Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (66)
Raspunsuri - Pagina 10
anamariame spune:
Ayla, e super babyphone-ul de care zici, eu imi doresc sa fie si video phone, dar nu cred ca exista unul care sa te tina la curent si cu respiratia lui bebe, asa ca va trebui sa renunt la una dintre calitati.Monique, intre timp v-am citit pe voi si am concluzionat ca e mai bine fara folie. Poate o sa caut paturicile de care zice Ayla.Ma gandeam ca pana termin eu paginile de citit, mai scrieti vreo 3, dar v-am ajuns din urma Ana-Maria 28+
florinela79 spune:
Este foarte important daca avem timp sa calcam rufele copilului...la temperatura ridicata a fierului se distrug cel mai bine microbii.
Noua mama ne calca lenjeria intima si cea de pat mereu (mai ales cand eram bolnaviori).
Tin minte ca pe la 22 de ani am avut o mica pb. in zona genitala si medicul mi-a zis sa port lenjerie de bunbac si neaparat sa o calc, exact cum a zis una din fete, spalata dar bine calcata.
fbruma
carmenada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 carmen - adevarul e ca e unul dintre cele mai prost facute site-uri pe care le-am vazut. daca dai sa comanzi apare o lista cu produsele si preturile, dar nu toate, daca dai click pe "set conversie la mini electric" iti apare lista cu toate produsele lor. logic nu? - monitorul - pai asta despre care a zis ayla se declansheaza doar daca bb nu respira, eu vreau sa il aud si cand urla sa ma pot duce la el cand are nevoie. sau nu am inteles eu bine? 33+ poze AMR 7 saptamani |
Ai dreptate, tu ai inteles bine .... eu am o mica problemuta.... cu neuronul... se pare ca este in concediul ....de maternitate .... insa am sperante ca .... revine
Multumesc, in final am descoperit si eu incalceala de pe site-ul ala...
Carmen 30+
Ayla21 spune:
Intre mama si copil se realizeaza o legatura profunda ce isi are radacinile in perioada de inceput a vietii copilului si poate chiar mai timpuriu. Se poate spune ca exista o simbioza intocmai cum mama si copilul ``impart`` unul si acelasi organism. Prima persoana cu care copilul interactioneaza este evident mama iar natura relatiei ce se stabileste in primele etape ale vietii, are un caracter covarsitor in dezvoltarea ulterioara a personalitatii copilului. Intre cei doi se stabileste o ``relatie`` inca din stadiul in care bebelusul se afla in uter. Se cunoaste foarte bine din studiile efectuate ca acesta manifesta o preferinta puternica pentru vocea mamei si este capabil sa-si aminteasca senzatii pe care le-a avut inainte de nastere. Alte experimente demonstreaza preferinta lor pentru sunetul batailor inimii si pentru vocea feminina comparativ cu cea masculina. De asemenea, vocea mamei este preferata altor voci feminine. Asadar, intre mama si copil se stabileste o puternica relatie pe care multi psihologi o denumesc atasament. Cauza acestuia, in ceea ce priveste copilul, s-a dovedit a fi nevoia de hrana, una dintre nevoile fundamentale. Dar alte cercetari in domeniu contrazic aceasta ipoteza. De exemplu, ratustele si puii de gaina se pot hrani singuri imediat dupa nastere si totusi isi urmeaza mama peste tot si petrec chiar foarte mult timp alaturi de ea. Sentimentul de siguranta pe care il traiesc in prezenta mamei nu poate fi deci determinat de rolul acesteia in asigurarea hranei, cel putin asa ne informeaza psihologii americani.
Legatura dintre mama si copil este una foarte puternica ce presupune o relatie de interactiuni profunde, mai ales la un nivel inconstient. Psihanalistii ne atrag atentia cu privire la consecintele comportamentale si psihologice al copiilor ce au parte fie de mame supraprotectoare, fie de mame indiferente. In primul caz, mama esta cea care incearca cu toate puterile sa nu-si lase copilul sa initieze sau sa duca la bun sfarsit o activitate pentru a avea certitudinea ca totul este facut bine si ca odraslei nu i se intampla ``doamne fereste`` ceva rau. Ea depaseste granitele unei griji normale si nu-si da seama ca pune de pe acum bazele unei dezadaptari a odraslei la cerintele societatii de mai tarziu. Chiar daca micutul este apt pentru o anumita activitate de unul singur, ea refuza cu desavarsire sa-l lase sa duca la bun sfarsit ceva. Acest comportament are in timp efecte dezastruase asupra copilului dintre care imi permit sa le reamintesc pe cele mai importante. Lipsa de incredere in fortele proprii se datoreaza in primul rand incapacitatii de mai tarziu de a rezolva problemele cu care nu s-a confruntat pana acum si pentru care nu are inca niste raspunsuri adaptate. O alta consecinta ar putea fi ``construirea`` unei personalitati dependente de mama care va evita sa paseasca pe cont propriu in viata si va cere mereu ajutorul mamei asteptand de la aceasta solutionarea problemelor cu care el se confrunta.
In situatia opusa in care copilul este deprivat de afectivitate se constata indreptarea acestuia in primul rand catre comportamente maladaptative la mediu si societate dintre care amintim doar agresivitatea. Studiile realizate in unele inchisori din Statele Unite au demonstrat foarte clar faptul ca majoritatea celor care au ajuns in aceasta situatie au suferit din cauza absentei sau indiferentei mamei. Asadar, deprivarea sentimentala este principala cauza a coportamentelor deviante de mai tarziu dar mai ales a celor antisociale. Aceste persoane nu resimt empatie pentru altii, nu se pot acorda la niste norme morale acceptate in general de societate si mai ales nu au remuscari cand savarsesc o anumita fapta condamnabila.
De aceea este bine sa nu faceti parte din aceste doua categorii si sa evitati de fiecare data extremele atitudinale fata de copiii dumneavoastra. Incercati sa-i protejati dar atunci cand se iveste ocazia, si sub supraveghere atenta, lasati-i sa se descurce si singuri in cat mai multe situatii deoarece puneti copilului dumneavoastra bazele unui comportament independent si eficient in situatiile sociale de mai tarziu.
_
I love you so much my tiny princess
Ayla21 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carmenada
Ai dreptate, tu ai inteles bine .... eu am o mica problemuta.... cu neuronul... se pare ca este in concediul ....de maternitate .... insa am sperante ca .... revine Multumesc, in final am descoperit si eu incalceala de pe site-ul ala... Carmen 30+ |
Carmen scumpa, eu din ala spuneam ca am. De aceea caut pt monitorizat respiratia, fiind necesar la prematuri.
Sa stii ca dupa nastere, neuronul ala se zapaceste de tot.
_
I love you so much my tiny princess
Ayla21 spune:
Aris as mai completa, referitor si la articolul de mai sus. In scurt timp iti vei cunoaste bebelusul. Vei stii cand se trezeste doar, fara baby phone, inainte cu mult sa inceapa sa planga (cand ajunge la faza de urlat, e de rau, mami).
_
I love you so much my tiny princess
m_monique spune:
Ayla21 asa e: dupa nastere si putinii neuroni care au mai ramas se duc la plimbare. cu putin exercitiu de memorie revin la loc.
31+
si Andrei (16.12.2006)
ionica spune:
Eu stiam deja cand se v-a trezi bebele, simteam o furnicatura in sanul drept,atunci imi venea laptele,la cateva secunde o auzeam .
Baby -phone e foarte util,dar cu video nu-i vad folosinta,oricum tu ca mama vei sari din pat in trei miscari si vei fi langa el.
Oare eu sunt inconstienta in sarcina asta?
Nu mi-am luat nimic pentru bagajul de la clinica si nici semantura nu o up-datez.oare ce-o fi?probabil nu vreau sa nasc.
Eu somniaca deja,nu ma mai pot intoarce in pat si atunci prefer sa stau la computer sau la tv toata noaptea.
Ma simt super-obosita mai suntm si racita amandoua cobza.
Pupici la toate
Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Ayla21 spune:
Ingrijirea postnatala
Lehuzia - este perioada de dupa nastere, cand organele genitale revin la normal. Ea dureaza 6 saptamani.
Lohiile - sunt secretii sero-sanguinolente provenite dupa nastere din uter. In primele zile, ele sunt rosii si mai abundente cantitativ, asemanator cu sangele menstrual, continand mici cheaguri. In timp, ele devin maronii si din ce in ce mai reduse. Dupa 10-14 zile, secretiile devin alb-galbui si se reduc treptat, pana la 6 saptamani; in cazul in care ele contin cheaguri mari sau isi schimba aspectul si mirosul, este semn de infectie postpartum, insotita sau nu de febra. Lehuza se va adresa de urgenta moasei sau obstetricianului.
Durerile imediat dupa nastere - se datoreaza contractiilor si relaxarilor uterine, ajutand uterul sa se retracte si sa involueze. Ele pot fi mai atenuate la prima nastere si mai intense la nasterile urmatoare. Involutia uterina dureaza 6 saptamani, uterul involueaza cu 1 cm/zi, pana cand intra sub simfiza pubiana, redevenind organ pelvin.
Revenirea menstrelor - pot aparea incepand cu a patra saptamana dupa nastere, pana la 6 saptamani. De obicei, menstrele revin dupa oprirea alaptatului, dar nu este o regula generala. O data relatiile sexuale reluate, exista riscul de a ramane gravida, chiar inainte de revenirea menstrelor, in perioada de alaptare.
Durerile perineale - timp de cateva zile dupa nastere, pot persista durerile in regiunea perineala (portiunea cuprinsa intre vagin si rect), ele intensificandu-se in cazul unei epiziotomii. Se poate folosi un calmant pentru dureri, acestea urmand sa cedeze progresiv (Algocalmin, Piafen). Se mai indica bai caldute de sezut, pozitia laterala in timpul alaptatului, deci evitarea pozitiei sezand, punga cu gheata aplicata local, pentru a reduce inflamatia si durerea.
Angorjarea sanilor - dupa nastere, intre ziua a 2-a si a 4-a, cand vorbim de asa-zisa "furie a laptelui". Sanii sunt mai grei si mai durerosi, plini de lapte. Senzatia de disconfort dispare dupa alaptat, iar daca sanul este in continuare dureros, se poate mulge cu delicatete, pentru a goli surplusul de lapte, care se va pastra in frigider, intr-un recipient curat, steril (biberon), si se va folosi la masa urmatoare.
Vezica urinara si intestinele - in primele zile dupa nastere exista nevoia unei urinari mai dese; daca exista epiziotomie, pot aparea si usturimi la urinat. Constipatia poate fi de asemenea o problema. Este indicat sa se consume multe lichide si in general alimentatia sa fie semisolida, dar consistenta, bogata in vitamine si nutrienti, fructe si vegetale proaspete, cu precautie, insa, pentru a se evita constipatia. La nevoie, se poate folosi un laxativ usor sau chiar o clisma evacuatoare.
Hemoroizii - reprezinta o problema frecventa in timpul sarcinii si dupa nastere; ei pot sa se reduca sau chiar sa dispara dupa nastere. Sunt cazuri in care inflamarea lor persista cateva zile; durerea se calmeaza prin folosirea de unguent cu hemorzon sau cu supozitor cu hemorzon, prin bai caldute de sezut si desigur, evitand constipatia.
Alimentatia - dupa nastere se pierd cam 8-10 kg in primele doua saptamani. In perioada postnatala, mai ales daca mama alapteaza, nu este indicata o dieta de slabire. Alimentatia este asemanatoare cu cea din timpul sarcinii, bogata in proteine si vitamine, repartizata in mese mici si consistente, insotita de fructe si legume proaspete, sucuri si lapte. Revenirea la greutatea initiala se va face progresiv, in timp.
Controlul postnatal - se face la aproximativ 6-8 saptamani dupa nastere de catre obstetrician; este momentul favorabil de a discuta toate problemele aparute dupa nastere, inclusiv despre posibilitatile de contraceptie, pentru a se evita o sarcina nedorita, neprogramata.
Reluarea activitatii sexuale - este indicat sa inceapa dupa vindecarea completa a leziunilor vaginale, a epiziotomiei si dupa ce medicul obstetrician a examinat lehuza si si-a exprimat acordul.
Psihoza postnatala - ca urmare a schimbarilor hormonale, a starii de spirit, a emotivitatii crescute in aceasta perioada, pot aparea stari depresive, de obicei de scurta durata, care pot disparea fara tratament. Intre a 4-a si a 8-a saptamana, ca urmare a stresului, a oboselii marcante, pana la extenuare, provocate sau nu de probleme familiale, lipsa de intelegere sau lipsa de incredere in capacitatea de a face fata problemelor legate de cresterea unui copil, de a face fata responsabilitatilor noi, poate aparea depresia postnatala. Aceasta se manifesta in tendinta de plans, deprimare, insomnie, agitatie, frica pentru sanatatea noul-nascutului, sau, dimpotriva, lipsa de interes fata de el, ducand la neglijarea copilului si refuzul de a-l hrani si ingriji. In aceasta situatie se solicita un consult medical. Daca fenomenele acestea sunt ignorate, ele pot conduce catre psihoza postnatala care necesita ingrijire de specialitate, chiar internare.
_
I love you so much my tiny princess
simina_kin spune:
Citat: |
citat din mesajuli doranna salutare!!! offfff, am scris vreo 10 min si nu stiu pe ce am apasat si am pierdut mesajul o sa incerc sa fac un rezumat: la Medlife a dat o prietena in octombrie 72 mil (pe factura toti), iar la EuroClinic o sa nasca o colega, tot in martie, si a fost anuntata ca va costa 90 mil (in ambele cazuri este vb despre cezariana) dorana 32 (de azi) + |
Am si eu o vecinica care naste in martie la Euroclinic si tot 90 mil da , dar am inteles ca nu-i trebuie bagaj ca-i dau de acolo TOT (pana si ciloti de unica folosintA , periuta, pasta, mancare , sucuri..etc).Cred ca pt cine are acesti bani este superrrr!!
Poze