Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (66)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Buna dimineata!

E drept ca e deja aproape amiaz' dar aseara am fost la o petrecere si am lenevit toata dimineata, mai ales ca diseara, avem...2 Nu-mi place sa recunosc dar ma cam chinui la petreceri.

Ayla, multumim pentru sfaturile si sprijinul tau; esti o mamica si o persoana extraordinara iar Luana e, pur si simplu, divina.

Maria, Plici, tinem pumnii. Tare putin a mai ramas si, parca, eu am emotii. Ma bucur ca sinteti curajoase si nu panicoase, desi, nu stiu cum reusiti

Eu inca nu stiu pentru ce varianta voi opta: cezariana sau vaginala; mi-e frica pentru ambele; as prefera nasterea naturala; aveti idee daca felul in care a nascut mama sau sora au vreo influenta asupra felului in care noi vom naste?

Pentru bebe am cam cumparat tot ce e necesar, in afara de carucior: mobila, hainute (o gramada!), papucei, prosoape, paturici, cosmetice, farmaceutice, biberoane, sterilizator, robotel pentru diferitele creme pentru cind va incepe diversificarea, suzete etc. etc. A, mai trebuie sa iau niste lenjerii pentru patut. AM vazut unele foaaarte frumoase pe net.

Pentru mine, din nou: cam am ce-mi trebuie, inclusiv pompa electrica pentru muls. Mai trebuie doar sa-mi fac pe comanda camasa cu care voi naste si -poate- sa-mi cumpar halat. Zic "poate" pentru ca nu suport halatele si as prefera sa nu fie nevoie de el; daca e posibil sa folosesc un trening la clinica. In rest...am nevoie de mult curaj si de sustinerea voastra!

Gina 31+

Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Am modificat semnatura si vreau sa vad cum arata

Gina 31+

bebe Ian

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Neata fetele!

Ina, cred ca nu are relevanta mare cum au nascut mama sau sora. De ex., mama mea zice ca ne-a nascut greu, dar si eu si sora mea am nascut usor. Pe de alta parte, nu cunosc decat o femeie de varsta mamei care sa sustina ca a nascut usor, si ea nascuse gemeni de 1,500 kg :)
Natural toate, 2 copii/buc. Diferentele sunt mari, sora mea a nascut repede, eu in 13 ore, dar nu a fost foarte dureros la niciuna. A durat mult, ce-i drept.

Cred ca, de la o varsta, femeile au tendinta sa exagereze durerile nasterii de acum zeci de ani. Plus ca in vremurile alea cand era obligatoriu sa faci copiii daca ramaneai gravida, nasterea era vazuta ca un chin si atat, nimanui nu-i pasa de experienta nasterii. Si nici nu prea-si punea lumea atatea probleme, nu erau nici la fel de informati, nu stiau ce urmeaza sa se intample etc. De-aia zic, povestirile de la mame si bunici cred ca trebuie vazute un pic mai detasat.

As fi curioasa sa ascult cum au nascut femei de la tara, la ele acasa, cu moasa. Cred ca povestile sunt ceva mai putin horror. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

INA super semnatura!Sa inteleg ca v-ati hotarat la nume?IAN e un nume foarte frumos!

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 31+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

Denisa. la asta nici nu m-am gandit.

numai ca tb sa caut si alte surse de potasiu pt ca pe mine bananele ma cam...constipa

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

Ayla esti extraordinara!

ceva info despre respiratie in timpul travaliului ai?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Georgiana, intra in menu-ul din dreapta, la "mesaje private", apoi "Options" si bifeaza acolo "activeaza mesajele private". Asta e tot.Ana-Maria 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Am modificat semnatura si vreau sa vad cum arata

Gina 31+

bebe Ian

Poze

AMR

Super numele ales Ina!, ne place

Cristina 34+ si Ana

http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

salutare!

imi spune si mie cineva daca e practica masa de infasat de la patul pliant sau ar fi bine sa le iau separat, eventual masa de infasat impreuna cu cadita?

dorana 32+ Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca

Neata fetele!

Ina, cred ca nu are relevanta mare cum au nascut mama sau sora. De ex., mama mea zice ca ne-a nascut greu, dar si eu si sora mea am nascut usor. Pe de alta parte, nu cunosc decat o femeie de varsta mamei care sa sustina ca a nascut usor, si ea nascuse gemeni de 1,500 kg :)
Natural toate, 2 copii/buc. Diferentele sunt mari, sora mea a nascut repede, eu in 13 ore, dar nu a fost foarte dureros la niciuna. A durat mult, ce-i drept.

Cred ca, de la o varsta, femeile au tendinta sa exagereze durerile nasterii de acum zeci de ani. Plus ca in vremurile alea cand era obligatoriu sa faci copiii daca ramaneai gravida, nasterea era vazuta ca un chin si atat, nimanui nu-i pasa de experienta nasterii. Si nici nu prea-si punea lumea atatea probleme, nu erau nici la fel de informati, nu stiau ce urmeaza sa se intample etc. De-aia zic, povestirile de la mame si bunici cred ca trebuie vazute un pic mai detasat.

As fi curioasa sa ascult cum au nascut femei de la tara, la ele acasa, cu moasa. Cred ca povestile sunt ceva mai putin horror. :)

Chiar nu sunt mai putin horror povestile alea, a inceput bunica intr-o zi sa ma informeze despre cum a fost la ea prima data. Hai sa zicem ca a nascut mai mult singura, moasa era moarta de beata, cealalta femeie care era cu ea se tinea de cap plimbatdu-se prin casa si striga ca "moare femeia" ca dupa 3 sapt de la nastere sa ajunga totusi la spital pentru ca nu eliminase cum trebuie placenta. Noroc ca la urmatorii copilasi s-a mutat la oras si macar a avut parte de o maternitate. Asta e ce am auzit eu...
Oricum nu cred ca putem compara experientele nici macar intre noi. Fiecare poveste pe care am auzit-o pana acum a fost diferita. Pana la urma depinde de fiecare dintre noi. Am primit destule sfaturi cu "nu lua in considerare experientele altora" si cred ca asa o sa fac..sper sa ma tina optimismul pana atunci

Cristina 34+ si Ana

http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#

Mergi la inceput