FIV de toamna 8
Raspunsuri - Pagina 11
anis spune:
Fetele dragutzele ce mai faceti????
Am si eu cateva intrebari pentru voi.Cat costa inseminarea la MEDSANA si cat la GIULESTI????
Si a doua chestiune..stiu ca Ancar a mai dat tatamentul pt barbati si altor soti..printre care si al meu.Ce nu mai stiu eu e ,daca si Cartirec(cartilagiu de reghin)se face pauza sau se i-a incontinuu.
La vit E si la Undestor se face. Deci cum e? Tocmai e in pauza de 10 zile de zi,cu medicamentele dar nu stiu daca face pauza si la cartirec....ma luminati voi?
pupici
AniS
monbb1 spune:
Anca: Imi pare rau ca te stresezi asa dar te inteleg perfect. Nu pot spune din experienta dar din ce am auzit pete roz mai apar in timpul sarcinii si nu sunt o problema. Ma gandesc la tine, sa fie bine.
Bun venit Marcela si iti doresc sedere cat mai scurta. Precum intrebau si fetele , n-am inteles daca faci inseminare sau FIV. Oricum din ce deduc eu problema este al sot (olgospermie) , ce cifre i-au iesit la spermograma. Dcaa mobilitatea e mica in special , doctorii recomanda FIV cu ICSI, cum e cazul nostru.
Am auzit si eu ca de la injectiile de stimulare ( hormonii) iei in greutate si ma streseaza groaznic gandul. Poate fetele care au facut pot sa ne mai spuna cum a reactionat organismul lor.
Anis: Imi pare rau dar nu stiu sa-ti raspund la intrebare.
Va pup pe toate, numai bine.
gabid spune:
Salut fetele!
Sa o iau in ordine cu raspunsurile:
Anca,eu la FIV luam 9 utrogestan /zi:6 vaginal si 3 pe gura;cicloproginova care este un estradiol 3/zi;gravibinom am facut in fiecare zi timp de 3 saptamani.Am inteles ca sunt si burtici care fac gravibinom pana nasc.Eu nu am avut nici un fel de scurgeri pe toata sarcina.Prietena mea insa a avut chiar hemoragie si a internat-o in spital.A facut 2 saptamani de perfuzii si sarcina si-a revenit.Ai speranta ca o sa fie bine.
Pia,eu zic sa astepti pana in primavara ...nu pentru ca sa faci odata cu mine ci pt ca ovarele tale sa-si revina dupa vechea stimulare si sa functioneze bine la o stimulare noua.
Anis,am inteles ca o inseminare la Medsana costa 400euro iar la Giulesti vreo 5 milioane.Problema la tine fiind el cred ca trebuie sa discuti cu Ancar daca merita sa faci o inseminare.Mie la FIV mi-a trebuit si ICSI pt reusita.
Anis,eu mai am reteta sotului meu inca:
Cartirec :se ia incontinuu timp de 3 luni;
Undestor:10 zile si 10 zile pauza;timp de 3 luni
Vit E;20 zile si 10 zile pauza
Sa nu depasesti tratamentul 3 luni pt ca are efect invers.Ma refer la undestor care este hormon.La noi asa s-a intamplat.Sotul meu din prea mult zel a depasit cele 3 luni si ne-am trezit cu spermograma mai rea ca la inceput.
Eu merg saptaman cealalta ,pe 22 sept la Ancar sa vedem ce zice pt FIV.Inca nu am banii de FIV...pana in martie sper sa-i facem rost.
Gabi si Simonica.
gabid spune:
Oana,a fost ieri la Ancar.Trebuie sa asteptam pana pe 22 sept vestile de la ea pt ca acum este in concediu.
Saracuta ,era asa de stresata pt ca mergea pt primadata la Ancar.Sper sa-i fi facut parere buna!Mie una mi-a placut din prima!
Gabi si Simonica.
gabid spune:
Marcella,daca ai ramas odata insarcinata poti ramane si acum prin inseminare.Nu stiu cum arata spermograma sotului tau dar la al meu cu 15 mil/ml si mobilitate 30% ni s-a recomandat direct FIV+ICSI.In general la oligospermie se recomanda FIV.Sa dea Dumnezeu sa reusesti cu inseminare pt ca FIV_ul e tare scump si sansele sunt la fel de mici ca la inseminare.
Eu am facut deja 2 FIV-uri si am facut stimulare mult mai puternica ca la o inseminare.Nu am avut niciun chist.Depinde de organism.De luat in plus la greutate nu stiu dacaa mai conteaza\daca se prinde bb.Ai grija ce mananci.Eu am facut 60 fiole de humegon si nu am luat nimic in plus.Si eu sunt plinuta...atunci aveam burta umflata si sa dea Dumnezeu sa ai si tu burtica umflata!!!
Gabi si Simonica.
gabid spune:
Pentru fetele care incep stimularile!
Nu va fie teama de ingrasare in urma hormonilor.Eu aveam niste greturi de la hormoni ca nu puteam manca mare lucru.Poate ca o sa luati 1 -2 kg.Eu nu am luat.Burta este umflata si ai impresia ca te-ai ingrasat.Atat!
Nu mi-a crescut par in plus nicaieri!Eu si asa eram paroaasa...s-ar fi vazut o explozie de par suplimentara.
Problema meea era ca ma durea de numai puteam.
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Buna fetelor,
M-ai intrebat Gabi de spermograma sotului. Ea variaza foarte
mult intr-un timp relativ scurt.
De ex: in martie la inceput a avut 9 mil, mobilitate 40%,
iar in aceeasi luna la testul de migratie (asta aici se face
pt a vedea daca se poate face inseminarea sau se trece direct la FIV),
a avut 50 mil si o mobiltate 40%, (la sfarsitul lui martie)
iar dupa centrifugare si tratare 85 % spermatozoizi mobili,
iar dupa 24 de ore 75% mobili.
Ieri am vorbit cu biologul echipei si mi-a dat mari sperante,
in ceea ce priveste inseminarea, mi-a spus ca avem sanse bune.
Asta sper si eu.
Acum sa vedem si analizele din aceasta luna, ca doar azi si-a refacut spermograma si rezultatul il vom avea abia miercuri, cand merg si eu
sa imi vad foliculii.
Cat despre ingrasare nu ma supar daca o fac cu folos!
Azi imi iau prima injectie de Puregon si sper sa reusesc sa mi le dau de maine singura. Nu stiu daca am taria....dar sper sa reusesc!
Va pup fetelor,
Marcela.
gabid spune:
40 % mobilitate este mica dar daca biologul zice ca'i bine...sotul meu avea 30 % dar cu 10 % forme normale.Nr nu conteaza.Conteaza viabilitatea lor.
Eu am trompe f.lungi si spermatozoizii sotului ar trebui sa fie ok ca sa ajunga unde trebuie.La mine nici inseminarea nu avea succes din cauza trompelor f.lungi.
Va admir ca va faceti injectiile singure.La mine venea o asistenta sa le faca zilnic.Am inteles ca trebuie facute f.adanc.
Gabi si Simonica.
gabid spune:
Hei,ati plecat toate in week-end?
Eu sunt tare suparata.Astazi dimineata mi-a murit canarul.Ieri am fost la dr si i-a facut o injectie pt ca era moale si azi gata!Am mers si am cumparat altul pt ca'i simteam lipsa.Il aveam in casa de 2 ani si ne obisnuisem unii cu altii.
Voi ce stiti despre canar?Face rau la copii ...dar la sarcina?Eu stiam de papagali dar de canari nu am auzit nimic rau.
Eu stau la casa si am si un brac german de 2 luni.Oare trebuie sa-l evit avand in vedere ca vreau sa raman insarcinata?Catelul nu sta in casa ci in curte.
Cand am nascut eu pe Simona a nascut o fata un baietel si avusese Brucella(boala care se ia de la vaca).Copilul avea capul enorm.Ieri am vazut in oras o femeie cu un astfel de copil pe strada.M-au apucat tot felul de ganduri...
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Draga Gabi,
Imi pare rau pt canarul tau.Dar o sa il iubesti si pe cel nou nout la
fel de mult ca pe primul.
Despre animale eu stiam si stiu foarte bine ca PISICA este ceva mai daunatoare, de la ea poti sa iei TOXOPLASMOZA, in rest trebui sa fii
foarte atenta in timpul sarcinii si cu celelalte animale si mai ales sa nu intri in contact cu resturile animale si cu olita in care isi
face treburile.(de acolo se iau cele mai multe boli).
Dar nu trebuie sa te gandesti la astea, iti spun din propria experienta deoarece, eu cand am ramas insarcinata in 2001, am citit tot felul de lucruri despre ce boli pot sa apara si iata am avut o sarcina oprita in evolutie. Si noi stam la casa si aveam pe vremea aceea o pisica, si i-am transmis soacrei sa duca pisica unde o vrea
pe cand ajung casa. Intr-adevar pisica nu mai era pe cand am ajuns noi din FR dar nici nu mai era nicaieri. Deci cat mai departe de ele, dar fara prea multe ganduri.Despre caini am auzit ca nici ei nu fac prea bine, ca nici un animal de altfel, incearca sa stai cat mai departe de ei, dar nu te stresa cu asta.
Listeria se mai poate lua de la branza de vaca, sau de pe fructe nespalate, sau alimente care au fost realizate fara o igiena corespunzatoare. (si aceasta dauneaza grav ).
Eu se pare ca nu sunt atat de curajoasa cum ai crezut.Injectiile mi le face o asistenta (nu am curajul sa mi le fac singura) si poti sa iti inchipui ca nu trebuie sa ii platesc nimic absolut! Intra in asigurarea mea! Mi se pare atat de interesant, sa imi faca injectia si sa nu ii bag in buzunar nimic.
De altfel aici asa e si la medici, dar la medici m-am obisnuit.
Asistenta imi spunea ca avem sanse mari, din cate inj a facut ea pt asemenea tratamente, doar in doua cazuri nu au ramas. In rest se pare ca tratamentul da rezultate.
In legatura cu mobilitate: Nu stiu cum se procedeaza in RO, dar aici in FR sperma este tratata si dupa tratare ajunge la mobiltate
85% imediat, 80% dupa doua ore si 75% dupa 24 de h, in cazul sotului meu. Eu trag mari sperante, sper sa va dau vesti bune cat de curand.
Aici o inseminare fetelor, costa 65 EURO!!!!!! fata de preturile de acasa? ce ziceti? Asta doar inseminarea fara ecografii si medicamente.
Dar pentru toata lumea este de fapt gratuit ca este rambursata 100% de catre Securitatea Sociala.
Va pup fetelor,
Marcela.