copiii si animalele

copiii si animalele | Autor: ralia

Link direct la acest mesaj

buna ziua!
desi nu am am scris decat o data cred pe forumul DC, citesc in fiecare zi...
vreau sa vorbim despre animale, despre copii, despre a tine sau nu un animal pe perioada sarcinii, despre cresterea si educarea unui copil cu un animal sau nu in casa.. tot ce implica animalul in preajma copilului..
probabil nu este un subiect care nu s-a mai discutat, dar, in masura timpului liber de care dispuneti sau a experientelor avute, va rog sa imi scrieti..
multumesc anticipat..
o zi frumoasa in continuare si week-end placut tuturor

oli

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna ralia,

Pot sa-ti vorbesc din propria-mi experianta.
Am avut trei caini inaite de a ne muta aici in germania, toti trei,era indragostiti de pitica mea cand am adus-o acasa de la clinica.

Trebuie sa-i pui in contact imediat cu bebele,cand am ajuns acasa ,am pus bebele jos pe o paturica si am asteptat sa vad reactia lor, cainii cei mari au dat tarcoale ,au adulmecat mirosind-o si intr-un final s-au culcat langa ea.
Cu catelul mai mic ,a fost un pic mai greu,si-a aratat gelozia si a inceput sa faca pipi in interiorul casei,desi aveam o curte mare .

Copiii iubesc animalele ,trebuie dor sa le exülici ca nu sunt jucarii.

Nu am avut probleme in sarcina de niciun fel din cauza animalelor.

Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Unii cercetatori spun ca un copil care creste cu un animal este un copil ce prezinta mai putine riscuri la alergii.Unii spun ca animalele nu se tin langa copil deoarece acestea au tot felul de bacterii care ar afecta sanatatea lui.
Acum din proprie experienta iti spun ca toata sarcina am stat langa cainele meu si nu am avut absolut nimic,iar acum copilul meu sta cu el si nu a avut nici un fel de probleme.

Acum desigur ca toate acestea sunt valabile pentru un copil sanatos caci altfel nu neg ca un animal poate dauna sanatatii copilului.Stiu ca o prietena avea un copil cu astm si de fiecare data cand intra un animal cu bana in contact cu el facea tot felul de alergii urate......deci concluzia mea(parerea mea personala) este ca la un copil sanatos un animal nu ii dauneaza ci il ajuta sa se dezvolte altfel decat cei ce nu au deoarece acesti copii vad cu totul altfel lumea necuvantatoareleor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Salut Ralia!
Eu am citit,am impresia chiar aici pe dc,ca animalele feresc copii de bolile de stomac.
Eu am vazut cum reactioneaza baitul meu la animale,sincer e foarte incantat,as vrea sa iau o pisica,pt ca e mai usor,sotul vrea caine,dar sincer eu nu ma vad iesind la 4 dimineata pe timp de iarna afara cu cainele,plus ca atunci cand mergi in vizita la cineva nu toti accepta sa mergi cu cainele.Imi plac enorm dar...daca as sta la casa as lua si 5 nu unul.
Sunt pro animalelor de casa.
O sarcina nu are cum sa o afecteze un animal de casa pt ca e curat si ingrijit.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Si noi avem catel. Sincer cred ca e mai comod din punct de vedere al parului pt. ca poate fi tuns, deci nu ne lasa par deloc...pe cand la pisica nu se poate... si lasa o gramada de par.
E adevarat ca trebuie scos de 2 ori pe zi, dar ne-am format o obisnuinta.
Desi pisicile nu trebuie scoase afara, nu cred ca exista casa cu pisici unde sa nu se simta miros, chiar si cu toate soiurile de nisipuri absorbante de pe piata.
Edit: Nu am avut nici un fel de probleme de la catel nici pe perioada sarcinii, nici cu copiii mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

buna..iubesc animalele dar totusi nu vreau sa am inca nici un fel de animal prin casa. inainte de copil am avut papagali si pesti..i-am desfiintat pe perioada sarcinii ptr ca nu aveam suficient timp sa ma ocup de ei. nici acum nu vad cum m-as putea descurca cu animale prin casa...abia apuc sa curat haosul pe care-l creaza Edi. intre plimbari prin parc,gatit,spalat, hranit copil si somn nu vad cum as mai avea chef sa strang si dupa caine sau pisica...oricta de cuminti si dresati sunt tot fac mizerie. stau la bloc...daca as fi la casa altfel ar sta treaba.
caini nu latra in casa? cum dorm copii in cazul acesta? intreb asa din curiozitate. nu am nimic cu persoanele care tin animale in casa...doar ca din pct. meu de vedere mi-ar fi imposibil.

salutari tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Indiscutabil este mai bine ca micutii nostri sa creasca in preajma animalelor (sa nu uitam ca pe langa animalele de companie mai exista si animale domestice), decat ferindu-i non stop de un eventual contact cu acestea. E bine sa se intample asta mai ales pentru o dezvoltare armonioasa a psihicului copilului. Teoria asta cu alergiile am citit-o si eu pe undeva, dar era vorba strict de catei.
Din pacate am vazut o gramada de familii sau persoane cu pretentii care tin animale in casa, fara a respecta cele mai elementare norme ale igienei. Un animal implica niste responsabilitati in plus din partea stapanului sau: obligatoriu vaccinat si cu carnet de sanatate, deparazitat, si desigur o mai mare atentie la igiena spatiului in care traim si nu numai. De cand fac plimbari dese cu copilul meu prin parcuri si chiar pe strazile Bucurestiului, observ un lucru de neiertat: rahati de caine. Din cercul meu de cunsotinte, cunosc un singur posesor de animale care atunci cand pleaca la plimbare are obigatoriu punguta la el pentru a aduna de pe jos rahatii. Asa ca aviz celor ce au catei: mai multa grija la acest aspect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralia spune:

pt toate doamnele dragute care mi-au raspuns, MULTUMESC!
Imi pare rau ca raspund atat de tarziu, dar am fost plecata in concediu o saptamana in Grecia (cadoul sotului si soacrei mele pt aniversarea mea de 34 de ani),iar pentru ca acolo este a doua mea casa, am fost sedusa de absolut toate plimbarile mele si nu am avut timp sa raspund. Deci, multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Dragele mele, am un caine, pe care l-am luat cu mine din Grecia si pe care il iubesc mult, care atunci cand am fost singura mi-a fost singura alinare, pe care, pana la sotul meu il alintam atat de mult incat ajunsesem sa fie el stapanul meu..gresit recunosc comportamentul meu, dar atunci consideram ca asa este corect.. Am venit in Romania, mi-am cunoscut sotul care este cred cea mai echilibrata si principiala persoana pe care o cunosc, care mi-a arata ca pot la fel de mult sa iubesc cainele si daca il tin in curte ziua, ca nu trebuie sa pun un caine pe acelasi nivel cu oamenii, ca acest comportament exagerat de grijuliu nu face bine nici macar cainelui meu.. si avea drepatate.. iar de cand Aky sta ziua afara, latra la vrabii, se joaca, iar seara este cu noi in casa.. este altfel, un caine normal, care apreciaza parca mai mult dragostea si grija care i-o purtam. In casa are locul lui, cu tot necesarul, este vaccinat, cu cip si restul, inclusiv pasaport, caci calatorim mult si il luam cu noi intotdeauna..

Iar in ceea ce spune Clarrice, are dreptate, sunt prea putine persoanele care aduna dupa animalale lor.. dragul de Aky are lopetica si farasul lui..

Am toate analizele la zi, inclusiv cel de toxoplasma, care mi-au iesit ok.
Acum asteptam doar bebele.. probabil ca atunci cand va veni, Aky va sta o perioada doar in curte.. dar vorba sotului meu... toate vin pe rand, nu poti hotari acum pt ce vei face maine, fara sa stii mai intai ce aduce inserarea..

oli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruthie spune:

Buna Ralia,

Eu sunt fericita posesoare de catel(Golden Retriever)de 1 an si 7 luni si bebe de 4 luni. Ii iubesc pe amandoi. Ce-i drept copilul primeste din partea mea mai multa atentie....e normal, dar catelul isi primeste portia de joaca si alint seara cand vine sotul acasa. Un animal in casa inseamna...mai mult dat cu aspiratorul...mai des sters pe jos...dar nu ne deranjeaza. In afara de asta...vaccinat si deparazitat la timp. Inainte de a ramane insarcinata mi-am facut toate analizele....la fel si in timpul sarcini.
Eu abia astept sa creasca bebe ca sa poata sa se joace cu catelul. Deocamdata cainele nu are voie in camera copilului...si stie foarte clar asta...dar nu prea intelege de ce nu are voie sa-l pupe pe bebita.
In parc...numai cu ochii dupa carut este. A existat in prima saptamana cand am venit acasa cu copilul...o usoara nedumerire, dar s-a obisnuit. E drept e o rasa care iubeste la nebunie copiii...si oamenii in general. In timpul sarcini toata lumea avea o problema, ce facem cu cainele. Pentru noi a fost clar din momentul in care l-am luat ca o sa faca parte din familia noastra atat timp cat o sa traiasca...iar noi ne dorim cat mai mult.
O sa fie bine...important e ca toata lumea sa fie sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Am si eu o intrebare pentru fetele care au animal. Unde il lasati cand plecati in concediu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Filofteia, ai pus punctul pe i.
Noi avem o pisica si 2 caini, stam la curte. Plecam in concediu doar cand vine mama din Germania (!!) pe perioada verii, si avem cu cine lasa animalele.
Unul din caini este destul de agresiv, asa ca nu pot nici macar ruga o vecina sa vina sa-i hraneasca. Pe deasupra mai are si epilepsie si ia medicatie dimineata si seara. Cu mama s-a obisnuit, desi a patit odata sa sara la ea.. asa, din senin.
Cata vreme santem noi de fata, poate intra oricine in curte... cand nu santem noi, rup, nu gluma :))
Chiar ca este o maaare problema plecatul in concediu.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput