untul de shea (shea butter)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

In mesajul precedent, va povesteam despre colega mea care foloseste untul de karite si pentru par.

Ieri, mi-a dat amanunte despre cum face.
Nu il aplica niciodata pe pielea capului, altfel i-ar face parul gras, greu de spalat.

In fiecare sambata si duminica seara, ia pe mana untul (cantitate cat o nuca mica) si-l incalzeste in maini pana se face uleios, dupa care desparte parul in suvite si il aplica de la radacina inspre varf. Apoi isi impleteste cateva codite, pentru a permite uleiului sa se raspandeasca bine si isi protejeaza perina cu un prosop.

A doua zi dimineata se spala cu sapun de Marsilia (un fel de sapun de casa) si se limpezeste bine.

Eu personal, inca nu am incercat,insa ma bate gandul sa o fac, caci parul ei arata extraordinar de bine. Cu atat mai mult cu cat, acum vreo luna, cand am fosta impreuna cu ea la coafor, am auzit-o pe coafeza zicandu-i ca nu a vazut un par care sa arate asa de frumos,in ciuda schimbarilor frecvente de culoare pe care le suporta.
In schimb, mie, coafeza nu mi-a zis nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Mika, mutumim de tip. Abia astept sa aplic si eu tehnica asta, mai ales ca avand parul cret e tare deshidratat saracul.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mika12

In mesajul precedent, va povesteam despre colega mea care foloseste untul de karite si pentru par.

Ieri, mi-a dat amanunte despre cum face.
Nu il aplica niciodata pe pielea capului, altfel i-ar face parul gras, greu de spalat.

In fiecare sambata si duminica seara, ia pe mana untul (cantitate cat o nuca mica) si-l incalzeste in maini pana se face uleios, dupa care desparte parul in suvite si il aplica de la radacina inspre varf. Apoi isi impleteste cateva codite, pentru a permite uleiului sa se raspandeasca bine si isi protejeaza perina cu un prosop.

A doua zi dimineata se spala cu sapun de Marsilia (un fel de sapun de casa) si se limpezeste bine.

Eu personal, inca nu am incercat,insa ma bate gandul sa o fac, caci parul ei arata extraordinar de bine. Cu atat mai mult cu cat, acum vreo luna, cand am fosta impreuna cu ea la coafor, am auzit-o pe coafeza zicandu-i ca nu a vazut un par care sa arate asa de frumos,in ciuda schimbarilor frecvente de culoare pe care le suporta.
In schimb, mie, coafeza nu mi-a zis nimic...

mika, multumim de "reteta"! Si eu o sa incerc, jur!
Dar poate, in ciuda vopsirii repetate si tratamentului de maraton, poate ca prietena ta are de la mama natura un par des, poate, si fir sanatos, nu ca mine, 2-3 paie pe care, daca nu le-nfoi, se ascund unul dupa celalat si ... gata cu "podoaba capilara"!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

A ajuns si la mine untul asa ca maine o sa incerc reteta pentru par pentru ca ma vopsesc destul de des blonda si firul e super subtire.sper sa mearga.
Mike merci pentru pont.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unique spune:

Am vazut pe diverse siteuri, ca pentru a fi mai usor de aplicat se pot adauga in untul de shea diverse alte ingrediente (ulei organic de nuca cocos,miere organica,ulei masline extravirgin, ulei jojoba ,unt de cacao,ulei de ricin, gel de aloe vera,glicerina vegetala, vitamina E,diverse uleiuri esentiale). Se topeste untul in apa calda sau in cuptorul cu microunde si se amesteca in el ingredientele intr-o anumita ordine si in anumite proportii.Ca sa fie omogenizat bine se foloseste mixerul mai mult de 30 min. Iata cateva retete:

2 cups shea butter, unrefined
1 cup pure aloe vera gel
1/2 cup coconut oil
1 tbsp jojoba oil
1 tbsp vegetable glycerin
1/8 tsp tea tree oil
5 drops rosemary essential oil
3 drops vitamin E oil
1/8 tsp fragrance oil (I used tea rose)
food processor, hand held or standing mixer

1 cup shea
¼ cup coconut oil
1 tbsp sweet almond oil
1 tbsp castor oil
2 tbsp jojoba oil
Meadow foam seed oil (optional)
1 tbsp grapeseed oil
1 tbsp honey
Green tea and ylang ylang fragrances
Vitamin e gel caplet

• 8 ounces Shea Butter
• 1 Tbs. Jojoba
• 1/2 tsp. Vitamin E Oil (preferably T-50 or T-80)
• 1/4 tsp. Essential Oil
• 1/16 tsp. Pearlescent Mica Powder for Color (optional)

1 and 1/3 Cups of Shea Butter

½ Cup of Olive Oil

1 tsp. Of Vitamin E Oil

½ ounce of fragrance oil*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Buna... va urmaresc si eu de ceva timp si cred ca oo sa incerc si eu o comanda!

Citat:
citat din mesajul lui dooku3

Mare fan aici!Am de la Coastalscents si sunt multumita-este super ca hidratant si accelereaza vindecarea ranilor superficiale.De exemplu,am avut weekend-ul trecut o rana de la o pereche de pantofi(de,vanitatea,tocuri de 10cm),am aplicat o doza zdravana de unt seara,a doua zi rana era cicatrizata si aproape vindecata.Acum e deja istorie!Aelasi lucru si pentru crapaturi la buze din cauza frigului-regenerate mult mai repede cu shea butter.Eu il folosesc pentru fata,corp si pentru par.
Cel nerafinat trebuie sa aiba o tenta de galbuie sau verde si miros specific;rafinat este alb si nu are miros(sau are mirosul "adaosurilor"folosite:uleiuri,etc).Ah,si cel nerafinat are o consistenta semi-dura,trebuie incalzit in palme pentru a putea fi folosit;pe cand cel rafinat este deseori deja cremos.

Dooku, zici ca esti multumita de shea butter de la Coastalscents, nu? Eu vreau sa mai comand cate ceva la ei si as lua si 1 pund de shea butter... ce zici? Tu ai luat mai mult?

Pupici si o zi buna tuturor!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Wow, vad ca este tare ieftin pe Ebay. Si ziceti ca dureaza 40-50 ani pana se maturizeaza copacul de shea. Pey sa ne grabim sa-l cumparam acum fetelor, ca la recoltarea excesiva care sa face parca vad ca n-o sa mai ramana nici un copac de shea. Imi pare rau, nu vreau sa va tai din elan, dar ma doare sufletul cand vad cum OMUL nu are limita, ucide animalul pana il aduce pe cale de disparitie, taie copacul in acelasi mod. Nu stiu ce sa zic, nu sunt impotriva introducerii cumpatate a produsului pt consum dermatologic, dar cand am vazut ce multe site-uri vand shea butter in cantitati mari si la un pret de nimic nu am putut sa nu ma gandesc la cata risipa se face.

Mergi la inceput

Puisor, tie ti-a sosit comanda de shea butter din UK ??? Inca nu m-am hotarat daca sa iau din UK sau US (Coastalscents) ... Pe e-bay ai platit prin pay-pall?

Cresc si iar cresc ... !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Camelia,nu stiu cat de repede se livreaza din UK dar pentru Coastalscents pregateste-te sa ai rabdare-3 saptamni cca.Eu iau un pound,shipping-ul este 14$,deci vreo 22$in total.Alte produse nu am luat de a ei dar ma tenteaza trusele cu farduri ochi:-)
Aniela,de acord cu tine daca mesajul a vrut sa trimita spre moderatie.

Mergi la inceput

Dooku, multumesc mult de raspuns ... Coastalscents sunt out of stock acum ! Deci mai astept!
Eu farduri de pleoape am luat de la everydayminerals.com si am fost tare multumita (sunt mai ieftine decat pe coastalscents) !

Cresc si iar cresc ... !

Mergi la inceput