Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (65)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

cocufan am vazut ca ai postat sfaturi la capitolele anterioare. Aici e diferit decat ce ti-a fost prezentat tie la curs. Dupa epiziotomie nu-ti zice nimeni nu sta in sezut si nu alapta decat culcat. Ba din conra iti prezinta 3 metode de-a alapta: culcat, normal...cum vezi in toate pozele si inca una cand stai in sezut si tii copilul sub bratz (nu stiu cum sa explic) ca pe un cimpoi . Alternarea fiind importanta pt a desfunda toate canalele, plus ca prinde sanul cu gurita tot din alta parte (noral ca si tehnica sa fie corecta e foarte important, adica sa apuce sanul ca la carte).
Daca ai hemoroizi este chiar contraindicat sa stai pe colac, asta e valabil si daca nu esti dupa nastere.
Sunt multe diferente intre cum se procedeaza aici si cum se procedeaza in Romania. De ex aici nu-i cureti buricul copilului cu nimic dupa nastere decat cu o bucatica de vata inmuiata in apa, nu-i pui creme, spirt, pudre si sa stii ca asa am facut si la fiica-mea tot atat de repede i-a cazut ca si la cele care dadeau cu tot felul de chestii.
Am zis astea ca fapt divers, fiecare mamica va proceda cum crede de cuviinta.

Chatonel esti sfatuita in Franta sa-i dai la bebe lapte de vaca ca principala sursa de calciu inainte de un an? In Irlanda ai un mare NUUUUU pt asta, peste tot in toate brosurile cartile ce le-am primit iti zice ca-i interzis. In schimb ai liber la iaurt dupa 6 luni (cand se incepe diversificarea) si voi aveti niste iaurturi excelente de vaca, oaie, capra ( noi avem doar de vaca) Pe mine asistenta/moasa care o vedea regulat pe Sophie m-a sfatuit ca supliment de calciu sa-i dau iaurt si sa evit chiar si laptele praf.
Probabil ca o sa te organizezi tu cum va fi cel mai bine pt tine si pt bebelina ta.
Uite cum am facut eu (poate te inspira...):
Eu am alaptat-o pe Soph pana dupa 14 luni chiar daca eram deja insarcinata. Am ales sa ma opresc si ea a fost de-acord pt ca era tatzo-dependenta si am vrut sa se detaseze de san sa nu fie geloasa pe bebe.
Pana dupa un an n-a primit alt lapte decat al meu
-a inceput cresa la 6 luni (tragic moment pt mine), o alaptam dimineata, la pranz cand mergeam la ea la cresa (am ales una aproape de serviciu tocmai pt asta) si in 2 ture seara. De 2 ori pe zi ma mulgeam la lucru sa am sa-i dau laptic si la cresa.
-ulterior, pe la 8-9 luni am ramas sa ma mulg doar o data pe zi si i-am dat iaurt la pachet iar in luna urmatoare am renuntat si la al 2-lea muls.
-pana la un an am ramas ca o alaptam doar de 3 ori pe zi. Exceptie noptile cand plangea din cauza dintilor si se linistea doar la san.
Dupa un an am renuntat sa mai merg la pranz la cresa, cand ea s-a impacat cu ideea i-am scos sanul de dimineata si i-am dat laptic de vaca bio iar dupa cateva saptamani i-am scos si alaptatul seara inlocuind-ul normal cu lapte bio de vaca. Uite asa fata mea a avut laptic sanatos si chiar daca mi-a fost greu sa stii ca nu-i imposibil si sper sa pot proceda la fel si cu bb2.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Editez ca sa incerc sa scap de bold.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

cocufan am vazut ca ai postat sfaturi la capitolele anterioare. Aici e diferit decat ce ti-a fost prezentat tie la curs. Dupa epiziotomie nu-ti zice nimeni nu sta in sezut si nu alapta decat culcat. Ba din conra iti prezinta 3 metode de-a alapta: culcat, normal...cum vezi in toate pozele si inca una cand stai in sezut si tii copilul sub bratz (nu stiu cum sa explic) ca pe un cimpoi .

"Minge de rugby" cred ca se numeste pozitia...

Denisa-Madalina 29+ cu Adela-Marisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Daca tot veni vorba de alaptat. Am si eu o Maaaaareee dilema, poate ma ajuta gravidutele care sunt deja mamici. Stiu ca s-ar putea sa par foarte naiva dar ce sa fac ma framanta rau si nu gasesc raspuns .
Asa deci: Cum poate fi hranit bebe cu laptele de la mami daca sa presupunem mami are treaba mai multe ore si nu poate fi langa copil? raspuns: se mulge si il pastreaza la frigider. Da dar aici intervine dilema, cand se mulge? cat? etc.
Ca sa ma intelegeti: Sa presupunem ca bebe papa din 3 in 3h, azi ii dau sa pape la 9.00 si am treaba urgenta in oras pana la ora 18.00 deci pierd 2 mese in prezenta copilului. Cum fac sa strang cu o zi inainte laptic pt cele doua mese? pt ca se presupune ca sanul e adaptat cererii deci atunci cand bebe papa nu mai ramane nimic de muls, daca mulgi de la celalat san dupaia nu se mai produce suficient in 3 ore ca sa bea si bebe. A si daca totusi ramane in san cate putin de muls, e bine sa fie amestecat astfel incat sa se ajunga la o cantitate suficienta pt 3 mese? Aaa si bebe e mic are 2 luni deci nu a inceput diversificarea. Aici e maaaaareeea mea dilema.

Hi, hi hi zici ca-i problema de mate. Hai va rog mamicile poate ma lamuriti si pe mine ca nu mai dorm noaptea de grija. Si sa nu radeti de mine. si multumesc

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:

Ceeeee? Cat costa? Mi se pare aberant de mare pretul.
De ce nu googalesti site-urile din UK. Noi am luat carucior Phil&Teds dublu pt ambii copii sub 450 de euro cu tot cu transport.
Nu are landou si scoica dar landoul mi se pare un moft inutil iar scoica o poti lua precis mai ieftina de altundeva chiar si cele de la Hauck sunt ok.

Timi, sint si aici preturi mai mici, in general sint in jur de 700 de euro trio cu landou, scoica si carut; asta e design Kenzo si de-asta s-au magarit sa dubleze aproape preturile.
Mi-a mai zis cineva "de ce nu iau de pe net?" Nu iau de pe net pt ca nu am incredere, am mai avut probleme de garantii, de schimb de marfa in caz ca e mai putin calitativa decit e laudata etc. Nu mai vreau sa ma complic.
Dar va multumesc pentru idei si raspunsuri!

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

Timi, cred ca m-am exprimat eu gresit. de fapt asa am crezut ca se alapteaza.

la curs nu ne-a invatat si alaptarea, asta se face cu alta ocazie. eu am tras concluzia ca daca nu poti sta in fund, alaptezi culcata

nici cu buricutul inca nu ne-a spus cum sa facem insa partea cu sfaturile despre buricut le-am primit si eu de la cumnatica care mi-a si trimis cele necesare.

eu impartasesc pareri, nu dau sfaturi pt ca nu sunt in masura.

sunt si eu la prima nastere si culeg informatii din toate sursele. sigur ca la momentul potrivit, voi face cum cred eu ca e mai bine si cum vad ca ii e mai bine bebelusei

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Gaza, legat de alaptat, iti raspund eu.

Dupa fiecare masa a lui bebe e FF important sa iti mulgi si GOLESTI COMPLET sanii!!! In 3 ore pana la urm masa se va aduna din nou. Cu cat ii golesti mai bine, cu atat vei alapta mai mult timp. Asta e o greseala pe care o fac multe mame, pastreaza un san pt urmatoarea masa, dar de fapt, incet incet, productia de lapte scade. Cu cat e golit sanul mai des si eficent, cu ata se produce lapte. Practic, se produce DOAR pt a se "umple un gol"... "inmagazinarea laptelui nu e deloc utila.

Asa ca poti sa te multgi in ziua dinainte, dupa fiecare masa bebe, si aduni pt a 2-a zi cand ai treaba.

Pup.

28+ Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

in plus, in cartea doamnei dr. Culcer, am citit cam acelasi lucru. pozitia culcat era recomandata in special pt mamicile cu cezariana si cele in primele zile dupa epiziotomie.

sigur ca toate suntem diferite, ne refacem in mod diferit, unele avem sau nu hemoroizi, asta e...cursul e facut la modul general si pe langa documentatia stiintifica, are la baza si experienta mai mltor mamici.

apoi daca nu e cu suparare, eu de multa vreme astept sfaturi si informatii utile de la burticile care mai au copii pt ca ele pot vorbi din propria experienta.

34+

Mergi la inceput

Anca

de mult ma chinuia si pe mine intrebarea pt ca am citit cam peste tot ca dupa 10-14 zile, e bine sa hranesti copilul numai de la un san si la urmatoarea masa de la celalt.

uff, m-ai mai scapat de o dilema!

34+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:

Ceeeee? Cat costa? Mi se pare aberant de mare pretul.
De ce nu googalesti site-urile din UK. Noi am luat carucior Phil&Teds dublu pt ambii copii sub 450 de euro cu tot cu transport.
Nu are landou si scoica dar landoul mi se pare un moft inutil iar scoica o poti lua precis mai ieftina de altundeva chiar si cele de la Hauck sunt ok.

Timi, sint si aici preturi mai mici, in general sint in jur de 700 de euro trio cu landou, scoica si carut; asta e design Kenzo si de-asta s-au magarit sa dubleze aproape preturile.
Mi-a mai zis cineva "de ce nu iau de pe net?" Nu iau de pe net pt ca nu am incredere, am mai avut probleme de garantii, de schimb de marfa in caz ca e mai putin calitativa decit e laudata etc. Nu mai vreau sa ma complic.
Dar va multumesc pentru idei si raspunsuri!

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Na vezi noi n-am avut nici o problema. Chiar la primul carucior ce i l-am cumparat la Soph era camera sparta si ne-au trimis alta fara nici o problema si fara sa ne taxeze normal. Drept e ca am luat doar de cateva ori de pe net si atunci de la firme cu review-uri bune.
Probabil si noi daca ne ardem n-o mai vrem sa auzim de cumparat de pe net
Acum ma frig tare degetele sa-i cumpar la fiica-mea un colier de ambra din acela pt copilasi cand le dau dintii (din Fr sau UK)ca ma gandesc ca-i mai rezistent. Ma dispera mandra mea ca-mi fura colierele mele si le agatza de gat pe toate si pe urma le ia pe rand si le roteste ca pe lasou, le tranteste si chiar daca nu-s scumpe imi sunt dragi si nu vreau sa mi le strice....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:

cocufan am vazut ca ai postat sfaturi la capitolele anterioare. Aici e diferit decat ce ti-a fost prezentat tie la curs. Dupa epiziotomie nu-ti zice nimeni nu sta in sezut si nu alapta decat culcat. Ba din conra iti prezinta 3 metode de-a alapta: culcat, normal...cum vezi in toate pozele si inca una cand stai in sezut si tii copilul sub bratz (nu stiu cum sa explic) ca pe un cimpoi .

"Minge de rugby" cred ca se numeste pozitia...

Denisa-Madalina 29+ cu Adela-Marisa

Multumesc. Habar n-aveam si sa-mi fie rusine ca traiesc intr-o tara cu mari iubitori de rugby

Mergi la inceput