Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (65)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

buna din nou,
va multumesc la toate pentru toate informatiile utile pe care le postati. imprimanta mea face cu greu fata

fetelor, voi aveti carcei? azi noapte m-am trezit cu o durere in gamba dreapta de am zis ca mor. l-am trezit pe sot care s-a si speriat si a inceput sa ma maseze. vreau sa va spun ca si acum ma doare locul unde am avut carcel, si nu de la masaj dar simt in continuare ca am muschiul incordat. Voi ce ati facut in situatia asta?

Tot azi noapte am avut niste ameteli cumplite cand ma intorceam de pe o parte pe alta sa invartea camera cu mine. mentionez ca iau augmentin si am citit ca foarte rar poate da ameteli, simptom care este reversibil. este cumplit sa simti cum fuge camera cu tine.

fericitele care sunteti in concediu de maternitate ati facut cerere de compensare confor art. 66 din CCM?

Art. 66[/red](1)Īn cazul īn care salariata se afla īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2)Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamāni.
(3)Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

PUPICI

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza dragelor!

Am schimbat si noi semnatura

Azi mi-am ridicat rezultatele la anticorpi, si de data asta, la Institutul hematologic au iesit anticorpi absenti, asa ca o sa cred in rezultatul asta si declar caz inchis, si asa imi fac griji pentru destule lucruri.

In privinta biberoanelor, noi am luat un set de biberoane de la Avent, care contine 2 biberoane de 125 cu tetina aferenta, 1 sau 2 intermediare, care am inteles ca sunt bune de pe la 2-3 luni si unul pt dupa 6 luni, plus perie de biberoane si suzeta. O prietena cu experienta mi-a zis ca imi mai trebuie inca 2 de 125ml momentan. Nu le-am luat inca, urmeaza. Noi oricum mai avem multe de luat, inclusiv pampersii si alte farmaceutice, nu mai vorbesc de chestii mari, gen sterilizator, interfon, carusel de pat si inca cateva, dar le am promise si daca nu se indeplineste promisiunea le iau de la Baby expo.
Eu sunt codasa tare, de bagaj tot nu m-am apucat, nici hainele mele nu le-am spalat, de ale lui bb nu mai zic. Nu imi vine, mi-e sa nu cobesc, nu stiu...sunt dusa...gata, imi pun target ca pana la finalul sapt viitoare sa am macar bagajul meu gata.

Pupici tuturor

34+ Ana Bianca

Mergi la inceput

articol de ultima ora:

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a definit, printr-un ordin emis miercuri, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Prin Ordinul nr. 68, emis miercuri, 4 februarie 2009, MMFPS a aprobat instructiunile de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Ordinul nr. 68/2009 nu a fost publicat, inca, in Monitorul Oficial, ci doar pe site-ul ministerului (www.mmuncii.ro).

Trebuie mentionat ca, de la 1 ianuarie 2009, indemnizatie lunara pentru cresterea copilului este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei

Conform instructiunilor aprobate prin Ordinul nr. 68/2009, in sensul prevederilor din normele metodologice de aplicare a OUG nr. 148/2005, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) pentru veniturile din salarii:
- la locul unde se afla functia de baza : suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului determinata ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si deducerea personala acordata pentru luna respectiva; contributiile la fondurile de pensii facultative; cotizatia sindicala platita in luna respectiva.
- pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora.
b) suma incasata de persoana indreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevazute la art.4 alin.(7) din normele metodologice;
c) suma incasata de persoana indreptatita care realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
d) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;
e) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati agricole determinat in conditiile legii.

Instructiunile prevad, de asemenea, ca, pentru persoanele care realizeaza venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezinta salariul de baza, indemnizatii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.

In plus, in cazul in care o persoana realizeaza concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.

Prin acest act normativ, MMFPS a elaborat si un nou model al cererii pentru recalcularea indemnizatiei (vezi fisiere atasate).

Cererile pot fi depuse direct sau prin posta, cu confirmare de primire, la Agentia pentru prestatii sociale judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, pe raza careia domiciliaza persoana beneficiara, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.

De asemenea, MMFPS a elaborat si un nou model al adeverintei privind venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal (vezi fisiere atasate).

In Ordinul nr. 68/2009, se precizeaza ca noile modele ale cererii de recalculare si adeverintei de venit vor fi utilizate de la data intrarii in vigoare a Instructiunilor.

De asemenea, potrivit Instructiunilor, "documentele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum si nivelul net lunar al acestora depuse pana la data publicarii prezentelor instructiuni la primariile in a caror raza teritoriala isi au domiciliul persoanele indreptatite sau, dupa caz, transmise la agentiile teritoriale, vor fi luate in considerare pentru stabilirea drepturilor la indemnizatia pentru cresterea copilului".

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

maria_k ...felicitari de vestile bune de luni scoatem agitatele go go go
piliciplici e valabil si pentru tine
gessy nu imi plac deloc ametelile tale, cu tensiunea cum stai..poate e cazut sa o monitorizezi cateva zile ..cat priveste compensarea cererea o poti depune insa depinde de angajator daca are buget sa o aplice...si cum suntem in plina criza ..bafta
biberoane...de dorit este ca mama sa alapteze cat mai mult posibil...laptele matern tinand si de foame si de sete..insa in cazurile de alimentatie artificiala sau mixta exista n mode de tetine ....eu am mers si la primul copil si la al 2-lea pe cele de la chicco avand si un sistem anti colici....acum cat o functiona eu nu stiu.....eu ma mulg si pun lapticul in biberon...aveti grija si la dimensiunea tetinelor
cat priveste nasterea naturala eu zic ca daca nu se poate si daca pune viata mamei in pericol sau a copilului sa luati in considerare si varianta nasterii prin cezariana...
noi ne-am luat carut si evident fugim acum sa iesim prin oras
va pupacesc

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 sunt un sef
Sine amicitia vitam esse nullam - Fara prietenie nu exista viata ! - Cicero

Mergi la inceput

am trimis pe contul comun de pe yahoo adresa sitetului.

sper sa va fie de folos

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui gessy

buna din nou,
va multumesc la toate pentru toate informatiile utile pe care le postati. imprimanta mea face cu greu fata

fetelor, voi aveti carcei? azi noapte m-am trezit cu o durere in gamba dreapta de am zis ca mor. l-am trezit pe sot care s-a si speriat si a inceput sa ma maseze. vreau sa va spun ca si acum ma doare locul unde am avut carcel, si nu de la masaj dar simt in continuare ca am muschiul incordat. Voi ce ati facut in situatia asta?

Tot azi noapte am avut niste ameteli cumplite cand ma intorceam de pe o parte pe alta sa invartea camera cu mine. mentionez ca iau augmentin si am citit ca foarte rar poate da ameteli, simptom care este reversibil. este cumplit sa simti cum fuge camera cu tine.

29+

Cum stai cu calciu? Din cate stiu eu carceii sunt cauzati de lipsa de calciu, element esential in functionarea fibrelor musculare, insa problema este ca in sarcina nu se recomanda, pentru ca actioneaza asupra muschiului uterin. Cat despre ameteli sa stii ca patesc si eu la fel si banuiesc ca tot din cauza antibioticului- eu iau ceroxim pentru o infectie urinara.

Carmen 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Buna ! Ayla ai o printesa superba , ma bucur ca a luat in greutate

Maria ,Plici se apropie momentul?? scoatem si noi agitatele
Mi-am cumparat si eu o pompa manuala acum o sa vad cat va fi de buna..Fetele si la mine se pare ca contractiile sunt zilnice sper sa nu-mi faca bebe vreo surpriza.Ma pun sa mai citesc din urma ca nu am reusit sa fiu la zi

monica 36+ Lara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Neatza dragelor!

Am schimbat si noi semnatura

Azi mi-am ridicat rezultatele la anticorpi, si de data asta, la Institutul hematologic au iesit anticorpi absenti, asa ca o sa cred in rezultatul asta si declar caz inchis, si asa imi fac griji pentru destule lucruri.

34+ Ana Bianca

ce bine.... gata, ai scapat de un mare stres

Carmen 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

citat din mesajul lui MADYN

"Ceaiul nu se da numai de placere, uneori se da de nevoie. Eu am incercat sa-i dau Baby Calm pt. colici (dar nu a dat rezultate deci am renuntat) sau i-am dat de menta, la inceputul diversificarii, cind s-a deranjat la stomacel de la un iaurt. Si pe urma nu ar trebui sa mergi pe ideea ca daca tie nu-ti place un aliment, nu trebuie sa-i dai si lui bebe. Uite, mie de ex. nu-mi place laptele, ce ar fi sa nu le dau copiilor mei lapte!?! "

Eu credeam ca discutam de cumparaturi ce ne sunt necesare fix in perioada de inceput, diversificare vine dupa vreo 6 luni, nu? Si nici nu compar beneficiile ceaiului cu ale laptelui. De asta am si zis de socoteala de acasa si de cea din targ, pt ca in cazuri extreme poate sunt nevoita sa-i dau si ceai, desi nu scrie nicaieri ca nu se se poate fara.

29+

Mergi la inceput

gessy multumim pentru informatiile legislative, cred ca sunt utile tuturor.

Carmen 30+

Mergi la inceput