LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ovidiu_d2001

Si inca ceva.Articolul se refera la avize ,nu la acrediatare.Deci aia e lista cu gradinitele fara autorizatii.

ovidiu

Articolul se referea strict la autorizarea/acreditarea ARACIP, institutie care este in subordinea Ministerului Educatiei nu la avizari din punct de vedere igienico-sanitar.

....
HG 22/2007 privind METODOLOGIA DE EVALUARE INSTITUTIONALA ÎN VEDEREA
AUTORIZARII, ACREDITARII SI EVALUARII PERIODICEA ORGANIZATIILOR FURNIZOARE DE EDUCATIE prevede:
Procesul de acreditare a organizatiilor furnizoare de educatie presupune;
parcurgerea a doua etape succesive:
a) autorizarea de functionare provizorie;
b) acreditarea.
...2) Autorizarea de functionare provizorie se acorda începând cu anul scolar urmator si trebuie solicitata de persoanele juridice, publice sau private, interesate în furnizarea de educatie, înainte ca unitatea de învatamânt preuniversitar sa înceapa procesul instructiv – educativ.
(3) Organizatiile furnizoare de educatie autorizate sa functioneze provizoriu au obligatia de a solicita acreditarea dupa încheierea unui ciclu de scolarizare, în termen de maximum 2 ani de la data absolvirii primei promotii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei
de functionare provizorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu_d2001 spune:

Ca ARACIP sa iti dea aviz de functionare provizorie, trebuie sa ai avize de functionare de la sanepid, etc, etc....Pe baza astora primesti ceva de la ARACIP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Daca exista gradinite care nu au aviz sanepid e ... nasol. Si intr-adevar riscant sa-si lasi copilul acolo ...

Daca au avize sanitare dar nu vor autorizarea ARACIP ca au alte metode atunci mie mi se pare ok, daca ceea ce fac ei acolo e pe placul parintilor.
In prima postare sunt o gramada de gradinite care nu au autorizare ARACIP.
Asta nu are nicio legatura cu mancarea din gradinitele respective.
Corect?

Si nu Ovidiu - incerc sa nu cumpar obiecte furate, sa nu mananc in restaurante care arata nasol, ma rog, respect legea cat de mult pot. Dar daca vreau ma mut in Germainia, vreau sa invete copilul germana il dau la gradinita de germana si putin imi pasa ca nu respecta programa de invatamant romanesc. Ca oricum nu va face scoala in Romania. Cam asta vroiam eu sa zic. Ca in anumite situatii nu iti pasa de programa MEC, preferi altceva .. din motive personale ca sa zic asa.
Raman la parerea mea - articolul este tendentios, chiar si postarile tale mi s-au parut tendentioase - chestia asta cu "ai cumpara o masina furata" ... parca cei care au copii acolo sau educatorii de acolo vand ceva furat ... cam mult spus ...

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Nu am de ce sa fiu tendentios, pentru ca nu am niciun interes in povestea asta.Insa, DA.Daca un parinte plateste pentru un serviciu in afara legii , este echivalent cu a cumpara o masina furata.Corect este sa semnaleze politiei ( ptr ca am inteles ca e singura in masura sa ii scuture bine pe astia si sa le inchida " gradinita") si sa refuze sa se complaca in atare situatie.

Mergi la inceput

Si inca ceva .Toate metodele alternative sunt acceptate de catre ARACIP.Deci nu asta e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Daca un parinte plateste pentru un serviciu in afara legii , este echivalent cu a cumpara o masina furata.Corect este sa semnaleze politiei ( ptr ca am inteles ca e singura in masura sa ii scuture bine pe astia si sa le inchida " gradinita") si sa refuze sa se complaca in atare situatie.

Nu parintele ci statul este cel obligat sa (se auto)sesizeze si sa ia toate masurile necesare. Statul este cel care, prin organismele abilitate, trebuie sa inchida imediat orice intreprindere care nu respecta cadrul legal. Daca nu o face si inchide ochii (deschizand buzunarele spagii) este numai si numai vina lui, nicidecum a parintilor care n-or avea alta treaba decat sa ii caute pe cei de la gradinita de acte, semnaturi si stampile.

Listele publicate doar de dragul publicarii, fara repercusiuni imediate, sunt mai degraba niste reglari de conturi intre gradinite sau intre gradinite si institutiile colectoare de spagi.

Mergi la inceput

Daca asteptam sa faca statul ceva.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ovidiu, n-am spus ca cineva trebuie sa astepte ceva de la stat.
Cel care alege o gradinita trebuie sa o faca in mod responsabil, dupa posibilitatile lui de informare si de judecata. Insa de regula sunt multe criterii in lista personala a fiecarui parinte care cauta cel mai potrivit loc pentru copiii lui. Criterii care difera de la parinte la parinte, tot asa cum gusturile difera de la om la om. Ceea ce mie imi convine poate sa-i displaca altuia si viceversa. Bineinteles ca siguranta, igiena si credibilitatea unei gradinite sunt printre aspectele vizate de multi parinti, dar evaluarea acestora este un proces dificil si bazat pe medierea, mai mult sau mai putin obiectiva a diferitelor opinii, incepand cu cele formate la fata locului si terminate cu cele culese de pe forumuri sau din parc.
In acest proces de judecata prezenta sau absenta unei autorizatii este doar un aspect dintre multe altele fara sa fie un criteriu eliminatoriu. Si iata de ce: in bajbaiala birocratica a unei tranzitii care pare fara sfarsit (nu mai intram in detalii) gradinitele particulare nu pot fi in medie mult mai coerente decat institutiile statului care ar trebui sa institue coerenta sistemului. Institutiile, si cu atat mai mult firmele mici, sunt compuse din oameni, care de cele mai multe ori se pierd in hatisul legislativ si normativ mereu schimbator si mai ales impovarator menit mai degraba a perpetua spaga ca singur scurtcircuit al dezordinii. Daca este sa fim corecti ne putem pune intrebarea de ce o multime de gradinite de stat functioneaza sub limitele bunului simt de igiena, siguranta sau activitate pedagogica si mai ales de ce acestea nu sunt luate in vizorul ARACIP?

Revenind la intrebarea ta, iti raspund asa: daca un parinte este multumit de o anumita gradinita si statul nu considera necesar ca trebuie de urgenta inchisa, ce treaba mai are parintele cu dialogul dintre gradinita si ARACIP?

Mergi la inceput

Este obligatorie pentru o gradinita inscrierea la ARACIP?
Nu stiam asta ... Si nici nu stiam ca te admite ARACIP-ul cu programe alternative, ne-recunoscute de MEC.
Dar nu ma mir. E vorba doar de bani aici. Bani incasati de o institutie de stat, fara sa faca nimic pentru ei, etc.
Cum zice capcaunul - daca acreditarea asta ARACIP ar insemna ca acea gradinita respecta toate normele, e controlata, etc, atunci n-ar mai exista gradinite de stat cu 30 (sau 40) de copii in grupa. Parca maximumul admis e de 15 la educatoare, nu?
Deci, Ovidiu, gradinitele de stat care nu isi respecta conditii din acreditare ce patesc? S-a inchis vreo gradinita pana acum pe motiv de conditii? Ok, alea care n-au acreditare au conditii jalnice (sa zicem, desi eu n-as generaliza) dar alea care au acreditare SI conditii jalnice ... mie mi se par mai periculoase.
ARACIP in loc sa faca scandal ca are niste gradinite neplatitoare de taxe mai bine ar face controale la alea acreditate (inclusiv de stat) si ar apare prin presa cu rezultatele controalelor, ca sa inteleg si eu, ca parinte, ce rol au ei.
Asa din ce vad eu - ei sunt doar preocupati sa ia bani de la gradinite, in rest ... nu ii intereseaza.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Citat:

Nu am de ce sa fiu tendentios, pentru ca nu am niciun interes in povestea asta.Insa, DA.Daca un parinte plateste pentru un serviciu in afara legii , este echivalent cu a cumpara o masina furata.Corect este sa semnaleze politiei ( ptr ca am inteles ca e singura in masura sa ii scuture bine pe astia si sa le inchida " gradinita") si sa refuze sa se complaca in atare situatie.

ovidiu

Pai atunci e foarte simplu. Ducem ziarul Gandul la prima sectie de politie si toate gradinitele astea vor fi inchise.
Tu cred ca traiesti in alta tara decat mine ... zau asa.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput