Explicatii pe marginea unei reclamatii

Explicatii pe marginea unei reclamatii | Autor: dianocica

Link direct la acest mesaj

Cand am aflat ca sunt insarcinata, mi-a fost recomandat forumul DC de singura persoana pe care o stiam ca avand tangenta cu copii, sotia unui coleg de serviciu al lui A, insarcinata si ea. Mi-a spus sa merg direct la odiseea mea ,sa gasesc multe mamici insarcinate, vom avea copiii de-o seama ... o sa fie fain. Si chiar a fost.

Si multe luni am citit si scris doar la odiseea mea, nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit pe restul forumului. Si m-am trezit, dupa ce am nascut, cu copilul in brate, cu toate informatiile pe care le aveam inutile. Pentru ca, ca orice gravida care se respecta , toate informatiile pe care le stransesem in ulimele luni erau numai despre sarcina si nastere, nimic despre copilul din bratele mele.

Mi-a luat cam o luna sa inteleg ca nu orice spune un medic e automat bun, ca dragostea pentru copill tau nu trebuie limitata de diferite 'scheme' de crestere a copilului, ca nu trebuie decat sa am incredere in el.
Si in aceeasi luna si in urmatoarele am inceput sa mai scot nasul prin restul forumului. Nu, nu dupa informatii concrete, doar scos nasul, cum ziceam.

Si totul s-a chimbat cand am citit un subiect cu 'cei mai iubiti membrii dc', in care cineva o mentiona pe gazela. Care gazela? e, o tipa faina, au mazilit-o la subiectul cu dormitul. Evident, fomeie curioasa , am bagat si eu un ochi. Fara sa exagerez, subiectul lordrei mi-a schimbat viata. A fost acel ceva care mi-a confirmat ca ceea ce simt e bine, ca ceea ce fac e bine, ca copilul meu stie sa spuna ce si cand are nevoie, rolul meu e sa il ajut.
Tot acolo am gasit persoane foarte dragi, pe care le-am urmarit mult timp. Si apoi m-a lovit: daca as fi citit mai mult inainte aveam mai multe sanse sa dau peste astfel de oameni, mamici pe care ma declar norocoasa ca le-am intalnit. Asa ca am inceput sa scriu. Mult. Cat puteam. DC-ul era relaxarea mea, era implinirea ca am ajutat pe cineva sa vada lucrurile mai clar, asa cum si mie mi-au prins atat de bine interventiile unora. Si am scris.... intr-o veselie.

Am atat de multe fete dragi ca mi-e teama sa le insir si sa nu uit cumva pe cineva.

Dar simt ca drumul meu pe DC s-a sfarsit. Nu sunt de ajuns colegii faini pentru a ramane undeva. Mai e si un sef, un birou de conducere, si atunci cand cu acestia nu poti lega nici un fel de relatie, ba dimpotriva, esti tratat cu injuraturi si, evident, regulile nu sunt aceleasi pentru toti, e momentul sa pleci. Am fost si sunt foarte indignata de felul in care unii moderatori isi permit sa te trateze ca pe tarlaua lor, si cum nimeni nu se sesizeaza in nici un fel.

Asta este, exista si alte forumuri faine dar, e adevarat, aici ma simteam ca acasa. Era ceva care ma lega inexplicabil de DC si, scriind acum, mi-am dat seama ce. Acel prim pas pe care l-am facut aici, pe DC, in a imi deschide sufletul catre copilul meu. Si multumesc DC pentru asta.

Rog administratorii sa inchida contul dianocica. La revedere, DC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

mie chiar o sa-mi lipsesti ... si paca-mi vine sa te rog sa ramii (uff, caci sint atitia ochi si urechi care abia asteapta sa scrii - pe tine, pe gazella, pe noe si alte citeva ca voi) dar nu as vrea sa insist daca asta e hotarirea ta. O calda imbratisare de la mine si mii de multumiri pt. ceea ce ai facut p-aici

P.S. dar las' ca stiu io unde va gasesc

Mady29+ si Mihai - (1-aug-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Dianocica, nu sunt permise topicuri de byby si plansete. Fiecare user care vrea sa plece de pe DC este rugat sa o faca demn. Deci am sa inchid si ulterior sterg acest topic. Am sa te rog sa imi spui cine te-a jignit - explicit. Te rog sa imi spui pe pm. AStept detaliile si am sa incerc sa inteleg ce s-a intamplat. Deocamdata, il tin ca problema tehnica pentru ca iti cer ajutorul pentru a indentifica problema in mod concret.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

draga Dianocica,

Mi-ai trimis un pm in care scriä:
Mi se pare inadmisibil sa mi se spuna du-te-n pana mea de catre unul din moderatorii acestui forum, si nimeni sa nu intervina in nici un fel. Imi pare tare rau ca DC nu reuseste sa isi selecteze mai bine persoanele impartiale care atenueaza conflicte, si ca, atunci cand acestia calca stramb, sa ii avertizeze in vreun fel.

--------------------------------

Am investigat situatia pe care mi-ai reclamat-o. Trebuie sa recunosc ca am fost trista cand mi-ai spus ca un moderator DC ti-a spus: du-te in pana mea! Am considerat ca trebuie sa aflu ce s-a intamplat si sa imi cer scuzele de rigoare, in caz ca acest lucru este adevarat.

Din ce am studiat insa, situatia este altfel si lasa loc la multe interpretari. In primul rand, am constat ca nu exista nicaieri acel : du-te in pana mea! - pe care tu mi l-ai trimis in PM ... in schimb am reperat o serie de conversatii sarcastice la care ai participat si tu (adica si tu ai fost sarcastica)
In plus, este absolut interpretarea ta personala faptul ca unei expresii (destul de des intalnita in limbajul anglo-american familiar - i-ai dat traducerea respectiva.

Pentru a proba din datele conversatiei:

-Dupa schimbul de replici dintre doruletz si gazella, dianocica apare cu un mesaj sarcastic:
" off topic: gazela nu mai face trafic pe bloguri pe degeaba , sau, bine, fa, dar macar fa unor posturi faine , la adresa blogului lu' doruletz.
-Apoi vine Andrada cu mesajul sarcastic:
"Gazela, dianocica are dreptate, de ce nu va intoarceti voi la bloguri ptr voi, un exemplu ar fi cele ptr slinguri, poze despre slinguri, discutii despre slinguri, shop-uri ptr slinguri etc, si acolo puteti sa va sling the heck out of it.
Nu toate blogurile e egale."

La expresia bolduita face referire Dianocica in postul pus la reclamatii:
Ma intreb ce avertisment ar lua amoga pentru un asa raspuns la vreun subiect cu caciulile pe cap, de exemplu, sau cineva in vreo disputa pe la femina intim. Si daca se va intampla asa ceva in acest caz. Ma refer, evident, la partea cu get the heck out....

Andrada nu a spus "get the heck out" ci "sling the heck out of it", in contextul mesajului: bloguri despre slinguri, poze despre slinguri, discutii despre slinguri, shopuri despre slinguri...adica totul despre slinguri.
Expresia "the heck out of it" asociata unei actiuni oarecare, dupa cate stiu eu in engleza americaneasca se refera la a face ceva mult, maxim, pana scoti untul din obiectul respectiv.

Pentru exemplificare, la o gugaleala a expresiei am gasit:
-If you write anything, Samuel, do let me know and I'll publicize the heck out of it
-The painting is literally the least interesting, least daring, least challenging work in Duncan Phillips' collection. None of that has stopped the museum from marketing the heck out of it.
-I just sew the heck out of it! No frays are allowed to escape me.

---
Concluziile sunt libere oricui. A mea, pentru ca mi-ai cerut-o este ca interventia Andradei se incadreaza discutiei sarcastice de la acel topic. Nu uita ca unii membri DC sunt familiari cu alte limbi straine si pot da conotatii noi discutiilor de pe forumul DC.
Personal, nu consider ca moderatorul Andrada te-a insultat. Andrada a fost mereu un moderator exemplar la DC - cu propriile ei opinii bine argumentate. Stie foarte bine regulile unei conversatii inteligente.

Asta a fost, draga dianocica - raspunsul meu. Am tinut sa inteleg si eu ce s-a intamplat. In afara de acest incident, cuvintele tale
Imi pare tare rau ca DC nu reuseste sa isi selecteze mai bine persoanele impartiale care atenueaza conflicte, si ca, atunci cand acestia calca stramb, sa ii avertizeze in vreun fel.
- sunt o insulta la adresa tuturor moderatorilor DC si un semn de intrebare la adresa capacitatii noastre de administratori de a gestiona un forum atat de po p u l a r , de-a lungul celor 9 ani de existenta.

Sper ca rapsunsul meu a fost complet. Sper de asemeni sa ;let go; acest eveniment si sa ai sansa sa intelegi mai bine spiritul acestui forum minunat.

un weekend frumos iti doresc,
cu drag,
Mirela

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

Revin cu rugamintea de a inchide contul dianocica.

O zi buna si voua

Mergi la inceput