LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI
Raspunsuri - Pagina 5
sorana spune:
Uite aici
http://www.gandul.info/supliment-scoala/pasii-necesari-pentru-a-va-deschide-o-gradinita-particulara.html?6456;2464737
Vicepresedintele ARACIP zice referindu-se la gradinite
"Astfel de unitati de invatamant sunt non-profit".
Aici
http://www.gandul.info/scoala/aracip-a-gresit-numaratoarea-gradinitelor.html?3934;3219540
ni se spune ca "Desi ar trebui sa stie foarte clar ce unitati de invatamant particular sunt autorizate sau acreditate, Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii în Invatamantul Preuniversitar bajbaie prin documente" ... cu alte cuvinte au gresit si una dintre gradinitele din lista ... avea autorizare dar au pierdut-o ei ....
Cam despre asta e vorba ...
SI ARACIP se ocupa strict de invatamant, nici o legatura cu mancarea, igiena si alte chestii.
Uite, asta e de pe site-ul lor
"A.R.A.C.I.P. realizeaza:
* evaluarea externa a calitatii educatiei oferite de institutiile de invatamant preuniversitar si de alte organizatii furnizoare de educatie;
* autorizarea, acreditarea si evaluarea periodica a unitatilor de invatamant preuniversitar."
De asta spuneam ca e o prezentare tendentioasa. Nu are legatura igiena si mancarea din acele gradinite cu invatamantul. Una e una si alta e alta.
Pot avea mancare excelenta (aia de o cautasem eu se lauda cu mancarea bio) si invatamant ... nimic (pana la urma e vorba de copii de 3 ani) sau pot avea super-invatatamant si mancare foarte proasta (cele acreditate adica).
Zici ca ARACIP acrediteaza si sisteme alternative. Adica daca iti faci o gradinita cu super-igiena si super-mancare si ii inveti pe copii limba germana si pictura/sculptura plus pian, dar NU ii inveti nimic altceva, nu faci nici silabe, nici numere, nici ... ma rog, nimic din ce e in programa, ARACIP iti da acreditare???? Eu nu cred ....
Si pentru ca vorbim de prescolari ... poate ca unii parinti prefera un sistem de genul asta, lasa ca au timp sa invete numere si litere la scoala, nu-i nevoie sa inceapa de la 3 ani ....
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 Si inca ceva .Toate metodele alternative sunt acceptate de catre ARACIP.Deci nu asta e problema. ovidiu |
Uite aia de la "Ingerasul meu" care nu e acreditata zic pe site-ul lor ca fac cu copii Religie si limba germana. Nu spun absolut nimic despre matematica, romana, cunoasterea mediului, etc, adica nimic din ceea ce e in programa de invatamant a MEC. Practic asta inseamna "alternativ". Ce crezi, daca depun cerere la ARACIP ii aproba ARACIP-ul fara sa le ceara sa schimbe programa?
Repet - eu am copilul la gradi acreditata. Eu sunt atee, deci nu mi-as da copilul sa invete Religie. DAR admit ca exista oameni care sunt credinciosi si care vor sa le fie educati copii in spirit religios si nu le pasa de matematica. Se numeste toleranta. Si existenta alternativei. De ce trebuie obligati toti sa faca gradinita dupa programa MEC? Uite-te la subiectul cu HS sa vezi oameni care cauta alternative pentru scoala si liceu. Si teoretic, in Romania, alea sunt obligatorii, nu ca gradinitele.
Repet - eu personal am copilul la gradi acreditata si o voi da la scoala de stat. Daca nu o dadeam la gradi acreditata, nu o dadeam deloc, o tineam acasa cu bona. Dar nu vad de ce toata lumea trebuie sa faca cum fac eu. Si nici nu ii cataloghez drept "inconstienti" pe cei care fac altfel sau gandesc altfel.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
sorana spune:
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 Nu am de ce sa fiu tendentios, pentru ca nu am niciun interes in povestea asta.Insa, DA.Daca un parinte plateste pentru un serviciu in afara legii , este echivalent cu a cumpara o masina furata.Corect este sa semnaleze politiei ( ptr ca am inteles ca e singura in masura sa ii scuture bine pe astia si sa le inchida " gradinita") si sa refuze sa se complaca in atare situatie. ovidiu |
Si despre furt avem pareri diferite
Mie mi se pare furt ca ma pune Societatea de Radio sa platesc taxa. Nu am nici un radio in casa, nu am ascultat in ultimii 20 de ani nici un radio de stat (doar radiouri particulare, in masina sau on-line) si totusi platesc taxa radio de 2 ori - o data ca persoana fizica si o data pentru firma cu sediul social in aceeasi casa.
Nu am contract cu ei si vor sa imi dea factura (pentru firma).
Mie asta mi se pare furt.
O taxa platita la o gradinita este platita pentru anumite servicii pe care gradinita le presteaza. Daca emite chitanta pentru banii primiti si presteaza serviciile pe care s-a obligat prin contract sa le presteze, mie nu mi se pare furt.
Sorana si Monica (6 ani)
sorana spune:
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 Nu am de ce sa fiu tendentios, pentru ca nu am niciun interes in povestea asta.Insa, DA.Daca un parinte plateste pentru un serviciu in afara legii , este echivalent cu a cumpara o masina furata.Corect este sa semnaleze politiei ( ptr ca am inteles ca e singura in masura sa ii scuture bine pe astia si sa le inchida " gradinita") si sa refuze sa se complaca in atare situatie. ovidiu |
In aceeasi categorie de "furt" intra meditatiile, lectiile particulare de pian, platitul pentru sport la cluburi la care nu primesti chitanta, etc.
Chiar daca am copilul la gradinita acreditata (deci acolo nu e furt) platesc oaresce lectii de pian si dans, deci tot la "furturi".
Ma intreb daca exista parinte care sa nu fi platit niciodata pentru copil nici o meditatie, nici o lectie de pian, nici un sport.
Ce sa zic Ovidiu - mult succes, sa nu platesti niciodata nimic "ilegal".
Dar sa stii ca am ceva companie selecta la catgoria asta de "furt", vezi finalul acestui articol (scoala de acasa, ilegala in Romania, a fost facuta de George Washington, Regina Elisabeta, etc - mari furaciosi, mari )
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839357/Scoala-de-acasa-sau-scoala-publica/
Sorana si Monica (6 ani)
ovidiu_d2001 spune:
Draga Sorana, nu trebuie sa avem aceleasi pareri.Fiecare are reperele lui in viata si propria scara de valori .
Mai repet pentru cine nu a inteles ( inca ) .Am afisat lista asta pentru cei care au cu adevarat nevoie de aceasta informatie.
Cred ca nu iti este f clar ce inseamna invatamant alternativ...Alternativ nu inseamna ca se fac religie si germana si altele nu...aia e brambureala.Invatamantul alternativ este acela care ofera o alta metoda de predare decat cea clasica ( vezi montessori, step by step, etc).Nu exclude nimic dintre activitatile obisnuite intr-o gradinita, doar ca se fac intr-o alta abordare.
sorana spune:
Asa sunt eu grea de cap
Ok, cei care vor invatamant pentru copii prescolari probabil ca intrebau oricum de acreditari si e buna lista ca nu mai pierd vremea sa caute, au de-a gata lista cu cele care nu au acreditari.
Personal sunt de acord ca sa faci religia cu copii e o brambureala. Chiar o aberatie. Dar asta e, exista oameni care vor ... Basca se face si la scolile de stat ...
"Invatamanat alternativ" poate nu mi-e clar dar mi-e clar ca pentru copii prescolari ai o gramada de alternative, nu trebuie neaparat sa invete ceva. Ca de exemplu "brambureala" aia cu religia .... sau "minunata" programa a MEC sau ... nimic (adica sa stea acasa si sa se joace toata ziua).
Si evident ca nu putem avea aceleasi pareri si aceeasi scara de valori. Putem exersa totusi toleranta pentru parerile celorlalti
Sorana si Monica (6 ani)
sweetmelon spune:
Din cate am auzit, sunt multe gradinite de stat care lasa de dorit la capitolul curatenie. Si alea cu siguranta sunt acreditate toate. Asa ca nu putem pune deloc semnul egal intre acreditare si o gradinita curata, cu manacare buna, cu conditii bune in general.
ovidiu_d2001 spune:
Stii care e problema, sweetlemon? Ca acolo unde ma duc sa dau 1000 -1200 ron / luna, as vrea sa pun egal intre acreditare, curatenie, mancare buna, personal calificat,joaca, respect fata de cei mici...etc.Adica eu cred ca am dreptul sa emit pretentii si sa ma asigur ca ceea ce ei promit se si indeplineste.
Personal sunt adeptul invatarii prin joaca.La noi in gradinite elementul ludic este ignorat f mult.De vina sunt si unii parinti care vor sa-si dea gata anturajul punandu-i pe cei mici sa se dea in spectacol cu poezii, cantecele si alte prostioare, si astfel preseaza gradinita sa ii invete pe pitici cat mai multe, transformandu-i in niste robotei care la un semn isi fac programul.
Am vazut in parc, un copil de gradinita, pe care maica-sa il lauda ca invata 2 limbi straine, face pian,fotbal si inot si mai este inscris si la un cerc de desen..Eu ma intrebam uluit " Si copilul asta, cand mai copilareste?"
Cred ca elementul cheie este PARINTELE.La noi este puterea de a cere ca ceva sa se schimbe.De a cauta alternative.De a emite pretentii.De a verifica.De a-i trage la raspundere.De a spune ce asteptam de la acea gradinita unde ne ducem copilul.
Doamnelor, am tot respectul pentru opiniile voastre si ma bucur de acest dialog deschis.
Pentru Sorana....A nu fi informata nu inseamna ca esti grea de cap.Eu ma bazez pe inteligenta ta si imi plac opiniile tale pertinente.Sper sa tina cont si de ele, cei care parcurg acest forum.
diana_h spune:
Buna ziua! Sunt directoarea(patroana) de la o gradinita particulara din sect.6 si este prima oara cand citesc mesajele de pe site-ul "desprecopii"! sunt uimita cate intrebari, discutii dar si raspunsuri sunt in privinta gradinitelor particulare! Problema este ca de la intrare intr o gradinita, fie ea particulara ,fie ea de stat , atat autorizatia de la M.E.C cat si restul autorizatiilor, este obligatoriu sa fie afisate la loc vizibil tuturor celor care trec pragul institutiei! Faptul ca un parinte isi duce copilul intr o gradinita fara autorizatie, o face pe propria raspundere, deoarece la sfarsitul grupei pregatitoare nu i se va elibera adeverinta si nici fisa psihopedagogica, acte necesare inscrieii la scoala!
Cat despre sutele de mii de euro pe care la castigam, gresiti! este atat de multa responsabilitate si bataie de cap, incat de multe ori am vrut sa renunt, dar imi place ceea ce fac, iubesc copiii, si cea mai mare bucurie a mea, cat si a personalului, este atunci cand un parinte imi multumeste pentru ceea ce facem!
Va multumesc, daca aveti alte intrebari va rasund cu cea mai mare sinceritate! ma bucur ca exista acest site!