Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 13
Doloress spune:
Ieri la noi a fost mai cald, un aer asa de primavara, azi a fost iar frig insa tot senin si soare puternic, asa ca senzatia de primavara nu m-a parasit nici azi. Si cum stateam asa cu bulina la san sa-l adorm de pranz am avut o revelatie : Vine primavara si eu am nascut primavara deci acusi se face un an si ma duc inapoi la scarbici.
Si m-a cuprins deja un dor nebun de anul asta, de piticul meu si l-am strans mai tare la piept. Caci momentele astea cat a fost bebelus complet neajutorat si agatat de tzatza mamei nu se vor mai intoarce veci si pururi. Si au fost cele mai frumoase momente din viata mea.
Deci cand ma mai plang de bulina ca sta lipit de mine parca cu super-glue sa-mi dati una peste cap!
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
Danicris spune:
Buna dimineata.
Multumesc, fetelor, pentru raspunsurile legate de olita si pentru retetele cu avocado. Doamne, m-au innebunit toate "sfatuitoarele" cu "pu-ne baiatu' la olita sa se obisnuiasca ...". Mda.
Va pup pe toate si va multumesc ca m-ati acceptat in gasca voastra si ori de cate ori am o nelamurire sau o problema gasesc la voi sprijin.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Danicris spune:
Gabitza, mi-ai facut o pofta cu pizza aia ... azi fac si eu, vai de dieta mea.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
elena_g spune:
Buna dimineata!!!
Va anunt a doua zi a minunii....a dormit copilul meu iar pana dimineata.S- a trezit cam la jumatate de ora dupa ce s-a culcat dar pana dimineta nu a mai zis nici pas.Cred ca s-a obisnuit sa doarma pe burtica si nu mai incearca sa se ridice.Dimineata parca e cazut din avion...Doamne ajuta sa doarma de acum.Si ai vostri la fel....
A si papat...aseara 190 ml si dimineata 200ml..au ...nu a mai papat de mult asa.Sper ca de acum vreo 2-3 sapt.pana la urmatoarul dintisor sa ne comportam mai bine.
Kiwi e bun de acum pt bebei?Mie mi-a zis medicul de fam.sa nu-i dau pana la 1 an (nici capsuni).Tare as vrea sa mai incerc si eu altceva ca s-o fi saturat mititelul....eu ii dau dimineata..mar+banana+branza...ii puneam si clementina acum am scos-o ca parca nu ma era asa incantat.Si apropos de branza...eu ii dau branza de vaci luata de la tarani.I-am dat la inceput doar o lingurita ,am vazut ca e k..acum numai asa ii dau.Ii faceam branza calcica dar de vreo 3 saptamani ii dau branza de vaci.Va pup....o zi frumoasa...sunt super odihnita...munca,munca dar mai bag un ochi pe aici mai tarziu.
Reallaura spune:
Buna dimineata, fete dragi si harnice...
mama ce mai scrieti!
Alyshuca esti o frumooooassaa! Si ce tot spuneai tu de socrii tai, numai lipiti stati in toate pozele, aveti toate sansele sa ajungeti tot acolo!Se vede ca va iubiti mult!
As mai vrea si eu asa ceva...
Vlady s-a comportat bine in lipsa voastra? Misto ca i-au placut urzicile...as papa si eu...
Vianne ce pozici frumoase cu Stefana, s-a facut o fetitza frumoasa foc. Si ce cocheta e ea, cred ca o sa-i faca mami la hainute...mmmmm
Gabitzule o sa incerc si eu reteta de pizza...
Esme o sa incerc pentru pui avocado cu usturoi si ce mai ziceai tu acolo, ma duc inapoi sa-mi salvez retetele de la capitolul asta...suna tare bine eu inca nu i-am dat usturoi..
Doloress ce nasol ca incepi serviciul, suntem tare norocoase noi in Romania cu 2 ani de stat acasa pe 85 %!! Mie mi se pare ca abia acum incepe anul ala frumos, in care am mai multa libertate de miscare cu bb, pot sa bat parcurile, sa ma vad cu sis, sa stam la nisipar, la leagane...
sper sa ne scrii tot asa des!
Cleo merci pentru pontul cu cartile de la Polirom, am si gasit cateva care imi fac cu okiul.
aelita m-ai linistit cu mancatul de bucatele...eu tot incercam si ma stresam ca nu pare dornic... imi plac posturile tale, mereu le citesc cu placere..
Micaela
parca tu imi cerusei info cu aurul...era cam 80 ron gramul, cu 47 ti-l cumpara, ceva de genul asta...nu am putut sta f mult sa ma interesez si pe la alte magazinase, dar cam asta e...ah, si manopera e vreo 30 ron cam asa...
hai ca ma duc sa salvez retetele de bunatati, ca asta micu si asa nu mai are rabdare...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
cleo78 spune:
niatsa.
fetelor, am luat de laredoute neshte minunatii de hainute pt fifi mic... abia astept sa le poarte la vara!! M-am uitat aseara de 3 ori prin ele ..
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
ainigriv spune:

de dimineata si cafeaua de rigoare!!!
Daaa,fetele,am inceput discutia de la lapte si am ajuns la diversificare...pe scurt,ca s-ar putea sa ne trezim...fiecare copil e unic,asa ca fiecare mama face cum stie ea ca-i mai bine pt puiul ei!!!Normal caMissnu poate da laptic daca stie ca-i alergic puiul,iar Elenamerge pe pasate pana va fi pregatit puiul sa pape mai mare...nu era vorba despre fortarea lucrurilor,doar de dragul de a fi in "standarde",ci despre a lasa lucrurile sa vina in ordinea fireasca:daca se bate cu mine pt o coaja de paine nu e normal sa o las sa"deguste",cu toate ca... glutenul???!!!Oricum,sunt relaxata,nu vreau sa mai citesc nimic despre ce-i bun sau nu,ca te apuca disperarea daca te iei dupa tzzz pareri:asa si avocado,banane,citrice,peste si chiar lapte formula sunt alergenice,important este sa se testeze fiecare aliment nou si daca merge ,e OK!!!
Alina_anto,Desiree,colege de suferinta cu somnicul,dar macar nu plang noaptea,sa se trezeasca de cate ori vor,chin de somn pe marginea patului,ca o venii si vremea cand doooorm toata noaptea!!!
Doloress,Missam vazut pozici superbe...pai ce sa te poti supara pe asemenea scumpei ca nu dorm,nu papa...iti trece cand te uiti la ei!!!
Cadinate admir tare mult pentru forta ta de a lua cea mai buna decizie pentru tine si copilul tau,nu stiu care au fost problemele,dar ti-am spus,linistea mai presus de toate si vei avea satisfactia de a-ti fi crescut puiul singura!!!In plus,Dumnezeu da ajutor dupa cum avem nevoie,deci nu uita,nu esti singura niciodata,ci cu El!!!
"La multi ani, sarbatoritilor,puiuti draguti,sa va faceti mari!!!
gabitzam spune:
Laura, acum cateva zile mi-a venit si mie pachetul la posta cu cartile de la Polirom. Eu iau multe de la ei, ca au multe reduceri si promotii. Acum am luat din colectia Thriller, la 9.99 bucata+ inca o reducere de 30% ca sunt membru al clubului. Numai sa le si citesc
Ca deja s-au adunat multe pe raftul de citit. Cand am ramas acasa de la servici ziceam ca o sa citesc de o sa rup. Aiurea, cred ca am citit 2 carti de atunci, si alea chinuite.
Dintii lui Raducu, cei de sus, il chinuie rau pe pui, nu mai zic ce nopti am avut in ultimul timp... Acum imi amintesc de ce l-am luat definitiv pe Andrei in pat cu mine la faza asta, uitasem cum e.
Basca s-a stricat si la burtica de ieri, cel mai probabil tot de la dinti. Azi o sa-i fac orez cu morcovi.
Vianne, Stefana este adorabila! Imi place tare mult, are asa o dulceata in privire, tare ti-as pupaci-o ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Andrada79 spune:

ANNIKA printesa de Adriana78
, BIANCA MARIA printesa de Bratafel
, ANA 
Viane e o dulce printesa ta. Mai dar ce va asortati voi acolo!!!! Daca rochita e mov atunci si in fundal e ceva mov! Spor la citit!
Reallaura sa stapanesti sanatoasa inelul!
Desiree vai ce frumos povesteti tu acolo. Cred ca e asa dulce!!!!!! M-ai topit toata!
Elena ma bucur ca ti-a papat mai bine. La noi tot slabut, a baut acum 100 ml de lapte o sa mai bagam abia pe la 12-13.00 un iaurt pe urma pe la 17-18.00 legumele (cam 200 de piure) si seara poate papa cam tot asa 100 ml maxim 120 de lapte cu cereale! Mi se pare atat de putin!!!! Dar asta e, il las cum vrea el ca nici nu se pune problema de fortat, inchide gurita si gata daca nu mai vrea nu mai vrea!
Miss eu ca si scaunel tot chicco polly am. Noi am facut un adevarat studiu de piata cand l-am luat pt ca trebuia sa indeplineasca mai multe conditii. In primul rand cand plecam in vizite noi il luam cu noi ( ma refer la vizite asa de o zi intreaga) si imi place ca il tin cu noi la masa asta pt ca e reglabil pe inaltime, masuta este detasabila si asa stand cu noi se simte si el bagat in seama. Ce mai imi place la el e ca spatarul se regleaza si cand plecam il folosesc si pe post de patut pt ca se lasa si spatarul iar partea din fata de la picioruse se ridica pana ajunge la orizontala. Aaa si partea unde vin talpile ca si punct de sprijin se regleaza, pe masura ce creste se da mai jos. Ce nu imi placuse initial la el era greutatea dar acum ma bucur ca e asa pt ca e stabil. Piticul meu mai nou in timp ce papa ii place sa se hatane, cand in fata cand in spate si are o forta ………chiar ma gandeam acum bine ca e scaunul stabil ca altfel pica cu tot cu scaun. Hai ca m-am intins o gramada, uite si poze cu scaunul si intins: http://community.webshots.com/album/567793880tAERsI?start=96
Simonix spune:
Neatza fetelor
Eu cam lipsesc la apel pentru ca am cam mult de lucru si seara ma dor ochii :( Am apucat sa cetesc niste chestii din urma: a propos de scaunel Chicco Polly - ca si Andrada, sunt f multumita de el, si desi nu imi placea faptul ca parea greoi, acum zic merci, caci al meu pitic vrea sa pape in picioare si se batzaie ca la nebuni in scaun. E pretty safe ![]()
Apoi ... branzica - Esme pe aici, pi la Bruxelles, se poarta cum vor parintii. Pediatrul meu mi-a zis sa nu ii dau branza de vaci in fiecare zi - caci ii stresez rinichii... hmmm... Daca vreau neaparat, pot sa ii dau dar o sa imi faca pipi mai concentrat ... De asemenea, iaurt a zis ca NU ESTE indispensabil - el prefera ca un bebe sa bea lapte, decat sa pape iaurt sau branza. Eu, cu mama inca acasa, ii dau animalutzului branzica facuta in casa - are si mama un stres :) Insa cand ea va pleca eu nu cred ca o sa prestez in fiecare zi sa ii fac cupilului branza.
In legatura cu mancarea noastra - si Robert gusta din ce papam noi - evident, ce se poate: paine, clatite, mamaliga, branzica etc - tot ce mancam noi ... e un cersetor, un milog... nu zice nimic, dar are o fatza ............. ca aici: http://picasaweb.google.com/s.vilau/JustBeforeChristmas#5282720326326579010 Of of :p
Nu am timp sa mai aprofundez ... am si eu o problema cu Robert: imi vomita dimineata destul de des (cam de 3 ori pe saptamana). Nu stiu de ce, chef de masa are, e linistit, nu se agita, nu pare bolnav, in restul timpului e vesel, plin de energie, la cresa mi-a zis tanti ca linge tot ce ii da sa pape, si asa si este, mananca tot tot, indiferent daca e mult, putin, nu face mofturi. Azi dimineata a papat, era vesel si deodata a vomat in jet de 3 ori - tot a dat afara, si pe nas, pana nu a mai avut ce . Hmmm... Ciudat - el nu a vomat niciodata cand era mic ... oare ce sa fie ? Ati patit asa ceva cu bebici aparent sanatosi ?? V-am spus, el nu da deloc semne ca ar fi bolnavior, in afara de un nasuc un pic nfundat (nici macar muci curgaciosi nu mai are). In rest dupa ce termina de vomat - distractie mare 
Am sa il sun si pe pediatru, ca deja face chestia asta cam de multisor.
Va pup
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe