prietena ...sau poate nu!!

prietena ...sau poate nu!! | Autor: lilach

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu cu ce sa incep...

Poate ca nu e bine ca va scriu aceste rinduri dar se pare ca momentan nu mai am alte prietene.

Se pare ca am ajuns cam la jumatatea vietii si acum realizez ca sint tot felul de prietenii.

Am sa incerc sa va povestesc prin ce trec eu in ultimul timp cu o prietena pe care o am aproape de 20 de ani...care traieste tot aici impreuna cu familia ei.

Dupa cum v-am scris si alta data in urma cu un an si ceva m-au dat afara de la lucru pe motiv ca "acum ai nascut si nu vei putea sa faci fata lucrului ca si inainte".Probabil ca sint si alte mamici care cunosc aceasta situatie.

Mi-am zis atunci: "o.k. intot raul e si un bine" macar ma voi putea ocupa de puicuta cea mica si totusi citeva luni voi primi ajutot de somaj...care spre surprinderea mea a fost chiar mai mare decit luam eu pe perioada cit am lucrat.

Insa prin septembrie-octombrie anul trecut am inceput sa-mi caut de lucru cu forte proprii (cu toate ca inca primeam ajutor de somaj-cei de acolo nu mi-au oferit nici macar o data de lucru) dar pentru ca stiam cit e de greu e sa-ti gasesti de lucru am vorbit si cu aceasta prietena care mi-a spus sa-i dau c.v. ca-mi aranjeaza ea sa lucrez ...nu imi promite ca va fi de azi pe miine dar va face tot posibilul.

Eu intre timp nu m-am lasat pe tinjeala ci am tot cautat: ziare,internet,telefoane din cartea de telefoane, mers personal si cersit ceva de lucru...nimic.

Si asta tot asa pina in luna martie cind ma suna intr-o dimineata si-mi spune sa fiu pregatita ca ma vor chema la interviu...insa nimeni nu m-a sunat nici pina in ziua de astazi...Ea a incercat sa se scuze cu tot felul de pretexte si eu i-am spus nu-i nimic...data viitoare sper ca voi avea mai mult noroc...la care ea mi-a spus:
" sigur se vor face inca angajari la noi tot mereu se fac angajari". Si eu ii spun:
"pai vezi, de ce iti faci probleme...doar nu trebuie sa ne suparam din asa chestii".

De atunci au trecut inca citeva luni asa cum probabil sesizati si voi..
Noi am fost plecati in Romania...si ea cu familia tot in Romania.
Acum sintem cu totii acasa si ne-am intilnit, am vorbit la telefon,
dar ea nu amintea nimic de slujba...dar nu intelegea de ce eu sint asa de suparata...suparata pe viata asta...aproape am intrat in depresie(poate chiar am intrat si nu realizez).Pina ce am intrebat-o eu despre starea lucrurilor la care ea mi-a spus ca nu se fac in aceasta perioada nici un fel de angajari si asta dureaza cam de mult si in caz ca angajeaza, vor angaja doar barbati.

Totusi, cu toata starea mea sufleteasca, mi-am adus aminte de o alta persoana care lucreaza cu prietena meanu exact in acelasi loc (culmea este ca eu i-am aranjat prin prietena mea sa lucreze acolo) si -mi-am spus:
"ce-ar fi sa o intreb pe ea cum stau lucrurile acolo?"
Zis si facut, am vorbit cu ea la telefon in urma cu doua zile si si-a intrebat seful si pe cea de la angajari daca angajeaza femei ...bineinteles ca angajam...i-au spus.

Nu va pot spune ce am simtit in clipa in care mi-a transmis acest lucru...,,dezamagita,fericita... Astazi i-am trimis si ei c.v.
Acum trebuie sa astept pina saptamina viitoare(aici nu se lucreaza vineri si simbata)sa vedem ce se intimpla.Ea oricum mi-a spus ca nu poate sa-mi promita nimic...stie doar ca se fac angajari de femei si poate totusi am noroc.

Dupa ce am aranjat cu ea,m-am gindit ce-ar fi sa o sun pe prietena mea la lucru sa-o intreb care e situatia ,daca s-a schimbat ceva de saptamina trecuta (stiind ca se fac angajari) stiti ce mi-a spus ...nu se fac deloc angajari.

Spuneti-mi si voi ce sa cred...sint foarte trista si nu stiu cum voi face fata sa vorbesc cu ea...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mai asteapta putin, sa vezi care e raspunsul celei de-a doua persoane. Poate e numai gura de ea, poate are dreptate si te ajuta. In orice caz, nu spune sau fa nimic la suparare, lasa sa treaca astea 2 zile si apoi ai sa mai vezi tu. Important e sa-ti gasesti de lucru, ce-o fi dupa... cine stie? Bafta multa!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Vreau sa fiu prima care te incurajeaza sa nu te lasi cuprinsa de tristetea acestei pierderi (simti si tu ca ai pierdut ceva, nu?). Eu am plins doi ani dupa cei mai buni prieteni ai nostri care acum au revenit. Nu mai e ca inainte, orice s-ar intimpla. Incerc sa imi inchipui ce simti tu acolo, departe de casa, unde toate suferintele sint mai aprige si lacrimile mai amare. Sfatul meu este sa nu-ti ignori frustrarea. O discutie in care sa afli motivele pentru care EA s-a purtat asa trebuie provocata, indiferent de consecinte.

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Ella, si eu zic ca este bine sa astepti pana se vor lamuri lucrurile. Daca reusesti sa te angajezi la firma respectiva, prietena ta va intelege si singura de ce esti suparata. Cine stie ce o fi in mintea ei. Si eu am pierdut 2 prieteni dragi, eram aproape ca fratii, poate candva voi povesti si eu ce s-a intamplat. Asta-i viata, dupa cate se pare numai sangele nu se face apa, si nici asta nu-i valabil intotdeauna. Si.......hey, revino-ti, ce serv. mai bun decat sa cresti 3 copii (si cu sotul 4 ) pana una-alta.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Parerea mea e sa astepti raspunsul celei de-a doua, cine stie poate ai noroc si te angajezi. Prietenei tale nu-i spune nimic ca poate va face in asa fel(sa-ti puna niste piedici si sa nu mai obtii jobul) incit sa-ti demonstrexe ca ea a avut dreptate ca de fapt sint "angati" doar barbatii ( cutoate ca am mai auzit si pe aici ca ar fi preferati la joburi barbatii care cica sint mai pasionati de munca pe care o fac si care nu se prea se ocupa de treburile gospodaresti de pe acasa, care nu ramin insarcinati cind ti-e lumea mai draga etc..).Apoi daca te vei angaja in acelesi loc aveti toate sansele sa va vedeti toata ziua si mai bine e sa nu-i provoci ura.
Mai bine n-o baga in seama raceste doar relatiile cu timpul va intelege ea de ce....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Asteapta raspunsul de la fata a doua si dupa vei trage concluzia..eu una as ignorao pe prima ...m-as raci complet fata de ea si o las pe ea sa traga concluzii din ceea ce sa intimplat si singura isi va da seama caci a fost egoista si nu ma ajutat cind a avut ocazia...
Dumnezeu ne vede pe fiecare si desigur si pe prietena ta , asa ca nu pune la suflet !!!
Pupici,,,

Elena cu burtica si sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu m-as duce si as intreba-o. Doar sinteti prietene de 20 de ani!!
Si nu uita ca s-ar putea sa aiba motive: nu stia de angajari, a propus pe altcineva, propunindu-te pe tine isi pericliteaza slujba ei...etc
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Va multumesc tuturor celor care mi-ati scris chiar si celor care au facut-o in mod particular.

Am sa astept intr-adevar sa vad ce se intimpla in urmatoarele zile.Nu am sa intervin cu nimic deocamdata si poate nici mai incolo.Poate alta data am sa va spun de ce...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput