Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Si eu m-am ingrasat de la Diphereline. Mai rau a fost ca s-a pus celulita muuuulta si nu am putut sa mai scap de ea nici cu sport sau masaj. Acum ma chinui iar sa scap de ea si de cele 7 kg luate inainte sa raman gravida. Dar greu se mai duc . Bine nu ma chinui si cu regim. La mancat chiar nu pot sa ma abtin. si mananc dulciuri zilnic. In rest fac sport si masaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

si eu m-am ingrasat de la diphe vreo 3 kg deocamdata, m-am rotunjit ca o scrofita

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Elou!
Cred ca ramaneti cu mine atarnata de gatul vostruSunt cu fundu'-n doua barci,fetele de la odiseala sunt niste scumpe-chiar am noroc, dar vb lui Ralu...Home sweet home,tot aici e casa meu.Ca sa nu fim off topice,eu zic ca ar fi bine sa ne gandim daca deschidem pe sus un subiect la prietene,unde sa vb de toate cat ne tin dejtele
Lilisor cred ca esti la Belgica!Iti tin pumnii la dublu,ca mai ai un suporter mic cu atas la mine!
Ioana ma bucur ca esti mai bine si asa trebuie sa fii:optimista.Stiu si cred ca nu ti-e usor, dar trebuie sa mergi inainte cu incredere pt ca va fi bine!
Luca te pupam si noi
Aerlilian inca o data imi pare foarte rau pt nasul tau si sper sa fii bine!
Wow Aris mai aveti un pic si va strangeti in bratuce!
Fire e super ce ai scris tu acolo.Si eu cred ca mierea atat de controversata pe endo resolved e ok si foarte ok pt noi.Bine,cu moderatiePot sa adaug ceva?Samburii de nuca,migdale,alune,caju...etc etc...in stare cruda consumati zilnic pe o perioada lunga fac minuni!Eu sunt un exemplu viuI-am luat cam 3 luni pana sa raman gravi si inca o fata pe care o cunosc s-a tratat cu miere si nuca,pt ca BB nu venea,din cauze necunoscute.A venit BB!
Romanitza FELICITARI PT BBlina!!!Mi se pare mie sau acum cand tre sa aflu si eu ce ascund,cam toti zmeureii poarta fundita?Pup brtica!
Aditzac multam frumu pt urari!Mie mi-o venit asa(ca m-am pus sa cercetez condica):pe 28 feb ultima injectie,iar pe 10 mai mi-am notat ca a venit rusii.Calculeste tu cate zile fostau ca io sunt in vacanta neuronalaSimptomele aceleasi pe care le descrii si in plus dureri mari de burta de meream cocoseta,daaaaaaar februarie si martie au fost lunile in care numa linistita nu am putut sta.Necazurile si-au propus sa vina lant pe atunci si am avut mult ghinion...in fine,deci cumva cred ca au influentat si astea starea mea de sanatate pe atunci.Asa de fapt am ratat si sansa marita de a avea un BB in 2006...fiind nevoita sa aman pana m-am procopsit iar cu belelele endometriozei.Deci e bine sa fiti linistite si sa va odihniti cat puteti.
Ideea cu regimul e cam pe 3 nivele.Primo:eliminearea toxinelor din corp care fac prietenie buna cu hormonii in exces...de unde vezi si kilele care si la mine tot in nr de 10 s-au pusExista o teorie conform careia dioxina e cauza de endometrioza...iar noi avem disfunctie grava imunitara,deci eliminam toxinele.
Doi:exista alimente care mai aduc un surplus de estrogen peste cel pe care-l avem deja, endometrioza fiind considerata boala influentata la greu de estrogenul nostru cel de toate zilele...asa ar fi si fibromul uterin si chisturile si mastodiniile si PCOS-ul si cancerul de san sau ovarian...nu stiu daca e vb de exces(mie nu mi-a iesit ca as avea exces de estrogen in ziua 2 a CM la analize)...nu stiu daca nu e vb tot de acea disfuctie hormonala si felul cum lucreaza de fapt receptorii hormonali ai fiecareia.Deci scoatem din alimentatie alimentele estrogenice(poate aici intra pe langa cele scrise mai sus ca toxice si ce voi spune in partea a 3 a,carnita de porc dar nu numai,deci si de pui si poate mai ales de pui crescuta cu hormoni sau alte chestii crescute cu hormoni).Plantutele care au fitohormoni noi deja am dezbatut si am gasit noutati care merg in concordonata cu ceea ce spunea Maria Treben despre coada soricelului:ce este in exces se scoate cu aceasta planta(dansa se referea la lungimea si cantitatea menstrei sub influenta acestei plantute),iar ce este prea putin aduce la normal,deci fitohormonii chiar daca la naturiste sunt considerati exclusiv estrogene unele plante sau progesteronice,cred ca de fapt cam toate actioneaza ca niste reglatori hormonali.Eu nu m-as feri de ele si le-as lua pe toata perioada unui CM(de-a lungul mai multor CM consecutive),asta daca hotarasti sa te tratezi si naturist.Detalii multe vei gasi pe prima pagina.
Iar in planul trei este treaba ca durerile sunt provocate de niste prostaglandine,de fapt tot niste hormoni.Exista de-alea bune si de-alea rele,ultimele fiind cele care ne provoaca dureri(atentie altceva decat leziunile sau chisturile endometrozoice sau aderentele care produc si ele la randul lor aceste porcarii).Prostaglandinele rele sunt puternic influentate de alimentele consumate.Alimentele interzise considerate excitante alimentare sau toxice...carnea cu grasimi,cofeina,ciocolata,zaharul,etc etc.de asemenea lichidul gigelonic,sperma contine prostaglandine rele,care dau dureri.In afara perioadei fertile pt cine se stie cu enometrioza cu dureri ar fi bine sa foloseasca prezervativ,ai incat sa se mai fereasca de inca o cauza dadatoare de dureri.
Mai vreau sa spun ca inainte de sarcina am reluat tratamentul cu extracte(nu facusem inca rost de Flavin sau Medox si s-a dovedit ca numai era nevoie,fiind insarcinata)de coacaz negru,zmeur,dud negru...macese...tot ce am considerat flavonoide,plus ceaiuri din astfel de plante...a si am gasit la Plafar extract lichid chinezesc de Hawthorn,tot o planta cu fructe rosii...nu am apucat sa iau tot tratamentul pana la capat,daaaar ce e important l-am luat pe toata perioada CM,nu doar intr-o anumita faza,asa cum ni se recomanda cu napraznicul sau vitexul.Ciudatenia a fost ca eu nu suport mararul-il urasc de fapt,considerat puternic estrogenic.Tinctura nu am luat pe acest principiu.Insa mi-a fost o pofta groazanica de mancaruri cu marar inainte de sarcina si culmea!mie estrogenul in faza foliculara imi iesea la limita inferioara,deci cam stia corpul meu de ce are nevoie.Asta e intr-un fel si cheia la atatea informatii e bine sa-ti cunosti corpul si sa il asculti,deci sa aplici aceste informatii in functie de ceea ce iti cere corpul si cum reactioneaza el la treburile astea.
A nu se uita ca cele doua disfuctii grave hormonala si imunitara se influenteaza reciproc!!!
Boo,Alexia,Hera,Cristy,Beatrice,Madut,Ralu,Magdi,Didisor,Ana-Alexia...toate fetele va puuuuuuuuupam si noi!
Cat m-am intins!Se vede ca-s nevorghita.Bine, recunosc, si ne...dar la asta nu ma rezolva nimeniAvem enderdectie asa ca...vb cu voi
KISSES

my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

mada, crtysty, lucialu .....asa este depinde de organism ,stiu ca lipsa menstruatiei duce la ingrasare , pe mine ma sperie gandul de a lua 10 kg
va multumesc frumos pt detaliile date ! o sa scot si margarina din alimentatie si ....ce sa fac ? o sa scot si carnea de pui , dar din pacate nu de tot , o sa mananc mai rar , ma axez mai mult pe, peste
pana la urma morcovul este bun sau nu la endometrioza ? din cate stiu eu contine estrogeni :d si nu ar fi bun , voi ce stiti ?
vroiam sa va intreb.......ce analize hormonale as putea sa fac ? eu nu am facut pana acum nici o analiza hormonala

si eu ma simt fffff obosita , sfarsita , as vrea sa plec undeva in varful muntelui si sa ma odihnesc !
va si va multumesc din suflet pt raspunsuri , am simt f bine alaturi de voi , acum inteleg de ce mada nu vrea sa va paraseasca

Mergi la inceput

Aditza,eu am luat 10 kile dar habar nu aveam de forum pe atunci si deci nici de regim.Un regim sarac in multe chestii duce la lipsa menstrei sau intarzierea ei pe perioada nedeterminata-anovulatii,de-asta intr-un fel e bine sa tii pe perioada injectiilor,cand practic tot nu ai menstra de la injectii si resetezi tot organismul dpdv imunitar prin regim,odihna,miscare,suplimente alimentare-vitamine si hormonal-operatie,injectii si detoxifiere(inclusiv consumul de lichide multe).Eu de morcovi nu m-am ferit.La noi in Banat se mananca multa supa,apai fara morcovi cum sa fac?Asa ca ai un plus fiind informata din timp.Cele mai importante legume sunt cele denumite crucifere:varza,broccoli,conopida,etc.Puternic antitumorale.
Margarina am inteles ca e despartita de structura plasticului printr-o singura molecula.
Carnea de pui...nu tre sa te feresti de ea,dar se simte cumva aia care e obtinuta naspa cu concentrate,are un miros rau, o culoare naspa si o textura seaca...asa parca mananci paie.Din pacate la noi la tzara deja s-au obisnuit si gospodarii sa foloseasca concentrate unguresti,a.i. sa obtina o gaina de 4 kile sau mai mult in 3 luni.Deci...ATENTIE la ea nu stearsa de pe lista!
Analize hormonale nu e cazul sa faci momentan pana nu iti apare menstra.Chiar as astepta tura doi ca sa fii sigura ca s-a eliminat diphe total din corp.Cele mai importante sunt cele de ziua 2-3 ale menstrei,plus mai cateva. Sunt puse aici pe forum daca dai un search,daca nu te descurci le caut si ti le spun.

my little sunshine

Mergi la inceput

lucialu.........saru'mana
varza , conopida ,etc nu pot manca din cauza bilei , la mine aste este o problema , daca nu aveam probleme cu bila ar fi fost PERFECT !
carnita de pui nu o elimin definitiv , am sa mananc mai rar , si incerc sa mananc mai mult peste , morcovul de asemenea il mananc crud si fiert !
am sa caut acele analize aici pe forum si am sa le fac dupa ce imi va venii menstruatia, am sa incerc sa fac mai multa miscare
voi ati avut probleme cu constipatia ? stiu ca femeile care sufera de endometrioza au probleme cu constipatia , si eu ma numar printre ele din pacate
de cat timp te chinui sa ai bebe ? cand te-ai operat ?

Mergi la inceput

ca si vitamine eu mi-am luat calciu+magneziu +zinc , seleniu+vit C + vit E , omega 3 si vreau sa mai imi cumpar un complex de B si fier
saptamana viitoare am sa merg la un control sa vad cum a evoluat operatia

Mergi la inceput

Aditza e foarte bine cu vitaminele!
Incerc din septembrie 2004 sa avem BB.Sunt operata de doua ori:2005+diphe,2007 fara diphe.
Vezi ca pt bila functioneaza foarte bine treaba cu detoxifierea,lichide multe,gasesti ceaiuri speciale si neaparat sa-ti cumperi SILIMARINA!Si eu dadeam la ratze de la fiere si a avut ceva legatura cu endometrioza,cand eram la apogeu vomitam mai mult.
Cu constipatia...cunoastem...la ine ori e vai ori e vai-vai,intelegi tu:ori de-aia ori din-aialata,nici una buna
Boo pup grasa draga mie!Eu am plecat acum cu 3 kg in plus(am mancat in ultima luna dinainte de sarcina precum piga ).In rest pana acum vad ca sunt in grafic:luna si kilu'
Ce spuneti?Poate mai vin si fete care nu mai dau semne decat la ocazii speciale?Facem un subiect la prieteni sa putem vb despre orice fara sa bruiem subiectul nostru despre endo?

my little sunshine

Mergi la inceput

luci .......of te chinui si tu de ceva timp , dar uite ca D-zeu ti-a auzit rugile si o sa iti indeplineasca visul
cunosc si varianta cealalta a constipatiei .......chiar luni dim la ora 6 mi s-a intamplat si am zis ca mor de durere de toate cele

o sa incerc cu ce mi-ai zis !
eu ma chinui de doi ani sa raman insarcinata .....abia anul trecut prin septembrie au inceput sa ma suspecteze de endo si in noiembrie m-am operat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna fete dragi,

Azi este o zi speciala pentru noi asa ca va invit la implinim un anisor, nu stiu cum a trecut timpul, parca acum imi faceati galerie aici ca eram in 'chinuri' va pup pe toate si va doresc sa aveti parte fiecare dintre voi de aceasta bucurie, sa va sarbatoriti bebelusii

La multi ani printesa mea, sa cresti mare si sa fii sanatoasa si sa-ti dea DD o viata frumoasa, fericita, sa ai parte numai de bucurii si de mult noroc. Te iubim mult mult de tot

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008

prietene DC .

Mergi la inceput