untul de shea (shea butter)
Raspunsuri - Pagina 20
Dierna3 spune:
Carola, toate livreaza in Romania. N-aveam cum sa le incerc pe toate, pe multe le-am gasit recomandate pe diverse forumuri straine.
Brianna, pana acum am avut de pe ebay Parachute (Coconut Oil), o marca pe care o folosesc indiencele, de pe Akamuti si un borcanoi pe care l-am impartit in 3 asta-vara, nu-mi aduc aminte de unde, ca l-a cumparat altcineva, probabil Coconutty. Cel de monoi miroase frumos, e de vara, insa de obicei e obtinut din ulei de cocos fractionat.
mirunam spune:
Dierna, uleiul de camelii daca iau ulei de camelii crezi ca merge amestecat cu untul de shea sa il fac crema sau trebuie folosit simplu asa cum scriati tu?
Am facut pentru prima data unutul crema si a iesit
. Am amestecat untul, ulei de migdale si ulei de samburi de struguri (in cantitate foarte mica, o lingurita). Nu am avutl alte potiuni. Este exact ca orice alta crema doar ca mult mai grasa. Consistenta insa este super.
As vrea totusi sa il parfumez cumva fara sa il stric...
Dierna3 spune:
Sigur ca merge amestecat, dar e de preferat sa il folosesti simplu, tocmai pentru ca e un ulei foarte usor, cu penetrabilitate mare. Uleiul de camelii nu e parfumat, se extrage din seminte, deci iti ramane sa alegi un ulei esential pe gustul tau. Daca ti se pare prea gras untul rezultat, poti sa adaugi putina aloe si devine emulsie, care va hidrata si folosita direct pe pielea uscata.
Carmen_So spune:
Am intrat sa raportez c-am incercat crema de la Erboristica si cred ca are, intr-adevar, doar unt de shea, fiindca arata cam cum povesteau fetele pe aici. Am amestecat-o cu putin gel de aloe vera Dierna
si s-a whippuit de minune, s-a legat, ca parea sfaramicioasa. Am mai pus niste ulei de migdale dulci si de struguri, si daca mai aveam ceva frumos mirositor, era perfecta.
Acu astept comanda de pe aroma-zone si ma lansez in industria vrajitoriei
Si cand ma gandesc cate zeci de creme am incercat si cate am aruncat...pana am gasit untul de shea...
conchita spune:
eu si-acum astept comanda facuta in urma cu o luna. nici nu stiu cum se procedeaza in cazurile astea? mi-au luat banii de pe card, dar nu au livrat produsele...nu raspunde nimeni nici la telefon, nici la emailuri...
aniela23 spune:
Hm,, vad ca toata lumea e multumita de shea butter, dar eu am patit ca fata aia care scria aici ca ei ii face pielea uscata, in loc sa i-o hidrateze. Asa simt si eu,ma dau cu shea butter pe maini si pe picioare seara, iar dimineata mi le simt foarte uscate. Chiar si dupa ce ma dau pe maini, cand imi misc degetele simt ca ma ''tzine'' pielea.
Al meu cica e 100% nerafinat si e whipped. Este ALB si miroase f putin a nuca.
Ce sa zic, o fi el grozav ca e natural si ieftin, dar se intinde greu, nu intra bine in piele, nu simt ca mi-ar hidrata pielea si imi ia cate 15 min sa ma dau pe tot corpul. M-am reintors la veciul meu unt de corp de la Body shop, ala de clementine, miroase demential, intra bine in piele, sunt f multumita.
Asta e, am incercat si eu ca toate fetele si ma bucur ca voua chiar v-a priit.
elyanne spune:
Eu ma dau cu unt de shea de la Live Care... 100% shea butter bio... si este asa cum il descrieti majoritatea... dar nu miroase urat, mir0ase f.f. putin oricum... nu-mi dau seama a ce miroase...
Il tin intre palme pana se inmoaie si il intind bine-bine... nu dureaza prea mult... dar pt. ca se intinde asa greu, masez si pielea... cel mai bun masaj anticelulitic... pt. ca se pune sangele in miscare...
Deobicei ma dau seara si pana dimineata e intrat in pile, iar pilea ramane fina-fina chiar doua zile... nu ma dau in fiecare seara pt. ca am o mare leneeeee
deci nu mi se usuca piela... si nici nu ramane gras cum ar fi unguentu de galbenele (cu ala ma dadeam pe calcaie inainte si pana a doua zi nu intra in piele... tot gras ramanea)
Dierna3 eu am o cutiuta de shea butter de 100ml si m-am dat de maxim 10 ori... deja e jumate... inseamna ca o cutie nu-mi ajunge o luan daca ma dau zilnic... de-astea ma gandeam sa iau una mai mare, de 500 ml. Iar ca rpet... cel mai ieftin, cea de 100ml a fost 40 ron... iar asta de 500 ml cu tot cu transport e vreo 100 ron... cu asta comparam cand am spus ca mi se pare ok.
Oricum, eu nu vreau sa o amestec cu nimic, mai ales cu uleiuri aromate... ca nu-mi place nici sa devina mai uleioasa decat este... si nici parfumata... o prefer asa, mai greu de intins... cum ziceam... fac si masaj odata cu asta 2 in 1 ![]()
Conchita chiar nu stiu ce sa zic... io n-am facut comenzi pe ebay niciodata... parca de acolo ai comandat... sau ma insel?
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Dierna3 spune:
Elyanne, inseamna ca esti constiincioasa si pentru tine e ok o cantitate mai mare, cu atat mai mult cu cat l-ai incercat inainte si-ti place. Eu, de exemplu, ma plictisesc repede de un unt/ulei si nici nu am constanta in aplicare, cateodata si 100 de ml mi se pare mult daca zace intr-un colt. Ziceam ca nu e bine sa cumperi din prima un kil si dupa aia sa descoperi ca ai alergie la latex, ca e dificil de aplicat sau sa ti se strice ca nu-l utilizezi sau l-ai whippuit cu alte substante si ai uitat de conservanti (vit. E sau extract din samburi de grapefruit, neaparat pentru cremele peste 100 de grame pe care nu le folosesti imediat, in special in anotimpul cald. Altfel- frigider sau congelator, dupa caz).
Nici mie nu-mi plac parfumate, insa uleiurile esentiale nu ingrasa produsul in care sunt adaugate.
Aniela si celelalte fete ce au probleme cu uscarea pielii: unturile si uleiurile sunt emoilente. Ca sa aiba efect hidratant, trebuie emulsionate (prin aplicare pe piele umeda sau preparate sub forma de crema cu diversi hidratanti: apa, hidrolati, gel de aloe, lapte de migdale…).
Nu e grozav doar pentru ca e ieftin si natural, ci tocmai pentru ca e brut si fiind cel mult dezodorizat, isi pastreaza intacte calitatile antioxidante. Si marile companii pun uleiuri naturale in creme, diferenta e ca sunt in general sub forma hidrogenata, sa se prezerve cat mai mult timp. Grasimile vegetale hidrogenate nu numai ca nu ajuta, chiar genereaza formarea radicalilor liberi. Bine, ei mai adauga si vitamina E sau C si se bat in piept ca produsul lor e “plin” de antioxidanti, insa daca ar fi destul n-ar mai avea nevoie de conservanti. Practic, mai bine nu te dai cu nimic decat sa pierzi timpul masand cosmetice care te ajuta sa imbatranesti mai repede.
Untul de shea nu e chiar usor si eu il evit. Singura data cand mi-a placut foarte mult a fost sub forma de shealoe (aloe si shea 50:50, plus cateva picaturi de ulei de menta si ulei din arbore de ceai) – direct din frigider, vara, dupa plaja si dus. 
brianna spune:
Dierna, daca ai fost amabila sa ne oferi atatea informatii utile, abuzez inca o data de rabdarea ta: de unde si ce fel de gel de aloe ai folosit? Singurul care l-am gasit eu la noi este de FLP- dar e pt cura interna. Mersi anticipat
Dierna3 spune:
Mi-a trimis cineva din UK, de la Fruit Of The Earth.
Daca Forever e pentru cura interna, inseamna ca nu are in el alte prostii si e foarte bun.