retete din italia-partea II
Raspunsuri - Pagina 9
brenda7777 spune:
Paste cu mazare si ragł de carne(pt. 4 pers.):
-350gr. de paste,
-300gr. de carne de vita macinata,
-200gr. de mazare,
-1 ceapa,
-500gr. rosii,
-1 ceapa verde,
-1 morcov,
-1 catel de usturoi,
-1/2 pahar de vin rosu,
-6 linguri de ulei de masline,
-1 polonic de apa fiarta cu Knorr,
-3 linguri de parmezan ras,
-sare, piper.
Rosiile se curata de coaja si seminte si se taie in bucatele mici.
Intr-o tigaie se pun 4 linguri de ulei de masline, cu ceapa verde taiata, morcovul taiat fin, usturoiul tocat fin si carnea macinata, lasati sa se prajeasca pt. cateva min., adaugati vinul rosu si lasati se se evapore, dupa care adaugati rosiile, sare, piper macinat, apa cu Knorr, acoperiti si lasati la fiert cca. 1h., amestecand din cand in cand.Daca mai este nevoie adaugati apa cu Knorr. Intre timp puneti uleiul ramas intr-o tigaie cu ceapa, adaugati mazarea,sare si piper, un polonic de apa si lasati sa fiarba 10min. Cand este gata puneti mazarea peste ragł-ul de carne si amestecati.
Fierbeti pastele, le scurgeti,se servesc cu ragł-ul de carne si parmezan ras.
Va dau retete de ragł pentru paste:
Ragł de ciuperci si rosii(pt. 4 pers.):
-300gr. de ciuprci,
-300gr. de rosii,
-patrunjel,
-1 ceapa,
-2 catei de usturoi,
-4 linguri de ulei de masline,
-1 ardei iute mic,
-sare, piper.
Se curata si se taie feliute ciupercile. Se curata rosiile de coaja si seminte si se taie in cuburi. Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei, ceapa taiata fin,1 usturoi tocat, un pic de patrunjel tocat, le lasati 3min. dupa care adaugati ciupercile, sare si piper, le lasati pe foc altre 3 min. si le amestecati cu o lingura de lemn.
Intr-o alta tigaie puneti uleiul ramas,celalalt catel de usturoi, ardeiul iute tocat fin, si rosiile cu un pic de sare, lasati la fiert 5 min., dupa care adaugati ciupercile facute mai inainte, pt. altre 2-3min.
Ragł de vinete si basilico(pt. 4 pers.):
-2 vinete (600gr. cca.),
-1 catel de usturoi,
-1 leg. de basilico,
-4 linguri de ulei de masline,
-sare, piper.
Taiati vinetele cuburi, le puneti intr-o strecuratoare la scurs, cu un varf de sare pt. 30min. Puneti uleiul intr-o tigaie, cu usturoiul, vinetele, si 1/2 din basilico taiat fin, un pic de sare si piper, lasati sa fiarba la foc mic pt. 7-8min, (amestecand), la urma adaugati basilico ramas taiat fin.
Ragł bolognese(pt. 4 pers.)
-300gr. de carne de vita macinata,
-150gr. de sunca taiata cubulete mici,
-50gr. de morcob,
-30gr. ceapa,
-50gr. telina,
-5 linguri de suc de rosii,
- 1/2 pahar de vin alb,
-1 pahar de lapte,
-sare, piper.
SE prajeste intr-o tigaie sunca, dupa care adaugati toate legumele taiate fin, dupa 2-3min. puneti carnea macinata( la foc mare),vinul si lasati sa se evapore. Adaugati sosul de rosii,apa cu Knorr.
Se coace la foc mic, pt. cca. 2h., adaugand din cand in cand lapte.
La urma se pune sare dupa gust si piper.
Ragł de peste(pt. 4 pers.):
-250gr. filet de peste(de care va place),
-300gr rosii,
-50gr. masline negre,
-basilico, patrunjel,
-1 catel de usturoi,
-sare, piper.
Taiati pestele bucatele, curatati rosiile de coaja si seminte, le taiati bucatele,scoateti samburii de la masline si le taiati, taiati fin patrunjelul si basilico. Intr-o tigaie puneti uleiul, usturoiul batut bine, 1/2 din basilico, si patrunjelul; adaugati bucatelele de peste, si lasati sa se prajeasca pt. 2 min; adaugati rosiie, sare si piper, si lasati la fiert (la foc mare), 6min., amestecand , dupa care se adauga maslinele, si basilico ramas.Se tin pe foc inca 3min.
simonab spune:
Dar de tzukoto (sau cam asa ceva ca nu stiu nici eu cum se scrie) a auzit cineva ? stiu ca este ca un tort de inghetata cu blat si cu dulceata de cirese amare ... taare buna !
brenda7777 spune:
Nu cred ca iti trebuie o reteta speciala, iti trebuie blat de tort (aici se gaseste pan de Spania), gata facut,inghetata de vanilie, si o crema care ti-o dau eu:
-cirese amare(500gr.),
-3dl. de lapte,
-50gr. de zahar,
-175 gr. de smantana,
Speli ciresele, le dai samburii jos si le pui in mixer, faci o crema.Pui la fiert laptele cu zaharul. Cand incepe sa fiarba il iei de pe foc si adaugi crema de cirese. Il lasi sa se raceasca. Bati smantana si o amesteci cu compozitia de lapte si cirese.
Pui in congelator, dupa ce s-a facut inghetata, il pui in frigider.
Intr-o forma pui pelicula transparenta, acoperi fundul si peretii formei cu felii de blat de tort, in mijloc pui crema de cirese, umpli restul cu inghetata de vanilie, si acoperi totul cu alta bucata de blat. Se pune in frigider, pt. 2h.
Poti sa-l decorezi cu cirese amare(scosi samburii), puse intr-un albus batut, dupa care le scoti din albus, le presari cu zahar pudra si le lasi in frigider pana este gata tortul de inghetata.
Nu stiu daca era ceva de genul asta, asta fac eu. Cand gasesc si altceva iti scriu.
mamica dulce spune:
brenda ,retetele tale imi lasa gura apa:)):),par a fi fdelicioase.
Astazi vreau sa fac spaghetti carbonara dar am o nelamurire
ai spus ca se amesteca pastele cu sunca si CREMA DE OU(adica ou batut cu parmezan)..si ..atat? adica se mananca ouale crude???
sa nu razi te roooog de intrebarea mea ,dar chiar nu am mai gatit niciodata asa ceva si sotzu' este innebunit dupa carbonara..
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
brenda7777 spune:
da ouale se mananca crude (eu folosesc doar galbenusurile)!pastele se pun fierbinti peste ou...
simonab spune:
brenda ,
ESTI MORTALA !!!!!!! vad ca se face simplu si o sa incerc ... sper sa fac si niste spaghete ... acuma ciresele o sa le iau din compot .
MULTUMESC muuuult
brenda7777 spune:
ma bucur ca va plac, la inceput nu-mi ieseau toate retetele, da nu am renuntat, oricum mie imi place bucataria italiana
simonab spune:
La tortul de inghetata:
Trebuie sa-l rastorn, nu? sau de ce imi trebuie pelicula transparenta ?
Pupici
Simona