FIV de toamna 8
Raspunsuri - Pagina 13
anemona spune:
Buna! Ma bucur ca va mai amintiti de mine! Da, se apropie cu pasi repezi fiv-ul, dar deocamdata nu am noutati prea mari. Azi voi merge la clinica sa vad ce mai aflu.
Gabi, multi, multi ani fericiti si cu copii si nepoti pe langa voi. Si noi am facut 9 ani pe 3 septembrie si sper ca aniversarea urmatoare sa ne gaseasca cu un bebe sau mai multi, ca nu ne suparam!
Va pupic si va urez toate bune!
PS: aseara am vazut la tv B1 un reportaj despre o familie care avea 3 copii cu fiv (Ancar) care aveau cam 5 ani. Si se pare ca oamenii erau disperati ca nu prea mai au cu ce sa-i intretina. Tare trist. Nu stiu cum putem ajuta, fiindca eu chiar as vrea!
Marcelle spune:
Dragelor,
Ce bine imi pare ca va am alaturi!!!Nici nu puteti sa va imaginati ce sunteti pt mine!! Un Dar de la Dumnezeu! Numai, ca nu mai pot sa lucrez nimic din cauza existentei voastre!
Gabi, nu reusesc nici cum sa iti trimit acel mesaj privat! Nu sunt incepatoare in calculatoare, dar uite, nu reusesc, ma trimite PM-ul direct la prima pagina unde nu gasesc nimic.
Uite, sparg si eu gheata, sunt de la Oradea.Intr-adevar nici noi nu am spus nimanui ce facem noi acum aici, nici macar familiei deocamdata!
Deci voi sunteti confidentele mele!
Gabi, cat te-a costat Puregonul, pt un tratament de o luna?
Gabi, de cand iau Puregonul mi-e o sete continua... As bea apa toata ziua. O fi un efect secundar?
Aici costa un cartus de 600 UI, 300 Euro, iar 5 filole de 75 UI, 200 E. Spun un cartus deorece se pune cartusul in stilou, si eu am si stiloul pt injectie.
Anca, eu fac acum Inseminare, nu FIV. Dar probabil ca aici au rezultate mai bune cu Puregon, nu stiu, dar asta cred ca e mai utilizat, si se pare ca a dat rezultate in majoritatea cazurilor, nu din prima, dar...
eu totusi sper ca poate ne ajuta Dumnezeu din prima, de data asta!
Cu kg in plus sper sa nu pun nimic fara rezultat deoarece deja am cam 4 in plus, inca trei ar fi groaznic!
Intr-adevar medicul a fost inuman, de pe urma acelui SOC mai suferim si astazi!Sotul meu nu a mai avut puterea sa il bata, i-a venit de-a dreptul rau, de la inima, si ne-am pus sa plangem amandoi dupa ce am
iesit de la cabinet, si afara ploua si nu ne trebuia nici umbrela, nimic, doar pe inapoi, pe care il pierdusem si reusisem dupa 2 ani sa il concepem.
Dar acum avem o SPERANTA, si tare cred ca de data asta va fi bine de la inceput pana la sfarsit!
Va pup fetelor!
Marcela
Corina G spune:
Buna fetelor, va doresc o saptamina buna.
D-abia am ajuns la munca, si deja ma gindesc sa vina weekendul mai repede... :o)
Gabi, la multi ani, multi si buni, cu copilasi si nepotei, si multa, multa fericire.
Marcela, sa dea Dumnezeu sa ti se implineasca dorinta si sa iti fie simturile bune si sa reuseasca inseminarea din prima. Nu imi vine sa cred ce nesimtit de dr. ati putut sa aveti. Oricum, si eu am trait in Franta pt. 5 luni, si parerea mea despre francezi este ca sint niste aroganti si nesimtiti. Dar bineinteles, sa nu generalizam totusi, sint si oameni cumsecade printre ei.
Ancuta, iti tin pumnii mult de tot. Si eu stiu ca petele roz nu inseamna nimic, cum am mai spus. Apoi, daca tie deja ti-a crescut sarcina in marime asta e f. bine.
Pe mine trebuie sa recunosc ca m-ati cam speriat cu HCG-ul scazut. Si la mine a fost cam scazut, dar s-a triplat in 3 zile, si dr. mi-a spus ca nu conteaza ca e mic, important e sa progreseze (sa se dubleze la 2-3 zile). Acum, asa m-ati speriat ca o sa incerc sa ii conving sa imi mai dea o trimitere la laborator sa mai fac un HCG.
Va pup pe toate.
gabid spune:
Anemona,noi am implinit 10 ani de casnicie anul trecut si aveam bb deja.Sigur o sa aveti si voi toate bb cat mai curand.
Marcela,eu zic ca sunteti aproape de Timisoara,nu?Poti merge la Timisoara la un dr ginecolog bun.Eu stiam de dr Munteanu.Poate ca sunt si altii.Am inteles ca o fiola de puregon costa in Romania vreo 2.5 mil lei.In Ungaria sunt la jumatate de pret si se da cu retete din Romania.Eu personal am de gand sa merg in Ungaria sa-mi iau tot tratamentul.Eu am facut puregon doar 5 fiole la o stimulare simpla si sincer numai imi amintesc de asemenea reactii adverse.Erau f.dureroase si aveam burta fff umflata cu ele.Eu din 5 fiole am avut 5 foliculi mari dar nu a fost sa fie bb.Sper ca Ancar sa nu-mi dea Puregon acum.
Multumesc tuturor pt urarile de ziua noastra.In general uitam mereu de aniversarea casniciei dar anul acesta nu am uitat si sunt incantata.
Marcela ,cate fiole are un cartus?Eu la FIV faceam 5 fiole odata dar la stimulare simpla o singura fiola.Ce fel de stilouri sunt acelea?
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Buna seara dragelor,
Corina, nu trebuie sa te sperie chiar asa HGG, o sa fie bine. La
mine nu a fost sustinuta sarcina cu nimic desi HGG era mic!Asta a fost una din probleme.Daca iti da un tratament fii linistita ca o sa fie bine.Eu sunt sigura ca la toate ne va merge bine si ca nu vom avea nici una nici o problemuta.
Stiti cum se spune unde sunt 2 puterea creste, dar unde suntem,
ce PUTERE AVEM!
Gabi, intr-un cartus pt stilou sunt 600 UI, echialentul a 8 filole de 75 de unitati.
Stiloul este ca un stilou cu care scrii, dar la capatul lui, in loc de penita ai acele, pui cartusul si iti reglezi din stilou cate unitati sa iei. Poti sa iti faci singura injectia daca doresti, daca poti.
Eu am preferat sa imi faca asistentele.
Tu cate fiole ai luat cand ai facut inseminarea?
Eu acum iau 5 fiole, una in fiecare seara, fiecare de 75 UI, azi a fost a 4-a injectie. A inceput intr-adevar sa mi se umfle burta, si am crezut ca iar m-am ingrasat.......!Vesnicul meu stres...!
Stiloul se cumpara si el de la farmacie si costa 70 Euro.Eu l-am primit gratuit, ca toata medicamentatia si toate consultatiile.
In legatura cu Timisoara pot sa merg sigur. Dar pt mine era mai comod
aici la Lyon. Cu aceasta echipa in plus ma simt si in siguranta!
Vreau sa te intreb de ce nu vrei sa mai iei Puregon?
Nu am inteles ce spui prin "stimulare simpla"? Stimulare pt inseminare? Ai facut o singura fiola?
Eu repet fac 5 fiole fiecare de 75 UI, apoi miercuri va spun ce mai fac in rest.
Draga Gabi, fiolele si in Franta sunt la jumate de pret. 5 fiole de 75 UI costa 178 EURO exact, deci mai putin de 7 mil.E incredibil ce preturi sunt la noi, si ca nu beneficiem de nimic! Nu stiu de ce si pt ce platim la asigurarile medicale?
Va pup fetelor,
Marcela.
anis spune:
Merci frumos fetelor pentru raspuns...si in special merci Gabi....si multa bafta la toate!
Haideti..haideti..parca toamna se numara bobocii,nu?
AniS
gabid spune:
Salut!
Marcela,eu am facut stimulare simpla pt ca foliculii mei nu se maturau suficient.Atunci am facut cate o fiola de humegon(menogon) in primul ciclu timp de 5 zile si apoi puregon la urmatorul ciclu pt ca organismul reactionase mai slab la humegon.Spuneam de puregon ca nu vreau sa-mi dea pt ca sunt mai dureroase decat puregonul.Nu a fost o inseminare ci doar o stimulare cu contact normal in zilele de ovulatie.Din pacate nu am reusit si am trecut la FIV pt ca sotul meu avea probleme destul de mari.Eu aveam trompe lungi si uterul f.sus,deci ramaneam f.greu insarcinata chiar si cu o sperma perfecta.Stimularea pt FIv am facut-o cu vreo 60 de fiole de humegon.Faceam 5 fiole odata.
Raluca,ce faci?Unde ai disparut?Pia!!??!!
Gabi si Simonica.
Pia spune:
Buna ziua fetelor, offfffffff ma omoara netul asta de la servici, sa-l ia dracu nu merge mai deloc.
Ancuta stai cuminte si nu te mai stresa atat, respecta tratamentul dat de Niculescu si ai sa vezi ca totul va fi bine. Se face scumpa mea si la Giulesti "assisted hatching" si am s-o fac si eu sigur de fat nu eu ci Cocei. A zis ca-i cale lunga pana acolo deoarece data trecuta am raspuns ceva mai greu la stimulare si vrea sa mai fac niste analize in special estradiolul. O sa ma lamuresc eu saptamana viitoare. Gabito sincer ma grabesc deoarece nu mai am rabdare, anii trec si eu imbatranesc, sper ca ovarele sau odihnit destul.
Ralu ce faci draga mea, ce ai facut ieri la doctor?
Pupici la toate fetele si sa auzim numai de bine
Parvutoiu Anca spune:
Dragele mele,
Azi imi e ceva mai bine,petele aproape au disparut( DA Doamne sa plece de tot si for ever!!!), am facut Gravibinon-ul si am avut 'placerea' azi sa fac diferenta intre cea care mi l-a facut acum o saptam. si cea de azi. Saptam.trecuta nici ca l-am simtit, eu marea fricoasa, doar stiti cum sunt eu cu injectiile, iar azi am simtit fiecare mm de solutie care a intrat in mine si mi-a mai spart si un vas capilar acolo, ca "e normal, e o zona vascularizata"...
Raluca, mi-e dor de tineeeee!!!!
Pia, am inteles acum, iti tin pumnii in continuare.
Denisa, tu nu mai zici nimic???
Marcela, cred ca cel mai bine e sa te tii de echipa de la Lyon.Si ref. preturi - ce sa mai, e o mare magarie ce se intampla in tara asta, platim degeaba luna de luna ptr asistenta medicala, nu am avut nevoie de ani de zile nici de o aspirina de la clinica unde cotizez, care tine loc de 'medic de familie'. Ba mai mult, cand am vrut sa-mi fac histero-salpingografia cu internare la Giulesti, acum 2 ani,si am avut nevoie de bilet de la ei, mi-a mai facut si greutati o nesimtita de ginecoloaga. "Aveti aparat ptr histero-salpingo, faceti asa ceva??? Nu?? Atunci de ce dracu nu-mi dati biletul??" Mi l-a dat, dupa ce mi-am facut o mie de nervi..
Si apropo de nespus la nimeni, Gabitule, ff bine, eu am un fel de superstitie si nu am prea vrut sa spun nici eu pana acum.Mama stie si o pereche de prieteni fff buni, atat. Tata nu stie, parintii lui nu, etc - mai bine asa, asa simt eu. Iar daca Simonica e copil FIV, ce daca, ce, e super, ea reprezinta un SUCCES!!
Anemona, iti tin pumnii si tie in continuare, tine-ne la curent!!!
Corina, ti-am scris doua vorbe pe mail, dar stiu eu ca tu mergi in linie dreapta
Sa auzim numai de bine fetelor, va pup,
gabid spune:
Ralu,ce'i cu tine?Ce ti-a spus Ancar de te-a bagat in boale asa de tare de numai intri pe net de cateva zile?
Noi venim in Bucuresti luni la Ancar.Tot atunci imi fac si toate analizele.Astept sa vad ce analize hormonale imi da el sa fac.
Pia,eu nu vreau sa ma grabesc,vreau sa fac totul asa cum trebuie.Stiu ca e presanta varsta dar mi'e teama si de o infectie.Sincer nici eu numai am am rabdare.Sunt incantata ca merg in sfarsit la Ancar ca sa ne prinda intr-unul din loturile viitoare.Abia astept sa incep tratamentul FIV.
Vreau sa mergm si in Ungaria sa luam medicamentele dupa ce ne da tratamentul.Sper sa ne dea tratamentul din timp.
Anca,eu numai sunt stresata deloc de un copil FIV dar nici la TV si in ziarele locale nu as vrea sa apar.Vreau sa schimb si dr pt ca in ultima vreme a avut multe esecuri.Este vorba de dr din Bacau nu de Ancar.Acum 2 ani era cea mai buna dar acum i-a luat locul alta.
Gabi si Simonica.