Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
kemsy spune:
Buna fetelor!
Eu incep sa am emotii tot mai mari...dar mai am de asteptat pana pe 18, cand merg la primul control:D
Fumatoare am fost...si nu mai sunt de cand am aflat!De fapt o data la 2 zile am mai tras cate un fum din tigara sotzului
. Cu cafeaua: inca beau, cam o cafea pe zi...impartita in 2, o gura dimineata si putin dupa amiaza, ca ma ia somnul dupa ce mananc. Oricum, poate o sa protestati, dar eu cred ca o tigara, o cafea si o gura de vin/bere, din cand in cand, nu face rau la bebe.Atunci cand exagerezi da...dar ce s-ar intampla daca de la o tigara...ar apare malformatii?ar insemna ca n % din adulti sa aiba toate minunile.
Problema mea acum este balonarea si constipatia, care ma omoara, cred ca durerea de burta ce apare in special dupa amiaza, e de la gaze. Voi ce credeti?Aveti ceva remedii? Am incercat vreo 2 zile cu miere si apa, pe stomacul gol, dar nimic
.
Cat despre greturi, intru peste 2 zile in saptamana 7, si nu am decat o vaga senzatie de greata...mai ales la pasta de dinti. Oare am scapat, sau sa ma astept la ceva mai urat?! Si cine zicea ca daca ai greturi e semn bun? Adica la mine ce inseamna daca nu am?
Va pup!
5+
mariaanna spune:
Kemsy,si am probleme cu balonarea si la fel am dureri de burta din cauza asta.Am vazut fte are fumau pana in ultima clipa, inainte de nastere si nu au ptit nimi copiii lor.Totusi, e bine sa eviti locurile cu fum si mai ales sa fumezi.
Lutoniana, eu ma aflu la a treia sarcina si pot sa-ti spun ca nu e niciuna la fel.Fiecare organism are felul lui de a reactiona la corpul strain, pe care apoi il adopta.De aceea apar greturile.E vorba de hormonii de acomodare a bebeului cu tine si a ta cu el.
Trebuie evitate orice fel de exagerari si va fi bine.
Pentru toate!
Va pup burticile fericite!
Apropo, pt gaze, voi ce remedii aveti?
Mariaanna
5+
ButterflySim spune:
Buna fetelor sunt si eu o burtica noua. Sper sa ne imrietenim si sa aflam cat mai multe una de la alta.
E cineva care e monitorizata de Dr Predoi Silviu - Medlife sau de Dr Constantin Roxana - Euroclinic. Pana acum am fost la amndoi ramne sa ma hotarasc cu care din ei merg pe mai departe si o sa nasc. M-ar ajuta mult experientele voastre sau ale prietenelor voastre.
Mersic mult
DN:16.10.1977; UM:21.12.2008; DPN: 26.09.2009
8+
Simm
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lutoniana Va salut cu drag, intreba cineva de greturi.....ma numar printre verzele murate din aceasta categorie dar parca de cateva zile mi-am mai revenit usor....usor....Am adoptat metoda cu rontaitul sau papatul de fructe ....aproape continuu. Mai precizez ca nu am mancat nicioadat in viata mea FARA sa-mi fie foame..dar deh...daca-i musai cu placere. Acum am in geanta biscuiti si tot felul si stiks-uri....chiar ajuta ! Seara bag portocale si banane, compoturi....si trece ziua ![]() Acum trebuie sa-i mai vin de hac constipatiei.....si sunt definitiv pe drumul cel bun. Deja i-am dat in cap azi dimineata cu o cafea mare decofeinizata, instant, super fierbinte in care am pus doua lingurite cu varf de miere de albine. Gust oribil ..efect garantat ![]() Si eu astept sa mi se vada burtica .....si pana atunci va doresc sarcini minunate si splendide. Apelez in numele fetelor de la prima sarcina ..la cunoscatoare sa ne mai zica si noua ce si cum....la ce sa ne asteptam....ca sunt absolut convinsa ca a doua oara este altfel....ai macar o idee despre ce ti se va intampla. |
Buna fetelor.
Si eu
ma enumar printre cele cu greata..
, am o usoara greata, inca nu am varsat..azi am mancat numai fructe si muraturi..acum ma simt un pic m bine..Eu zic ca sarcinile difera (chiar daca e a 2 a sarcina)..depinde ce vrei sa stii..daca sarcina decurge bine..nu ai de ce sa te gandesti la rau.

ALBUM
de sus - 18.01.2009 , 
de jos - 28.01.2009 ,

de sus - 04.02.2009ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
IUSTIN sau
IUSTINA
anaconda2 spune:
Buna fetelor ! Am fost si eu azi la eco , am 6 sapt , si am vazut embrionul
, are vreo 5 mm , i-am auzit si inimioara !
Mai merg iar saptamana viitoare .
Mami , daca nu ti-au trimis ei mail cu rez la beta , mai bine ii sunai tu , ca sa nu-ti mai faci probleme , si sa te linistesti . Cum e pana la urma ? Ai sunat , ai aflat rezultatul ?
Monica ...tu ce mai zici
?
6+
zubeen spune:
buna seara fetelor! am citit toate mesajele de pe forum de la acest subiect....credeti ca se vee ceva la eco la 5 sapt si vreo..3-4 zile?adik i se aude inimioara?eu sunt din p[itesti,dar nu ma las pe mana nici unui doctor de aici, asa ca maine dis de dimineata o sa fiu in bucuresti,la primul control,si d'abia astept sa imi confirme cineva ca totul este bine acolo in burtica....am emotii,d'abia astept...am obs ca unele dintre voi aveti si greturi:(..eu nu am nimik,doar ca mi-e somn asa...si ma mai doare burtica uneori ,cateva momente,ca si cum as fi la ciclu si asta ma cam sperie,dar am inteles ca e normal..in leg cu cafeaua,eu stiu ca o cafea normala pe zi este ok,nu face rau....va pup,sa aveti o noapte buna
zubeen
mariaanna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anaconda2 Buna fetelor ! Am fost si eu azi la eco , am 6 sapt , si am vazut embrionul , are vreo 5 mm , i-am auzit si inimioara !Mai merg iar saptamana viitoare . Mami , daca nu ti-au trimis ei mail cu rez la beta , mai bine ii sunai tu , ca sa nu-ti mai faci probleme , si sa te linistesti . Cum e pana la urma ? Ai sunat , ai aflat rezultatul ? Monica ...tu ce mai zici ? 6+ |
Sigur ai 6 saptamani?
Eu am 5 s mi-a zs ca masoara cca 9 mm...
Oare masuratorile astea sunt adevarate?
La mine nu trece greaa nici c uraturi nici cu fructe..cu nimic.Ma invat sa traiesc cu ea...
Mariaanna
5+
miha74 spune:
seara buna burticute!
ce linsite e pe aici.
anaconda- felicitari pentru inimioara. Cu analizele ce ai facut pana la urma?
marianaa- cred ca depinde si de atentia celui care masoara, avand in vedere ca se masoara dupa niste repere date de ecografist. La mine la 7 saptamani aveam 10 mm![]()
ButterflySim- bine ai venit sa ai o sarcina usoara, usoara, fara gerturi sau alte neplaceri
kemsy- depinde...de obicei cam dupa 7-8 saptamani incep in fortza greturile si starea de obosela si in mod normal tin pana prin saptamana 12-13.
monica- ti-a trecut starea de....cacao? uite un
sa treaca
cristina-ana- nu stiu daca mai e valabila intrebarea despre Mirela Popa. Eu am fost de cateva ori la ea, si ce imi place este ca ea face si ecografie la medlife, si cred ca este important acest aspect. E tipa blanda, calma...
ma bag si eu in clubul balonatelor...am impresia ca o sa imi iau zborul
, siarat de parca as fi gravidutza in 5 luni...nu ca-mi displace postura, numai ca este neplacuta senzatia. Eu i-am spus medicului si a zis ca progesteronul face asta, iar eu cum mai aduc si de afara cate 4 utrogestan/zi...parca inteleg.
cat despre sfaturi despre sarcini,stati cumintele primele 12 saptamani, sunt momentele cele mai importante pentru dezvolatrea si formarea fatului...si intr-adevar cum a spusi si ioanaact depinde...la mine chiar si de varsta si de alte antecedente...pai acum 12 ani zburdam...iar acum dupa doua sarcini pierdute...ma comport cu atata grija si sunt atat de suspicioasa la orice senzatie...iar cateodata imi fac rau singura
cu atatea griji, asa ca nu faceti ca mine.
Miha, mami de
Matei (16.01.2008) si
Laura (30.09.1997) si
9+
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
d_vivi spune:
Buna fetelor,
sunt si eu o gravidutza care spera ca in septembrie sa devina mamica, datele mele sunt:
DN: 18.11.1982 , UM: 28.11.2008 , DPN:04.09.2009
Va pup pe toate!
10+
anaconda2 spune:
Mariaana , da , am azi 6 sapt . Cred ca la tine e vorba de sacul gestational de 9 mm , nu de embrion . Asa e ?
Miha , despre ce analize vorbim ...?
6+