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin rabdarea lor ai aflat dar de la Dumnezeu si astazi vietuiesti in lumina raiului. Faptele tale binecuvantate ne-au facut sa te chemam in ajutor. Suntem incredintati ca pe tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea.
Ridica-ne din groapa fricii, in care ne-a aruncat vrajmasul diavol, ridica-ne pe calea marturisirii credintei in Dumnezeul cel adevarat. Fii noua pilda, fii noua indrumator, ca iscusite sunt cursele vrajmasului si nu ne pricepem sa ne ferim de ele. Roaga-te sa fim feriti de inselare si sa primim de la Dumnezeu darul dreptei socoteli. Pe cei cazuti in pacate ajuta-i prin rugaciunile tale sa se pocaiasca, asa cum i-ai ajutat prin cuvant pe pacatosii pe care i-ai intalnit in temnitele prin care ai trecut.
Roaga-te, sfinte mucenice, pentru duhovnicii nostri, sa ne calauzeasca pe calea cea dreapta. Roaga-te pentru toti preotii si diaconii, sa le dea Dumnezeu curajul de a semana cuvantul Evangheliei acolo unde trebuie. Roaga-te pentru ierarhii ortodocsi, sa pastoreasca turma cu frica de Dumnezeu, fara a se teme de mai marii lumii acesteia. Ai grija, Sfinte Valeriu, de toti monahii si de toate monahiile, fiindu-le sprijinitor si ocrotitor, ca avandu-te pe tine impreuna rugator sa sporeasca in nevointa si virtute.
Ai grija, sfinte, de toti cei prigoniti pentru Hristos, sa rabde cu rabdare muceniceasca, fara sa carteasca. Si ai grija si de prigonitorii lor, rugandu-te pentru ei, asa cum te-ai rugat si pentru cei ce te-au prigonit pe tine.
Intareste-ne, sfinte, in lupta pe care o ducem pentru mantuirea noastra, ca multumindu-ti tie sa laudam si sa binecuvantam si sa slavim intru-tot-laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Rugaciune pentru proslavirea noilor mucenici
Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce i-ai pazit pe cei trei tineri si pe Daniel in cuptorul cel de foc, Cel ce i-ai intarit pe marturisitorii ultimei prigoane sa dea marturia cea buna in fata prigonitorilor, primeste de la noi aceasta putina rugaciune.
Sadeste, Hristoase Dumnezeule, jertfa lor ca o samanta pe pamantul inimii noastre. Sa fie aceasta samanta aducatoare de roada buna, sa ne fie noua spre inceput bun mantuirii si datatoare de curajul marturisirii adevarului in fata celor care il batjocoresc. Fa, Doamne, ca pilda lor sa nu fie data uitarii, ci din ea sa se hraneasca fiii Bisericii celei dreptslavitoare. Fa ca virtutile si jertfa lor sa mustre lenevia si negrija noastra, si sa primim aceasta mustrare spre indreptarea noastra.
Cerut-a oarecand Sfanta Maria Magdalena trupul Tau, zicand Gradinarului: „Doamne, spune-mi unde l-ai pus, si eu il voi lua”. Tot asa noi cadem inaintea Ta, rugandu-ne Tie cu nadejdea ca ne vei ierta indrazneala si nu vei trece cu vederea cererea noastra: „Doamne, arata-ne noua locurile in care se afla sfintele moaste ale marturisitorilor Tai, ca aflandu-le sa le cinstim cu evlavie”. Si daca din pricina pacatelor noastre nu am fost vrednici sa ne inchinam lor, ne rugam Tie cu zdrobire de inima, Doamne, sa nu lasi sfintele moaste ale robilor Tai sa zaca in uitare, ci scoate-le la lumina, pentru a primi inchinarea cuvenita.
Ca inchinandu-ne cu evlavie, sa ne putem bucura si de cinstirea lor in Biserica Ta, dupa cum li se cuvine, impreuna cu a cetelor de sfinti mucenici si mucenice. Si impreuna cu ei sa Iti aducem slava, cinste si inchinaciune Tie, Dumnezeului cel in Treime laudat, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururi si in vecii vecilor. Amin.
Sa fie spre slava Mantuitorului si a zidirii sufletelor noastre!
happymum spune:
multumim cipicah.
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama! cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
www.premiilecaroldavila.ro/" target="_blank">***Votati Organizatia EMMA la Premiile Carol Davila***
1)intra aici www.premiilecaroldavila.ro
2)intra in dreapta pe "Voteaza"
3)cauta "Premiul Campania filantropica "
4)bifeaza Mame de ingeri - Fundatia EMMA
5)apoi cauta mai jos Premiul "Cel mai bun program de responsabilitate sociala"
6)la fel bifeaza Mame de ingeri - Fundatia EMMA
7)apoi du-te pana jos si scrie-ti adresa de mail in casuta galbena si da clik pe TRIMITE
8)acum asteapta sa primesti un mesaj de confirmare. Si o sa-ti ceara sa validezi votul
amintirea cea mai draga mie
adi76 spune:
buna fetelor va rog sa ma puneti si pe mine pe lista cu rugaciuni ortodocxe pentru prunci sanatosi numele meu e adriana va multumesc.
jesika spune:
Buuunaaa diiiimineeaaaataaaa
Mamieea, Adi76 bine ati venit la ''rugaciune...''
Anaomaria da-ne o veste !
Sufletel80 nu ne-ai mai dat de foarte multa vreme un semn. Ce mai faci ? Asteptam sa ne scrii...
-icei pt.toata lumea
1+1=3 sau 4, de ce nu?
Doamne ajuta !
laurraa spune:
buna fetele si bun venit fetelor noi!
unombun, ai PM
mvb, multumesc ca mi-ai zis.O sa-l atentionez si eu pe dr meu; asa e cu rugaciunea.Eu ma rog de multe ori si in casa si in masina si pe strada, Dumnezeu ne aude de oriunde.O sa te binecuvanteze si pe tine in curand cu un bebe in brate sanatos, ai sa vezi.
Fetelor, eu nu cred in vise dar am avut un vis azi-noapte de m-a dat peste cap; spital, nasteam prematur, copilul in brate il alaptam, sange, doamne ce vis....Sa ma lumineze Dumnezeu si Maicuta Domnului sa nu ma mai gandesc la nebunii
pupici si o zi frumoasa
24 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si burticutza
MaraAnisia spune:
Buna ziua, dragutelor,
Anaomaria este bine, e in concediu medical sapt asta si de aceea nu a mai scris.
Bun venit noilor colege de rugaciune
Cipicah, multumim de informatiile deosebite pe care le postezi.
Livsy
Anadomnica , ce mai faci?
Lauraa, rabdarica si sanatate in continuare. Doamne ajuta sa fie bine!
Multa sanatate tuturor si sa auzim numai vesti bune.
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png
mvb spune:
Laura lasa visele, nu incerca sa le interpretezi.....e normal sa fii un pic speriata, dar gandeste-te ca Dumnezeu te protejeaza neincetat pe tine si pe bebicul tau! O parte din temeri le ai si din cauza informatiilor bune sau rele care le citesti si de pe forum....nu-ti fa griji pt bebic!......la suferinta fetala, BB-le se dezvolta mai greu....daca BB-le tau creste normal in raport cu graficul saptamanilor lui, atunci e in regula....BB-le meu era mult sub greutatea pe care trebuia sa o aiba....mie , dr imi spunea ca o sa fie un copil un pic mai mic, dar ca e sanatos!Bebicul tau o sa fie un grasan si un frumos!
Fetelor, eu am intrat de curand in "Rugaciune" si nu stiu despre ce snurulete vorbiti....imi spuneti si mie?
MONICA mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)
jesika spune:
Laura subiectul visului tau sint de fapt fix temerile tale, proiectia gindurilor tale.
Eu visez uneori asa de urit incit nici nu ar tb. sa ma dau jos din pat. Dar nu cred in vise si chiar nu le iau seama. Ma deranjeaza doar ca imi strica somnul, atit. Cindva, in copilarie-adolescenta eram foarte superstitioasa insa un var de-al meu a stat de vb cu mine si m-a facut sa inteleg cit de mult imi schimba viata faptul ca am acest viciu, sa-i spunem. Ulterior, cind m-am apropiat de Dumnezeu si am inceput sa citesc si sa aflu foarte multe, am desoperit ce e de fapt cu visele. Pt.ca nu sint o buna scriitoare, am sa postez in continuare ce a spus sf.Ignatie Briancianov despre vise.
1+1=3 sau 4, de ce nu?
Doamne ajuta !