Dragoste sau casatorie?
Cat este de important actul in sine, angajamentul scris?
Ce se schimba? Cum ne dam seama, mai tarziu, cand spunem ne-am schimbat...oare? Daca ambele sunt un caz fericit, cum cand si de ce (mai) merge/sau nu, una fara cealalta?
Raspunsuri
Oana_B spune:
S-a mai discutat cate ceva si iata ce am putut gasi:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9710
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11103
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10598
Oana_B
mmihaela spune:
Iarta-ma, nu asta am vrut sa zic...de fapt...mai merge dragostea fara casatorie? Cand ai stat casatorit 9 ani si ai facut 'tot' ce 'trebuie' ca sa nu se plictiseasca, sa te 'laude' prietenii lui, cum reactionezi cand incepe sa te plictiseasca el, cu...lipsa de incredere, cu indoiala ca este cel potrivit pentru tine, cand discutiile la nesfarsit implica un divort si el nu mai are curaj sa stea cu tine, ca -vezi-doamne, sunteti divortati...A nu mai avea nimic de impartit inseamna a nu mai avea nici de daruit? Cum poti sa spui "inca te mai iubesc, dar vreau sa-ti dau libertatea de a mai alege, sau daca nu, trebe' sa fim recasatoriti ca sa continuam de unde am ramas..." Trebuie sa recunosc ca nici prin gand nu-mi trece sa ma recasatoresc - au fost super-faini cei 5 ani de prietenie pre-maritali, iar la urma-urmei, ma simt super fiind singura, nu ma mai bate la cap, pe de alta parte e un tatic extraordinar si un barbat prea-bun...dar n-am ce-i face, cred ca mi-au ajuns discutiile pe marginea peticelului de hartie, eu una nu mai vreau s-o iau de la capat. Pe de alta parte, ce rost a avut sa astept, cand am inceput sa-mi dau seama ca se cam duce de rapa 'caznicia' (asta mi-a placut), daca tot aici s-a ajuns? Cand era momentul sa spun definitiv: atat.?
Nu vreau sa stiu cum sa 'sporesti' fericirea de a fi iubit, vreau sa stiu unde am gresit, ca sa n-o mai 'iau de la capat' cu altcineva, dupa cat timp este ideal sa te casatoresti, si nu vreau raspunsuri gen: asta e loterie. Poate vreau sa aflu daca mai este cineva in situatia asta si cum s-a descurcat mai departe. Nu stiu de ce intreb asta, pentru prima data dupa muuuuuuuult timp ma simt bine si linistita, sau poate tocmai de-asta, acum as avea 'limpezimea' sa 'diger' idei noi. Poate. Oricum, merci mult, subiectul 'dragoste fara casatorie' il mai citisem, era departe fata de ce voiam eu, dar celelalte erau noi pentru mine si le-am citit cu placere. Inca o data merci,
Miha.
tora97 spune:
hao si eu, a "treia zi dupa Scriptura"... eu am fost 5 ani singura, este adevarat ca in astia 5 ani am mai avut o relatie absolut dezastruoasa, monstruoasa, care mi a zdruncinat mult mai rau increderea in barbati si ce implica ei. obisnuiam sa spun ca nu mi arde de spalat izmene. Intr adevar, incepusem sa sitm o liniste ireala parca. Si tocmai cind ma impacasem cu ideea singuratatii, hop a aparut "Fat Frumos". A aparut din senin si din acel moment nu am mai scapat de el.. (facea naveta Bucuresti / localitatea unde ne petreceam concediul eu si Thea) Nu spun ca mi a fost usor, dupa atita vreme un barbat intra in vietile noastre, al naibii de dificil... invatata ca eu sa "centrez, eu sa dau cu capul" dintr o data trebuia sa invat sa folosesc pluralul. Am intrebat o pe sora mea, care s a recasatorit dupa o pauza luuuunnngaaaa, de vreo 20 ani.. cum a reusit? Raspunsul a fost simplu: m a lasat in pace.. sa fac ce vreau. Am noroc: omul meu este extrem de rabdator, a inteles ca trebuie sa mi lase timp si spatiu de desfasurare. Eu sint cea artzagoasa, eu fac precum vrabia in praf... el asteapta.
altfel, tot singura as fi si as ramine
este un noc in final, al rabdarii. Partea super este ca se intelege ff bine cu Thea... se joaca mult unul cu celalalt, iese cu ea afara, petrece mult timp cu noi, caci sintem nedespartite!
mmihaela spune:
Uite ca-cam asa apare Fat-Frumos, cand te saturi de spalat izmene...
Glumesc, desigur, au ei noroc cu noi si copiii nostri, neh?
Si domnul meu ma mai 'asteapta' cu casatoria, pe undeva este cam-ca la-nceput, drag'hut si rabdator. Cred ca mai are un pic si-mi aduce iar flori, cand ma invita la teatru...hehe!
Uite astea zic si eu perioade linistite.
Pupici, pentru tine si Theo, din partea mea si a lui Andreiut.
Numa bine, Miha.
tora97 spune:
super Miha!!!
da' stii care i partea noua la mine? ma comporta invers decit m am comportat pina acum... adicatelea nu i caut deloc, da' deloc in cornitze... si este bine, chiar tare bine...
pupici si voua..
citi ani are andreiutz?
mmihaela spune:
Chiar ca super!
Andreiutz face sambata asta 5 ani si 7 luni, e nascut in 27 feb'98.
Dar Thea? Cat de mare ti-e papusica?
Partea noua de care vorbesti tu, a fost noua si la mine, pana s-a slefuit(hehe!). Sunt genul care sare' sa ajute, si mi-a fost tare greu, da' mi-a trecut. Acuma e de-a dreptul nativ, trebuie sa ceara ca sa capete ceva, si e mult mai bine. Pierd mult mai putina energie decat atunci cand...ii ieseam in intampinare!..., iar multamirile sunt pana la pamant. Nu pricep, da e bine.
Pupicei, Miha
mmihaela spune:
S-a inchis...infidelitatea...(!)
Si eu unde mai scriu multumesc?
Pentru toti...inimosii de pe site, in frunte cu reiki, ale, tora, descintec, leda, crysa, adadia, claudia_a, mihaela_s si toti ceilalti cu care poate n-am vorbit direct, dar au scris, sau citit, sau gandit precum unii si altii dintre noi...
Nu-mi permit sa deschid un subiect nou cu asta, dar va multumesc din suflet, si va ofer fiecaruia cate o -ricica.
Cu drag,
Miha
danv spune:
de ce "dragoste sau casatorie", mie mi se pare ca mai corect ar fi "dragoste si casatorie"
dan
http://www.omfs-ct.ro/ioana/pagina_ioanei.htm
reiki spune:
Miha,
Flori primesti de la fiecare dintr noi si numai atat.
Adevaratele flori trebuie sa le sadesti tu singura cu rabdare, iubire si incredere in viitorul vostru. Citeste http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5037
si creaza tu singura cu "rabdare, doua maini, putin creier si multa dragoste" ce crezi tu ca ....poti mai frumos.
Cu drag,
reiki