Bobocei de septembrie-octombrie (50)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
andreutac spune:
Neata si poftiti la o calda, eu deja am servit-o, avand in vedere ca azi fii-mea mi-a dat trezirea la 5.40.
Era de asteptat totusi, caci ieri am profitat de vremea superba si ne-am plimbat aproape toata ziua, am ajuns in casa doar pentru papa, schimbat pampers si alte chestii marunte.
Ce bine de fetele din Tineretului si cele din IOr ca se pot intalni si au si parcul aproape. Noi stam in Militari, parcuri k lumea nema, Moghiorosul relativ aproape si cu asta basta.
Vreau si eu sa urez, cu intarziere, La multi ani Andreei (andy_galro), precum si tuturor boboceilor nascuti in zile de 7 si 8.
Am vazut poze fffff frumoase cu bobocei, nu incerc sa nominalizez ca sa nu uit pe nimeni.
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
300 spune:
Neata! Cafea pentru toata lumea!
Si sotul meu e un harnic. Face si baita, la inceput mai putin, acum stie tot ritualul. Mi-a fost mai greu sa-l determin sa faca patul dupa baita fara sa-i spun eu ca trebuie facut, sa inteleaga ca daca spun ca m-am trezit de 5 ori azi-noapte inseamna ca sunt obosita...
Aseara am aflat ca asimileaza punctual ce-i spun, si ca trebuie sa zic: m-am trezit de 5 ori noaptea asta deci sunt obosita. Ale naibii lucruri evidente, i-am sugerat sa incerce el tratamentul asta o saptamana, iar eu sa merg la serviciu.
Credeam ca ne vom obisnui mai repede. de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
gaia.nevia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CosmyB. Babymom ![]() ![]() Prietena mea cea mai buna are baietel si el seamana leit cu tati lui. Noi am fost plecate amandoua cand s-au facut copiii ![]() |
Buna dimineata si subscriu si eu la clubul celor plecate de acasa cand s-au facut copiii. Si eu am doi....
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
claudinna spune:
_giulianna_, un simpatic Edi! m-am uitat cu soatza la el cum alearga si cum se enerveaza cand se loveste de ceva. am ras cu lacrimi!
l-am pus si noi aseara pe Razvan intr-un premergator si statea aplecat in fatza, se tinea bine cu mainile de margine si binainteles, nemischat! n-are antrenament, ce sa mai!
La multi ani pentru bebelushii nascutzi intr-o zi de 8!
Eva, ce face Noah? cum mai sunteti?? iar ne-ati parasit?
vad ca si Carla sta departe de noi in week-end:) profitati de zilele frumoase, ha?
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
300 spune:
O sa urmeze o chestie usor off topic. Din situatia reala am taiat doar cateva lucruri esen#355;iale pentru ca deh suntem oameni, suntem complicati si altfel era greu de expus situatia cu pricina. Uneori ma apuca amocul cand mi-aduc aminte ce-am lasat la serviciu. Era perioada de recrutari la noi. Practic departamentul s-a dublat. Eu am facut o parte din munca de recruiting pentru ca nu mai apelam la hr, iar apoi training. Cursul firesc al lucrurilor era ca eu sa am o parte din oamenii astia in subordine dar a venit Anda. Uite-asa ma voi intoarce eu la serviciu ca entry level dupa 3 ani jumate de munca grea. Sau cine stie? Cert e ca am renuntat la niste lucruri pentru copil si vreau ca sotul meu sa aiba lucrul asta in gand si sa nu ma ocoleasca seara cand vine acasa pentru ca vezi doamne ii fac reprosuri. Cred ca am trecut peste un moment de cumpana.
Sunt curioasa daca printre voi sunt si persoane care se regasesc in modelul de mai sus. Ca o precizare in plus, soata mea este o persoana foarte atenta si intelegatoare iar eu nu sunt genul care cere imposibilul... In general de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
claudinna spune:
Angelynna, cred ca ti-am mai spus ca imi plac ochii Crinei! si Razvanel nu e dat inca...am avut 2 tentative..eshuate:)) Cred ca pe Crina o astepta!
Luminita, mi se pare super ideea Adei! daca gasesti pe cineva sa te ajute sa cobori...la plimbare merge formula aia super bine! dar sa nu te astepti sa te intorci odihnita
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
andreutac spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gaia.nevia
Buna dimineata si subscriu si eu la clubul celor plecate de acasa cand s-au facut copiii. Si eu am doi.... |
Subscriu si eu...Eva mea e leit tac'su, eu am fost doar mama purtatoare
![](icon_smile_big.gif)
Cat despre soti/tati, eu raportez una bucata sot/tata model, se ocupa cu placere de Eva, care nu e tocmai un copil usor de crescut, ci mai degraba dificil, insa ne mai ciondanim si noi din cand in cand pe motiv ca el socializeaza la serviciu, ca eu ma plicti toata ziua cantand, maimutarindu-ma, schimband scutece si alte alea.
Hm...Ramo(300), pare frustrant ce spui tu acolo, asta e pana la urma, gandeste pozitiv pentru ca esti cu siguranta mult mai castigata avand-o pe Anda. Si in cazul meu se intampla ceva asemanator, dar mi-am dorit-o mult prea mult pe Eva din prima clipa, iar restul nu mai conteaza..pt. moment
![](icon_smile.gif)
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
gaia.nevia spune:
Ref la renuntari si discutii acasa...
Am simtit exact ca tine la prima sarcina. Si mai ales am simtit o frica teribila de "saracie". Eu castigam de doua ori cat sotul meu, si sa renuntam la suma asta pentru 600 ron mi s-a parut imposibil. In al doilea rand, aveam o cariera.
Am inceput, in 1997, de jos de tot, asistent 1. Am tras de mi-au iesit ochii, si cand spun asta intelegeti si sacrificii de gen munca peste program, munca de acasa, munca in we, proiecte la care sa ma bag ca sa "demonstrez ce pot" si tot asa.
Si am reusit sa ajung manager, ceea ce nu se prea intampla la noi. Cand am nascut, eram pe calea cea drepta sa ajung manager2. Si cand am plecat in maternity, nu va pot povesti cum s-au rugat de mine sa ma intorc repede, cat mai repede.
Acasa nu imi placea situatia, sotul tot timpul la munca, stresat ca eu n-o sa mai am venit, stresat ca nu mai are libertatea de a isi da demisia cand vrea el si cauta altceva... asta adaugat peste toate noutatile si greutatile si misterele pe care le aduce un bebe in viata unor proaspeti parinti... rezulta camp minat acasa. Orice vorba aiurea, orice intrebare declansa certuri interminabile, reprosuri... urat. Ma rog, poate e de inteles avand in vedere noutatea situatiei... nu cred ca sunt singura care va poate povesti de o situatie conflictuala, tensionanta, in primele luni dupa nasterea primului copil.
Asa ca, atrasa de evolutia carierei mele si de banii fara de care credeam ca nu ne vom descurca m-am intors la munca dupa 5 luni.
Unde lucrurile se schimbasera un pic. Adica, da ma rugasera sa revin, si da, eram gata sa fiu promovata. DAR se schimbase seful. Seful cel nou nu ma cunoaste, el vrea sa ii demonstrez ce pot. (again?!?!!)...
In fine, greseala mea ca nu m-am intors acasa imediat ce am constatat schimbarea conditiilor promise... una peste alta am tras 1 an de zile pe un job de level 2, cu salariul dinainte de a naste pe Teo, si cu reprosuri permanente ca plec acasa la 5 jumatate, ca mi-am luat concediu pentru Teo cand a fost bolnav si altele... promovarea se tot indeparta, iar cand am ramas gravida din nou... mi-a fost clar ca promovarea s-a dus pe apa sambetei.
Si mi-am dat seama ca Dumnezeu mi-a aratat ca am gresit. Si mi-a dat inca o sansa sa stau acasa cu puii mei mici si dragi. Si ca nici un ban din lume nu poate "plati" asta.
Asa ca nu-mi mai pare rau de cariera. Intre timp si legea cu 85% s-a aranjat atat de bine... Oricum ma pregatisem sa stau 1 an macar, chiar si cu 600ron cum era legea cand am intrat eu in prenatal.
Si sotul a simtit si el acelasi lucru. Si a vazut ce insemana sa stai singura acasa cu doi copii mici, si sa apuci sa faci si tu pipi macar. Si simt ca apreciaza mult mai mult ceea ce fac, si ma ajuta mult cand e acasa. Nu mai e nici asa stresat cu banii, sigur ne vom descurca cu 4000 ron, si daca el renunta la serviciul lui (are o situatie destul de tricky si nu se stie niciodata cand se duce totul de rapa... cam stresant, zau asa, sa nu ai siguranta zilei de maine!)
Bineinteles tot mai avem discutii, tot nu se pricepe la fel de bine ca mine si tot nu e sensibil mereu la starile mele... dar invat si eu sa fiu mai toleranta, sa nu-l mai tratez ca si cum ar sti tot, ar simti tot si ar intelege tot... chiar e din alta lume si daca am nevoie de ajutorul lui trebuie 1) sa-l cer, si 2) sa stiu cum sa-l cer... si 3) sa mai si multumesc frumos cate o data... Ca la serviciu, nu?!
Iar cariera... cum am facut o data, mai pot face inca o data... daca vreau. Desi nu sunt sigura ca mai vreau sa sacrific vreo ora din timpul copiilor mei. S-ar putea sa accept la intoarcere tot un job entry level, unde sa ma scutesc de oameni in subordine (aveam 9 inainte de Teo, si 4 inainte de Radu) si de stat peste program...
In fine, m-am intins prea mult ca deobicei... ma scuzati mi-am zis si eu oful cu cariera, Ramona, ce incerc sa spun este sa nu iti para rau nicio secunda ca esti langa fata ta cand creste.
Esti tanara, mult mai tanara ca mine, ai tot timpul sa reiei munca si lupta pentru o cariera, si daca la tine la serviciu nu iti mai place, poti oricand cauta altceva.
Iar sotul tau ( ca si al meu) are si el nevoie de timp, pentru a-si pastra cariera (am meu da tot felul de examene si certificari, ca sa-si creasca "valoarea", cam unul la doua luni daca nu mai des, si pentru astea invata acasa, noaptea) apoi are si el nevoie de timp sa se deconecteze un pic... iar preluarea din tascurile legate de copil, numai odihna nu e...
Daca dau dovada de bunavointa... eu zic sa incercam si noi sa ne aducem aminte ca nu era huzur pe noi cand eram la munca. Parca nu era asa obositor ca acasa cu copiii... dar nici odihna nu era...
Si vine soatza de la munca, si intra in schimbul 2 acasa...si cand se culca toata lumea, mai are de lucru la calculator, examen, proiect, ce-o fi... echipamente noi... Nu e usor. Acum ca va scriu voua imi dau seama ca nu prea il menajez... Ia sa vedem... putem imbunatati ceva?
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
angelynna82 spune:
neatza si de la noi
Andreea si Ramo saru'mana de cafea
Miruna de Momymagda , Noah de Eva , David de Sanziana La multe lunite
CosmyB pe Maya frumoasa foc, multumim de aprecieri
Claudinna asta-i un semn nu-i asa? Mai mult ca sigur o astepta pe Crina pe Razvanel
Giulianna vazut pe Edi cum alearga pe acolo
Discuii, discutii...sunt cam satula...poate ne ajuta Dumnezeu sa ne mutam anul acesta si adio soacra
Azi mergem la mamaie (vine si ne ia tataie), de cand am nascut-o nu am dus-o acasa la mine si acum ii fac cunostinta cu restul lumii
Fata mea a dormit aseara de la 9.30, s-a trezit la 6, ii era prea somn sa pape si readorame cu bibe in gurita...trezirea la 8...eu in schimb sunt moarta de somn...am adormit pe la 3 si mi-s zombi
Gaia si Ramo am citit aseara blog-urile voastre, tare frumos scrieti, aveti inspiratie
Citesc si revin fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
angelynna82 spune:
Eu ma mandresc cu tati, cand e acasa ma ajuta, sta cu bb, eu fac curatenie, el o adoarme, face de mancare, daca e sa iasa afara ok...dar mai mult eu ies cu ea, luand in considerare ca job-ul lui ii solicita cam tot timpul
Eu mi-am incheiat contractul cu firma unde lucram, nu iau CIC si ar fi insemnat sa revin mai devreme la munca ceea ce nu se poate, stau in cumpana cum sa fac: o dau la cresa de la 1 an sau stau acasa 2 fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina