FIV de toamna 8
Raspunsuri - Pagina 10
Parvutoiu Anca spune:
Ah, inca ceva: aveam HCG-ul 376 la cca 2,5 - 3 saptamani ( cica.. ca nu mai stiu cate am sau nu..), e bine nu e bine??? Corina, Cloe???
Gabi, CAT Utrogestan ti-a dat tie sa iei?? Mie mi-a zis Niculescu, daca sangerez sa nu le mai iau vaginal, ci pe gura, ceea ce si fac.
Si Gravibinon -cate, la ce intervale faceai??? Mie mi-a facut fiola aceea miercuri si mai departe nu stiu...sper sa aflu maine...
Va pup, fetelor,
Pia spune:
Buna fetelor, tare greu merge forumul sau netul aici la mine.
Ralu o sa fie bine ai sa vezi la consulatie. Am hotarat sa facem FIV acum si a sunat-o sotul pe dr.Cocei azi, revine din 22.09 la spital, vrea sa ne vedem si sa stam de vorba privind hotararea noastra pt.o noua incercare. Din ce a spus ea sansele sunt mici pt.ca am raspuns greu la stimulare . A spus ca daca avem nervi de otel, o luam de la capat, ea ne ajuta.Vrea sa repet iar niste analize chiar daca data trecuta au fost f.bune. Nu-si explica de ce n-am reusit.I-a zis sotul si de - assisted hatching- a fost de acord dar pana acolo este cale lunga. O sa dam telefon in saptamana 22-26.09 sa stabilim in ce zi sunt ceva mai liberi ca sa stam vorba si cu Niculescu si sa vedem ce hotarare luam, ce sanse ne dau.Suntf.f.suparata dupa vestea data de sotul meu.
Ancuta draga mea, iti doresc tot binele din lume si sper din tot sufletul ca totul sa fie bine, sper ca bebicul sa stea cumintel acolo. Iti tin pumnii si-s alaturi de tine.
Fetelor ce faceti, Denisa, Cloe, etc?
Va pup si vreau sa aud numai vesti bune
Cloe spune:
Anca, imi pare f. rau ca treci acum prin emotiile astea. Eu am mai auzit de femei care au sangerat in timpul sarcinii si au dus-o pana la capat fara probleme. Sper sa faci parte si tu din categoria asta. Referitor la valoarea HCG nu stiu ce sa zic. Tu cand zici 2.5-3 saptamani, calculezi de la conceptie, asa-i? Medicii de obicei calculeaza de la ultimul ciclu. Valorile astea variaza f. mult de la o femeie la alta, atata stiu, dar nu stiu care este o aproximativa valoare normala pt. fiecare sapt. de sarcina. Imi pare f. rau ca nu te pot ajuta cu mai multa informatie. Sper din tot sufletul ca totul va fi bine!!
Raluca, si restul din lotul de toamna, ma bucur pt. voi ca va apropiati! Nu mai este mult acum.
Denisa, merge treaba? Cand incepi injectiile?
Corina, sper ca esti bine!
Eu azi merg la eco, sa-mi vad si sa-mi aud copilasii! Abia astept, am emotii. Sper sa fie totul OK...
Va pup,
Cloe
Corina G spune:
Buna fetelor, eu nu am avut noutati, de-aia nu prea am mai scris, si in plus am fost si pina peste cap la servici. Mai am crampe, dar f. slabe si f. rare. Ma dor sinii, dar in rest nici un alt simptom.
Astept cu inima la gura sa merg pe 26 sept. sa imi faca eco.
Ancuta, draga de tine, te inteleg perfect. Si eu as fi moarta de spaima. Dar nu dispera inca, ca poate ca nu e nimic. Eu cind le-am spus la tel. ca am crampe ca la ciclu si ca mi-e f. frica de avort spontan, mi-a raspuns: stai linisita ca s-ar putea sa ai si spotting (pete de singe), sa nu iti faci griji decit daca ai pete de singe proaspat (rosu, nu roz sau maroniu). Asa mi s-a spus.
Cit despre HCG, exact cum ti-a spus si Cloe, tu calculezi 3 sapt. de la conceptie/ovulatie sau de la prima zi a ultimului ciclu? Aici se calculeaza saptaminiile de la prima zi a ultimulul ciclu. Uite aici un website care iti da cifrele/intervalele exacte ale nivelului de HCG. http://www.inciid.org/betas.html
Iti tin mult de tot pumnii. Si tie, Cloe, la eco dupamasa!!!
Cu drag,
Marcelle spune:
Buna fetelor,
Eu sunt Marcela. Vi-am citit cat mi-a permis timpul,
subiectele si sunt foarte interesante.
Sunteti toate tare dragute, azi in loc sa lucrez (deoarece lucrez in fata calculatorului), vi-am citit mesajele si am ramas lipita de ele.
Eu sunt acum la Lyon impreuna cu sotul meu. Eu am 30 de ani, si
incercam de 4 ani sa avem un .In 2001 am ramas insarcinata (pe cale naturala)eram tot la Lyon si din pacate sarcina s-a oprit din evolutie la 8 saptamani, iar eu aveam simptome de sarcina si in saptamana 12. Groaznica veste am avut-o la ecograf, cand eram amadoi
fericiti ca il vom vedea pe .
De atunci am incercat sa raman insarcinata, am facut un bilant la o clinica din Lyon, si ne-au spus ca singura sansa este inseminarea.
Va scriu fetelor deoarece in afara sotului meu, nu am pe nimeni cu care sa ma sfatuiesc aici si in aceste momente cred ca am nevoie de VOI.
Ieri am fost sa imi dea tratamentul pt inseminare, azi am vorbit cu biologul si m-au asigurat ca totul a fi bine, ca riscurile sunt mici.
Eu am citit pe internet ca dupa tratamentul cu hormoni poti face chisturi ovariene, te trezesti cu kg in plus, in rest se pare ca cu sarcina totul e OK, daca se intampla.
Eu maine voi fi in ziua 5 de ciclu si voi lua prima injectie de Puregon. (75 de unitati)
In ziua 10-cea voi face o ego si voi lua un dozaj de Estradiol Si LH plasmatic.
Apoi voi continua cu Puregon-ul si gonadatrophine pt declansarea olulatiei, apoi voi continua cu Utrogestan-ul daca raman insarcinata.
Fetelor!!!! Ati luat careva un tratament asemanator?
Ce simptome ati avut in urma lui? Cate ati facut inseminari si care ati reusit? Sau voi ati trecut direct la FIV?
Eu va felicit fetelor pe care ati ramas insarcinate, ma bucur pentru voi si va tin pumnii ca totul sa va mearga bine si sper sa va urmam
si noi cat de curand.
Eu va dau un sfat, daca ati ramas insarcinata, nu mai cititi carti de anatomie ce nu va privesc pe voi, cititi reviste, etc, nu va apucati
sa faceti ca mine cand am fost insarcinata, am inceput sa citesc tot felul de carti ce nu ma priveau, carti de dezvoltarea amanuntita a fatului si ce se poate ivi in timpul unei sarcini, si cred ca am pierdut sarcina pe cale psihologiga, de teama.......!Asa ca fetelor, fiti fericite si bucurarti-va de care va urma sa va lumineze viata.
Va voi tine la curent cu tratamentul meu si sunt sigura ca imi veti fi prietene de nadejde in aceste momente cand sunt singurica pe aici.
Astept raspunsurile voastre,
Marcela.
Corina G spune:
Draga Marcela,
Bine ai venit printre noi. Imi pare tare rau ca ai trecut prin ce ai trecut, cu pierderea sarcinii si toata suferinta care a urmat. Sa dea Dumnezeu sa reusiti cit mai repede si sa uitati repede de toate cele rele si triste din trecut.
Stiti cumva care este diagnosticul infertilitatii voastre, ca spui ca dr. v-a sfatuit ca numai inseminarea poate rezolva problema?
Tu acum faci inseminare intre-uterina, sau FIV? Nu prea mi-e clar. Daca faci inseminare intrauterina, eu una nu stiam ca se da asemenea medicatie. Eu am facut 4 inseminari dar nu mi s-au dat medicamente de-astea puternice, ci unele mai simple, Clomiphene pastile. Clomiphenul te ajuta sa produci 2-3-4 foliculi, care pt. inseminare pare de ajuns. Dar sigur stiu eu doctorii tai mai bine. Fiecare dr. si fiecare clinica (ca sa nu mai vorbim de tari si continente) cu sistemul lor.
In orice caz, iti dorim sa reusesti si sa fie totul bine, sa fii mamica cit mai curind.
Cu drag,
Cloe spune:
Draga Marcela,
iti urez si eu bun venit. Imi pare f. rau ca ai trecut si tu prin atatea. Sa dea Dumnezeu sa vi se implineasca dorinta cat mai repede!!
Eu am facut 5 inseminari inainte de FIV. 3 din ele cu Clomiphene (de care ti-a scris si Corina), iar 2 inseminari cu o combinatie de clomiphene si gonal f. Diagnosticul nostru a fost "unexplained infertility". Am reusit sa raman insarcinata cu gemeni la primul FIV la care am transferat 2 blasts (embrioni de 5 zile). Pt. FIV am luat anticonceptionale, Lupron si Gonal f.
Inca o data mult succes si bine ai venit.
Cloe
Marcelle spune:
Draga Corina,
Eu iti tin pumnii tie si tau.
Eu fac acum inseminare artificiala la o clinica specializata in Lyon.
La noi sunt doua probleme.
Eu am absenta de mucus cervical, care a disparut subit (probabil pe cale psihica) acum 4 ani cand ne-am propus ca dorim sa facem un . De atunci a revenit doar in luna in care am ramas insarcinata, in 2001 si nu am avut norocul sa o duc pana la capat.
Pe de alta parte sotul meu are si el o oligospermie.
Noi am facut analizele pentru cuplu aici la Lyon , mie in tara nu mi-a desoperit nimic desi eu semnalam medicilor problemele mele, mi-au spus ca mucusul cerical nu e o cauza de infertilitate...
Iar rezultatul spermogramei sotului apare pe 3 randuri, fata de
5 pagini in Lyon.
As mai vrea sa aflu cabinete in vestul Romaniei, competente care fac
inseminari, daca stiti? Si daca stiti cat costa inseminarile si tratamentul.
Marcela.
Marcelle spune:
Draga Cloe,
Iti multumesc pt raspuns. Vad ca tratamentul tau este foarte
diferit de al meu. Eu sper sa am te urmez cat mai repede! Noua ne-a spus ca sunt sanse destul de bune sa reusim prin inseminare.
Ma bucur mult pentru cei doi ai tai si sper sa te urmez si eu cat de repede. Poate ca e un semn bun ca mi-au raspuns mai intai viitoarele mamici???
Eu o iau drept o sansa in plus !
Dupa tratamentele de la inseminari nu ai avut chisturi? sau nu te-ai ingrasat? Eu sunt un pic strsata de ingrasat ca am vreo 4-5 kg in plus si daca mai adaug degeaba.....va fi cam rau. Daca adaug cu succes nu ma supar deloc!
Iti doresc o sarcina usoara si tine-ne la curent.
Marcela