Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (65)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae
Dupa fiecare masa a lui bebe e FF important sa iti mulgi si GOLESTI COMPLET sanii!!! In 3 ore pana la urm masa se va aduna din nou. Cu cat ii golesti mai bine, cu atat vei alapta mai mult timp. Asta e o greseala pe care o fac multe mame, pastreaza un san pt urmatoarea masa, dar de fapt, incet incet, productia de lapte scade. Cu cat e golit sanul mai des si eficent, cu ata se produce lapte. Practic, se produce DOAR pt a se "umple un gol"... "inmagazinarea laptelui nu e deloc utila.

Asa ca poti sa te multgi in ziua dinainte, dupa fiecare masa bebe, si aduni pt a 2-a zi cand ai treaba.

Asa ma gandeam si eu, sa acumulez ca un harciog. dar la frigider, nu la purtator.

In alta ordine de idei, pentru Ayla, care se temea ca laptele nu ar corespunde calitativ nevoilor Luanei si se gandea la varianta trecerii pe formule speciale pentru prematuri: pentru prematurii alimentati exclusiv natural si care cantaresc sub 1800g, se poate adauga in alimentatie HMF (human milk fortifiers), care promoveaza un ritm de crestere optim si imbunatatesc mineralizarea osoasa. Poate te consulti cu medicii care o ingrijesc pe micutza si va folositi de asta, alimantarea cu lapte matern este prea importanta ca sa renuntati la ea.

Denisa-Madalina 29+ cu Adela-Marisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

Timi, cred ca m-am exprimat eu gresit. de fapt asa am crezut ca se alapteaza.

la curs nu ne-a invatat si alaptarea, asta se face cu alta ocazie. eu am tras concluzia ca daca nu poti sta in fund, alaptezi culcata

nici cu buricutul inca nu ne-a spus cum sa facem insa partea cu sfaturile despre buricut le-am primit si eu de la cumnatica care mi-a si trimis cele necesare.

eu impartasesc pareri, nu dau sfaturi pt ca nu sunt in masura.

sunt si eu la prima nastere si culeg informatii din toate sursele. sigur ca la momentul potrivit, voi face cum cred eu ca e mai bine si cum vad ca ii e mai bine bebelusei

34+

Nu-ti imagina ca iti reprosam ceva, dupa cum am zis la randul meu postez varianta irlandeza care nu zic ca e mai buna dar in unele privinte e diferita si-atat.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Buna seara fetele! INca sunt la capitolul "citesc sa va prind din urma" ca aveti un sporrrrrrrr Am pus si eu 3-4 poze cu burtica ca nu aveam in albumu asta.

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 31+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui Floric
Alina, eu ma refer la acea traditie de a se spala mana moasei care taie buricul copilului. Este o traditie RESPECTATA in orice locatie ai naste. Pt asta pui intr/o sacosa prosop si sapun de oameni mari nu de copil si un banut si il dai cui trebuie.

Eu n-am auzit de "traditia" asta decat de la soacra-mea, nu cred ca o sa o urmez...

Denisa-Madalina 29+ cu Adela-Marisa

Nici eu nu stiam de traditia astaOare chiar am trecut asa ca moaca pe langa ea? HAbar nu am dar nici nu intetionez sa o respectLe dam si asa destul...de ce sa mai dam astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

Timi

hormonii, durerile si noptile nedormite...

vai, oare cum ma suporta tati? cred ca profita sa-si antreneze si el nervii pt noptile nedormite si plansetele care probabil nu ne vor ocoli

34+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

Timi

hormonii, durerile si noptile nedormite...

vai, oare cum ma suporta tati? cred ca profita sa-si antreneze si el nervii pt noptile nedormite si plansetele care probabil nu ne vor ocoli

34+

Foarte bine ca te suporta si precis apreciaza ca acush o sa aiba doua fete de rasfatzat si care sa-l rasfete din cand in cand si pe el.

Mergi la inceput

Citind azi framantarile voastre despre spaga, atentii si alte cel enu pot decat sa va doresc sa aveti parte de cel mai bun si mai inimos personal la nastere si dupa. care sa nu va streseze inutil sau macar sa aveti o puterea sa dati "ignore" la ceea ce v-ar necaji in momentele alea (ma refer la nehaleala si goana doar dupa bani a unor cadre din spital).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

Chatonel esti sfatuita in Franta sa-i dai la bebe lapte de vaca ca principala sursa de calciu inainte de un an? In Irlanda ai un mare NUUUUU pt asta, peste tot in toate brosurile cartile ce le-am primit iti zice ca-i interzis. In schimb ai liber la iaurt dupa 6 luni (cand se incepe diversificarea) si voi aveti niste iaurturi excelente de vaca, oaie, capra ( noi avem doar de vaca) Pe mine asistenta/moasa care o vedea regulat pe Sophie m-a sfatuit ca supliment de calciu sa-i dau iaurt si sa evit chiar si laptele praf.
Probabil ca o sa te organizezi tu cum va fi cel mai bine pt tine si pt bebelina ta.
Uite cum am facut eu (poate te inspira...):
Eu am alaptat-o pe Soph pana dupa 14 luni chiar daca eram deja insarcinata. Am ales sa ma opresc si ea a fost de-acord pt ca era tatzo-dependenta si am vrut sa se detaseze de san sa nu fie geloasa pe bebe.
Pana dupa un an n-a primit alt lapte decat al meu
-a inceput cresa la 6 luni (tragic moment pt mine), o alaptam dimineata, la pranz cand mergeam la ea la cresa (am ales una aproape de serviciu tocmai pt asta) si in 2 ture seara. De 2 ori pe zi ma mulgeam la lucru sa am sa-i dau laptic si la cresa.
-ulterior, pe la 8-9 luni am ramas sa ma mulg doar o data pe zi si i-am dat iaurt la pachet iar in luna urmatoare am renuntat si la al 2-lea muls.
-pana la un an am ramas ca o alaptam doar de 3 ori pe zi. Exceptie noptile cand plangea din cauza dintilor si se linistea doar la san.
Dupa un an am renuntat sa mai merg la pranz la cresa, cand ea s-a impacat cu ideea i-am scos sanul de dimineata si i-am dat laptic de vaca bio iar dupa cateva saptamani i-am scos si alaptatul seara inlocuind-ul normal cu lapte bio de vaca. Uite asa fata mea a avut laptic sanatos si chiar daca mi-a fost greu sa stii ca nu-i imposibil si sper sa pot proceda la fel si cu bb2.

Editez ca sa incerc sa scap de bold.

Timi, nu am zis ca ma sfatuieste cineva sa dau lapte de vaca... am zis ca asa am io in kap sa fac, deocamdata. Si oricum nu va fi sursa principala de calciu, ci va fi o sursa, pe linga brinza si iaurt. Eu am de gind sa alaptez pina pe la 4-5 luni exclusiv, dupa care merg la servici si nu se mai poate, deci o sa incep diversificarea mai devreme, cum sa facea inainte, de la 4 luni in sus. Stiu, moda acum e de la 6 luni in sus, dar cei care au inceput la 4n n-au murit
Cu cresa inca e o problema, nu stiu daca o sa am loc sau nu, asa ca ne pregatim ca tati sa aiba grija de coinaca (el lucreaza in week-end). La servici nu ma pot mulge si nici nu pot sa vin acasa sa alaptez, asa ca va fi cel putin o masa pe zi cu altceva decit lapte.

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

[b]chatonel/b] nu m-am exprimat eu cum trebuie aci insista sa nu-i dai deloc lapte de vaca in primul an dar poti sa folosesti un pic dupa 6 luni cand ii gatesti copilului si nu ai formula.
Cum ziceam voi aveti norocul sa gasiti diverse iaurturi si cred ca cel de capra se digera mai usor....poate spun prostii.
Oricum mai ai destul timp sa studiezi problema si sa gasesti varianta care vi se potriveste.
Aici de la inceputul sarcinii iti faci rezervare la cresa, uneori esti trecut pe lista de asteptare doar...of e nebunie cu cresele astea. Noi am avut norocul ca am gasit una aproape de serviciu si nici nu locuim mai mult de 20 de min de mers pe jos.
La fel am avut norocul sa pot folosi o sal ade sedinte pt muls si cand era ocupata il scoteam pe seful meu de la el din birou mamaaa ce satisfactie era pe capul meu.
Bafta la toate, precis gasesti solutia cea mai potrivita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Petra Tudor, pt l.amuyrirea cu cremele pt bebe
Tarifele mentionate de voi corespund cu informatiile mele, oricum eu i-am zis doctorului la ultimul control sa-mi spuna corecte pt toata gasca nu de alta dar sa nu stric piata si a zis ca e ok !!
Eu mai am o dilema vis a vis de biberoane + tetine nu ma pot decide intre Nuk si Avent (Chatonel mersi de recomandare) poate mai imi dati niste sfaturi

35+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Cuscraeu iti pot da un sfat din experienta. Pe Teo nu l-am putut alapta si am incercat initial NUK dar nu am fost foarte multumita asa ca am incercat si AVENT la care nu am renuntat nici in ruptul capului. Pt. noi Avent au fost de nota 10.Mi se par cele mai bune.

Mergi la inceput