**LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (312)**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Mai fetelor , eu as prefera un copil care sa stie sa se joace adecvat cu jucariile, decat unul ALTFEL, cu mega memorie... care abia AZI M-A MANGAIAT PT. PRIMA DATA . Si-a coborat palmutele alea calde peste pielea mea, de la umeri in jos spre coate, de m-au trecut toti fiorii, am zis ca nu-i adevarat...
Azi am avut o zi buna, fara nicio criza, sper sa se rareasca si sa dispara.
In fine...

Bianca, daca ai manca din painea asta... crede-ma, eu URASC firimiturile, dar am gasit solutie: am confectionat un saculet din lavete albe de bumbac, cusute de mine, si taiem painea direct acolo, firimiturile pe geam, la pasarele, si toata lumea este fericita. Painea este de-li-cioa-sa . Fara afanatori, coloranti, E-uri, amelioratori si alte otravuri. Plus ca facem ECONOMIE.

Silvi, eu n-am facut inca retete de paine, dar de cartofi... as prepara una.

In seara asta m-am innoit, cre' ca de sf. valentin. Sotu' a vrut o geaca, dar... nimic sa-i placa. Pretentios rau.

Gio, pai... ia uite ce frumos va distrati voi in 3. Ce frumos ca serbati la resto .

Ana de France - MORTAL si BESTIAL asta micu' al tau mai! Auzi la el, "al meu e cel mai puternic"... no comment, bravo lui ce baiat destept! Va pupam pe TOTI .

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2

Mergi la inceput

Maraki, mai bine taceam ....
Nu stiu cum se cheama chestia asta, dar nu-i buna. La fel facea si mai face inca Razvan. Te pune sa repeti dupa el? Sau el nu zice inca si te obliga pe tine sa spui? Ca la noi asa a fost. Acum? Stie toate marcile de masini (exceptie Ferarri si altele exotice, ca nu sunt p'aci). Vorbesc in continuu, dupa el, ma obliga, altfel face ca trenul...
Eu sper ca sunt nebuna si vad nevazute la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Cu intarziere LA MULTI ANI VLADIMIR!
La fel si LA MULTI ANI ANASOL!
Giova sa-ti traiasca sotul!
Astery, chiar ca megamemorie are Razvan! Ana mea sa zicem ca de 2 saptamani numara pana la 10 in romana. Dar nu intotdeauna corect (il mai rateaza pe 6). Sunt curioasa daca n-o sa am surprize cu ea la gradi cu concentrarea spre 0. E drept ca pe parte afectiva amandoi sunt ceva de speriat (daca pot sa zic asa). Asa ca nici nu-mi pot imagina ce ai simtit cand te-a mangaiat. Eu ma topesc si la cat ma mangaie ar fi trebuit deja sa dispar. Si eu tot grasa si "frumoasa" (?). Ma urasc cu burta!
Bumbi, chiar asa ce zic fratiorii unul de altul cand se vad. Si la ce ora va da Sebi trezirea? Ca la noi Razvi se scoala in jur de 6 zilnic! Si ma scoala numai pe mine, dupa ce ca noaptea doarme infiorator. Zilnic imi spune Radu sa-l trezesc la baiat si zilnic..................
Aseara am avut o vizita neasteptata si au stat si copiii pana tarziu, asa ca momentan doarme chiar si matinalul meu (pt el 9 seara e tarziu).

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!!!
Eu mi-am facut de lucru....am primit o rama foto digitala de la niste prieteni si acum incarc poze pe ea, de cand a venit marco pe lume...asa ca am de lucru. Uitandu-ma la poze, mi s-a facut dor de bb mic, doamne cate am uitat...era asa dulce gandacul asta....de abia astept sa mai tin unul in brate.

Bianca eu nu ma mai risc, mai bine rezerv. am patit-o in anii trecuti cand ne-am plimbat 2 ore sa gasim un restauranbt si pe urma acasa ca trebuia alaptat copilul.
Anul trecut am luat un pranz romantic, mi-a reamintit aseara Clau, caci uitasem.
Super ca ati gasit mocheta cu cars, nu era cand am cautat eu.
Cristina am observat ca si copilul nasei lui marco arata spre obiecte, nu vorbeste decat mama, in schimb si-a facut niste semne: se bate sub barbie cand ii e foame/sete, si altele din degete, eu ma tot crucesc cand vad....dar uite ca a gasit copilul modalitatea sa vb. cu maica-sa, numai ea il intelege. oricum, nu e ceva normal la el....si nu pot sa cred, ca ei, pers. inteligente ce sunt nu cauta solutii, sau nu ne zic noua....
Cosmi bine ca ati rezolvat-o cu tortul. maine va sarbatoriti?
Maraki am tot uitat sa-ti spun, ala e film cu Spiderman, era chiar partea a 3-a, nu stiu sa fie desene. oricum e cam violent, si nu prea am vrut sa se uite la tot filmul, noroc ca la partile naspa se mai juca, sau il prosteam noi cu cate ceva....caci in rest tare-i place.
Bee noua nu ne zici nimic? tot asteptam aici si tu...ne tii in suspans.

_
Gio16+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Vad ca vb de ziua indragostitilor, de rezervari restaurante super noi o sa o serbam acasa evident, in trei evident
Cristina o sa iti pun reteta pe PM si inca cateva care mi se par interesante.
Giova eu de la promod ma rochia poate modelul ediferit dar materialul acelasi, asta a mea are ceva maneci trei sfert bufante, de aceea nu am imbracat-o ca nu mi se pare foarte casual. Nu cred ca o sa plece in vacanta baietii fara tine , super ca ai unde sa te duci sa stai saprofiti de o piscina si de o curte cu linsite. ce mult mi-ar place si mie...daca castig la loto am sanse sa imi fac asa ceva . Eu as apleca o saptamanu undeva singura pe bune, e visul meu nu stiu cand o sa il pot realiza ...
Bianca pe mine una ma enerveaza atat de multe lucruri pe care "trebuie" sa le fac, am o lista cat China, taiatul painii e undeva jos de tot pe lista
Eu deja am inceput cu cautatul scolilor pentru Alain la toamna, am intrebat la gradi la el ce imi recomanda, e una super ok aproape dar care e inchisa miercurea, au cantina la nu stiu ce distanta pentru pranz si locuri foarte limitate acolo, alta care e cu program toata saptamana si e super ok, privata, e departe la vreo 2 km de aici si trebuie mers sau cu masina sau cu bus-ul scolii pe care noi tatanai intarziati cum suntem o sa il pierdem mereu...o sa le vizitez pe amandoua sa vad dar fac deja cu nervii ce complicat este. Aici in Franta daca ai un copil si nu ai job mor cu el de gat teroretic si la maternelle e fara program miercurea si zilnic la pranz te duci dupa el apoi il duci, eu una nu mai am nervi de asa ceva trebuie sa gasesc o solutie.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Maraki, mai bine taceam ....
Nu stiu cum se cheama chestia asta, dar nu-i buna. La fel facea si mai face inca Razvan. Te pune sa repeti dupa el? Sau el nu zice inca si te obliga pe tine sa spui? Ca la noi asa a fost. Acum? Stie toate marcile de masini (exceptie Ferarri si altele exotice, ca nu sunt p'aci). Vorbesc in continuu, dupa el, ma obliga, altfel face ca trenul...
Eu sper ca sunt nebuna si vad nevazute la voi.

Astery mie mi se pare foarte normal sa astepte sa.i spun eu din moment ce el nu vb. Nu vad unde ar fi boala in prinvinta asta. Daca am fost la medici cu el, la psihologi, a facut ai vazut si tu RMN-ul ( parca asa se numeste aia la cap ? ) si a iesit foarte bine, dr. nu au pomenit absolut nimic de autism, eu cred ca e normal sa intrebe pt ca daca putea sa vb ar fi spus singur nu ar fi asteptat la mine. Recunoaste golful, mercedes, bmw, opel..astea doua ca le avem noi( tac-su mare are opel ) dar si asta mi se pare absolut normal pt ca este baiat si baietii se joaca cu masini....angelo se joaca frumos, vine si ne i-a de mana sa ne jucam impreuna, vine sa.l pup fara sa.i cer, nu are absolut nimic din boala aia.....revin ca vrea la comp. Problema era ca nu vb cat trebuie pt varsta lui, peste vreo 2 luni aflam si rezultatul de la analiza genetica dar sant sigura ca nu au ce sa gaseasca, nu avem in familii pe nimeni cu probleme....dr- de aici se i-au dupa carti, medicul de fam a spus ca nu are nimic copilul.Daca stam sa citim pe net, ne luam campii ca trebuie sa gasim vreo asemanare pe undeva.....parca in autism copii traiesc in lumea lor, nu vb, nu rad, nu stiu sa spuna cand le e foame, frig.....dr. din ro raman masca cand in vad pe Razvan cu progresele, eu cred ca nu a fost asa cum au crezut ei......ti-am zis ca timpul le rezolva.....hai sa incheiem subiectul ca iar te iei de mine ca te fac nebuna

p.s. pe la tv spuneau ca autismul este o boala care nu se vindeca si ca toata viata copilul va trai in lumea lui....daca avea razvan ceva din boala asta, cum se face ca acum e un copil normal dupa numai 1 an de zile? tu crezi ce vrei, eu la fel.....parerea mea este ca aia care venea pt terapia aba, normal ca gasea ea ceva sa zica ca nu ar fi in regula, trebuia sa isi faca nr de sedinte sa castige un ban.....asa gandesc eu, nu are rost sa mai comentam pe latura asta.....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Silvia am luat-o rau pe ulei....cand ai zis de maneci 3 sferturi bufante, am fugit la rochita mea si e de la Promod. ai avut mare dreptate, nu stiu ce tineam eu minte cu mango, e de anul trecut, asta e adevarat.
Eu nu am prea purtat-o caci se vedeau colaceii prin ea, cred ca de 2 ori am luat-o inainte. Acum o port mai des, cand mai iesim undeva, cu sau fara iegari.
Cumnata si-a terminat in sf. casoiul, acum asteapta mobila, dar spera sa se mute pe pasti. avem camera noastra, chiar radeam, caci au ales sanitarele din Tm de la o firma renumita si ne-au pus pe noi sa alegem chiuveta, caci zicea ca noi stam in camera+baia de oaspeti.
Eu chiar m-as muta la ea cand mergem in Alba. decat sa mai stau la soacra, mai bine acolo, in plus la vara va fii si piscina in functiune, e foarte mare, curte de 2500 mp, asa ca iar prinde bine lui Marco. As vrea sa stea pe-acolo la vara, dar fara noi nu ramane.
Sa speram ca il conving pe Clau sa mearga la turci fara mine, si sa speram ca vor fii lucrari, ca sa aiba cu ce merge,sa nu ne afecteze criza asta.
Maraki pai din poze razvan pare un copil super normal. Doar ca nu stai/stam cu el sa vedem ce crize face si cum se comporta. Din potriva eu o cred pe Cristina, cred ca e una dintre putinele mame care recunoaste probl. piticului, caci multi parinti au tendinta de a nega chestiile astea, nu vor sa accepte ca lor li s-a intamplat una ca asta. De aceea razvan se va recupera mult mai repede si mai bine, fata de ceilalti care au probl. mai mult sau mai putin grave, si nu sunt acceptate de parinti.

gata, fug si eu sa-mi scot niste bani, sa vad daca mi-a virat seful salariul in cont, caci diseara ies cu fetele la o pizza.

Am rezervat si restaurantul pe sambata. Unde vroiam erau deja mesele ocupate de 2 sapt. Bianca zici ca sunt goale? uite ca au romanii bani.

_
Gio16+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Hello.
Maraki, hai ca n-am vrut mai sa te superi asa .
E adevarat ca medicii romani mai arunca si ei cu ceva diagnostice , dar eu cred ca tot dupa carti se orienteaza.
Cel putin medicul actual al lui Razvan face medicina "ca la carte".
Admir atitudinea medicilor straini, care sunt rezervati, nu-ti dau in cap cu diferite chestii, nefondate...
Ce stii tu despre autism... e ceea ce stie tot poporul + tanti Maricica, fie ca l-a vazut pe Rainman, sau "Dansez pt. tine", si aproape ma amuza nevoia ta (si a multor altora) de a-mi "povesti" despre copii care nu rad, nu vorbesc, nu le e foame, etc si bla-bla-bla, fiindca asa s-a auzit, cum ca aceia sunt adevaratii autisti.
NU exista doi copii cu tulb. autista care sa se manifeste la fel.
E nemaipomenit ca aveti parte de un asa tratament cu Angelos, daca pana si analize genetice s-au hotarat sa-i faca, inseamna ca vor sa elimine orice dubiu, cat de mic.
Eu pur si simplu n-am putut sa nu remarc asemanarea in treaba cu "brand-urile" si mancarea.
Cat despre Razvan, are un diagnostic numit TULBURARE AUTISTA, o chestie laaaaarga, de mare acoperire, ca simptomatologie. Cum am facut eu, fara carti si facultate de medicina, sa-mi dau seama singura ca e BUBA undeva, habar n-am.
Ce l-a salvat pe el a fost atitudinea mea. Daca negam la nesfarsit - nu stiu cum ar fi fost.
In fine, acum am constiinta usoara, fiindca initial am vrut sa tac, si uite ca iar primesc ceva bulion gratis, bafta mea , dar stiu ca mi-am facut, cum se spune, datoria.

Bee, FELICITARILE mele!!! Esti o maaaaare curajoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Giova din acelasi motiv nu am purtat-o nici eu acum am inceput de cateva zile cu Monti si cu miscare, sa vad poate reusesc si eu sa mai slabesc ceva macar sa ma simt mai in forma. Super resedinta de care zici tu aveti unde sa evadati din cand in cand, eu tot visez ca macar la pensie sa avem o casuta de vacanta undeva....preferabil pe langa o mare sau ocean dar nu stiu zau ca e din ce in ce mai greu cu banii.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Am uitat sa scriu, am fost la farmacie sa cumpar albastru de metil si cica nu se mai fabrica Ce ciudat....oare de ce?
ma duc sa vad "The ultimate gift" Pare promitator din primul minut cat am vazut

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput