America (148)
Raspunsuri - Pagina 10
adrianaloy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihutza11 am vazut ca discutati de taxe.. pt noi e primul an cand facem treaba asta.. si voiam sa va intreb: cum e mai bine sa procedam: apelam la HR block de exemplu sau sa incercam sa le facem noi online.. si cam cat costa o consultare din asta la HR? asa ca idee.. |
Mihutza, banuiesc ca daca e primul an de taxe, situatia voastra financiara e oarecum simpla, fara morgages, poate ceva dobanzi, schoolarship, donatii, daycare? Eu in primul an le-am facut de mana, folosind formularele de la posta- nu ai ce sa gresesti ca instructiunile sunt f simple- nu treb sa fii matematician!. Nu stiu daca merita sa mergi la H&R Block- costul la ei depinde de nr. formularelor care le completeaza- minim e cam 50$. Dar, daca citesti mai in urma, eu era sa ma frig cu ei- mi-au calculat un refund mult mai mic decat cel care-l "meritam".
Good-luck!
arminad spune:
Carmen,nu cred ca ai cum sa fii facut vaccinul.Nici fiica-mea care are 15 ani nu l-a facut ,a facut boala ,a luat-o de la gradi cind avea 6 ani (in Ro ,desigur)are si acum un semn mic in barbie .Daca imi amintesc bine nici cind era Dan mic nu era obligatoriu acest vaccin in Ro.Noi l-am cumparat si l-am facut ca stiam ca aici este obligatoriu.
Mihuta ,mai sunt si alte firme de taxe in afara de H&R Block .Liberty tax am auzit ca are tarife mai mici .Plus ca sunt firmele astea mici care n-au atita reclama .Or fii si ceva romani care fac taxe p-acolo ca si-asa n-ai nevoie de nu-s ce scoala pt asta .intreaba si tu la biserica sau la prieteni,asta in caz ca nu indrazniti sa faceti singuri de la inceput .
Si eu sunt mai mamoasa cu baiatul decit am fost cu fata ,credeam ca din cauza c-am fost mai batrina cind l-am avut pe el dar acum cred c-ar fii fost la fel si daca era el primul,cred c-am sa fiu o scorpie de soacra
Ramona ,bine ca ai scapat de jury duty ,mi-e groaza si mie sa nu ma cheme astia.Cum a-ti rezolvat cu speech-ul lui Alexandru pina la urma .A-ti gasit locul ala sau nu?
Hilde ,am citit articolul si mi-a placut !
alintaroma spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adrianaloy
Mai, ce inseamna batranetea......Alintaromaimi cer scuze, le-am facut ghiveci pe apele astea. Ai dreptate, Dorna e de la CocaCola, iar cea de la Pepsi se chema Roua Muntilor si Izvorul Alb! .iertare? Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00) |
Adriana
miereamara spune:
Pana acum nota de plata pt spital e de vreo 30.000$. Si mai sunt facturi de venit, asta e doar o mica parte. Slava Domnului ca am putut sa imi prelungesc asigurarea, ce ma faceam acum fara insurance?
Oricum o sa am de luptat cu astia, dar macar sunt acoperita.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
alintaroma spune:
Fetelor vin si eu cu o intrebare. Stiu ca sunt total off topic dar mai stiu si ca e plin de mamici inteligente pe aici de aia va si intreb asa ceva. So, prietena mea (rusoaica) are un bebe de 4 luni si il alapteaza exclusiv si de 2 saptamini are singe in fiecare scaun. A mers la pediatru si i-au spus ca e alergic la lactate so sa si le scoata ea din alimentatie. Asta a facut si se vede ca nu a rezolvat nimic. Acum a mers din nou si i-a spus ca daca dupa 2 saptamini de nelactate tot are scaun cu singe atunci s-ar putea sa fie alergie la peanuts sau soy. Ea saraca e disperata. Ii recolteaza proba din scaun si trimite la laborator dar astia nu ii spun altceva decit ca e alergie. A mai trecut cineva prin asa ceva? A auzit de asa ceva? eu nu stiam ca poate rezulta scaun cu singe la de la alergii la ceea ce maninca mama. Dar eu nu le stiu pe toate So, orice sfat/parere e bine venit
AB spune:
Asa din zbor vazui:
Nasi si finuti sa fie intr-un ceas bun! Sunteti niste frumosi si niste zambareti si sa fiti fericiti.
Noi bem Poland Spring cred ca asa se scrie...oare ce o fi si cu el? Ah si Borsec made in .ro.
La taxe noi le facem.... cu al meu. Le-am facut singuri de cand aveam doar burse sau doar salarii. Acum eu le fac in .fr si al meu aici. Desi e complicat cu doua tari, venituri mixte salariu si actiuni short si long care fiecare se impoziteaza diferit... el pretinde ca legea e ca un program scris cu picioarele, dar totusi program.
Oricum anul asta mi s-a facut rau cand am vazut cat vom da la taxe. Si inca nu intra Obama peste noi... atunci sa vezi distractie. Ca de cheltuit are planuri mari
In fine noi nu mai avem planuri de cheltuit. Visam sa terminam de schimbat geamurile si sa facem o baie suplimentara, dar am renuntat. Mai dam niste bani la mortgage ca nu se stie niciodata cand am ramane intr-un singur venit... si speram in mai bine.
Cate o floricica de fiecare americanca ... o sa cetesc si eu sa ajung la zi...
Am intarziat prin Franta ca mi-au bulibasit orarele cu grevele.
Ah si am spatele in pioneze. Si mama pleaca sambata ca are necazuri prin .ro cu apartamentul... In fine numa vesti bune.
AB spune:
Alintaroma eu stiu ca intrerupoerea lactatelor se refera la mama nu la alaptat. Prima faza este aceea in care mama nu are voie lapte/branza/unt nimic care contine lactate inclusiv paine... A se manca din magazin kosher food pareve sau meat.
Uite aici cateva idei. Vezi daca nu cumva e vreo cauza benigna gen un mamelon crapat al mamei.
Fetita mea a vomat cu sange o data cand aveam eu o mastita si a ramas ca din cauza mea.
Ca orice diagnostic de noi nascut.... e greu de dat pana cand nu evolueaza in ceva complet grav. Vezi ce alt simptom mai are. Daca e scaun normal sau diaree. Un examen coprologic in care nu se gaseste mai nimic si-n care sangele nu este excesiv duce la concluzia iritatie a stomacului, probabil alergie.
De asemenea e bine sa vada cand bebe face kk de unde vine sangele. Gastrointestinalsau urinar. Pentru ca bebei facand amestecat e greu de zis de unde si post e greu de stiut de unde. Asta poate face ea ca mama.
De asemenea e importanta culoare sangelui rosie aprins sau maro sau mai neagra. Daca-i din sursa externa gen sanul mamei e mai maroniu in firisoare subtiri. Daca-i tot in firisoare si sange mai rosu este probabil anus sau partea inferioara a intestinului.
E important de stiut originea parintilor si daca au ceva probleme hemofilice. In general hemofilia e atasata bazinului mediteraneean , dar nu exclusiv.
Daca-i rosu inchis si gelatinos si-n plus bebe e agitat si cu burtica dureroasa nu-i a bine intrucat sangerarea poate fi mai importanta si avea ca origine exact stomacul.
Apoi e important daca e doar sange sau sange si mucus. Si sa se uite cineva la bb sa nu aiba vreo fisura mica anala dupa vreo constipatie
Uite aici cateva idei:
http://www.baby-medical-questions-and-answers.com/blood-in-stool.html
http://www.kellymom.com/babyconcerns/bloodystool.html
Tipuri de kk:)
http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/poop.asp
miereamara spune:
Acsor, multumim! Esti invitata la botez, of course:))
De Miau-Miau mai stie cineva, ceva?
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
CamiM spune:
Vio raspunsul lui Acsor este super dar daca e vorba de alergii pot sa iti spun ca eu am o prietena buna si asa a patit ea cu fetita. Pana la urma ajunsese de nu mai manca (mama) decat cateva legume si carne de vita parca.. a scos tot ca nu gaseau cauza alergiilor. Au facut si teste din acelea pe pielea bebelusului si pana la urma au descoperit ca are o alergie extrem de puternica la ou si la orez ceva mai slab.Fetita are acum 3.5 ani si a trecut peste alergia la orez dar la ou inca mai are ceva sensibilitate dar cat a fost mititica orice urma vaga de ou in mancare( chiar cea mancata de mama),orice atingere si daca ii puneai ou pe piele ii provoca o reactie.
Multa sanatate si sper sa se rezolve repede orice ar fi.
Acsor bine ai revenit! Chiar ma gandeam unde ai disparut..
Si ca vine vorba de disparuti stie cineva ceva de Ramona?
Miere cu bill-urile de la spital nu te lasa du-te cu ei pana in panzele albe; si vezi sa rezolvi toate claim-urile ca eu am avut surpriza ca dupa 7 luni de la nasterea Sofiei sa mai ma trezesc cu un bill de 1000$ pentru un al doilea doctor la cezariana.. care pana la urma nici nu era doctor era o asistenta ceva mai priceputa.. in fine mult norc si sper sa rezolvi usor totusi.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Ramona J spune:
Sint pe aici, dar ocupata si nu prea ajung sa scriu. Aseara a trecut si o furtuna peste noi (cu sirena de tornada), aia de a facut ravagii prin Oklahoma.
Toate bune.
Alexandru s-a hotarit sa scrie despre mizeria din NY, am scapat de vizitele prin ghetouri. Oricum si la povestea cu NY o daduram pe latura pozitiva: lume multa, se recicleaza, ex. ca in Times Square se face curatenie foarte rapid in noaptea de Revelion si se reia circulatia fara probleme.
Vad ca gunoaiele din Romania i-au ramas intiparite in minte copilului, ca aminteste de ele de cite ori vorbim despre Romania. Si n-a mai fost de vreo trei ani! Oare sa-l mai trimit? Cine mai merge - spuneti-mi si mie daca s-a facut ordine si pot sa-l trimit si pe el. Ca nu vreau sa ma mai faca de rusine cu povestile astea.
Ciuf don't worry ca o sa fie bine Luca. Stiu ca nu e usor, dar el va fi pe miini bune si cred ca-l si ajuta sa devina independent.
AB, bine ai revenit. In Franta vad ca nu se mai termina cu grevele.